Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • (WIKTORIA)[18] CRACOVIA - Podbeskidzie 4 : 1

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 29.11.2015 o 20:10
      Ostatnia aktywność 03.12.2015 o 19:40
      10801 wyświetleń
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 03.12.2015 o 00:05
      Post #1119792 03.12.2015 00:05
    Cracovia to najbardziej rozrywkowy klub ligi Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/9144041,cracovia-to-najbardziej-rozrywkowy-klub-ligi,id,t.html
    • konserwa

4.1K
      6.2K
    • 03.12.2015 o 00:21
      Post #1119806 03.12.2015 00:21
    kaleb Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Jaroszyński - bajka! Jak się ten chłopak > rozwija. Dzisiaj najlepszy z całego bloku > obronnego. Przy bramce nawalił, raz dał się w dziecinny sposób obiec, ale generalnie postęp zrobił. Na dłuższą metę jednak, i przy postawieniu sobie tak ambitnych celów, które tu niedawno zwane były "pompowaniem balonika", potrzebujemy dużo lepszego lewego obrońcy, przy którym Jaro będzie się doskonalił.
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 03.12.2015 o 00:21
      Post #1119807 03.12.2015 00:21
    Moim zdaniem forma idzie w górę:) Co mecz gramy pewniej
    • paluch

4K
      3.1K
    • 03.12.2015 o 00:24
      Post #1119811 03.12.2015 00:24
    Gratuluję passy oby trwała jak najdłużej i dziękuję za super atmosferę na stadionie /wspólne śpiewy/. Nie rozumiem tych którzy w tym nie uczestniczą takie wyniki jakich nie było przez dziesięciolecia a stadion w połowie pusty.
    • mcz_

3.2K
      2.9K
    • 03.12.2015 o 00:29
      Post #1119813 03.12.2015 00:29
    Bartossus Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Oczom nie wierzę. Znowu wspaniała gra. Wygląda > jakbyśmy ostatnimi czasy na Kałuży grali z > juniorami... Oglądanie dzisiejszego meczu to > naprawdę bardzo miły sposób na spędzenie > wieczoru. No dokładnie! Tylko rozsiąść się na krzesełku i degustować naszą grą :)
    • Rafi

1.9K
      4.1K
    • 03.12.2015 o 00:35
      Post #1119820 03.12.2015 00:35
    konserwa Napisał(a): ------------------------------------------------------- > kaleb Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Jaroszyński - bajka! Jak się ten chłopak > > rozwija. Dzisiaj najlepszy z całego bloku > > obronnego. > > > Przy bramce nawalił, raz dał się w dziecinny > sposób obiec, ale generalnie postęp zrobił. > Na dłuższą metę jednak, i przy postawieniu > sobie tak ambitnych celów, które tu niedawno > zwane były "pompowaniem balonika", potrzebujemy > dużo lepszego lewego obrońcy, przy którym Jaro > będzie się doskonalił. A mnie się zawsze wydawało, że młodzi piłkarze lepiej doskonalą się grając po 90 minut w ligowych meczach, a nie podpatrując z ławki kolegów z wcześniejszym PESELem ;) Byłem sceptycznie nastawiony do Pawła, bo miewał bardzo "elektryczne" mecze, ale również zauważam to, co Kaleb. Jaro robi ogromne postępy z kolejki na kolejkę. Dzisiejsze powroty, odbiory, wyprzedzenia - palce lizać. Oczywiście błąd przy kryciu ewidentny, ale przecież nie jest zawodnikiem kompletnym, tylko napastnikiem przekonwertowanym na "wing back" ;) Z przyjemnością obserwuję, jak nam rośnie w oczach, nabiera pewności i coraz lepiej wykorzystuje swoje naturalne walory piłkarskie (szybkość, przyspieszenie, mocny strzał z dystansu).
    • Kamaz

3.5K
      712
    • 03.12.2015 o 00:39
      Post #1119823 03.12.2015 00:39
    Jaro ma jeden poważny problem, gdy ktoś ucieka mu za plecami on nie bardzo wie jak się wtedy ustawić i w którym momencie ruszyć, by przeciąć podanie. Ale poza tym, dzisiaj występ klasa! :)
    • konserwa

