A dlaczego chcecie ograniczać bilety kibicom GKSu, którzy dzielnie wspierali swoją drużynę na poprzednich meczach finałowych, podczas gdy kibice Cracovii w dużej mierze mieli je w dupie?
-
-
(GLOS) PLAY - OFF 2016 (temat zbiorczy) | Chcemy złota na 110 - lecie!!! (GLOS) Finał jest nasz !!! (GLOS) Walczyć ...
Na szczęście o takich kwestiach jak bilety dla Tyszan czy zrywanie zgody ( :D ) nie decydują internetowi frustraci.
Dobrze, że o ilości biletów na jutro dla nas nie decydują tyszanie. Nie jest więc jeszcze tak źle :-)
Ok, wczoraj było wczoraj, a jutro jest jutro. Najlepiej by było w ogóle zapomnieć, żeby nie stanęło komuś w głowie "jesteśmy na fali, to samo się wygra". W sobotę zaczynamy od 0-0 i nie ma żadnej przewagi, swój lód nic nie znaczy, żadnego psychologicznego handicapu nie ma, nic nie gra roli. Będzie ciężko, zaczynamy od 0-0 i szanse są pół na pół, ani o milimetr w którąkolwiek stronę. Wszystko trzeba będzie sobie wywalczyć, wyszarpać, wygryźć i wypracować w pocie czoła i dużym trudzie. Koncentracja, odpowiedzialna gra, bez głupich kara, bo każda może się zemścić i skuteczna realizacja tego co nakreśli trener.
Co do samych aspektów sportowych... Ja tu widzę trzy aspekty:
- to będzie oczywiście rywalizacja w kwestii dyspozycji dnia, oba zespoły stać na wygraną, kto będzie tego dnia o te pół kroku do przodu, kto będzie odrobinę skuteczniejszy, kto lepiej i szybciej zareaguje na to co się będzie działo - ten ma większe szanse
- kluczowa rola jest w grze bramkarzy. Wiemy doskonale, że obu stać na wygranie meczu solo, obaj są topowymi goalie w lidze i obaj potrafią zamurować bramkę. Tylko który to zrobi? Ja wiem, gra cała drużyna, ale prawdą jest także iż starcie nr7 to w pewnym sensie będzie też mecz Radziszewski vs Zigardy. Ten któremu się uda - on będzie bohaterem finału
- i trzecia rywalizacja to będzie mecz Rohacek vs Sejba. Obaj mieli czas, to nie są trenerzy "z łapanki", każdy pracuje w swoim klubie na tyle, że odcisnął (lub powinien odcisnąć) na drużynie swoje piętno. Mieli stabilne składy przez cały sezon, mogli przećwiczyć wiele wariantów i co istotne - obaj grają w ramach pewnych ograniczeń, które narzucił im tok rywalizacji. Żaden nie ma komfortu 100% zawodników do dyspozycji, obaj mają powyjmowane ważne elementy układanki i na obu przebieg finału wymusza przemeblowania w zestawieniu formacji. Ergo mamy dwóch wybitnych trenerów, każdy ma swoją układankę i każdemu ona się trochę pomieszała. Całej złożyć się nie da, mają +/- 30 godzin i który z dostępnych sobie elementów ułoży lepszą konstrukcję - ten wygrywa.
Prawda jest taka, że z przebiegu sezonu obie drużyny w jakiś sposób na MP zasłużyły, no naprawdę - obie. Mamy ekipę #1 zasadniczego i zdobywcę PP z jednej strony i zespół #2 zasadniczego, zdobywcę SP, który do tego pięknie pokazał polski hokej w Europie z drugiej, obie ekipy naszpikowane reprezentantami. Do tego obie mają w chwałkę meczów w nogach w tym sezonie - liga, puchar, kadra - i towarzyskie i EIHC i kwalifikacje do eliminacji olimpijskich, play-offy, w nich my więcej, ale oni z kolei 3 rundy PK... mają chłopaki w nogach tyle spotkań w tym roku, że nie wiem czy niektórzy kluczowi zdrowi przez cały sezon nie wykręcili swojego rekordu w ilości spotkań w sezonie. A pomimo to kondycja jest w obu zespołach, nikt nie pęka. No na swój sposób naprawdę obie ekipy zasłużyły i na tytuł i na ten paszport do CHL... Cieszyć się z obu będzie tylko jedna ekipa, ale obie mają solidne podstawy być z siebie za ten rok dumne! Cieszy to, że choć wygrać może niestety tylko jedna - Polskę w Europie w przyszłym roku reprezentować będą obie, jedna w CHL, a druga w PK (paradoks jest taki, że ta w PK na 99% będzie grać w pucharach, kiedy pierwsza z CHL już odpadnie). Tak, to cieszy, bo obie ekipy udowodniły że zasługują na to by być przedstawicielami polskiego hokeja!
