Napiszę to tutaj, bo wnioski jak gdyby ogólne. Czerwona kartka dla naszego stopera słuszna, bez dwóch zdań. Razi w oczy podwójne standardy traktowania Cracovii wobec innych klubów. Dotyczy to karania za faule, jak też, co wielokrotnie pokazała historia, karania kibiców (zamykanie stadionu). Mam wrażenie, ze w tej całej Ekstraklapie jesteśmy jak gdyby niechcianym "dzieckiem". Nasze protesty nie powodują uginania się "rzoNdzOcych" tylko wręcz powodują zaostrzenie kursu. Probierz już nawet nie chce krytykować sędziów, chociaż ilość odebranych nam punktów tylko w tych początkowych kolejkach jest po prostu skandalem. Nie wiem, czy wojna z PZPN-em coś da, może po prostu nasz zarząd źle "funkcjonuje" i nie umie czasem się ułożyć z tymi rozdającymi karty kopanej w Polsce.
Co by nie powiedzieć, to JF z tym swoim "ja daję prywatne pieniądze", taką czasem bufonadą, nie daje podstaw by nas jakoś lubili. Historia Cracovii historią, a życie, zwykłe relacje międzyludzkie, życiem. Może czasem trzeba zjeść wspólny obiad, wypić piwo czy coś mocniejszego. Pogadać z "rudym" czy z kimś od sędziów. A my zawsze okoniem. W PZPN mamy Tabisza, ale wszyscy słyszeli o awanturze z prezesem Ruchu. Lobby śląskie jest mocne, nie wolno zapominać. Tak samo, jak poniekąd potwierdzająca się informacja, ż tymi podwyżkami dla sędziów. Są to .ujki, ale my jako Cracovia świata nie zbawimy, czasem trzeba po prostu iść jak śnięte ryby. Wszystko zależy od strategii. By jednak była dobra strategia, wymagany jest pobyt w klubie prezesa, nie od święta, tylko tak prawie codziennie. Jeżeli prezesi największych klubów w Polsce mówią w wywiadach, ze oni jako prezesi pracują na najwyższych obrotach, to można się zastanawiać, jak funkcjonuje Cracovia. Stąd być może czasem zupełnie nieprzemyślane kroki, decyzje itd. Dotyczy to każdej kwestii działalności naszego klubu. Nadzieję osobiście pokładałem w nowym trenerze, na coś więcej niż tylko sama budowa "jedenastki" na mecz, gdyż za bardzo nie widzę szans na zmianę status quo w naszym klubie. Jeżeli już JF nie chce tego zmieniać, niech da na dłużej wolną rękę MP. Jeżeli to nie wypali, wtedy mecze na Pasach traktować tylko w kategoriach towarzyskich spotkań z kolegami.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1280634' dateline='1506159866']
............................................................................................................................................................................................................................... Dotyczy to każdej kwestii działalności naszego klubu. Nadzieję osobiście pokładałem w nowym trenerze, na coś więcej niż tylko sama budowa "jedenastki" na mecz, gdyż za bardzo nie widzę szans na zmianę status quo w naszym klubie. Jeżeli już JF nie chce tego zmieniać, niech da na dłużej wolną rękę MP. Jeżeli to nie wypali, wtedy mecze na Pasach traktować tylko w kategoriach towarzyskich spotkań z kolegami.
[/quote]
@ian thorpe...zrozum w końcu jedno,że żaden trener choćby najlepszy,gdyby przyszedł do CRACOVII nic nie zmieni...bo u nas obowiązuje model zarządzania "FILIPIAKO-TABISZ" /ile razy można pisać o tym,co wszyscy widzą i wiedzą/..do tego chyba tez to wiesz ,jak wygląda nasz zarząd ...Prezes J.F nadęty bufon co zna sie na wszystkim i jego prawa reka V-ce Prezes J.T kawał nadętego chama /trudno to pisać ale taką maja opinie wśród większosci kibiców i nie tylko/..... nie mówiąc o innych ich pomagierach... Dzięki nim nikt nas nie lubi i mamy przechlapane wszędzie także u sędziów..
Co trzeba zrobić ,żeby to zmienić pisano już na tym forum wielokrotnie....
sorki Krak06, ale to Ty nie rozumiesz. Pisanie od wielu lat na forum o tym samym, przypomina rozbijanie ściany młotkiem z plastiku. Wszyscy, bez wyjątku wszyscy, wiedzą jak wygląda zarządzanie klubem w Cracovii. Wszystko już zostało napisane. Może paru kibiców przede wszystkim hokeja, ma pewne obawy po utrąceniu JF, ze sekcja może się rozlecieć i akceptuje w kopanej w pewien sposób prowadzenia tej sekcji.
Opinia kibiców, powtarzam opinia w tym ta forumowa, nie ma żadnego przełożenia na działanie zarządzających. Najwyżej, przy krytyce obrywa rykoszetem kolejny trener, czy kolejni zawodnicy. Dopóki nie powstanie MOCNY, SENSOWNY ruch kibicowski, nic nie da się ugrać. Chyba z 10 lat temu, JF powiedział, ze on by podyskutował, ale nie ma z kim. Czy coś się zmieniło ? Nic. Przypomniałem wpisy sprzed wielu lat - dalej bijemy na forum pianę.
Dla mnie Probierz, to jest jedyna osoba, która może ten skostniały system ruszyć. Jak jej się nie uda, bo JF w kryzysie zrzuci kolejną postać, to nie będzie żadnych szans by coś się zmieniło. Epitety typu bufon, cham itd. nie mają żadnego znaczenia.
[quote='ian thorpe' pid='1280753' dateline='1506193029']
sorki Krak06, ale to Ty nie rozumiesz. Pisanie od wielu lat na forum o tym samym, przypomina rozbijanie ściany młotkiem z plastiku. Wszyscy, bez wyjątku wszyscy, wiedzą jak wygląda zarządzanie klubem w Cracovii. Wszystko już zostało napisane. Może paru kibiców przede wszystkim hokeja, ma pewne obawy po utrąceniu JF, ze sekcja może się rozlecieć i akceptuje w kopanej w pewien sposób prowadzenia tej sekcji.
Opinia kibiców, powtarzam opinia w tym ta forumowa, nie ma żadnego przełożenia na działanie zarządzających. Najwyżej, przy krytyce obrywa rykoszetem kolejny trener, czy kolejni zawodnicy. Dopóki nie powstanie MOCNY, SENSOWNY ruch kibicowski, nic nie da się ugrać. Chyba z 10 lat temu, JF powiedział, ze on by podyskutował, ale nie ma z kim. Czy coś się zmieniło ? Nic. Przypomniałem wpisy sprzed wielu lat - dalej bijemy na forum pianę.
Dla mnie Probierz, to jest jedyna osoba, która może ten skostniały system ruszyć. Jak jej się nie uda, bo JF w kryzysie zrzuci kolejną postać, to nie będzie żadnych szans by coś się zmieniło. Epitety typu bufon, cham itd. nie mają żadnego znaczenia.
[/quote]
Sorry Ian thorpe,ale to Ty nie rozumiesz,obojetnie czy bedzie Probierz czy kto inny /zresztą ilu już było trenerów za Filipiaka/ nic nie zrobi, bo w klubie mamy układ decyzyjny "FILIPIAKO-TABISZ" DOPÓKI TEN UKŁAD SIE NIE ZMIENI ALBO NIE BEDZIE NOWY, BEDZIEMY MIELI TO CO ZAWSZE....
Ps.jak ktoś jest chamem czy bufonem i reprezentuje klub to na pewno klubowi to dobrze to nie służy.....MOCNY KIBICOWSKI RUCH okey taki jest potrzebny..ale od czegoś trzeba zacząć..może od hasła na sektorówce....bo pokaża ja media, i może ktoś z mediów drązyć temat...A co mamy pisac na forum ,że wszystko jest okey,że będzie lepiej,że może coś Probierz zrobi....przy "Filipiako-Tabiszu" nic nie zrobi....może ktoś to na forum czyta,jak masz znajomych co nie sa na forum,czy innych sympatyków klubu to zachęcaj nie czytaja co pisża inni o CRACOVII........im więcej kibiców będzie znało sytuacje w klubie tym lepiej.....
Plan naprawczy jest bardzo prosty.
Musi powstać narracja w różnych mediach "Filipiak= nieudacznik" "Duży budżet nie daje wyników" "Jak Profesor ośmiesza siebie i Stu letni klub w Polskiej lidze"
W tym momencie Profesor będzie się musiał poważnie zastanowić co dalej bo Cracovia przestanie spełniać swoją role.
Brawo panie prezesie! Z tego co dziś rano usłyszałem w radiu odniósł pan w tym tygodniu sukces! Mimo ostatniego miejsca, mimo kompromitacji w Pucharze Polski, przed chwilą się dowiedziałem, że w Google trends w tym tygodniu Cracovia zajęła 4miejsce. Wyniki nie ważne, ważne, że jest reklama dla Comarchu i o Cracovii się gada i czyta.
