Przeklejam na ''LITERKA "G" SIŁĄ NARZUCONA?'' bo tam jest tego miejsce.
Jak juz pisalem wylowilem ten wpis 5-7 lat temu na ''kibice.net'' [b]I kazdy to powinien przeczytac!!!!![/b]
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
wszystko jasne właścicielem Wisły był TFH z Anglii, sprzedali Meresiowi na raty klub, teraz Mereś sprzedaje TSowi klub. TS ma kasę tylko na odkup od Meresia, dlatego musili sie dogadać z TFH, żeby np. te pozostałe raty im darowali albo rozbili na większe np. 5 zł/miesiąc.
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wszystko jasne właścicielem Wisły był TFH z
> Anglii, sprzedali Meresiowi na raty klub, teraz
> Mereś sprzedaje TSowi klub. TS ma kasę tylko na
> odkup od Meresia, dlatego musili sie dogadać z
> TFH, żeby np. te pozostałe raty im darowali albo
> rozbili na większe np. 5 zł/miesiąc.
właścicielem gts była TF Kable i sprzedała to spółce projekt.gmina.pl.
Tak przynajmniej wynika z oświadczenia TF.
Zatem nie wiem skąd to info że TFH Ltd sprzedało gts na interii ?
najlepszy komentarz pod tekstem Białońskiego:
"teraz będzie wisła karków"
barney Napisał(a):
najlepszy komentarz pod tekstem Białońskiego:
> "teraz będzie wisła karków"
Świńskich ?
W dwoch zdaniach niech ktos sensownie podsumuje ten burdel...
Ja to rozumiem tak... bogus TF Kable sprzedal Meresiowi a Meres teraz sprzedaje ts rzeka ktora jest finansowana przez TF H czyli jakiejs firmy matko corki myslenickich kabli??
Czyli wszystko wrocilo do czasow sprzed sprzedazy?? ubecki klub bedzie dalej finansowany przez TF tylko z ramienia jakiegos Angielskiej firmy matko corki??
KruszynaKSC Napisał(a):
> Czyli wszystko wrocilo do czasow sprzed
> sprzedazy??
Nie
Dla mnie to jest tak:
TF Kable sprzedaje gts gmina.pl w dniu 29.07.2016
potem wiadomo a dziś rano zostało uzgodnione iż:
stowarzyszenie gts kupi gts ssa od gmina.pl tylko że nie ma hajsu więc ten im "pożyczy" firma TF holding LtD , której wszystkie udziały ma Pan B.C.
PS.edytowałem bo tyle tych gtsów jak psów normalnie
Summa summarum: Jak nie było kasy,tak nie ma. Gts przejęło SSA bo Mereś by to zarżnął w ciągu miesiąca.
Teraz będzie gra na zwłokę,odraczanie płatności,prośby o wynajem stoczni za 1 zł itp.itd.
Efekt końcowy;powolne konanie i upadek.
wydaje mi się, że w azylu wybrali proces gnicia, chyba, ze idąc po linii świetnego postu napinacza, wszystkie te zawirowania, to kolejna akcja towarzyszy z WUBP i pochodnych. Jednakże jej koszty PR byłyby (są) nie do naprawienia w horyzoncie kilku nastepnych lat.
RTX Napisał(a):
> Nie można jednoznacznie stwierdzić że gdyby nie
> patronat UB dla Wisły to dziś by ten klub
> wiódł w Krakowie prym. (zwłaszcza że oni to
> oni tylko 1 mistrza zdobyli za te lata milicyjne)
> Gdyby w 99 Cupiał wszedł ze swoimi Dolarami do
> Garbarni albo Hutnika to dziś te drużyny były
> by najbardziej utytułowane w XXw.
RTX, młody jesteś, nie widziałeś jakie to były czasy... Oczywiście, gdyby nie milicyjno-ubecki patronat, to gts by leżał...
Mistrzostwa Polski za lat milicyjnych nie mają nic do tego. Przez wiele lat dwa czołowe kluby to były Górnik Zabrze i Legia, jeden górniczy (a polski węgiel to ho, ho!), brał zawodników z innych klubów jak chciał, Legia z kolei brała do wojska i wojsku polskiemu też nikt nie podskoczył... Inne gwardyjskie kluby (Gwardia Warszawa, Olimpia Poznań) też mistrzostw raczej nie miały. Ale Wiśle w Krakowie po prostu dobrze się działo... Cracovię gnojono (zwłaszcza że miano ją "w sercu" m.in. za odpowiedź Prezesa Żura, a poza tym znany był jak klub "reakcyjny". Pieniądze szły na Wisłę, Cracovia leciała "w dół" między I a II ligą, a w latach 70-tych niżej i niżej - i co? A dodawano do tego tradycję "wiślacką" i ubecki klub zyskiwał co się da i jak się da.
Gdyby Wisła nie miała pieniędzy, uregulowanych spraw własnościowych terenów (czego z Cracovią nie zrobiono) myślisz że Cupiał by w to wszedł? On wchodził w pewne układy, a Garbarnia i Hutnik to nie były takie "interesy"...