4.1K
      6.2K
    • 03.12.2015 o 00:45
      Post #1119827 03.12.2015 00:45
    Rafi Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Z przyjemnością obserwuję, jak nam rośnie w > oczach, nabiera pewności i coraz lepiej > wykorzystuje swoje naturalne walory piłkarskie > (szybkość, przyspieszenie, mocny strzał z > dystansu). Ja także z przyjemnością to obserwuję, zwłaszcza że byłem dotąd dość sceptyczny wobec jego perspektyw (i nie do końca ten sceptycyzm zniknął po kilku dobrych meczach). Jeżeli chcemy walczyć o Mistrzostwa, grać w pucharach, to nie możemy patrzeć na kadrę przez pryzmat pojedynczych zawodników i sympatii bądź antypatii, ale przez pryzmat interesu drużyny, a ten wymaga stałego wzmacniania potencjału. Obrona wymaga wzmocnień, bez dwóch zdań potrzebujemy klasowego stopera, zwłaszcza przy sporej kontuzjogenności Huberta, jak i lewego obrońcy. Nie chodzi o to żeby Jaro siedział na ławie, zresztą Zieliński pokazał że nie jest sztywnym trenerem w materii personalnej. Chodzi o rywalizację wzmacniającą nasz potencjał w najsłabszym miejscu naszej kadry. Nigdzie przecież nie jest powiedziane że Jaro tej rywalizacji nie wygra, a jesli wygra z naprawdę dobrym defensorem, to Cracovia, mur-beton, na tym zyska.
    • diamonnd

45
      0
    • 03.12.2015 o 00:58
      Post #1119833 03.12.2015 00:58
    Bardzo dobra pierwsza połowa, fajnie klepali chłopaki, niezłe były te dogrania za obrońców co mieli szanse Deleu, Cetnarski czy Kapustka. Druga połowa dużo gorsza, siadło tempo. Powinniśmy dziękować Sandomierskiemu za tę obronę przy główce Szczepaniaka. Przy 2:2 mogłoby być różnie. Jaroszyński duży pozytyw, świetne powroty, odbiory, wślizgi. No i Rakels, co za forma! Jego rajdy po skrzydle w drugiej połowie! Gratulacje Panowie, a teraz czas ograć Piasta i wygrać ostatni mecz u siebie z Koroną w roku kalendarzowym.
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 03.12.2015 o 00:58
      Post #1119834 03.12.2015 00:58
    jest gdzies skrot? czy tylko poszczegolne akcje na ekstraklasa.tv?
    • Aleks

1.9K
      226
    • 03.12.2015 o 03:44
      Post #1119845 03.12.2015 03:44
    squier strat Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Aleks Napisał(a): > -------------------------------------------------- > > Ja oglądam na małym obrazie, na Internecie i > > jeśli chodzi o nazwiska polegam na komentarzu > > sprawozdawców. Przy czwartej bramce tez się > > pomylili mówiąc początkowo, ze to Jendrisek, > a okazało się, ze Budzik:) > ale to, że słabo gramy w drugiej połowie widziałeś, czy może zaufałeś temu durnemu komentatorowi, który mówił, że spotkanie się wyrównało i Podbeskidzie ma więcej siły :D Ciesze się, ze wreszcie pojawił się jakiś głos 'normalno-dyskusyjny', a nie napad lub wykrzykiwania. Jak dla mnie, za mało jest prawdziwej dyskusji na tym, podobno dyskusyjnym forum. I dlatego każdy kulturalny głos polemiczny uważam za plus. Z tego, ze graliśmy słabo w drugiej połowie do czasu zdobycia 3-ciej bramki, absolutnie się nie wycofuję. Pisząc to, oczywiście jeszcze nie wiedziałem, ze zaraz ja strzelimy, ale tez trzeba przyznać, ze była to kontra po rogu. PBB w tym okresie mocno przycisnęło i miało dobre okazje strzeleckie. Gdyby nie super interwencje Sandomierskiego, stracilibyśmy bramkę. Bylem, prawdę mówiąc zaniepokojony, bo PBB sie rozkręcało (przy stanie tylko 2-1 dla nas), a u nas nie było widać pomysłu na stworzenie sytuacji strzeleckiej. Na szczęście zdarzyła się ta kontra, zresztą tez taka "z Bożą pomocą" w końcówce i od tej chwili wszystko się już lepiej poukładało. Wierz mi, ze mecze czytam raczej dobrze i nie sugeruje sie opiniami komentatorów (którzy zresztą, szczególnie na C+) są generalnie na naprawdę dobrym poziomie. (Nie mowie o tych na Eurosport, bo rzadko oglądam i ich słucham, a w tym meczu nie zachwycili).
    • garry