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
swój lód nic nie znaczy,
> żadnego psychologicznego handicapu nie ma, nic
> nie gra roli.
No z tym nie można się zgodzić, bo to byłoby rewolucyjne zachwianie założeń dotyczących wszelkich dyscyplin ;)
No chyba, że to przesłanie do naszych hokeistów to jak najbardziej zgoda, nie mogą końcowego sukcesu, czy tez swojej przewagi opierać na tym, że zagramy decydujący mecz u siebie.
Mecz oglądnąłem w nocy , z powtórki już na spokojnie .Graliśmy bardzo dobrze , wreszcie duzo alcji kombinacyjnych zamiast bezsensownych wstrzeleń krążka w tercję przeciwnika . Byliśmy szybsi/wreszcie kondycyjnie ok.I wreszcie dużo strzałów .
Błędy - chyba jeden jedyny przy drugiej bramce straconej .A co do sędziowania - mimo wszystko nienajgorsze, dziwi tylko nieco kara dla Kisielewskiego i brak kary za atak na Kutsevicha choć za niejaki rewanż za ten bandycki atak karę dostał Dziubiński .Ogólnie bardzo pozytywnie - czekamy do jutra .
Powodzenia Pasy .
Przy zakupie biletu proszą o okazanie dokumentu do identyfikacji. Nie dopytałem dlaczego, mimo tego, że wydawało się to co najmniej dziwne.
reborndragon Napisał(a):
> Przy zakupie biletu proszą o okazanie dokumentu
> do identyfikacji. Nie dopytałem dlaczego, mimo
> tego, że wydawało się to co najmniej dziwne.
Ponieważ w przedsprzedaży kupować bilety mogą tylko kibice zarejestrowani w naszej bazie danych. Bardzo dobry ruch ze strony kluby, by Tychy nie wykupiły połowy biletów!
generalnie na trochę za dużo im pozwalamy od czerwonej az do naszej bramki i wlasnie tak padla druga bramka wczoraj i tak tez Vozdecky strzelil bramke w meczu u nas.
mnie az mrozi jak widze tyszan wjezdzajacych w nasza tercje przy biernej asyście naszych obroncow i tu zostaje ryzyko ze albo zauważymy moment w którym napastnik chce oddac strzal i wtedy zdazymy go wyblokowac albo nie i wtedy krazek leci w bramke i od Radzika zależy czy bramka wpadnie czy nie - nie idzmy ta droga, trzeba rozbijac te ataki wczesniej
5 biletów max, trzeba na Siedleckiego pokazywać dowód osobisty.
Na stadionie wystarczy podać dane, bo mają system a na siedleckiego trzeba KK i dowód!
Zasady dystrybucji biletów już wczoraj były dokładnie opisane na oficjalnej.
W przypadku osoby niepełnoletniej wystarczy legitymacja?
marczek Napisał(a):
> mnie az mrozi jak widze tyszan wjezdzajacych w
> nasza tercje przy biernej asyście naszych
> obroncow i tu zostaje ryzyko ze albo zauważymy
> moment w którym napastnik chce oddac strzal i
> wtedy zdazymy go wyblokowac albo nie i wtedy
> krazek leci w bramke i od Radzika zależy czy
> bramka wpadnie czy nie - nie idzmy ta droga,
> trzeba rozbijac te ataki wczesniej
Kiedy we wczorajszym meczu zauważalne było, że ten błąd z wtorku ( gol Vozdeckiego) hokeiści wzięli sobie do serca, bo co najmniej kilka razy była tak sytuacja, że nasz hokeista wyczekiwał na zamach tyskiego i w ostatniej chwili przykładał łopatkę podbijając krążek po strzale.
Oglądnąłem powtórkę na spokoju. Chyba najlepszy do tej pory mecz naszych w p-o.
Bardzo poprawna gra w obronie, świetny Radzik i indywidualna jakość z przodu wystarczyły.
Brak mi trochę skutecznej gry kombinacyjnej w ataku, ale wynik jest najważniejszy.
KamilloLce Napisał(a):
> W przypadku osoby niepełnoletniej wystarczy legitymacja?
Tak, na Siedleckiego wystarczy Ci legitka,100%. Oczywiście mówimy o legitymacji szkolnej, takiej ze zdjęciem, no i do tego Karta Kibica.
Super, dzięki. :)
agent44 Napisał(a):
> Zasady dystrybucji biletów już wczoraj były
> dokładnie opisane na oficjalnej.
Prawda. Przepraszam nie doczytałem, mój błąd. :)
Kupiłem bilety na Siedleckiego o 11 - aktualnie trwał trening. Co chwilę ktoś przychodził i kupował po 3 lub 5. Zaraz biletów nie będzie.
Przy stadionie kolejka , ludzie kupują po 5, 7 biletów. Śpieszcie się .
