Ian, puszczają Ci nerwy, bo poza kłamstwami bełkoczesz niesamowicie. Kiedy Kopacz miała ten offset podpisać? Ile minęło od rozstrzygnięcia przetargu do zmiany rządu?
I pięćsetny raz Ci piszę. NIE WIEM CZY KOŃCZĄC ROZMOWY Z FRANCUZAMI POSTĄPIONO DOBRZE CZY ŹLE. NIGDY NIE TWIERDZIŁEM, ŻE OFFSET ZAPROPONOWANY PRZEZ FRANCUZÓW BYŁ WYSTARCZAJĄCY. Twierdzę tylko, że PiS nie powiedział (nawet w ogólnikach) czego się spodziewał i czego Francuzi nie zaakceptowali. Natomiast są spore niejasności w sprawie kontaktów Antka z A.D'Amato.
Dla Ciebie może Antek to święty, dla mnie to jest zwykła szuja i parszywy łgarz i w związku z tym mam prawo mu nie ufać. A on jako polityk ma psi obowiązek działać transparentnie.
Przestań powtarzać o "mioch". Zacznij patrzeć choć trochę na ręce nowemu rozdaniu, albo przyznaj się, że stoisz w kolejce do koryta.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Powiem tak, macie zdrowie chłopaki :D
kończę z tobą dyskusję Leszeczku, bo ....szkoda mi czasu na odpowiadanie na Twoje brednie. A o staniu w korycie, to sobie takie teksty puszczaj do lustra.
A tak w sumie to chyba najlepszy komentarz Aston...
Mecz wygrany, piwo wypite, można iść spać.
Całe szczęście Ian. Jest szansa na zmniejszenie się ilości kłamstw w tym wątku.
Szczerze mówiąc nie posądzam Cię o złe intencje i z tym korytem nie poniosło.
Ale Twoja tolerancja na niejasne gierki AM i zapał z jakim bronisz tej szui jest dla mnie niezrozumiały.
Czym ta gnida zaskarbiła sobie takie zaufanie?
Jarosław Kaczyński " Zostaliśmy upoważnieni przez wyborców, do obrony interesów Polski. Nie do podlizywania się komukolwiek, załatwiania czyichś interesów, tylko do stania na straży interesów naszego kraju. Z tej drogi nie cofniemy się ani na krok "
Francuzów małostkowość a właściwie żenada. Żabojady i ich "polityka"....śmieszne.
http://wpolityce.pl/polityka/311577-tylko-u-nas-malostkowosc-francuzow-paryz-wycofuje-zakwaterowanie-dla-polskich-delegacji-podczas-euronaval-2016-zobacz-dokumenty
Ian cytowanie sloganów i brak krytycyzmu wobec działań to Twój znak rozpoznawczy. Dziwne, że w stosunku do poprzedniej władzy nie byłeś tak tolerancyjny.
Zagranie w sprawie delegacji na targi może i mało poważne, ale są w handlu klienci poważni i mniej poważni. O tych poważnych się dba.
[quote='TRN_KRK' pid='1192447' dateline='1476200700']
[quote]Kiedy czarny marsz w obronie np. GTS-u, bo wstrętne Pisiory zapowiadają lustrację w związkach sportowych ?[/quote]
Czyli, że tow. Czerwiński? :D Szyja może kręcić głową z kuluarów. Tym bardziej taka hydra jak gts.
[/quote]
Zaraz po biały proteście w obronie Leguni, wszak wstrętne pisiory przecież komuchów nie wspierają:
http://stadiony.net/aktualnosci/2016/10/warszawa_ministerstwo_dolozy_375_do_akademii_legii
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1192504' dateline='1476221651']
Bo wszystko się sprowadza, do postawy antypisowskiej, a merytorycznej dyskusji jest tyle co kot napłakał.
[/quote]
jebłem. jak się pojawiają argumenty, dane, konkrety (np. w moim poście o planie Morawieckiego sprzed tygodnia w sporach polityczno-ideowych), to chowasz głowę w piasek. to zresztą nie dziwi, bo w merytorycznej dyskusji, kiedy nie można tylko z miną znawcy przekleić wrzutek rzadowej propagandy, jesteś bez szans.
ogólnie nie przypominam sobie, kiedy ostatnio napisałeś w wątkach politycznych czegoś, czego bym wcześniej nie widział w innych zakątkach sieci w wykonaniu prorządowych trolli.
ale chcesz merytorycznie? no to np. fabryka Mercedesa. bardzo fajnie. a teraz przypomnij sobie Plan Morawieckiego, a dokładniej stronę 6. słynnej prezentacji https://www.mr.gov.pl/media/14840/Plan_na_rzecz_Odpowiedzialnego_Rozwoju_prezentacja.pdf
tam jest jasno napisane, że polska międzynarodowa pozycja inwestycyjna netto jest ujemna, no więc fabryka Mercedesa jeszcze bardziej ją pogorszy. albo strona 2 tejże prezentacji: 2/3 polskiego eksportu tworzą firmy z kapitałem zagranicznym, a 50% produkcji przemysłu w firmach zagranicznych - to są symptomy pułapki, w którą jakoby wpadała polska gospodarka.
wróćmy na stronę 6, gdzie jest napisane, że "wzrost gospodarki był uzależniony od kapitału zagranicznego i że [b]"taki model rozwoju nie może być kontynuowany"[/b]. no więc ja tu widzę sprzeczność- jeśli Mercedes to "sukces Morawieckiego", a jednocześnie jest to całkowicie sprzeczne z założeniami planu rozwoju, to coś jest nie tak. moim zdaniem po prostu plan jest do dupy, bo jest napisany przez mitomana, który tych sprzeczności nie widzi. ale czekam na merytoryczne argumenty. bardzo jestem ciekaw, co wymyślisz. obawiam się jednak tylko kolejnej wrzuty w myśl "PiS dobrze, III RP źle".
albo w ogóle uciekniesz od tematu, tak jak od wcześniejszych pytań o plan Morawieckiego. bo - taka jest brutalna prawda - nafaszerowałeś się propagandą przez którą doszedłeś do wniosku, że merytorycznie jesteś wyżej, niż w istocie jesteś. ogólnie tak sobie myślę, że chyba wiem, o kim jest sygnaturka sterby'ego. poprzednie miał spektakularnie przestrzelone, ale tu - jeśli mam rację - może trafiać w punkt, bo w końcu znacie się bardzo dobrze i spędzacie razem kupę czasu. a maturę przecież masz.
[color=#222222][size=small][font=Arial]1. Jak poinformowało ministerstwo rozwoju Europejski Bank Inwestycyjny (EBI), który zajmuje się finansowaniem tzw. planu Junckera, zaakceptował do końca września tego roku projekty inwestycyjne z Polski na sumę 2,1 mld euro.[/font][/size][/color]
[color=#222222][size=small][font=Arial]W tej kwocie mieszczą się zarówno projekty z zakresu infrastruktury i innowacji jak i obszaru małych i średnich przedsiębiorstw, gdzie zawarto blisko 2700 umów na łączną kwotę blisko 450 mln zł.[/font][/size][/color]
[color=#222222][size=small][font=Arial]Jednocześnie ministerstwo poinformowało, że do EBI złożono również 11 projektów rządowych na łączną sumę 24,1 mld zł, przy czym wiodącym w tej grupie jest projekt PGE Energia budowy morskich farm wiatrowych na łączną kwotę około 13 mld zł (wszystkie one są w trakcie rozpatrywania).[/font][/size][/color]
[color=#222222][size=small][font=Arial]Z wartością nakładów w wysokości 2,1 mld euro Polska zajmuje 7 miejsce na 28 krajów członkowskich[/font][/size][/color]
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1192515' dateline='1476224199']
Jarosław Kaczyński " Zostaliśmy upoważnieni przez wyborców, do obrony interesów Polski. Nie do podlizywania się komukolwiek, załatwiania czyichś interesów, tylko do stania na straży interesów naszego kraju. Z tej drogi nie cofniemy się ani na krok "
Francuzów małostkowość a właściwie żenada. Żabojady i ich "polityka"....śmieszne.
http://wpolityce.pl/polityka/311577-tylko-u-nas-malostkowosc-francuzow-paryz-wycofuje-zakwaterowanie-dla-polskich-delegacji-podczas-euronaval-2016-zobacz-dokumenty
[/quote]
Chcesz konkretów ianie, to masz:
Zrezygnowaliśmy z oferty żabojadów, bo ich offset za 3 mld euro był do dupy
a jaki to offset oferują ogłoszeni wzamian Amerykanie od BlackHawków?
żaden? No właśnie
No i co pisowcy na to powiecie?
Niech się ten smakosz, spieprzający równie szybko i ze Smoleńska (ale zażreć obiadu nie zapomniał wtedy) jak i wczoraj ze spotkania ministrów obrony UE bawi żołnierzykami za swoje pieniądze, nie za moje.
a najbardziej mnie śmieszy, jak wielbiciele małostkowego Kaczyńskiego piszą coś o małostkowości :D
ian thorpe napisał(a)
[quote]
Dobra zmiana : Rzepa: We wrześniu Lotos zwiększył sprzedaż o 23%, Orlen chwali się, że sprzedaje najwięcej oleju w historii - szara strefa się cofa
[/quote]
Ciekawe jakie będą wyniki w październiku po mocnej podwyżce w tym tygodniu (najwyższej od 3 lat) i ciekawe czy uzasadnisz to wtedy "powrotem szarej strefy" czy "spiskiem rusko-tuskowym" :P
teraz ja napiszę coś o dojnej zmianie: Kupuję zawsze w tym samym sklepie spożywczym i praktycznie to samo. Więc przykładowo:
Ser gouda: sierpień 13,99, dziś 18,99
parówki: sierpień 10,30 dziś 14,20
chleb kaszubski: sierpień 2,20, dziś 3,40
takich (procentowo) podwyżek cen żywności w ciągu niecałych 2 miesięcy nie było nawet za komuny. A jak zamierzali wprowadzić podwyżki tej wielkości, to od razu był strajk w Gdańsku czy Radomiu.
Teraz ceny pójdą jeszcze wyżej bo każdy wzrost cen paliw ma na cenę żywności duży wpływ (czymś trzeba to do sklepów dowieźć)
Gdy to dotrze do pisuarów to pójdą piać peany na rzecz dojnej zmiany. A dotrze, jak się okaże że pińcet plus wystarcza na znacznie mniej niż przed miesiącem.
Albo i nie dotrze bo bojownicy o Polskę w ruinie nie mają czasu na tak przyziemne sprawy jak zakupy
Ależ to jest przecież dobra zmiana - tylko dla kogo ?
[quote='hank' pid='1192589' dateline='1476277842']
Ależ to jest przecież dobra zmiana - tylko dla kogo ?
[/quote]
np dla właściciela leśniczówki za 20 tys. zł.
[color=#242424][size=small][font=Arial, sans-serif]2 sierpnia - Kruk, Lichocka i Czabański głosują za odwołaniem Kurskiego[/font][/size][/color]
[color=#242424][size=small][font=Arial, sans-serif]12 października - Kruk, Lichocka i Czabański głosują za pozostawieniem Kurskiego[/font][/size][/color]
Taki mały drobiazg: 3 sierpnia i 11 października wyż wyszcz. mieli "rozmowy umoralniająco-dyscyplinujące z Najwyższym z Najniższych.
[color=#242424][size=small][font=Arial, sans-serif]i niech ktoś teraz powie że dzieci prawicy nie są zdolne do elastycznego myślenia i zmiany zdania pod wpływem racjonalnych argumentów![/font][/size][/color]
[color=#242424][font=Arial, sans-serif][size=small]oj, co wy pisuarki zrobicie jak wam Wodza zbraknie. Kto wówczas będzie wydawal wam światłe nakazy?[/size][/font][/color]
"Bezpieczniki" wezmą udział w najbliższym marszu KOD-u, wstrętny Antoni pozbawi ich dużego źródła bogacenia się, gdyż obiekty wojskowe będą pilnowane przez żołnierzy a nie firmy ochroniarskie. Kto stał na czele firm ochroniarskich ? Od samego początku najwyższa kadra MO oraz SB, która przejęła rynek. Ja służąc w JW, na wartach się wystałem.
Jeszcze w sprawie Caracali, zawsze lubię poczytać też opinie wojskowych :
gen. dyw. rez. dr hab.Krzysztof Załęski, były zastępca dowódcy Sił Powietrznych.
http://wpolityce.pl/polityka/311534-nasz-wywiad-byly-zastepca-dowodcy-sil-powietrznych-dobrze-ze-negocjacje-z-francuzami-zostaly-zerwane-zawsze-stawialismy-na-amerykanow
Michał Fiszer major rezerwy, były pilot wojskowy.
http://www.rp.pl/Wywiady-i-opinie/310069814-Michal--Fiszer-Dobrze-ze-caracale-odlecialy.html#ap-1
Francuzi ujawniają swoją ofertę offsetową dotyczącą zakupu śmigłowców Caracal.
Prezes Airbus Group Guillaume Faury stwierdził, że:
- W Polsce nie ma żadnej wytwórni śmigłowców należącej do skarbu państwa, a istniejące zakłady są własnością zagranicznych koncernów (Lockheed Martin i Augusty Westland), a Airbus chciał inwestując w Polsce, stworzyć konkurencyjny dla w/w koncernów polski przemysł lotniczy i kosmiczny.
Oferta offsetowa przekształciłaby Wojskowe Zakłady Lotnicze nr 1 w Łodzi w państwową spółkę należącą do Polskiej Grupy Zbrojeniowej.
Przekształciłaby Zakłady Lotnicze obecnie zajmujące się obsługą rosyjskich śmigłowców starej generacji, w światowej klasy przemysłowe centrum śmigłowcowe na potrzeby zarówno rynku polskiego, jak i międzynarodowego.
- Airbus stworzyłby w Polsce 6000 nowych miejsc pracy, z czego bezpośrednio w zakładach pracy Łodzi, Radomia i i Dęblina 1250.
- Airbus zaoferował kontrakt offsetowy o wartości przekraczającej cenę dostawy 50-ciu śmigłowców (13,5 mld zł).
- Airbus stworzyłby linię produkcyjną H225M Caracal identyczną pod względem możliwości jak w istniejącym zakładzie we Francji, która pozwoliłaby na produkcję śmigłowców również na eksport.
- Airbus zaoferował budowę nowego zakładu produkcyjnego, w którym powstawałyby złożone elementy wirników i przekładni.
Znając powyższe, chciałbym usłyszeć jakie były oczekiwania rządu "dobrej zmiany", które nie zostały spełnione przez Francuzów i kiedy możemy się spodziewać spełnienia -co najmniej takich samych warunków offsetowych- przez Lockheed Martin producenta Black Hawk.
Stary Kibolu, teraz, to mogą mówić co chcą, ratują skórę po takiej porażce. Nasi z kolei zaprzeczają temu wszystkiemu, nawet tym 6000 tysiącom miejsc pracy .... Francuskie media: "10 maszyn zostało częściowo zmontowane" Airbus: "pierwsza partia byłaby zmontowana we Francji przez polskich pracowników". Nie wiem, na ile informacje z ich mediów są prawdziwe, ale jak tak było, to byli pewni wyboru. Dla nas powinno się liczyć tylko i wyłącznie nasze bezpieczeństwo, nic innego. Nie znamy szczegółów rozmów, pewnie się o nich nigdy nie dowiemy, pod wieloma względami pewne tematy są tajne. Będzie przetarg, Paryż będzie mógł ponownie wystartować. Zobaczymy, bo walka będzie na noże a każdy każdemu będzie patrzył na ręce. Niech te śmigłowce będą jak najlepiej służyły naszym siłom.
Wiceszefa MON Bartosz Kownacki- Francuzi to ludzie, którzy uczyli się od nas jeść widelcem parę wieków temu.
- ręce mi opadły, :@
- Edytowany
tego mogłem się po pisuarach spodziewać:
- zero przeprosin za insynuacje
- zero merytorycznej dyskusji
jakie to prawe i sprawiedliwe
w komunie też osobniki tego pokroju czekały aż [s]Wódz[/s] pierwszy sekretarz za nich wszystko wymyśli
ian dalej mi nie odpowiedziałeś co oferują lobbyści amerykańscy od BlackHawków w ramach ofsetu. I pewnie się nie doczekam, bo "wpolityce" o tym nie napiszą :
ale nie napiszą też, że Black Hawki made in Mielec nie mogą latać w nocy. Ten typ tak ma. Faktycznie zapewnią nam bezpieczeństwo jak cholera
- Edytowany
[quote]
Michał Fiszer major rezerwy, były pilot wojskowy.
http://www.rp.pl/Wywiady-i-opinie/310069814-Michal--Fiszer-Dobrze-ze-caracale-odlecialy.html#ap-1
[/quote]
ian, czy ja dobrze widzę? Cytujesz maczelnego specjalistę GW od lotnictwa? To może zacytuj też to, co tenże Michał Fiszer ma do powiedzenia na temat katastrofy smoleńskiej, a nie wybieraj to, co Ci wygodnie :P
[quote='szuwarek' pid='1192651' dateline='1476295692']
Wiceszefa MON Bartosz Kownacki- Francuzi to ludzie, którzy uczyli się od nas jeść widelcem parę wieków temu.
- ręce mi opadły, :@
[/quote]
oj tam, oj tam, czepiasz się Kolego wybitnego prawnika, ponoć nawet doktora praw. Przecież on musi wiedzieć wszystko najlepiej. Taki Prawy i Sprawiedliwy Prawnik przecież by nie kłamał.
Ale spokojnie. W ramach odkłamywania historii przez PiS dopisze się do podręczników rozdział jak to Polacy żabojadów uczyli jeść widelcem. I wszystko będzie grało.
INFORMACJA DODATKOWA DLA WIELBICIELI PiSu: Powyższy wpis jest ironiczny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)