Forma od początku sezonu poniżej oczekiwań, a mimo to jesteśmy w pierwszej ósemce i punktowaliśmy: nienajgorszy mecz z Lechią, derby na remis, bo brakło "pary", punkty z Podbeskidziem, więc w końcu musiała przyjść porażka. Upały są może takie same dla każdego, ale mam wrażenie, że naszym piłkarzom bardziej niż innym przeszkadza temperatura.
Gramy lepiej niż u siebie więc porażka z Koroną to będzie rozczarowanie. Zauważalny jest ostatnio brak skuteczności, jeśli to się poprawi to będziemy zgarniać po 3 punkty. Strzały na bramkę co prawda są, ale wszystko poza celem stąd typowałbym remis. No chyba, że lepiej zostanie ustawiona muszka. :)
-
-
(WIKTORIA) Korona Kielce - CRACOVIA 0 : 3
Ja oczywiście nie jestem trenerem, nie wiem jak oni grają i uważam że to trener powinien decydować, ale moim zdaniem na prawą obronę powinien wrócić Deleu. Widać wyraźnie, że z nim w składzie linie obronne sobie lepiej radzą niż z Wójcickim.
Swoją drogą, co za popieprzony PZPN. Promocja polskich zawodników? Wygrywa z nami Piast z prawie samymi obcokrajowcami w składzie, tyle ze to głównie Czesi i Słowacy, a my mamy dwóch Serbów, Murzyna i Deleu który mówi po polsku - i nie mogą grać wspólnie...
Nie udało się zremisować poprzednio, teraz uda się wygrać :)
co do deleu sie nie zgadzam.... wójcicki to lepszy zawodnik.... i ma jeszcze duże rezerwy których jeszcze nie pokazał... zwłaszcza w ofensywie.... deleu pewnie zagra w meczu pucharowym... w meczu pucharowym bym wystawił od pierwszej minuty kapustkę, wdowiaka i szewczyka..... niech się młodzi pokażą... ale ja trenerem nie jestem :)
Camron Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Forma od początku sezonu poniżej oczekiwań, a
> mimo to jesteśmy w pierwszej ósemce i
> punktowaliśmy: nienajgorszy mecz z Lechią, derby
> na remis, bo brakło "pary", punkty z
> Podbeskidziem, więc w końcu musiała przyjść
> porażka. Upały są może takie same dla
> każdego, ale mam wrażenie, że naszym piłkarzom
> bardziej niż innym przeszkadza temperatura.
> Gramy lepiej niż u siebie więc porażka z
> Koroną to będzie rozczarowanie. Zauważalny jest
> ostatnio brak skuteczności, jeśli to się
> poprawi to będziemy zgarniać po 3 punkty.
> Strzały na bramkę co prawda są, ale wszystko
> poza celem stąd typowałbym remis. No chyba, że
> lepiej zostanie ustawiona muszka. :)
....z ta forma na poczatku sezonu bym nie przesadzal - jest ok a punkty ktore zrobilismy sa duzo wieksze niz wiekszosc pesymistow czy realistow przewidywala. Z reszta sie zgadzam a przynajmniej odnosze podobne wrazenie ja Ty Camronie...
Tym wszystkim siejącym defetyzm przypominam,że obecnie o sile Korona Kielce stanowią Przybyła,Cebula,Sierpina,Trytko, Zając (AKS Busko,Pogoń Staszów, Prochowiczanka Prochowice)
Do tego emerytowany skrzydłowy i bramkarz.
Obowiązkiem naszych jest zostawic ich w szatni po pierwszej połowie.
Teraz to Korona jest niespodzianka in plus jesieni, nie my:( My właśnie zakończyliśmy swoje 5 minut, a wygląda na to, ze oni zaczęli.
Jak już wspomniano wcześniej, istotne będzie jak nasza drużyna zareaguje po ostatniej porażce. Zwykle zespoły klasowe i w miarę klasowe :)chcą się zrehabilitować i pokazać, ze ostatni niekorzystny wynik to był tylko tzw. wypadek przy pracy. Dlatego, pomimo, iż wynik oczywiście jest najistotniejszy, ważna będzie postawa naszej drużyny.
Trzeba wciąż brać pod uwagę nietypową dla Polski pogodę. Można sobie wyobrazić, jak się czuli ludzie grający i oglądający (w 1994 podczas MS na stadionie w Stanford nie było krytych trybun) gdy mecze ze względu na transmisje telewizyjne odbywały się o godz. 1 p.m. czyli wg tzw. military time o 13-tej, wlasnie w takiej jak teraz w Polsce albo i nieco wyższej temperaturze. Tutaj takie upały są norma kilka razy w roku, a bywają i większe, ale w Polsce, przy o wiele wyższej wilgotności to naprawdę okropne i niebezpieczne.
Nie jest tak źle jakby się mogło wydawać. Powoli zaczynaliśmy grać spotkania w roli faworyta a to dla nas chyba nie jest najlepsze. Teraz to Korona będzie zaczynać z tej pozycji, a my sobie możemy spokojnie grać z kontry :)
No ale zanim mecz ligowy to najpierw trzeba będzie ogarnąć się w PP. Mam nadzieję, że nasi podejdą do tego poważnie.
Aleks Napisał(a):
> Teraz to Korona jest niespodzianka in plus
> jesieni, nie my:( My właśnie zakończyliśmy
> swoje 5 minut, a wygląda na to, ze oni zaczęli.
>
Pogadamy po meczu :)
Redcclise Napisał(a):
> Aleks Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Teraz to Korona jest niespodzianka in plus
> > jesieni, nie my:( My właśnie zakończyliśmy
> > swoje 5 minut, a wygląda na to, ze oni
> zaczęli.
> >
>
> Pogadamy po meczu :)
luzik , powiedzą Ci ,że zaczynamy kolejne "nasze pińć minut" :D
Nasze mecze z Koroną w ostatnich latach to zawsze była walka na styku, niezależnie od tego, kto wygrywał. Nie leżą nam, to pewne; ale ostatnio było dobrze, czemu więc nie mielibyśmy zakończyć ich 5 minut? Po PP będą równie zmęczeni jak my, a kadrowo jesteśmy lepsi. Remisu nie biorę w ciemno.
docent Napisał(a):
> Nasze mecze z Koroną w ostatnich latach to zawsze
> była walka na styku, niezależnie od tego, kto
> wygrywał. Nie leżą nam, to pewne; ale ostatnio
> było dobrze, czemu więc nie mielibyśmy
> zakończyć ich 5 minut? Po PP będą równie
> zmęczeni jak my, a kadrowo jesteśmy lepsi.
> Remisu nie biorę w ciemno.
Korona w pucharze wystawiła rezerwy więcbardziej zmęczeni od nas nie będą :)
Rezerwy? po meczu z Lechem nie mieli innego wyjścia, bo podstawowi gracze kontuzjowani.
Prognozy mówią, że w piątek po 18-tej w Kielcach będzie 31-29 st.C i słońce...
PAS Napisał(a):
> Prognozy mówią, że w piątek po 18-tej w
> Kielcach będzie 31-29 st.C i słońce...
do tego browar na meczu i można oglądać ;)
Ja się tam nie znam kto w Koronie jest rezerwowym, a kto nie, w PP grało tylko 3 zawodników z meczu z Lechem, ale jakieś takie mam od lat odczucie, że jak drużyna jeden mecz "gra rezerwami" to potem kolejny przegrywa.
Jestem przed meczem ostrożnym optymistą.
bez rozkminy dudiego z ronnie watek meczowy to już nie to samo.
no dobra c.d. zabawy w trenera
biorąc pod uwagę mecz PP i obecny stan kadrowy (kontuzja Buby) to bym zagrał tak
Pilarz-Wójcicki, Sreten, Polczak, Wołąkiewicz-Kapustka, Covilo, Dąbrowski, Centarski-Rakels, Zjawa
Kapustka jako DP ?
VelVet Napisał(a):
> Kapustka jako DP ?
A sąd taki wniosek. Jako DP kristhc zaproponował Covilo i Dąbrowskiego. Mi ten skład by odpowiadał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)