Podziwiam,że niektórym przechodzi przez klawiaturę słowo "profesor"
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
Jeżeli Pan wyżej ceni rzeszę studentów za dobrego pracownika to współczuję Pana pracownikom w comarchu. Ale od naszej Cracovii [b]won[/b] od wprowadzania Pańskiej korporacyjno-comarchowo-dziadującej filozofii.
Myślał, że każdego piłkarza może zastąpić policzalną liczbą studentów i nikt mu nie powiedział, że grać może tylko 11-stu.
[quote='piotrek67' pid='1227805' dateline='1489941194']
"Jesteśmy siłą tej ligi" :D
[/quote]
Strach pomyśleć jaką siłą bylibyśmy ligę niżej ;)
I może w tym szaleństwie jest metoda?
O dobre 5 lat przeterminowane slogany o płaceniu na czas jako jedyni, nabiorą znowu sensu, bo w takim Głogowie czy innym Kluczborku chyba się nie przelewa. Boję się tylko na jakim szczeblu musimy wylądować by Malarczyk przerastał całą ligę? No chyba, że wymienimy go na legendarnego Mareczka i dwóch najlepszych stoperów w Polsce po latach znów stworzy duet nie do przejścia.
[b]Panie Profesorze z całym szacunkiem za to co zostało zrobione dla Cracovii chciałby zadać pytanie.[/b]
Co zrobiłaby Rada Nadzorcza Spółki Akcyjnej z Prezesem Zarządu, który:
- przez swoje błędne decyzje, brak pomysłu, niedbalstwo doprowadza rozwijającą się dynamicznie firmę (4 miejsce w tabeli) do zapaści (realna groźba spadku),
- przez brak odpowiedniej polityki marketingowej powoduje spadek dochodów z dnia meczowego,
- tragicznym doborem współpracowników wysokiego szczebla (brak dyrektora sportowego) oraz kluczowych specjalistów (piłkarze i ich robione bez składu, bez ładu transfery) osłabia firmę,
- nie potrafi wykorzystać sytuacji rynkowej i słabości konkurenta na lokalnym rynku do stania się monopolistą,
- nie potrafi wyznaczać konkretnych celów do realizacji i rozliczać pracowników z ich wykonania,
- notorycznie popełnia te same błędy i nie potrafi wyciągać z nich wniosków.
Jeżeli bawimy się w korporacje i stosujemy standardy firmowe to odpowiedź na to pytanie może być tylko jedna.
Rada Nadzorcza pogoniłaby takiego Prezesa gdzie pieprz rośnie.
Dobrze, że w naszej korporacji panują inne, rodzinne stosunki!
Nie było żadnego dynamicznego rozwoju, był megafuks, szczęśliwy zbieg okoliczności i frajersko przegrany brązowy medal.
zarzadanie druzyna pilkarska rozni sie od kazdej spolki. nie da sie ocenic kosztow ryzyka. trzeba podejmowac nieracjonalne decyzje aby osiagnac sukces. no i prof. wyklada kase - wiec wyniki musza przyjsc. kupowalem drogich pilkarzy to spadlismy, stawiam na stabilnosc wiec sukces przyjdzie. niestety - marciniak daje czerwo w 7 min. Polczak podaje do przeciwnika, Dabrowski. traci Budzik. Sandowmierski wyszedl znow za wysoko........
Ja mam jeden wniosek: skup się Pan na tym na czym się Pan zna tj nie na prowadzeniu klubu bo to najwyraźniej Panu nie idzie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A ja myslalem ze od 2004 r mam problem z glowy.A tu co rok to samo...Przepraszam dwa razy 4 miejsce i spadek w 2012 i w kolko to samo.Jak to robia w Gts-ie Cupial zdobyl kilka mistrzostw jego nie ma wszyscy przewidywali upadek Gts-u a oni w gornej 8 a my razem z Leczna w gownie sie tazamy.
Bo w tym Gtsie są w zarządzie ludzie którzy kibicują temu klubowi i nie dadzą mu upaść, tam jakby zaczęli grac jak My to by wpadły delfiny i porządek by szybko zrobiły- u Nas to już dawno powinno być, nie ma żadnej presji,piłkarze i tak się utrzymają, poświętują pozostanie w lidze, kasa sie bedzie zgadzac na koncie i po obiecuja że za rok będzie inaczej.
No niestety, to że Filipiak ma w odbycie sportową Cracovię to jedno, ale to że armia czarnego ortalionu ma w dupie wyniki to już co najmniej dziwne, nie? Czyżby każdy działający przy klubie wpierd*alał kawałek comarchowego tortu i przez to siedział cicho nad tą trumną z tektury?
Tak sobie jechałem wkurwiony po meczu i uświadomiłem sobie , że chyba za mojego życia nie doczekam mistrzostwa Polski w naszym wykonaniu. Dobrze, ze chociaż zeszły sezon było mi dane zobaczyć, bo chyba prędko taki wyczyn się nie powtórzy.
Że dopiero dziś? I tak długo żyłeś złudzeniami, chyba że żyć będziesz 150 lat?
[quote='Vola1906' pid='1227980' dateline='1489952646']
Tak sobie jechałem wkurwiony po meczu i uświadomiłem sobie , że chyba za mojego życia nie doczekam mistrzostwa Polski w naszym wykonaniu. Dobrze, ze chociaż zeszły sezon było mi dane zobaczyć, bo chyba prędko taki wyczyn się nie powtórzy.
[/quote]
Zacznij żyć Hokejem ,tam będziesz miał wielkie szanse na Mistrzostwo ;)
- Edytowany
Największy Janusz w polskim futbol tak mnie zmobilizowal do ogladania dzisiejszego meczu, ze wlaczylem tv o 18tej, chodz weczesniej nie zakladalem takiego scenariusza.Dzieki czemu wynik po mnie splynal i niedziela mija na pelnym luzie:).Wlaczylem o 18 bo gdzies obilo mi sie o uszy, ze o tej godzinie zaczyna sie mecz.Tak bylem nim zainteresowany.
Filipiak ? i co teraz ?
miales szanse byc na szczycie na dluzej, miales szanse panowac nad rzeka przez wiele sezonow , miales szanse zrobic z Cracovii klub gdzie zaczna przychodzic pilkarze o wiekszym potencjale niz lituaszki czy karaczankow itp.
niestety znow wrzuciles nas w marazm
Może Abramowiczowi znudziła się Chelsea i chciałby np zainwestować w Cracovie? Trzeba by mu przetłumaczyć nasza książkę. Jakby nam dał 1/20 tego co na Chelsea to byśmy byli mocarzem ligowym.
[img]http://www.beepworld.pl/user/74/42/51/11/3/MAJAIGUCIO/gucio.jpg?nocache=0.49760469184248024[/img]
Przypadek?
Czas Jacka minął, czas wstrząsnąć drużyną
Może i tak. Tylko co to zmieni na dłuższą metę? Dopóki właściciel nie wywali prezesa niewiele to da.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)