Karvinie, uważasz, że takie zagrywki pozytywnie wpływają na wizerunek klubu i jego przyszłe interesy?
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
Uważam że na razie to głównie jest lament Tarnovii - a z doświadczenia wiem że branie pod uwagę zdania jednej strony (i to nie Cracovii) jest zwykle wychodzeniem przed szereg - bo każdy medal ma dwie strony - a kibice Cracovii powinni raczej stać po stronie swojego Klubu a nie oponenta
Jaki lament Tarnovii? Miałeś stanowisko ze strony klubu, potwierdzające, że były próby "wykupienia" tych 10%.
Odpowiedz zatem na prosto zadane przeze mnie pytanie: czy uważasz, że takie działanie pozytywnie wpływa na wizerunek klubu i jego przyszłe interesy?
P.S.
Biznesowo jak najbardziej rozumiem. PR'owo- fatalnie rozegrane.
Przecież Tabisz się przyznał, że próbowali zmienić umowę. To wizerunkowe samobójstwo i ja jako kibic Cracovii (stojący po stronie swojego klubu) krytykuję takie działanie. Działanie na szkodę Cracovii, co nie ulega najmniejszej wątpliwości.
Uważam że nie ma specjalnego znaczenia wizerunkowo - wystarczy pośledzić ile takich spraw się pojawia rocznie w biznesie futbolowym, po prostu standardowe działanie zarządu większego Klubu.
Różnica tylko taka że zwykle kibice tego większego Klubu nie widzą w tym nic złego u nas natomiast traktuje się to jako okazję żeby się przyp... do właściciela i zarządu, którzy poprzez inwestycję wieloletnią w Klub doprowadzili do tego że patrzymy wysoko z góry na milicyjne pomioty z reymonta
WeźŻe oddaj te pieniądze Tarnovii żydzie! Przeczuwam,że nie będzie ani transferów( jedynie ktos z wolna karta ) i kolejne awantury w sądzie.TO JEST POLSKA
No to na pewno wiesz, jak kwitnie teraz współpraca Górnika Zabrze z Rozwojem.
Jak się poważniej zastanowić, to Karvin ma sporo racji. Ja też robię pewien zwrot w ocenie tego co na razie wiem. Czy jest jakiś temat, że Cracovia nie wywiązuje się z umowy? Przedstawili Tarnovii propozycję, która była delikatnie mówiąc głupawa i naiwna, ale chyba nie pojechali tam z karabinami i nie przymuszali do jej podpisania. Tarnovia na to nie przystała i tyle. Obowiązuje zatem poprzednia umowa i to powinien być koniec tematu. Wyciąganie tego i żale w stylu chcieli nas oszukać trochę głupkowate są.
A czy Cracovia już dostała przelew z Leicester?
Mentny, ale tu są dwie płaszczyzny sprawy i nie należy ich za bardzo mieszać.
Pierwsza biznesowa- z punktu widzenia biznesowego w każdej chwili można zaproponować zmianę umowy, druga strona ma prawo się nie zgodzić. Teraz druga strona gra o swoje i wytacza swoje działa. Dlatego pisząc, że Cracovia mogła złożyć taką propozycję, nie ma co mieć pretensje do Tarnovii, że gra o swoje z użyciem mediów.
Druga PR'owa - z punktu widzenia wizerunkowego ludzie zazwyczaj stają po stronie słabszych. Wizerunkowo nie są to dobre zagrywki. Załóżmy, że będziemy toczyli znowu z Legią bój o młodego talenciaka. Legia zaproponuje jakąś kwotę, wyższą od nas. Za to my, nie chcąc jednorazowo ponosić ryzyka finansowego zaproponujemy bonus od przyszłego transferu (niepewnego przecież i nieznanego w chwili podpisywania kontraktu). Jak sądzisz, czy po takim czarnym PR prezesowi takiego małego klubu nie zadrży ręka?
rmszar - zacznę od drugiej części - PR. Dokładnie to samo pisałem na poprzedniej stronie. Nawet nieco bardziej rozwodziłem się nad tym. To się zgadza i trudno nawet się spierać.
Stało się to dlatego, że Tarnovia wyciąga propozycję przedstawioną jej przez Cracovię, która byłaby dla nich zdecydowanie gorsza. Tylko właściwie po co to wyciągają? Tak na wszelki wypadek gdyby Cracovia nie miała zamiaru zapłacić?