żółta kaczka Napisał(a):
> Tak, na Siedleckiego wystarczy Ci legitka,100%.
> Oczywiście mówimy o legitymacji szkolnej, takiej
> ze zdjęciem, no i do tego Karta Kibica.
A od kiedy to na Siedleckiego KK jest wymagana do zakupu biletu lub wejścia na lodowisko ? Co Ty opowiadasz ?
Sędziują Meszyński z Wolasem - chyba najlepsza opcja. Jak wytrzymaja presję i odrzucą emocje i uprzedzenia to powinno byc dobrze. I jeden z kibiców może liczyć na koszulkę.....Wolasa. Choć wczoraj w Tychach musze przyznać ,że Kępa jak to ma w zwyczaju nie ob...ł się za bardzo ale jedynie trochę sobie popuścił:D - w sytuacji brutalnego faulu zdesperowanego Pociechy na tył głowy Kucewicza mógł ( i powinien) śmiało zapakować 5+20.
[quote=MisioPas]
A od kiedy to na Siedleckiego KK jest wymagana do zakupu biletu lub wejścia na lodowisko ? Co Ty opowiadasz ?
[/quote]
Od dzisiaj. A konkretnie potrzebna jest do kupna biletów w dzisiejszej przedsprzedaży. Ponieważ kasy na lodowisku nie mają połączenia z bazą danych kibiców to trzeba okazać kartę wraz z dowodem tożsamości.
Wolna sprzedaż biletów ma być jutro od 12:30, o ile oczywiście po dzisiejszej przedsprzedaży jakieś bilety zostaną.
Na Siedleckiego dwóch gosci z Tychów odkupić chcą bilety.
Pod stadionem byłem po 11 i cały czas ktoś przyjeżdża i kupuje kilka biletów więc nie zdziwie się jak dzisiaj braknie
Ja kupowałem pod stadionem i żadnych danych nie musiałem podawać 8-) Byłem po 10 i cały czas kolejka ok 10-15 osób, więc raczej na jutro może nic nie zostać... oczywiście z biletów bo pozostanie do zdobycia tytuł mistrzowski :D
Kolejek pod stadionem w tej chwili brak. Bilet może kupić każdy, ale zostało ich ok. 300 szt.
dzis w robocie, wygibasy logistyczne, bileciki zabezpieczone :)
do jutra ;)
Ile Tyscy dostali biletów?
200.
Zostało już tylko 500 biletów na jutro. Jak ktoś nie ma, niech się spieszy!
czyli 200 + to co kupią sami
czy jest ktoś w stanie kupić dla mnie 3 bilety? z góry dziękuję za odpowiedź, PRIV
Ja też kupowałem o 11 na Kałuży bilety i nikt o nic nie pytał
Może mi ktoś ogarnąć 3 bilety? Mogę zrobić przelew. PW.
Ruszać sie chłopy, bo zostało już z 400 biletów!!! Najwięcej na Siedleckiego.
Aston1906 Napisał(a):
> sterby Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Aston, nie pijam kawy tak późno. Każdy ma
> prawo
> > do swojej opinii. :D, ale Khalid się @#$%& zna
> > ;)
Karvin to się naprawdę zna ,
Ja się znam słabo ale nie aż tak słabo aby po wtorkowym pechowo/frajersko przegranym meczu
w którym potężnie gnietliśmy aktualnego MP przez prawie 50 minut marudzić jacy to jesteśmy
ciency ...jak niektórzy z tutejszych komentatorów :P
ps: Tak naprawdę w dotychczasowych 6 meczach finałowych Tychy miały dużą przewagę tylko w jednym tj. 3-im.
(co ciekawe wygranym dzięki absolutnie niesłusznie uznanym przez sędziego karnym Galanta..."złodzieje złodzieje";););) ) .
Te mecze są grane na styk i jutro wcale nie musi wygrać drużyna która osiągnie na tafli przewagę... może zadecydować przypadkowy strzał czy głupia kara.
Osobiście spodziewam się wyjątkowo brutalnego starcia . Czegoś podobnego do ostatnich 2-ch minut wczoraj.
A ja szczerze powiedziawszy, patrząc na historię, spodziewam się jutro jednostronnego meczu ! ;)
Ja się np. brutalnego nie spodziewam, przynajmniej dopóki zwycięzca nie będzie jasny. Po hattricku Urbanowicza widać że Nasi są pod tym kątem odpowiednio ustawieni, Tychy też głupich meczówek nie zaryzykują - Sejba to nie Matczak i im nie pozwoli. Złośliwości i prowokacje być mogą od początku ale brutalność dopiero jak wyjaśni się kwestia wygranej
Ja kupowałem około 12, pod stadionem. Kolejki nie było, nikt o nic nie pytał
Ja podobnie. A szkoda, bo jednak bilety powinny być najpierw dla kibiców "Pasów"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)