- Edytowany
i dokładnie o tym pisałem wcześniej. Tego typu rzeczy są dla neigo znacznie istotniejsze ni z jakikikolwiek sukces sportowy.
I znacznie bardziej zmartwiłby go spadek o 10% klikalności w internecie niż 0-10 z rzeką.
Miejmy nadzieje ze do czasu, bo u coraz większej grupy osób hasło komarach wywołuje odruch wymiotny
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Edytowany
[quote='Peterps' pid='1280825' dateline='1506240593']
i dokładnie o tym pisałem wcześniej. Tego typu rzeczy są dla neigo znacznie istotniejsze ni z jakikikolwiek sukces sportowy.
I znacznie bardziej zmartwiłby go spadek o 10% klikalności w internecie niż 0-10 z rzeką.
[/quote]
Szkoda, że zrozumienie tego zajęło Wam 10 lat, no, ale lepiej późno niż wcale.
Teraz jeszcze 10 lat organizowania się kibiców i idziemy na mistrza ;)
mecz Jagi z Legią, na trybunach obok siebie siedzą i oglądają wspólnie widowisko prezesi dwóch klubów. Jak się PREZES zajmuje klubem, i poświęca mu czas, to takie obrazki są normą. Nasz PREZES na Cracovii bywa, nie ma czasu ( rozumiem, bo jak się wyraża, zarabia pieniądze na Cracovię) posiedzieć z innymi prezesami, albo nie czuje takiej potrzeby ( duża doza prawdopodobieństwa) , gdyż jest ponad TO.
Dlatego nas tak wszyscy w kopanej "lubią".
Niestety święta racja. Swoją droga przydupas jeździ na wyjazdy?
a po co ?
płacą mu za to?
w korpo pracuje się od poniedziałku do piątku.
Pewnie tak jest, a po co napisał Ian.
Panie Filipiak , jeżeli nie stać Cię na Cracovię to ją sprzedaj , nie potrafisz kierować klubem , nie czujesz sportu - piłki nożnej , tu nie chodzi o to aby płacić regularnie marne grosze grają tak jak im płacisz , mamy takich zawodników jak im płacisz . ZROZUM ŻE TAKIEMU CYMBAŁOWI JAK PEWNIE SOBIE MYŚLISZ PO ZAWODÓWCE CO DOBRZE KOPIE PIŁKĘ MUSISZ ZAPŁACIĆ WIECEJ JAK TWOIM UCZONYM PO STUDIACH INFORMATYKOM - jak Cię to boli to nie nadajesz sie do tego probujesz robić w naszej Cracovii , tak naszej a nie twojej . Bo Ty sprzedasz ją , umrzesz , zbankrutujesz a my dalej będziemy z Pasami. To nie jest korporacja i zarzadzanie jak comarchem.
Napiszę prostacko wulgarnie brzydko : wypierd.alaj , nie niszcz Cracovii.
Jesteś Pan mistrzem w spierd.oleniu takiego symbolu jakim jest Cracovia. Wstyd i żenada. Żegnam Pana wraz z Probierzem. Podwładni Pana sami spier.dolą po Pańskim odejściu.
Filipiak z tabiszem niszczą Cracovię. Jak ci tak zależy na 3'go Maja to sobie to bierz i poszedł won
Wypierd.alaj z Cracovii bucu. Ten najstarszy, najlepszy klub w Polsce nie będzie reklama twojego marnego comarchu
Jak pisałem,że ten buc nas zniszczy to kilka lat temu śmietanka forum ze mną pojechała.
Standardowe,żenujące pytania o ciepla wode i baraki.
widzicie własnie co Wam janusz dał-posmiewisko na cała Polske!!! Na kazdej plaszczyznie.
dzisiaj miarka sie przebrała,ale na uklady nie ma rady...
"Wyślij tego swojego pomagiera księgowego z prośbą by Cracovia rozgrywała na stałe mecze w poniedziałek. Obecne pokolenie Pasiaków będzie ci wdzięczne że sport w wykonaniu Cracovii nie psuje im weekendu."
Poniedziałek to optymalny termin na mecze Cracovii. Bardzo proszę o jak najczęstsze rozgrywanie meczów w tym dniu.
Całe szczęście ze pańskie "zarządzanie" wyleczyło mnie z comarchovii już kilka lat temu do tego stopnia ze nawet derby mi wiszą bo w przeciwnym wypadku niezle bym się teraz wkur.wił.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)