A wracając do głównego tematu, uważacie że psy spadły na 4 łapy czy nie? Bo ja się trochę gubię...
Tak czy inaczej doszły im koszty opłacania pana M.
Maxwell Napisał(a):
> RTX Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Nie można jednoznacznie stwierdzić że gdyby
> nie
> > patronat UB dla Wisły to dziś by ten klub
> > wiódł w Krakowie prym. (zwłaszcza że oni to
> > oni tylko 1 mistrza zdobyli za te lata
> milicyjne)
> > Gdyby w 99 Cupiał wszedł ze swoimi Dolarami
> do
> > Garbarni albo Hutnika to dziś te drużyny
> były
> > by najbardziej utytułowane w XXw.
>
>
> RTX, młody jesteś, nie widziałeś jakie to
> były czasy... Oczywiście, gdyby nie
> milicyjno-ubecki patronat, to gts by leżał...
>
> Mistrzostwa Polski za lat milicyjnych nie mają
> nic do tego. Przez wiele lat dwa czołowe kluby to
> były Górnik Zabrze i Legia, jeden górniczy (a
> polski węgiel to ho, ho!), brał zawodników z
> innych klubów jak chciał, Legia z kolei brała
> do wojska i wojsku polskiemu też nikt nie
> podskoczył... Inne gwardyjskie kluby (Gwardia
> Warszawa, Olimpia Poznań) też mistrzostw raczej
> nie miały. Ale Wiśle w Krakowie po prostu dobrze
> się działo... Cracovię gnojono (zwłaszcza że
> miano ją "w sercu" m.in. za odpowiedź Prezesa
> Żura, a poza tym znany był jak klub "reakcyjny".
> Pieniądze szły na Wisłę, Cracovia leciała "w
> dół" między I a II ligą, a w latach 70-tych
> niżej i niżej - i co? A dodawano do tego
> tradycję "wiślacką" i ubecki klub zyskiwał co
> się da i jak się da.
>
> Gdyby Wisła nie miała pieniędzy, uregulowanych
> spraw własnościowych terenów (czego z Cracovią
> nie zrobiono) myślisz że Cupiał by w to
> wszedł? On wchodził w pewne układy, a Garbarnia
> i Hutnik to nie były takie "interesy"...
>
> A wracając do głównego tematu, uważacie że
> psy spadły na 4 łapy czy nie? Bo ja się trochę
> gubię...
Podobno gdyby nie dzisiejsza konferencja i decyzje jakie tam zapadly to gts po tym tygodniu przestal by istniec. Tylko ze kasy wciaz nie maja, wiec mozna powiedziec ze spadli poki co na 2 lapy 8-)
Maxwell Napisał(a):
> Gdyby Wisła nie miała pieniędzy, uregulowanych
> spraw własnościowych terenów (czego z Cracovią
> nie zrobiono) myślisz że Cupiał by w to
> wszedł? On wchodził w pewne układy, a Garbarnia
> i Hutnik to nie były takie "interesy"...
>
> A wracając do głównego tematu, uważacie że
> psy spadły na 4 łapy czy nie? Bo ja się trochę
> gubię...
Mam badziewną klawiaturę i mi uciekło I z XXIw. więc stąd ten zamęt
A Filipiak by się na Kałuży nie pojawił gdyby nie Grupa 100. Wiadomo że jak się chce coś sprzedać to to coś musi być atrakcyjne. i GTS w jakiś sposób jak na Polski football pod koniec 90 był jakoś atrakcyjny dla potencjalnego inwestora. Ale mi chodzi o coś zupełnie innego.
Chodzi o to że sukcesy GTSu z początku XXIw. były oparte w większości o to że Cupiał ładował miliony $ i mógł kupić sobie w Polskiej lidze dowolnego piłkarza z dowolnej drużyny. nawet trzon składu głównego oponenta do tytułu. i zaplecze sportowe klepane z azbestu dla GTSu nie miało żadnego znaczenia przy tych sukcesach. To był przykład typowo Bruk-Betowy w Polskim sporcie tylko z dużego miasta.
A co do tego na ile łap spadła Psiarnia, to jeszcze nic nie wiadomo. A wielu z członków naszej zacnej Pasiastej Braci dostaje palpitacji serca na sam dźwięk słowa Tele. bo jawi im się to tak że no Cupiał Wróci i znowu 19 lat 8 mistrzostw, gdy nic na to nie wskazuje
Po pierwsze nawet jak zrobią 1000 konferencji to kasy im z tego nie przybędzie a pewnie trzeba zapłacić za prąd, wodę i prze-kąski, zatem koszty rosną.
Po drugie na tejże konferencji żadne decyzje nie zapadły, chyba że chodzi o kolejną próbe wskazania dziennikarzom jak mają pisać o towarzystwie a kibicom milicyjnych barw przypomnienie że i owszem kibicować można w domu (najlepiej bez udziału internetu), ale po zakupie biletu/karnetu na stadion.