Pochwalić się, że nie dali się na to nabrać raczej i jacy to są cwani.
Napisałem już powyżej- wyciągają to po to, żeby szybciej dostać swoje. Postępowania przed arbitrażem trochę trwają, a tak to jest argument, żeby się szybciej dogadać.
Jak się gra ostro, to trzeba być przygotowanym na ostrą grę przeciwnika. Oczywiście nic to Tarnovii nie da i będą musieli dochodzić swojego przed arbitrażem.
Ja może trochę naiwny jestem, bo wydaje mi się, że jeżeli w umowie jest zapis o 10% z kontraktu, to gdy Cracovia dostanie określona kwotę od Angoli, to powinni 1/10 tej kwoty przelać do Tarnowa. W Tarnowie powinni się cieszyć i szukać kolejnych talentów dla powtórzenia doskonałego interesu dla wszystkich. Inne mniejsze kluby widząc to, powinny pozazdrościć i próbować naśladownictwa. Arbitraż jakoś do tego potrzebny nie jest. Sytuacja idealna dla wszystkich.
Nie wiem, czy Tarnovia dostała jakiś sygnał, że Cracovia będzie się wstrzymywać z płatnościami? Jak pisałem, mnie to wygląda na samopromocję szefostwa Tarnovii.
a mnie na wychodzenie przed szereg - ja rozumiem że to ważna duża kwota dla Tarnovii, ale jak na razie to nie ma sygnałów że Cracovia jej nie zapłaci, co więcej prezes Klubu zadeklarował publicznie że Cracovia 10% zapłaci więc nie rozumiem o co ten lament (tak właśnie lament)
Karvin- wybacz, ale zadeklarował zapytany przez dziennikarzy PS, kiedy sprawa nabrała medialnego rozgłosu. Tym samym musisz przyznać, że Tarnovia swój cel częściowo osiagnęła.
Mentny- niestety casus Górnika i Rozwoju nie napawa optymizmem. Rozwój dostał swoje za Milika dopiero po ruszeni sprawy przed odpowiednimi organami. Ostatnio pozwali jeszcze Górnika o 400 tys. zł odsetek.
Kombinowanie nie zawsze wychodzi na zdrowie , nawet jeśli wszystko jest zgodne z etyką to jako PR strzeliliśmy sobie w stopę . Smród się rozszedł. Należy jeszcze pamiętać o fakcie istnienie dziennikarskich hien , nienawidzących Cracovii , którzy z ochotą tego typu sprawy rozdmuchają na cały kraj .Oczywiście bezinteresownie .
1. Od podpisania umowy minął dopiero (niecały) tydzień.
2. Nie wiemy jakie są terminy płatności - czy pierwszy przelew już trafił do nas?
3. Przede wszystkim nie wiemy jakie są kwoty i warunki kontraktu i bonusów.
Przykładowo może być 2 mln "podstawy" a reszta uwarunkowane różnymi sprawami.
I teraz zagrywka Tabisza ma sens: Tarnovia tych faktów nie zna i powinna się zastanowić co wybrać: czy 10% od sum które będą [b]albo nie[/b] do nas docierać, czy dostać jednorazowo (lub w ratach) konkretną sumę. Jeśli v-ce mówi prawdę to na taką odpowiedź (oczekiwania) Tarnovii oczekuje.
Przy całej (anty)sympatii większości kibiców do p. Tabisza jego działania mają sens i robienie w obecnej chwili sensacji jest złą wolą.
Oczywiście, że są to działania asekuracyjne ze strony Tranovii; dodatkowo robiące 'koło d.upy' Cracovii. To, że zamierzenie się udało widać nawet na tym forum, nie mówiąc o reszcie okołofutbolowej Polski.
hank
Dziennikarskie hieny to by nas obsmarowały nawet jakbyśmy Tarnovii wypłacili 15% od maksymalnej możliwej (po spełnieniu wszystkich warunków w kontrakcie) kwoty transferu 15 minut po podpisaniu umowy z Leicester. Oni po prostu nie mogą przeboleć że ich ukochany gts pikuje w dół
Teraz to choćbyśmy się zesrali to nie przebijemy czarnym PR rzeki. Co nie znaczy, że warto robić w wuja swojego partnera który za tą kasę może nam wyszkolić kolejnych zdolnych piłkarzy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)