Gargamelu czytaj się zanim klikniesz enter, wyraźnie kilka postów wyżej napisałeś, że bohater wątku UDOWODNIŁ, że jest napadziorem.
-
-
Tomáš Vestenický - witamy w Cracovii!
[quote='tomecki' pid='1274150' dateline='1503817850']
Gargamelu czytaj się zanim klikniesz enter, wyraźnie kilka postów wyżej napisałeś, że bohater wątku UDOWODNIŁ, że jest napadziorem.
[/quote]
Ja wiem o co chodzi :)
Udowodnił w innym klubie i reprezentacji swojego kraju, że jest napadziorem.
[quote='gargamel9998' pid='1274170' dateline='1503825112']
[/quote]
[/quote]
U Hapala na razie bez gola.Dwa lata minęło..Chyba bronisz przegranej sprawy.
[quote='gargamel9998' pid='1274170' dateline='1503825112']
[/quote]
[/quote]
Weź już Gargamelu się nie wygłupiaj. Dorobek "napadziora" w piłce klubowej:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=31318
Dorobek w kadrze, za wiki, to gole wyłącznie w niższych kategoriach juniorskich.
Gdyby rzeczywiście to był taki hiper duper super napadzior, to nie byłby raczej rzucany po skrzydłach, nie? A tymczasem to jeden z większych szrotów, jakie do nas w ostatnich latach trafiały.
- Edytowany
Juniorska piłka NIJAK się ma do profesjonalnej. Dudzic robił w juniorach furorę (70 bramek w Unii Oświęcim w jednym sezonie z tego co pamiętam), a wyrósł z niego mocno przeciętny zawodnik, lecz z charakterem który powoduje, że Dudzic zawsze daje z siebie maksa. A u Vestenickiego nie dość, że umiejętności nie widzę to jest to chłopak bardzo słaby psychicznie, który po jednym nieudanym zagraniu jest "spalony" na resztę spotkania i to widać.
A tak w ogóle gargamelu, to co w tym Vestenickym widzisz że tak go bronisz? To, że ma w CV Romę? To nic nie znaczy, naprawdę - Adu ma nawet w CV występy w pierwszej drużynie Benfiki Lizbona, a jest szrotem.
Każdego naszego zawodnika będę bronił. Tak jak będę bronił Cunty czy innych.
Uważam, że robienie z Tomka skrzydłowego jest taką samą szkodą dla niego, jak robienie skrzydłowego z Dudzica. Gość cały czas był napadziorem, nic dziwnego, że po takim "wpajaniu" gry gdzieś zanikł jego instynkt strzelecki. Tak jak Kucharczyk w CSKA, był wyszydzany za grę na skrzydle, a jest napadziorem (grał na tej pozycji również w juniorach)
[quote='gargamel9998' pid='1274225' dateline='1503836750']
Każdego naszego zawodnika będę bronił. Tak jak będę bronił Cunty czy innych.
Uważam, że robienie z Tomka skrzydłowego jest taką samą szkodą dla niego, jak robienie skrzydłowego z Dudzica. Gość cały czas był napadziorem, nic dziwnego, że po takim "wpajaniu" gry gdzieś zanikł jego instynkt strzelecki. Tak jak Kucharczyk w CSKA, był wyszydzany za grę na skrzydle, a jest napadziorem (grał na tej pozycji również w juniorach)
[/quote]
Kilka lat temu rozmawiałem z Dudziem, który mówił, że woli grać na skrzydle. Więc ten tego.
- Edytowany
Od tego jest trener, żeby wydobyć z zawodnika co najlepsze. Dudzic początkowo grał w ataku i grał bardzo słabo, po przejściu na skrzydło bardziej wykorzystywano jego największy atut - szybkość. Widocznie każdy trener widzi, że Vestenicky kompletnie nie ma predyspozycji do gry w ataku, i szukają mu innej pozycji. Trzeba przyznać jasno - Vestenicky grając na skrzydle dość dobrze wspomaga obronę, a jak przypomnę sobie jego występy w ataku, to tam nie widziałem zbytnio żadnych atutów. Naprawdę upieranie się na graniu na jednej pozycji jest bezsensowne gargamelu - w takim wypadku jeżeli Ty byś był trenerem, to taki Piszczek byłby dalej przeciętnym napastnikiem zamiast klasowym bocznym obrońcą.
Wg mnie to wygląda tak, że niektórzy zawodnicy mogą od razu grać na kilku pozycjach i czują się tam dobrze, a innych trener przestawia na inną pozycję i okazuje się, że tam się sprawdzają lepiej jak np Piszczek, Mierzejewski czy nawet Moskała. Z drugiej strony jeśli zawodnik źle się czuje na danej pozycji i mówi wprost, że jest np napastnikiem, a nie skrzydłowym, to wtedy należy zaprzestać tego eksperymentu i przywrócić gracza na swoją pozycję. No chyba, że faktycznie jest tak jak w zeszłym sezonie w Cracovii, że skrzydłowych w ogóle nie ma w kadrze, a napastników jest kilku.
