Pomijam już te wszystkie bzdurne i kłamliwe wypowiedzi na temat Klubu,transferów itd.chodzi mi tylko o jedno -czy wy razem z Tabiszem i Probierzem musicie prowadzić ze wszystkimi te wasze nieustanne wojenki,czy my naprawdę jako Cracovia nie jesteśmy w stanie żyć z nikim w zgodzie ?!
A potem ludzie się dziwią że jesteśmy najbardziej nielubianym Klubem w środowisku !
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
- Edytowany
[quote='piotrek67' pid='1295300' dateline='1513364466']
Pomijam już te wszystkie bzdurne i kłamliwe wypowiedzi na temat Klubu,transferów itd.chodzi mi tylko o jedno -czy wy razem z Tabiszem i Probierzem musicie prowadzić ze wszystkimi te wasze nieustanne wojenki,czy my naprawdę jako Cracovia nie jesteśmy w stanie żyć z nikim w zgodzie ?!
A potem ludzie się dziwią że jesteśmy najbardziej nielubianym Klubem w środowisku !
[/quote]
Najbardziej nie lubianym klubem w srodowisku jesteśmy dzięki Filipiakowi i Tabiszowi,a szczególnie dzieki Tabiszowi ,bo to on zarządza praktycznie klubem pod nieobecność Prezesa,a sposob w jaki to robi,wiedza Ci co go znają ,albo mieli z nim kontakt......ale generalnie, jest to wina FILIPIAKA,bo to on zatrudnił w Klubie JAKUBKA I JEGO PRZYDUPASÓW......:(
Takie spostrzeżenie mi się nasuwa , blisko rok temu po wizycie na Siedleckiego i kolejnej porażce hokeistów w sezonie zasadniczym z Tychami profesor zniesmaczony wynikiem i postawą zawodników wykonał szybki ruch w wyniku którego odeszło dwóch czołowych graczy Svitana i Jencik.Efekt wbrew ówczesnym obawom przyszedł i hokeiści w marcu świętowali mistrzostwo. Teraz piłkarzyki po żenująco słabo rozegranych derbach wraz ze swoim bufoniastym trenerem przegrywają derby i reakcji brak,Jest natomiast wigilia, rozmowy wszystko tak jak gdyby nic. Szkoda bo takim zachowaniem prezes daje pełne przyzwolenie na dalsze kompromitowanie Cracovii i już dziś można mieć obawy o wynik w następnych derbach.
nie martw się na zapas, następne derby mogą być dopiero za kilka lat
[quote='Orlean' pid='1295522' dateline='1513496702']
Takie spostrzeżenie mi się nasuwa , blisko rok temu po wizycie na Siedleckiego i kolejnej porażce hokeistów w sezonie zasadniczym z Tychami profesor zniesmaczony wynikiem i postawą zawodników wykonał szybki ruch w wyniku którego odeszło dwóch czołowych graczy Svitana i Jencik.Efekt wbrew ówczesnym obawom przyszedł i hokeiści w marcu świętowali mistrzostwo. Teraz piłkarzyki po żenująco słabo rozegranych derbach wraz ze swoim bufoniastym trenerem przegrywają derby i reakcji brak,Jest natomiast wigilia, rozmowy wszystko tak jak gdyby nic. Szkoda bo takim zachowaniem prezes daje pełne przyzwolenie na dalsze kompromitowanie Cracovii i już dziś można mieć obawy o wynik w następnych derbach.
[/quote]
Przecież to wszystko przez anty doping.Więc w czym rzecz.Trener i piłkarzyki na pewno by wygrali...
[quote='Cthulhu' pid='1290872' dateline='1511170478']
Panie Filipiak, sezon stracony ale nie czekajmy do zimy aż medialny trener sam da nogi za pas. Za trzy tygodnie najważniejszy mecz w tym roku, jest jeszcze szansa sprowadzić kogoś kto może ogarnie drużynę w tym czasie. Mieliśmy panowanie w Krakowie przez niemal 3 lata a teraz szykuje się kolejny wpi3rdol, zrób Pan coś!
[/quote]
Czyli jednak czekamy aż MP sam się ewakuuje, mam nadzieję że dobrze się Pan bawi
[quote='Orlean' pid='1295522' dateline='1513496702']
Teraz piłkarzyki po żenująco słabo rozegranych derbach wraz ze swoim bufoniastym trenerem przegrywają derby i reakcji brak,Jest natomiast wigilia, rozmowy wszystko tak jak gdyby nic.Szkoda bo takim zachowaniem prezes daje pełne przyzwolenie na dalsze kompromitowanie Cracovii i już dziś można mieć obawy o wynik w następnych derbach.
[/quote]
Pisałem o tym kiedyś. Dużo łatwiej jest "terroryzować" hokeistów (w dodatku w mało istotnym sezonie zasadniczym) niż piłkarzy. Już nawet szkoda rozwijać temat o tym kto zasłużył na "trochę" szacunku wynikami a kto tych wyników nie ma. W biznes lidze liczy się tylko kasa a ta w drużynie piłkarskiej jest dużo większa a wymiana zawodników nie jest tak łatwa jak w hokeju. Smutne to, ale pewnie taki Radzik miałby bardziej "pod górkę" niż dla przykładu Zenjov.
