Nasze akcje u siebie o dłuższego czasu wygladają bardzo ślamazarnie, jakby wszystko na 50%, jak uda nam sie zrobic przewagę, następuje jakies dziwne zawahanie (jak w sytuacji - wklejonej trzy strony wczesniej - odbioru Kapustki i piłce przy nodze Budzika ), 10 dotkniec pilki i znow wszystko robi sie czytelne, obroncy wracają i akcja rozbita.
Ponadto brakuje dryblera na skrzydłach, wszystko jest cofane do środka i w niemal każdej akcji robi się sytuacja pokazana wyżej.
Szkoda troche Kuby Wójcickiego, nie gra źle u nas - niesttey za wczoraj dwója w obronie - ale masz sie chlopie pozbierac!!!
-
-
CRACOVIA - Termalica Bruk-Bet Nieciecza 2 : 3
Rakels po dwóch meczach w reprezentacji sił nie miał a wystawiony od 1 min. Efekt stracona jedna zmiana, którą można było w ciemno zakładać nie wspominając o grze reprezentanta Łotwy. Gra naszych skrzydłowych w obronie to kryminał. Co druga akcja bokiem to gra 2 na 1 bo nie ma nikogo, nie wspomnę już o tym jak wyglądała asekuracja po drugiej stronie przy akcji idącej po przeciwnej. Obrazu dopełnili dwaj obrońcy, nazwiska wszystkim znane. Wynik tragedia, sytuacja w lidze podkreśla tylko słabość ligi i brak w niej jakości. Malym pocieszeniem są tez pochwaly za mecz, kolejny nie wygrany. Martwi punktowanie u siebie. Oczekuje od tej drużyny większego zaangażowania. Wygląda na to ze zostalismy odczytani taktycznie przez przeciwnika.
Co tu dużo pisać: nasi prawie cały mecz przeszli obok meczu. Albo zostali zajechani przez tę dwutygodniową przerwę, albo po prostu myśleli, że wygrają na stojąco małą ilością straconych sił.
Mecz przegraliśmy głównie przez:
1/ Wójcika ciamajdę - dwie bramki są na jego koncie.
2/ Budzińskiego, który człapał cały mecz - chyba najgorszy piłkarz w Naszej drużynie
3/ zbyt późne reakcje Zielińskiego na wydarzenia na boisku. Taki Wójcik, czy Budziński powinni być już zmienieni w 60 minucie, jak trener widzi, że im nie idzie.
Drugi mecz u siebie i drugi frajersko przegrany. Słabo zagrała obrona, Sreten katastrofa, Wójcicki również. Błędem trenera było czekanie z wpuszczeniem Cetnarskiego tak długo....I jego tajemnicą jest dlaczego tak długo na boisku przebywał Budziński....?
widowisko owszem, bardzo dobre. ale wolałbym wygraną po "typowym meczu walki". o ile w ofensywie obie drużyny zaprezentowały mniej więcej ten sam poziom, to w obronie to my wyglądaliśmy jak beniaminek. przyjechał do nas beniaminek bez punktu na wyjeździe - tu powinien być komplet punktów dla nas.
jestem tym meczem zdegustowany, choć jako show mógł sie bardzo podobać. to spotkanie do kamyczek do ogródka trenera, o czym w innym wątku.
Redcclise Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> W meczu z Jagiellonią graliśmy dużo lepiej.
I to znaczy, że teraz w każdym meczu mamy tak grać? Spokojnie, w sezonie zdarzają się lepsze i słabsze mecze. Aleks napisał coś z czym się zgadzam - gdyby nie bramka na 1;1, której nie powinno być, wyglądałoby to zupełnie inaczej. Druga bramka tak samo głupia i nie wiem co Sreten tam zrobił, ale ten mecz w jego wykonaniu był najgorszy odkąd do nas trafił. To pokazuje jak ważna jest linia defensywy. Poza tym Nieciecza miała na nas sposób. Zupełnie nie rozumiem opinii o przejściu obok meczu. Ja to odebrałem tak, że Nieciecza grała o życie, a nasi im pod tym względem nie ustępowali. Przeważyła gra w defensywie jak za "starej" Cracovii. No i te pieprzone Słoniki miały dużo szczęścia, bo powinna wpaść jeszcze przynajmniej jedna bramka dla nas.
oceniając mecz.... to przegraliśmy na własne życzenie.... frajerskie błędy w obronie!
analizując: Cracovia nie strzeliła bramki w tym sezonie miedzy 70 -90 min meczu! dziwne? brak kondycji? przypadek?
oraz nie wygraliśmy meczu jeśli nie rozegrał całego meczu Cetnarski.... zbieg okoliczności? nie koniecznie... to mózg drużyny... i powinien grać od początku do końca!
11kredek Napisał(a):
> farciarz2 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Bogaci biznesmeni wolą tworzyć efemerydę w
> 700
> > osobowej wiosce (podobnie jak wcześniej we
> > Wronkach czy Pniewach) niż pomagać starym
> > historycznym klubom
>
> Większej bredni dawno nie czytałem
> Szacun dla pani prezes za to co zrobiła w
> Niecieczy
Co proszę???? Szacun???
To ja chyba większej bredni dawno nie czytałem...
Nieciecza ma - wg wikipedii - 750 mieszkańców. Wliczając w to niemowlęta i bezzębnych starców... I to ma być klub na ekstraklasę? Ilu tam jest prawdziwych kibiców? Był fajny LZS Nieciecza, komu to przeszkadzało...
farciarz2 ma głęboką rację. Chcą inwestować w futbol? Proszę bardzo, są zasłużone, historyczne kluby. Nie mówię że Polonia Warszawa. Ale może Tarnovia z Tarnowa, blisko jest... Klub powstał w 1909 roku...
Irytowały mnie takie sztuczne potworki w ekstraklasie jak Miliarder Pniewy. Ale tam mieszkańców jest 10 razy więcej niż w Niecieczy!
Z sympatią patrzyłbym na świetne wyniki LZS Nieciecza w II (dawnej III lidze). LZS gdzie gra paru chłopców z regionu... A taki sztuczny twór budzi u mnie niesmak.
A myśmy nie grali źle. Kretyński faul Wójcickiego zmienił mecz - tamci kilka kontr i trzy bramki, biegali na boisku strasznie, robili - kiedy trzeba - umiejętnie autobus pod własnym polem karnym - mimo to spokojnie mogliśmy wygrać. Trochę pechowo...
Ale nie ma co robić dramatu, gramy dalej.
Garbaty Napisał(a):
> Co do ewentualnego karnego mam inne zdanie. Z
> resztą się zgodzę z Dzeta jak najbardziej
Co do karnego dla nas w 90 minucie, dla nich w 20 minucie czy do obu?
Portal sportowefakty publikuje zdjecia z wczorajszego meczu. Na jednym z nich widać jak Wójcicki fauluje Biskupa w polu karnym (obejmując go rekami).
Kacyk Napisał(a):
> farciarz2 ma głęboką rację. Chcą inwestować w futbol? Proszę bardzo, są zasłużone,
> historyczne kluby. Nie mówię że Polonia Warszawa. Ale może Tarnovia z Tarnowa, blisko
> jest... Klub powstał w 1909 roku...
>
> Irytowały mnie takie sztuczne potworki w ekstraklasie jak Miliarder Pniewy. Ale tam
> mieszkańców jest 10 razy więcej niż w Niecieczy!
>
> Z sympatią patrzyłbym na świetne wyniki LZS Nieciecza w II (dawnej III lidze). LZS gdzie gra
> paru chłopców z regionu... A taki sztuczny twór budzi u mnie niesmak.