I przypomnę klasyk:
https://www.youtube.com/watch?v=MXpOz-pdrEM
Od 0:20 Wiśnia wyjaśnia ;)
Z drugiej strony, Piszczek sam otwarcie mówił że nie był przekonany do tej pozycji i uważał, że chce być napastnikiem. A ostatecznie jak zobaczył, że ktoś w niego wierzy i widział postęp w swojej grze, to w końcu uwierzył ludziom którzy przekonywali go do gry na obronie. ;)
Erik Jendrisek strzelił bramkę dla swojej nowej druzyny co skomentowałem "no to włączył ci się znowu napastnik" :)
Odpisał tak bo grałem na swojej pozycji.
Można się smiać ale tak to wygląda.
Coś w tym jest ja też miałem ulubione miejsce w ławce w klasie.Jak mnie przesadzano nie byłem sobą.
- Edytowany
Akurat u Jendriska problemem była po prostu jego słaba dyspozycja, a nie pozycja. Facet mówił, że dość dobrze czuł się na skrzydle, za kadencji Zielińskiego zdobył wiele bramek, ale po prostu w ofensywie dawał bardzo mało drużynie w ostatnim sezonie - sporo strat, niecelnych podań, nieudanych prób dryblingów, słabe strzały.
U Jendriska problemem był fakt, że nie potrafi grać w piłkę ale potrafi strzelać bramki. Grając na skrzydle był zupełnie bezproduktywny bo nie potrafi obsługiwać okrągłej piłki i nie raz mało brakowało by sobie na niej połamał nogi. Ma smykałkę do strzelania bramek, do dobitek do pustaka itp.
Vestenicki jest jego lepszą wersją bo jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie i ma niezłe uderzenie. Argumenty gargamela są beznadziejne ale do co do sedna sprawy się nie myli bo stawianie na Tomka na skrzydle to robienie mu krzywdy. To typowa 9tka i mam już dość tego tematu. Wpisałem się tylko by poprzeć gargamela gdy ma rację i siedzicie na nim bezpodstawnie tylko dlatego, że słabo się broni.
Ja osobiście mam nadzieję, że kiedyś wszyscy nam przyznacie rację ale że ta kariera rozkwitnie w Cracovii a nie z dala od niej.
Vestenicky albo 9 albo 10 . Na bok gość się niezbyt nadaje . Uważam że trzeba spróbować go z Piątkiem na napadzie . Możliwości techniczne ma spore, sam się zastanawiam czemu gra taką padakę .
SaNtO
Vestenicki jest jego lepszą wersją bo jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie i ma niezłe uderzenie.
Post miesiąca, albo nawet roku. Nigdy nie kończ tak pisać, bądź z nami, przynajmniej jest wesoło.
Dajcie przykład kiedy ostatnio się pomyliłem w ocenie potencjału zawodnika
Tomas ma naprawdę spory potencjał , duże umiejętności i możliwości , tylko , że stanął w miejscu i jakoś nie chce korzystać ze swoich walorów .
- Edytowany
Ja rozumiem, że Zieliński mógł nie dostrzegać jakiego to mamy napadziora (przecież to gość który Nam przegrał 3 miejsce w lidze)
Ale żeby nie dostrzegł tego sam Pavel Hapal (ten sam który doprowadził w 3 dni Mihalika do formy) i nie wystawił w ogóle bohatera wątku nawet na minutę w tych całych ME u-21? I żeby potencjału tego orła nie dostrzegł sam Michał Probierz? No nie może być.
Ale pewnie idioci na treningach ustawiają strzelca niebagatelnej liczby 3 bramek w seniorskiej karierze, też na skrzydle, a co gorsza nie czytają forum. Potem dziwić się że wyniki są jakie są.
[quote='CP 1906' pid='1274594' dateline='1503992055']
Ja rozumiem, że Zieliński mógł nie dostrzegać jakiego to mamy napadziora (przecież to gość który Nam przegrał 3 miejsce w lidze)
Ale żeby nie dostrzegł tego sam Pavel Hapal (ten sam który doprowadził w 3 dni Mihalika do formy) i nie wystawił w ogóle bohatera wątku nawet na minutę w tych całych ME u-21? I żeby potencjału tego orła nie dostrzegł sam Michał Probierz? No nie może być.
Ale pewnie idioci na treningach ustawiają strzelca niebagatelnej liczby 3 bramek w seniorskiej karierze, też na skrzydle, a co gorsza nie czytają forum. Potem dziwić się że wyniki są jakie są.
[/quote]
Gdzie naliczyłeś trzy gole? Jednego strzelił - w Szczecinie :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)