Info ze zhakowanego złotego telefonu
[i]Jakub dzwoń do Webera, akcja "Zimowe Łowy 18" odwołana.[/i]
[i]Pestka 500 pln podwyżki, Piątek 250, Fink 100, Zenjov 50,[/i]
[i]Resztę pogonić.[/i]
[i]Aha, Mihalik na allegro na kup teraz 1 mln euro, dostawa gratis -Siemion go zawiezie.[/i]
Dzisiaj Borek w "Misja Futbol" troche wyjasnil Filipiaka ...
4 dni później
aż mnie Wrobelson zaintrygowałeś. Posłuchałem i tak sobie pomyślałem, że dziennikarze albo są laicy w ocenie sytuacji która była na stadionie, albo robią po prostu z siebie idiotów...jedno z czym mieli rację, to że Filipiak się wyłożył tym płaceniem do PZPN-u, ale akurat mógł to być skrót, tak jak my kibice śpiewamy "je.ać PZPN" po decyzjach sędziów.
https://vod.pl/programy-onetu/misja-futbol-1812/snvz1ds
Generalnie nie trafił z adresatem bo inna instytucja zrobiła sobie z tego źródło dochodów łupiąc bandycko kluby za byle co .
Jak byśmy policzyli całą kasę co kluby płacą to ponad 10 mln zł albo i lepiej się uzbiera .rocznie .
Nie dość że łupią to mają ,,równych i równiejszych ''.
Sytuacje mogły by zmienić same kluby wymóc by był cennik a nie wedle widzi misie jednemu 100 000 a drugiemu 20 000 za to samo .I druga sprawa by ta kasa nie trafiała do nich tylko np na cele charytatywne .Wtedy mając wizję że i tak kasa nie dla bandy złodziei to nie byli by tak skorzy łupić .
Kiedyś gdzieś pisało, że kasa z kar idzie na szkółki piłkarskie. Nie wiem czy to dalej aktualne.
A czy my też dostajemy na Akademię z tych kar? Ktoś ma jakieś info z poprzednich lat?
Jakby to tak się odbywało to nic tylko wojna wojna by nasza szkółka miała więcej:)
Chyba, że pieniądze idą do MKS i wtedy rozliczają to w ramach udostępniania Wielickiej Akademii. Za wynajem innych boisk na sparingi dla Akademii zrzucali się rodzice.
- Edytowany
Nie wiem jak było za poprzedniego zarządu ale teraz Akademia napewno nic nie dostaje od MKS. Koszty wynajmu balonu, opłata trenerow , sędziego,ubezpieczenie ,oraz kupno sprzętu piłkarskiego włącznie z piłkami pokrywa zarząd AMC.
Jedyne wplywy Akademi pochodzą zeto składek członkowskich a z tym bywa różnie...
Nie moge znaleźć nic świeżego.
Z 2011r.
http://weszlo.com/2011/04/28/na-co-idzie-kasa-z-komisji-ligi/
Kiedyś szło na młoda ekstraklase czy teraz idzie na CLJ to pieron wie.
34 dni później
Ciekawy artykuł w Pulsie Biznesu, który może spowodować ... zmianę Prezesa w Cracovii.
[i]Ustawa o jawności życia publicznego, przygotowana przez Mariusza Kamińskiego, ministra w kancelarii premiera i koordynatora służb specjalnych, doczekała się krytyki z wielu różnych stron. (...) — Ustawa rozszerza katalog osób, uznanych za „osoby pełniące funkcje publiczne”, do których stosowane będą ograniczenia dotychczasowej tzw. ustawy antykorupcyjnej. Będą to wszyscy członkowie zarządów „spółek zobowiązanych”, czyli takich, w których skarb państwa lub jednostki samorządu mają więcej niż 20 proc. udziałów lub akcji — tłumaczy Konrad Młynkiewicz. (...)
Ustawa rykoszetem uderzy też m.in. w Janusza Filipiaka, szefa i największego akcjonariusza giełdowego Comarchu. Jeden z najbogatszych Polaków jest bowiem prezesem sportowej spółki MKS „Cracovia”, zarządzającej ekstraklasowym klubem piłki nożnej o tej samej nazwie. A w nim pakiet 33,6 proc. akcji ma miasto Kraków (właścicielem pozostałych jest Comarch). — Idee i intencje przyświecające autorom tego projektu są jak najbardziej słuszne. Jeśli jednak rzeczywiście jego zapisy idą tak daleko, że obejmują przypadki takie jak moje, to jest to zupełnie bez sensu — komentuje Janusz Filipiak. Nie miał pojęcia o tym, że przez prezesowanie klubowi piłkarskiemu może zostać „osobą pełniącą funkcje publiczne”.[/i]
Opcje są dwie - albo Janusz zrezygnuje z Prezesury Pasów albo odkupi kolejne akcje od miasta aby zeszło ono poniżej 20%. Zapowiada się ciekawa wiosna ;)
Prędzej odkupi.
[quote='sterby' pid='1302067' dateline='1517397649']
Prędzej odkupi.
[/quote]
Też myślę, że odkupi, albo przeprowadzi jakąś dodatkową emisję akcji, którą sfinansuje jakieś inwestycje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)