4.8K
      1.1K
    • 03.12.2015 o 07:45
      Post #1119855 03.12.2015 07:45
    Aleks, przed nami mecz z Piastem już w sobotę. 3 dni wcześniej grali derby. Murawa na każdym stadionie jest grząska, to nie sierpień. Trzeba umiejętnie rozkładać siły.
    • Aleks

1.9K
      226
    • 03.12.2015 o 08:36
      Post #1119865 03.12.2015 08:36
    garry Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Aleks, przed nami mecz z Piastem już w sobotę. 3 > dni wcześniej grali derby. Murawa na każdym > stadionie jest grząska, to nie sierpień. Trzeba > umiejętnie rozkładać siły. To wszystko prawda. Wydaje mi się, ze Zieliński bierze to pod uwagę przede wszystkim przy ustalaniu składu (na niektórych pozycjach). Na szczęście na naszych zawodnikach nie widać przemęczenia (choć może nie całkiem; np. mam wrażenie ze będący jednak po bardzo poważnej chorobie Cetnarski, jest trochę słabszy). Być może jest to właśnie efekt właściwej rotacji składem i korzystania z większej ilości piłkarzy. Zieliński podejmuje odważne decyzje personalne i one się bronią. (Zresztą tę umiejętną "gospodarkę ludzkim potencjałem" uważam za największy plus trenera). To, ze wyraziłem obawę o postawę naszych piłkarzy w pewnej fazie meczu nie znaczy, ze nie biorę pod uwagę czynników typu pogoda, temperatura, częstotliwość spotkań, czy stan murawy. (Tyle, ze rywale mieli podobne uwarunkowania i ich mecz z Legia to tez była walka przez ponad 90 min.). Jednak umiejętność rozkładania sil w trakcie meczu nie polega na tym, by w jakiejś jego fazie oddać inicjatywę przeciwnikowi by był w stanie strzelić np. 2 bramki, bo potniej, kiedy przyjdzie czas na ukazanie swoich sil, może ich nie wystarczyć na odrobienie strat.
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 03.12.2015 o 08:48
      Post #1119866 03.12.2015 08:48
    Aleks Napisał(a): Mądrego to i przyjemnie poczytać :) Po tylu latach dziadostwa, ni z gruchy ni z pietruchy, wkroczyliśmy w normalność i podążamy w miejsce, w którym byli kiedyś nasi przodkowie. Niech ten sen się nie kończy.
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 03.12.2015 o 08:59
      Post #1119867 03.12.2015 08:59
    szuwarek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Gramy do końca roku o 12 punktów, żadne mi tu > minimalizacje - w końcu jesteśmy prawie vice > liderem. > PS > Ze Ślaskiem graliśmy do 62 min bez Covilo i > wygrywaliśmy 4-1 - można? można! ;)
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 03.12.2015 o 09:13
      Post #1119875 03.12.2015 09:13
    Brawo, kolejne 3pkt. zaksięgowane. Gdzieś do 30minuty, naprawdę świetny mecz w naszym wykonaniu, potem wszystko trochę siadło, bramka dla Podbeskidzia była konsekwencją tego, że coś w naszej grze zaczęło szwankować, można powiedzieć, że o nią sami się prosiliśmy. Druga połowa też mimo wyniku nie powinna zaciemniać obrazu, bo gra za bardzo się nie kleiła i nie ma co zaciemniać rzeczywistości, fakt, że Podbeskidzie w pewnym momencie chyba "siadło", ale gdyby nie bramka na 3:1, to jeszcze różnie mogłoby być. Jednak najważniejsze kolejne 3pkt. po niezłej grze, wypunktowaniu rywala, któremu mimo wszystko na zbyt wiele nie pozwoliliśmy. Tak więc super i oby tak dalej. Ps1. Trzeba korzystać z chwili, bo takie pół roku jakie mamy ostatnio, taka runda na naszym boisku, tyle strzelanych bramek, chyba zbyt szybko się nie powtórzy :) Ps2. Póki co nie mówiłem tego głośno, ale fakty są takie, że powinniśmy grać o mistrza. Liga jest słaba, mamy niezły skład, w tym sezonie nam póki co - odpukać - idzie, może zimą się wzmocnimy. Kto wie kiedy po raz kolejny nadarzy się taka szansa, może dopiero za parę lat? Nie da się wykluczyć, że po sezonie zespół nam się