Po trzecie ja wiem że uderzenie w płaczliwy ton o końcu świata w okolicach 27.08.2016 może kogoś pobudzić do działania, ale bądźmy poważni. Zdychaliby pewnie ciut dłużej i na pewno nie byłby to koniec. Pewnie ktoś by się zlitował, ale na to też trzeba sobie zasłużyć.
wrobelson Napisał(a):
> Podobno gdyby nie dzisiejsza konferencja i decyzje
> jakie tam zapadly to gts po tym tygodniu przestal
> by istniec. Tylko ze kasy wciaz nie maja, wiec
> mozna powiedziec ze spadli poki co na 2 lapy 8-)
Podejżewam że gts dramatyzował żeby kundelki łatwiej łykneły miśka wjeżdżającego na białym koniu :)
Poważnie bym rozważył oprawę:
[b]Ap 9, 1[/b]
wszak Święty Jan zapowiedział:
"Piąty anioł zatrąbił: i ujrzałem gwiazdę, która z nieba spadła na ziemię, i dano jej klucz od studni Czeluści."
W każdej dyscyplinie sukces oparty jest o $$....ja większy żal mam o lata 45-89, mnie osobiście boli ze takie kluby jak g.zabrze, cwelka, tez gts uznawane sa za "zasłużone" dla polskiej piłki a swoje sukcesy zawdzięczają jedynie państwowym(komunistycznym) zakładom. Krew mnie zalewa jak słyszę "najbardziej utytułowany klub w Polsce Ruch Chorzów" jak oni na hymn gwizdaja. Współcześnie futbol jest zepsuty, o tym mowil w niedawnym wywiadzie Tottii. Piłkarze to zwykle prostytutki, nie maja żadnych oporów przechodząc do lokalnych rywali. Liczy sie tylko hajs, żaden klub nie ma szans sie dokopać do europejskiej czołówki chyba ze przyjdzie szejk jak do PSG. Wystarczy by ktos kilka razy kopnął prosto piłkę w takim klubie jak Cracovia i od razu jest transferowany.. Ale to samo jest w klubach zachodnich np w Niemczech, bayern czy kluby angielskie skupuja każdego co sie wyróżnia w Bundeslidze. Uważam ze te transfery powinny byc jakos uregulowane, nie moze byc tak ze przychodzi szejk i z psg robi potentata. Dlatego tez w tamtym sezonie leicester miało tylu kibicow, każdy chciał by utarli oni nosa tym bogaczom, takie historie sa piękne ale obecnie prawie niespotykane. W Niemczech mistrza ma bayern, we Włoszech juve, w hiszp barca i Real(atletico stara sie im dorównać ale co sezon biorą im zawodników) w Anglii jest duzo hajsu bardzo duzo i tam kilka klubów walczy, w Polsce cwelka tez odjechała(tak maja kryzys ale finansowa odjadą a wyniki zaczna robic).
PS
Dlatego nawet naszych kopaczy uważam za prostytutki(nie wszytskich), kocham klub, a nie ludzi ktorzy nie zasłużyli by nosić koszulki w biało-czerwone pasy.
Cthulhu Napisał(a):
> wrobelson Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Podobno gdyby nie dzisiejsza konferencja i
> decyzje
> > jakie tam zapadly to gts po tym tygodniu
> przestal
> > by istniec.
To było takie samo pieprzenie jak o tych "10 funtach" za które Cupiał chciał im sprzedać. Nikogop nie zastanawia, że za 10 funtów nie wzięli mając prawo pierwokupu, a teraz za "ciężkie pieniądze "biorą. Pan Szymański opowiadea bajki, w których kreuje się na zbawcę i za takiego gts-owe lemingi go mają.
Ktoś tam mu wyciągnął stare sprawki i zapytał czy jako prezes skwk kupował bilety na mecze to go wyzwali od debili i zbanowali. A po Cupiale, który trochę swojej kasy bw gts wpompował jeździli (i jeżdzą nadal) jak po łysej kobyle. Bezkarnie. Ale Misiek i jego kumple są niedotykalni.
RTX Napisał(a):
> A Filipiak by się na Kałuży nie pojawił gdyby
> nie Grupa 100. Wiadomo że jak się chce coś
> sprzedać to to coś musi być atrakcyjne.
i tu się, Młody, mylisz. Poproś seniora rodu aby Ci opowiedział jak to naprawdę było. Ja Ci nie powiem, bo nie jestem do tego upoważniony przez osoby dzięki którym Filipiak trafił do Cracovii. G100 złapało, owszem, taki niespodziewany prezent dający na frytki 200 tysięcy, za nogi i już nie puściło. Ale oni sami nie byli w stanie Profesora sprowadzić. Zrobili to inni. Mogę tylko powiedzieć, że pisują oni na tym forum (bardzo rzadko, ale pisują).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)