Jaroszyński jeden z lepszych lewych obrońców w ekstraklasie a ktoś tu mówi,że nie łapał by się do 3/4 ligi.
Czy traktować to poważnie?
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Miszczu, sam wskazujesz na deficyt na lewym skrzydle, i to na zasadzie "Karaczan nie odpalił". Karaczan na razie nie odpalił, ale został wykupiony, a nie wypożyczony, a to oznacza, że jeszcze dostanie czas. Podobnie jak czas dostanie Adamczyk. Dialiba nie odpalił, taka prawda, i w jego miejsce pewnie kogoś szukamy. Ale na prawym skrzydle jest kim grać, ważniejsze są inne wzmocnienia.
winiak1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jaroszyński jeden z lepszych lewych obrońców w
> ekstraklasie a ktoś tu mówi,że nie łapał by
> się do 3/4 ligi.
> Czy traktować to poważnie?
Frustratów i malkontentów nie brakuje wśród braci Pasiaków :D
Wg mnie Dialiba jest dobrym zmiennikiem i powinien dostawać więcej szans. Trenerowi nie leży pewnie dlatego, że nie bardzo wykonuje polecenia taktyczne i gra chaotycznie, ale kiedy wchodzi w 60 minucie może to być właśnie jego atutem. Karaczan już raczej nie odpali, niestety to szrot.
Można przecież poszukać skrzydłowego, który sprawdzi się na obu stronach. Na PO może grać Deleu, ale wolałbym tam Wójcickiego i wtedy potrzebujemy jeszcze drugiego skrzydłowego. Chyba, że Wdowiak się sprawdzi, bo to w końcu zdolny chłopak.
Miszczu jaki masz materiał obserwacyjny odnośnie Karzczanakova. Pytam bez złośliwości, sam miałem bardzo mało możliwości, żeby go oglądać.
Ja uważam że Anton jednak odpali. Dajmy mu czas zamiast za wczasu go skreślać.
leszeczek Napisał(a):
> Miszczu jaki masz materiał obserwacyjny odnośnie
> Karzczanakova. Pytam bez złośliwości, sam
> miałem bardzo mało możliwości, żeby go
> oglądać.
Miszczu uważa za ogórków ekipę aktualnego wicemistrza Polski, więc konstatacja, że facet nie łapiący się do składu czwartej ekipy tabeli jest szrotem nie wydaje się jakimś rażącym błędem logicznym.
Oczywiście w świecie wytworzonym w umyśle Miszcza.
Może ma dobre umiejętności piłkarskie, ale nie wierzę, że w ciągu kilku miesięcy diametralnie zmieni swoje cechy psychiczne. Chłop nie pokazał nic nawet w rezerwach, więc o czym my mówimy?
Zejdler też się nie łapie do składu 4 drużyny ekstraklasy, czyli rozumiem Astonie, że jest dobry? ;)
Piast to "ogórki" jak na miejsce, które zajmują. Celowo użyłem takiego określenia :)
Czyli rozumiem Miszczu, że oglądałeś go w rezerwach i tam Ci się nie podobał. To mi wystarczy, ale dla pewności oglądałeś czy nie?
Anton ledwo sie do 18 łapie i psychicznie jest totalnie słaby. Dla mnie nie ma czegoś takiego jak "odpali" "zaaklimatyzuje sie" itp, jak gość jest dzikiem to z miejsca wchodzi do gry i kropka.
młodyStrażak Napisał(a):
> Anton ledwo sie do 18 łapie i psychicznie jest
> totalnie słaby. Dla mnie nie ma czegoś takiego
> jak "odpali" "zaaklimatyzuje sie" itp, jak gość
> jest dzikiem to z miejsca wchodzi do gry i kropka.
Problem w tym, że to Dzik z Bułgarii B)
Po mojemu to trzeba mu jeszcze dać szansę,próbować go.Każdy jest inny jeden się aklimatyzuje i wchodzi na obroty szybciej inny wolniej.Nie mamy takiego bogactwa graczy żeby ich tak łatwo skreślać.Może lepiej się pozbyć tych co najczęściej robili babole np. w obronie....
młodyStrażak Napisał(a):
> Anton ledwo sie do 18 łapie i psychicznie jest totalnie słaby. Dla mnie nie ma czegoś takiego
> jak "odpali" "zaaklimatyzuje sie" itp, jak gość jest dzikiem to z miejsca wchodzi do gry i kropka.
Rakels od razu był przekotem?
nie byl, ale ktos w klubie widzial w nim potencjal (ja osobiscie za Stawowego uwazalem go za mega drewno), pozostaje czekac co trener zadecyduje
leszeczek Napisał(a):
> Czyli rozumiem Miszczu, że oglądałeś go w
> rezerwach i tam Ci się nie podobał. To mi
> wystarczy, ale dla pewności oglądałeś czy nie?
No niestety nie, ale ufam swojemu informatorowi, który oglądał go w rezerwach ;) Może to błąd, zobaczymy. W każdym razie jeśli Karaczan odpali to będzie niespodzianka, a my potrzebujemy gości do grania na już.
Nie ale widac było u niego ze chce, ze walczy i ze ma potencjał(u raklesa). U antona przede wszytskim nie widac ambicji, a po drugie ja mam wrażenie ze on jest poza zespolem jakos tak z boku. Bejan przyszedł i nie grał od razu ale powoli staje sie naszym podstawowym obrońca. Covilo jak przyszedł z marszu wskoczył. W tym okienku my nie możemy czekać jak któryś zawodnik do nas przyjdzie i moze odpali, w połowie listopada -.-. My potrzebujemy Stopera, Slrzydlowego, Napastnika gotowego do gry a nie ze moze odpali...
Nie skreślałm antona bo nie widze go w treningu natomiast z tego co widziałem kiedy grał i na podstawie jego pozycji w zespole, tego ze nawet w rezerwach jest słaby, uważam ze transfer nietrafiony, on sie ledwo do 18 łapie a to znaczy ze cos jest nie tak
Żeby się tylko nie skończyło na jakichś piłkarskich popłuczynach (za to tanich).W hokeju gdzie jest Liga Mistrzów taki jeden pan też obiecał wzmocnienia a tam nie widać nawet żeby uzupełniono posezonowe straty kadrowe.Może trzeba się uzbroić w cierpliwość ale pewien niepokój jest ...
Dziwię się, że w kontekście dwóch nowych zawodników nie padły dwa nazwiska : Rudnevs i Hosek ;)
Był Siemion na Balicach ?:)
Miszczu2007 Napisał(a):
> Może ma dobre umiejętności piłkarskie, ale nie
> wierzę, że w ciągu kilku miesięcy diametralnie
> zmieni swoje cechy psychiczne. Chłop nie pokazał
> nic nawet w rezerwach, więc o czym my mówimy?
>
> Zejdler też się nie łapie do składu 4 drużyny
> ekstraklasy, czyli rozumiem Astonie, że jest
> dobry? ;)
Nigdzie nie napisałem, że Zejdler jest dobry, mało tego, nie sugerowałem, że dobry jest Karaczan, nie wiem skąd taka sugestia.
Leszeczek zapytał czy swoją (dość kategoryczną) opinię sformułowałeś na podstawie obserwacji naszego Bułgara, ja znając Cię przewidziałem, że sobie to tylko dośpiewałeś, ani razu nie widząc go w rezerwach czy na treningu, i jak widać się nie myliłem ;)
A wtrącając się między wódkę a zakąskę miałem swój cel, którym bynajmniej nie była chęć zrobienia Ci na złość, tylko sugestii, by starać się unikać tworzenia postów w stylu "nie znam się to się wypowiem". I nie jest to uwaga tylko do Ciebie oczywiście.
Bo jak szuwarek czy ian piszą, że Karaczan jest słaby, to coś to wnosi na forum, bo nawet jeśli się mylą, to przekazują jakąś swoją opinię sformułowaną na podstawie obserwacji treningów i meczów rezerwy.
A takie wypowiedzi jak Twoja, tj "nie widziałem go, ale skoro nie podbił rezerw, ergo to szrot", mogłaby sformułować moja teściowa.
Jeśli przyjdą realne wzmocnienia, podziękowałbym Zejdlerowi i Dialibie. Nie mamy tak dużego budżetu, żeby trzymać głębokich rezerwowych. To nie są perspektywiczni zawodnicy, grają długo w Cracovii i nie pokazali niczego nadzwyczajnego. Jeśli przyjdą lepsi zawodnicy na skrzydła, to nie będzie dla nich miejsca.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)