rozleci, albo zawodnicy będą już tak wypompowani, że będą cieniem siebie z tych rozgrywek (wiele takich sytuacji mieliśmy w ostatnich latach w naszej lidze, jeden świetny sezon, a w kolejnym zespół wykończony poprzednimi rozgrywkami gra koszmarnie). Na taką okazję możemy potem długo czekać, więc jeśli jest szansa, to trzeba ją wykorzystać i zdobyć chociaż podium! Ps3. Na naszym stadionie jest dziwna tendencja, im lepiej gramy, im lepsze wyniki, tym mniej ludzie na stadionie... Graliśmy o utrzymanie to chodziło więcej, chyba nawet w 1lidze było więcej. Nie wiem, może niektórzy lubią sobie ponarzekać, pokrzyczeć "Pasy grać, k... mać", a skoro tego teraz nie ma, to nie warto chodzić na stadion? Jak będziemy grać mecz o mistrzostwo, to przyjdzie mitycznych 300 ;)
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 03.12.2015 o 09:23
      Post #1119881 03.12.2015 09:23
    Co do Ps3 to poprostu wyniki nie mają aż takiego wpływu na frekwencje na Naszym stadionie. Na to trzeba pracować latami, tak jak latami nietety pracowaliśmy by zniechęcić do przychodzenia na stadion. Nie jesteśmy jako kibice oderwani od rzeczywistości krajowej, wszędzie jest podobnie a nawet i często gorzej. Nie ma sensu narzekać. Cieszmy się że jest dobrze, trzymajmy kciuki by było lepiej a w ostatnim meczu, który będzie decydował o MP wielu odbije się od kas bez biletu :D.
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 03.12.2015 o 09:29
      Post #1119885 03.12.2015 09:29
    - Czapki z głów przed Cracovią. Dziękujemy za lekcję - mówi Robert Podoliński, były trener Cracovii, a obecnie Podbeskidzia Bielsko-Biała. W środę jego obecna drużyna przegrała z poprzednią 1:4. Podoliński z Cracovią tkwił na dole tabeli, a jego następca Jacek Zieliński zrobił z niej maszynę do strzelania bramek. - W moim przypadku to dzień świstaka. Znów na stadionie Cracovii miałem nie najlepszy humor - kręci głową trener Podbeskidzia. Jego drużyna była wyraźnie gorsza i Podoliński nie próbował tego ukrywać: - Nie byliśmy w stanie nawiązać wyrównanej walki. Możemy traktować dziś Cracovię jako kandydata do mistrzostwa Polski. Długimi momentami nie byliśmy w stanie nawiązać walki. Mimo wszystko duży szacunek dla mojego zespołu za siły i ambicję. Było dużo niedokładności, ale zrzucam to na karb naszego ostatniego meczu z Legią [Podbeskidzie zremisowało 2:2, choć długo grało w dziesiątkę - przyp. red.]. - Byliśmy po prostu słabsi mimo najszczerszych chęci. Czapki z głów przed Cracovią, dziękujemy za lekcję - dodaje Podoliński. Zapewnia, że mecze Cracovii śledzi bez żalu: Oglądam je bez zawiści, proszę mnie o to nie posądzać. Małżeństwa się rozchodzą, ludzie potem żyją w zgodzie. Cracovię fantastycznie się ogląda i bardzo ciężko przeciwko niej się gra. gazeta.sport
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 03.12.2015 o 09:34
      Post #1119888 03.12.2015 09:34
    knur Napisał(a): ------------------------------------------------------- > piłkarsko górujemy, ale oni mają Mirotę. a my > zagramy bez Miro. okopią się, poszukają szansy > w kontrze. nie lubię takich meczów. Walec przy Kałuży poradził sobie z okopami i Mirotą ;)
    • Mentny

4K
      540
    • 03.12.2015 o 09:38
      Post #1119889 03.12.2015 09:38
    quentin Napisał(a): ------------------------------------------------------- .... > Cieszmy się że jest dobrze, trzymajmy kciuki by > było lepiej a w ostatnim meczu, który będzie > decydował o MP wielu odbije się od kas bez > biletu :D. Ja sądzę, że kto nie zakupi karnetu na wiosnę+dogrywka, to będzie mecze oglądał na szklanym ekranie plując sobie w brodę i narzekając dlaczego mnie tam nie ma...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie