leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> byli już tacy na tym forum, którzy zacierali
> łapki:
> Media podawały, że Łączewski (m.in. szefował
> składowi, który skazał b. szefa CBA Mariusza
> Kamińskiego na 3 lata więzienia) miał oferować
> w internecie pomoc osobie podszywającą się pod
> znanego dziennikarza Lisa w działaniach przeciw
> rządowi. Jedna z gazet opublikowała rozmowy,
> jakie sędzia miał prowadzić w sieci pod
> nazwiskiem "Marek Matusiak" z internautą, który
> podszył się pod Lisa. Sędzia miał się także
> zjawić na spotkaniu z tym internautą.
> W czasie jednej z opisanych przez gazetę rozmów
> - która miała być prowadzona 18 stycznia 2016
> r. o godz. 12.32 - sędzia Łączewski
> przewodniczył rozprawie, która trwała od godz.
> 12.00 do godz. 14.05 - podawała sędzia
> Leszczyńska-Furtak. "Powyższe ustalenie zdaje
> się wykluczać możliwość prowadzenia w tym
> czasie prywatnej korespondencji elektronicznej z
> profilu +Marka Matusiaka+, a tym samym poddaje w
> wątpliwość prawdziwość całości medialnych
> doniesień" - dodała.
>
>
> Czytaj więcej na
> http://fakty.interia.pl/polska/news-prezes-so-wyst
> epuje-o-wyjasnienie-sprawy-sedziego-laczewskie,nId
> ,2147096#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_cam
> paign=chrome
Leszeczek wklejasz nieaktualną manianę.
Wczoraj w telewizji sędzie Żurek, rzecznik KRS stwierdził, że tego typu przesłanka niczego nie wyklucza, ponieważ:
primo - w postępowaniu może być przerwa
secundo - w dobie obecnych środków elektronicznych, nic nie stoi na przeszkodzie, aby mailować sobie spod sędziowskiego stołu
tertio - budzi wątpliwość zaangażowanie sądu po stronie "oskarżonego" sędziego
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Sędzia Łączewski używa tabletu na sali rozpraw, co nie jest żadną tajemnicą. Zatem może się okazać, że całkiem spokojnie pisał sobie twitty na sali sądowej. Ja bym z zacieraniem łapek lub nie poczekał do końca ustaleń prokuratury. Dziś przesłuchiwali dziennikarzy, którzy byli świadkami, jak sędzia Łączewski stawia się na spotkanie w miejscu i terminie, które sam zaproponował.
Nie ma się co podniecać, zobaczymy, co ustali prokuratura.
Ja bym się tam tą dzietnością nie przejmował, świat jest raczej przeludniony niż niedoludniony. BTW W historii polityka antynatalistyczna miała przewagę nad pronatalistyczną, choć może takie stwierdzenie kogoś zaskoczyć. W Internecie jest dobry text, ale mam go skopiowany w Gliwicach a teraz jestem w Wodziu i nie mogę go znaleźć. Nie mam czasu go szukać bo........ PISZĘ PODRĘCZNIK Z DEMOGRAFII. Muszę qrka zatrudnić jakiegoś fachowca, bo nie wiem jak się robi skomplikowane wykresy i mapy, a mam tego trochę.
PS Pitolenia Knura o globalnym ociepleniu nie słuchajcie, bo facet ma na ten temat takie pojęcie jak ja o technologii produkcji czekolady. Ja już o Globciu (oczywiscie o jego socjologicznych aspektach) wydałem dwa texty, brałem udział w jednej wideokonferencji z Petersburgiem, za miesiąc będę brał w drugiej), z meteorologii i klimatologii miałem piątkę, z astronomii na 150 pytań na egzaminie (były możliwe 4 odpowiedzi) odpowiedziałem prawidłowo na 150 (i jeszcze faciowi poprawiłem jedno pytanie), a jak był taki przedmiocik fizyka (oczywiście co to za fizyka na geografii, ale mimo wszystko), to faciu omawianie sprawdzianu zaczął od stwierdzenia, że tu się tylko jeden człowiek zna na fizyce. Nie muszę chyba dodawać, kto był tym człowiekiem. Na dodatek nocami przez marzłem na praktyce z meteorologii i klimatologii na szczycie Beskidek w Szczyrq przez dwa tygodnie dokonując pomiarów. A to, że klimat się zmienia wiedziałem jak miałem 5 lat, bo studiowałem album Burana Zwierzęta minionych epok i widziałem jak tam na tych obrazkach góry lodu nadciągają.
Ale oczywiście Wielki Klimatolog Knur wie lepiej, bo się naczytał, że powietrze odsiarczyli komuniści. Co oczywiście jest goowno prawda, bo go odsiarczyli kapitaliści.
A Pisiory niech mi dają 500 zł, bo obiecywali na KAŻDE dziecko. Kłamcy wredni. Leszeczek jak będziesz w Wodziu to może piwko, ale po zakończeniu Wielkiego Postu, bo teraz nie piję.
Nie mam czasu na dysqsję.
sterby, to wytłumacz mi jak to jest, że "sędzie Żurek, rzecznik KRS stwierdził, że tego typu przesłanka niczego nie wyklucza..." i równocześnie, "budzi wątpliwość zaangażowanie sądu po stronie "oskarżonego" sędziego"
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, żeby przewodniczący składu tweetował sobie podczas rozprawy.
Ja niczego nie przesadzam, uważam jednak:
a - sprawa jest zbyt grubo szyta i nie wydaje mi się by Łączewski był aż takim idiota
b - zbyt szybko wydano w pewnych środowiskach wyrok na min.
Leszeczku, nie musi być idiotą, wystarczy, ze jest tak zaangażowany w zwalczanie PiS-u jak Ty ;) :D
ian thorpe Napisał(a):
> Leszeczku, nie musi być idiotą, wystarczy, ze jest tak zaangażowany w zwalczanie PiS-u jak Ty ;) :D
Ianie, tylko Tobie zwalczanie tych, z którymi się ideologicznie nie zgadzasz odbiera rozum :)
Geosiu, globalnie świat jest przeludniony. Ale ja patrzę na Polskę i Polaków, mniej mnie obchodzą Hindusi czy Chińczycy.
[b]PiS "uszczelnia" system podatkowy. Szkoda, że z równym "zapałem" jak poprzednicy[/b].:
Projekt nowej ustawy o podatku od towarów i usług, powstały jeszcze w 2011 roku, Prawo i Sprawiedliwość chyba traktowało jako najważniejsze (i słusznie) posunięcie porządkujące ten system. Zwalczał ją najpierw bardzo konsekwentnie i skutecznie minister Jacek Rostowski, a później - ku osłupieniu wyborców - obecny minister finansów.
Resort finansów z lobbystami i zagranicznym biznesem optymalizacyjnym od razu poparł te działania, zresztą z różnych powodów: lobbyści nie chcieli stracić swoich przywilejów, biznes zarobił na załatwieniu "przepisów korzystnych dla podatników" i nie chciał zwracać pieniędzy, a pracownicy resortu finansów? Oni byli (i są) autorami tej katastrofy i bronić będą swoich pomysłów.
Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/podatki/news/katastrofa-podatku-handlowego-czy-ktos-za-to-odpowie,2285191,4211?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
[b]Podniesienie kwoty wolnej poczeka[/b]:
Mateusz Morawiecki: Nie powinniśmy gwałtownie podnosić kwoty wolnej. 5 tysięcy? Może nawet mniej
Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/makroekonomia/news/mateusz-morawiecki-nie-powinnismy-gwaltownie-podnosic-kwoty,2286983,2156?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Komentarz Gadowskiego
[url]https://www.youtube.com/watch?v=ybC-YEagQDc[/url]
knur Napisał(a):
> w temacie dzietność a zamożność, wykres z
> pisma Nature z 2009 r., zestawiający dzietność
> z HDI (Human Development Index), na który składa
> się zamożność (PKB per capita), zdrowie
> (oczekiwana długość życia) i wykształcenie
> (odsetek populacji z wyższym wykształceniem).
> widać, że w pewnym momencie wraz z bogactwem
> dzietność rośnie.
>
> https://pbs.twimg.com/media/CbVCxwaWAAAvX0K.png
>
> w 2015 r. HDI dla Polski wyniósł 0,843, czyli
> jesteśmy praktycznie na dnie. jeśli zależność
> widoczna na powyższym wykresie sie utrzyma, to
> wraz ze wzrostem zamożności naszego
> społeczeństwa (wskaxniki wykształcenia mamy
> już bdb, dzięki PRL, a długość życia jest
> mocno związana z zamożnością), to i
> dzietność powinna się poprawić.
knur - masz dziecko ?
Bo kto nie ma, ten nie ma prawa wypowiadać się na ten temat.*
*zasada ta nie dotyczy oczywiście prezesa.
Nie mam. A co to wnosi?
To trzeba się brać do roboty!
nie doszedł jeszcze do odpowiedniego poziomu zamożności ;)
Hahahahha... MSC ubiegłeś mnie. Ale ponieważ knur idzie w kierunku biznesu, życzę mu wianuszka potomstwa. Szczerze.
[img]http://img.wiocha.pl/images/5/f/5f0730e9825358cf06a68c6cdf2931f7.jpg?s=1456141755[/img]
idą jak burza. z ośmiu obietnic zapowiedzianych na pierwsze 100 dni zrealizowali dwie: sześciolatków i 500+ (choć w kampanii parę razy wyraźnie była mowa o każdym dziecku, to w expose już tylko o drugim i kolejnych, więc jest zaliczone). http://demagog.org.pl/wypowiedzi/100-dni-rzadu-beaty-szydlo/
choć, jak tak patrzę na te obietnice, to może lepiej, że się nie wywiązują.
z innej beczki, PiS naprawdę jest na bakier z przestrzeganiem konstytucji. stanowi ona, że członków RPP w równej liczbie powołuje Prezydent, Sejm i Senat, ale Sejm nie zdążył (jak kurwa można nie zdążyć powołać kogoś, jak się ma tyle czasu?) i w lutym Rada obradowała w niepełnym składzie. i zanosi się, że w marcu też skład będzie niepełny, bo PiS wycofał swojego kandydata, więc został tylko Szczurek (zgłoszony przez PO) i musieli odłożyć sprawę.
co jeszcze z nowości? o tym, że NFOŚ dogadał się z Rydzykiem i wypłaci mu 26 mln odszkodowania, to pewnie wszyscy już wiedzą, tak jak i o tym, że na tym samym posiedzeniu Fundusz obciął 20 mln na walkę ze smogiem w Małopolsce. poza tym dziś zbłaźniło się biuro prasowe prezydenta (podali, że jest za zmianą patrona gdańskiego lotniska, a ten podobno nic takiego nie powiedział), no ale to w zasadzie do innego wątku.
http://demagog.org.pl/wp-content/uploads/2016/02/100-dni-rzadu-Beaty-Szydlo-audyt.pdf
Na wniosek ministra obrony narodowej, premier Beata Szydło powołała z dniem 19 lutego br.: Piotra Bączka na stanowisko szefa Służby Kontrwywiadu Wojskowego oraz płk. Andrzeja Kowalskiego na szefa Służby Wywiadu Wojskowego.
Zgodnie z ustawą, wniosek o powołanie szefów, złożony przez ministra obrony narodowej do Prezesa Rady Ministrów został przedstawiony do zaopiniowania Kolegium ds. służb specjalnych, sejmowej komisji ds. służb specjalnych oraz Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej. Jak podkreśla MON, komisja ds. służb specjalnych 11 lutego pozytywnie zaopiniowała kandydatury szefów.
Knur radykalizujesz się coraz bardziej. Może Ty tracisz coraz bardziej..............finansowo, albo ktoś z Twojego bliskiego otoczenia na tej "DOBREJ ZMIANIE" ???
Bez urazy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)