W sumie racja, ale problem często jest taki, że w tych starych klubach i wokół nich jest środowisko działaczy i kibiców, którzy kombinują jak wydoić kasę z takiego inwestora i "lepiej wiedzą", jak klub zorganizować.
tomecki Napisał(a):
> Oglądam Lecha i stwierdzam, że są tacy którzy
> mogą dzisiaj być bardziej wkurwieni niż my ;)
Ale oni mają Leszka w Europie i Kolejarz Girls, a my mamy doping gorszy niż na Bar Micwie
Potrzebujemy szerszej kadry ... wypada 1-2 pilkarzy i robi sie problem .. a takich pilkarzy jak Budzinski trzeba sie pozbywac .. bo co z tego ze raz na 5 spotkan zagra dobry mecz i strzeli ladna bramke .. jak przez 4 mecze gramy praktycznie w 10.
Nie no Budzik wczoraj tragedia, a to co nie podał do Zjawki przy 2-2 to od razu pluton egzekucyjny się powinien nim zająć. Tak wiem zaraz się odezwą głosy ile to punktów już dzięki niemu zdobyliśmy. Ale nigdy nie mogłem się przekonać do niego i już wiem że mi się to nie uda poprostu nie cierpię tego piłkarza i jego stylu gry !!!!! Wczoraj dobry mecz Wołąkiewicza szkoda że nie wykończył tej super akcji w 1 połowie
Brakło Cetnara i mam nadzieję, że trener też to dostrzegł. Duży niedosyt i rozczarowanie po meczu..
Slapi1988 Napisał(a):
> Potrzebujemy szerszej kadry ... wypada 1-2
> pilkarzy i robi sie problem .. a takich pilkarzy
> jak Budzinski trzeba sie pozbywac .. bo co z tego
> ze raz na 5 spotkan zagra dobry mecz i strzeli
> ladna bramke .. jak przez 4 mecze gramy
> praktycznie w 10.
Mylisz się. TO że raz podał źle... Wczoraj Wójcicki sprokurował karnego i nie zabezpieczył swojej strony przy trzeciej bramce. Też się chcesz go pozbyć?
Rakelsa który gra piach od początku rundy także?
Sretena który nie wiedział wczoraj gdzie jest piłka ?
Dajmy grać Cracovii do końca rundy, a potem oceniajmy. Chyba że od razu zwolnijmy Zielińskiego bo przecież wyprzedziła nas jakaś Legia i w ogóle to nie jesteśmy liderem !!!!
Wywalmy połowę piłkarzy a później płaczmy że nie mamy kim grać. Pastwicie się w co drugim poście że Budzik zawalił akcje, a jak chłopy miały piłkę na głowie/nodze i trzeba było tylko strzelić w bramkę to mało kto ma o to pretensje. Budzik wczoraj nie był najsłabszym ogniwem, co więcej zagrał przyzwoicie, bez szału, błysku nie było ale to nie on przegrał nam mecz.
przyda się zimny prysznic na rozpalone głowy wieszczy widzących naszą drużynę przynajmniej na podium, nadal trzeba wzmocnień i to solidnych
No i wlasnie..Budzik gra piach, Rakels gra piach i nie ma za bardzo alternatywy dla nich..A dla kogoś to powinna byc duża szansa powalczenia o 1 sklad
Jak to nie ma alternatywy.
Dla Budzika alternatywą jest Cetnarski i aż dziw bierze, że Zieliński z niej nie korzysta. I jeszcze Kapustka może, a wręcz powinien grać na tej pozycji.
Alternatywą dla Rakelsa jest Wdowiak, Buba i Jendrisek (o ile przypomni sobie jak grać). Jeszcze Zejdler. Brak alternatywy to jest dla bocznych obrońców. Ci w trójkę muszą obsłużyć 3 pozycje. Plus Deleu, gdy jest miejsce dla obcokrajowca. Oraz jak donosi szuwarek (o ile dobrze zrozumiałem), że Jaroszyński może będzie mógł wrócić do gry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)