oczywiście :) metropolita celnie trafił :)
-
-
Prezydent Andrzej Duda
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> oczywiście :) metropolita celnie trafił :)
KODziarza w zęby?
Tradycyjnie pobili się Polacy na pogrzebie. Każda okazja dobra. Nie będzie cham przyłaził na pogrzeb "naszych" bohaterów.
Grupiński odpowiada Ianowi, mi się nie chce, bo politycznego zaślepienia nie da się wyleczyć.
Ja mam tylko pytanie czy PiS przez 2 lata, a Lech Kaczyński przez 4 (mając swoją drogą w kancelarii Andrzeja D.) także nie wpisywali się w tą niemoc? Ale tak się można zapętlić, gdy prawda musi się poddać przed propagandą.
http://fakty.interia.pl/polska/news-grupinski-prezydent-duda-zaklamuje-historie,nId,2260411
Leszeczku, odpowiem Ci podobną złośliwością, jaką wciąż mi serwujesz ; gdybyś z taką zajadłością trenował pchnięcie kulą w jaki sposób bronisz w wielu wątkach skompromitowanych poprzedników, to by Majewski nie miał z Tobą szans. Staraj się dyskutować, a nie szukaj złośliwości....chyba, że nie potrafisz.
Co do historii...super, że nagle wszyscy chcą być patriotami (nawet KOD na Mszę ostatnio przyleciał ;) ), bo jeszcze niedawno, to nie było modne ;) A teraz trochę mojego pojmowania historii :
Uważam III RP za kontynuatorkę systemu, który nie pozwalał na prawidłowe pokazanie historii związanych z Wyklętymi. Mieli być zapomniani. Dlaczego ? Bo wciąż żyli Ci, którzy wyklętych skazywali na śmierć. Prokurator, Wacław Krzyżanowski zmarł dopiero w październiku 2014r. Człowiek który w procesie skazał na śmierć dziewczynę nie mającą nawet 18 lat, pochowany został z asystą wojskową i z poduszkami orderów. Do końca pobierał wysoką emeryturę, którą dostał też za morderstwo Inki. Wciąż żyło naturalne zaplecze systemu, jak to uzgodnił Wałęsa, my wam nie zrobimy krzywdy a wy nam nie zrobicie. 27 lat czekania na pogrzeb, gdzie jak to ujął świetnie Duda, RP odzyskuje twarz, bo to POLACY mordowali POLAKÓW. To też jest bolesna prawda historyczna. NIE BYŁO POLITYCZNEGO ZAPOTRZEBOWANIA na pielęgnowanie prawdy o wyklętych, ponieważ ich zabójcy wciąż żyli. A III RP była budowana na kompromisie z czerwonymi. Przecież dopiero za Lecha Kaczyńskiego w 2010r powstała inicjatywa, którą później Komorowski podtrzymał, by oficjalnie czcić Dzień Żołnierzy Wyklętych. 21 lat po zmianach ustrojowych, 21 LAT ! W tym czasie z najwyższymi honorami chowano totalitarnych oprawców na Powązkach, wśród najbardziej zasłużonych rodaków. System się bronił przed środowiskami tzw .niepodległościowymi, by chociażby wspomnieć obalenie rządu Olszewskiego, który to rząd chciał doprowadzić do zmian kończących układ z czerwonymi. Nie było politycznej woli zmian, nie było zgody na zmiany. Inną sprawą jest, że też wyborcy swoimi decyzjami przy urnach, pewien system podtrzymywali, np. dając dwie kadencję Kwaśniewskiemu. Ja mogę się tylko cieszyć, że w końcu doszło do czasów, do odpowiedniego oddania hołdu tym wszystkim, którzy mieli być zapomniani, że mamy czas dużego poparcia społecznego dla inicjatyw związanych z odzyskiwaniem szacunku do instytucji państwowych. Świetnie to ujął Duda, gdy powiedział, że to nie im, wyklętym, przywracamy cześć, bo oni jej nigdy nie utracili, przywracamy cześć SOBIE tym pogrzebem.
nie na wszystko był czas za PiSu pierwszego. wtedy musieli się martwić Lepperami i Giertychami i nie byli w stanie rządzić. dzisiaj mają wszystko w swoich rękach i nie muszą się na nikogo oglądać to i działają. ku chwale bohaterów. to akurat wspaniałe. tak jak przemówienie Prezydenta. brawo
a kijowski to cwel i tyle
A ja uważam, że teraz PiS-owcy poczuli nastój społeczny i stroją się w piórka. Za pierwszego PiS-u jakoś im to u d. wisiało.
Nie opowiadaj, że za Lecha Kaczyńskiego jakieś wredne siły blokowały upamiętnienie czy uczczenie wyklętych. O ile jestem w stanie zgodzić się z tezą, że zapewnili sobie nietykalność, to nie opowiadaj mi o tym, że blokowali tego typu symboliczne działania. Generalnie śmieszą mnie teksty o polskich ideowych komunistach. PZPR to była banda pragmatycznych bezideowców i złodziei, a nie walczących bolszewików.
Andrzej D. jest dla mnie najgorszym prezydentem w historii Polski. Zamiast być strażnikiem konstytucji jest pieskiem na postronku prezesa i nie jest w godny tego bym słuchał jego wystąpień pod publikę.
Generalnie wszyscy poczuli nastrój społeczny ale pis jako farbowana prawica był najbliżej właściwej prawicy ze wszystkich (większych) po 89 dlatego ich działania nie brzydzą a w zasadzie budzą poklask. Lech Kaczyński wprowadził dzień Żołnierzy Wyklętych o ile się nie mylę. Być może to było wszystko co dało się zrobić na szybko już wtedy w czasie tych zawirowań o których powyżej.
SaNtO Napisał(a):
> Generalnie wszyscy poczuli nastrój społeczny ale
> pis jako farbowana prawica był najbliżej
> właściwej prawicy ze wszystkich (większych) po
> 89 dlatego ich działania nie brzydzą a w
> zasadzie budzą poklask. Lech Kaczyński
> wprowadził dzień Żołnierzy Wyklętych o ile
> się nie mylę. Być może to było wszystko co
> dało się zrobić na szybko już wtedy w czasie
> tych zawirowań o których powyżej.
Heheh to się uśmiałem. PiS prawica ? Oni są bardziej na lewo nawet od PO. 500 + strasznie prawicowy program. Czekam kiedy Duda stanie przed trybunał stanu za zadłużenie państwa. Precz z socjalizmem.
Andrzej D. stanął by w normalnym państwie przed Trybunałem Stanu za łamanie konstytucji, podobnie jak Beata Sz. (ale u nas to nie grozi, bo potrzebna jest do tego spora przewaga w parlamencie (premier 2/3 posłów, prezydent 2/3 ZN), w zasadzie nie do zgromadzenia, dlatego ta instytucja jest martwa.
Za zadłużanie państwa odpowiedzialny jest rząd, ale jak napisałem wyżej, przed Trybunałem Stanu nikt w Polsce nie stanie. Zresztą zadłużanie państwa nie jest przesłanką. Chyba, że przekroczą maksymalne dopuszczalne zadłużenie przewidziane konstytucją, a na to się zanosi, ale jak pisałem wyżej 2/3 posłów przeciwko Beacie Sz. nie zagłosuje.
Jeśli ktoś prowadzi do wojny domowej, to druga strona zorganizuje się podobnie i zobaczymy-Bolek się już szykuje i straszy i to był fajny prezydent ?
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/lech-walesa-ostrzega-przed-wojna-domowa-w-polsce-video,vId,2136341#commentsZoneListutm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
to efekt grubej kreski Mazowieckiego- komunistów trzeba było rozliczyć a nie wchodzić z nimi w układy
Histeryzujesz nieco, leszeczku z tym Trybunałem Stanu. Poprzednie rządy nie wykonywały orzeczeń TK i nikt nie płakał. Obecny rząd nie publikuje orzeczeń TK dotyczących samego TK i zasadniczo dla normalnego Polaka nie ma to znaczenia.
O wiele bardziej boli normalnego Polaka, że poprzednie rządy przez kilka lat zamrażały kwotę wolną od podatku na skandalicznie niskim poziomie, a i obecny rząd nie kwapi się do jej podniesienia. I normalnego Polaka powinno mocno wk..wić, że sędziowie TK, kiedy chodzi o sprawy ich bardzo dotyczące, potrafią rozpatrywać je przez ponad rok, a jeszcze do tego wydać wyrok spieprzony (tak, spieprzony, bo dający furtkę PiS do niepodniesienia kwoty wolnej od podatku, polecam lekturę dzisiejszego DGP). Zupełnie inaczej niż w sprawach, które dotyczą państwa sędziów, gdzie potrafią się zebrać błyskawicznie.
Ale w jakim sensie histeryzuję? Ja jestem daleki od histerii. Wręcz swój stan określam jako bliski apatii.
Załamuje mnie że "normalni ludzie" mają w d. konstytucję i wystarczy im darmowa kasa na drugie dziecko.
Tutaj nie chodzi o wykonywanie czy niewykonywanie orzeczeń. (posuwasz się tutaj zresztą do manipulacji, bo większość orzeczeń TK była wykonywana, wykonanie niektórych wymagało czasu, ale niech Ci będzie)
Widać ja nie jestem "normalnym człowiekiem".
Podwyższenie kwoty wolnej od podatku traktuję nie w kategorii niewykonania orzeczenia TK (bo tym się PiS nie przejmuje) tylko w kategoriach plucia w twarz wyborcom (niezrealizowana obietnica wyborcza, a przecież mówiono "Nie dajcie sobie wmówić, że na to nie ma środków"). Ale widać jak dasz ludziom darmową kasę z jednej ręki, to już w drugą będą Cię całować mimo, że pokazujesz im z tej ręki środkowy palec.
Leszeczku, ile razy w swoim życiu praktycznie skorzystałeś z zapisów Konstytucji RP? Powoływałeś się na jej zapisy w jakichś pismach procesowych, pismach urzędowych, ktoś wydał w Twojej sprawie decyzję czy wyrok oparty bezpośrednio na zapisach Konstytucji? A wcześniej ile razy powoływałeś się na tzw. Małą Konstyutucję? A na Konstytucję PRL? Tak z ciekawości pytam, skoro tak biadolisz, że normalni ludzie mają w d. Konstytucję. Może zrobię Ci test ze znajomości Konstytucji RP, ale na żywo, żeby uniknąć korzystania z wujka Google?
Do żadnej manipulacji się nie posuwam, prosiłbym, żebyś to odwołał. Miałem na myśli niewykonanie za rządów PO 49 wyroków TK. Niewykonania w ogóle, a nie jakieś "wykonania, które wymagało czasu". Rozumiem, że dla równowagi będziesz nawoływał do postawienia przed Trybunałem Donalda T. i Ewę K.
Ja na niepodnoszenie kwoty wolnej od podatku za rządów PO patrzę jak na zwykłe sranie na obywateli. Tak samo traktuję aktualne głosy polityków PO, pohukujących na PiS za "niewykonanie wyroku TK". Czy to lepsze czy gorsze od plucia w twarz, to kwestia dyskusyjna podobna do dyskusji o wyższości jednych świąt nad drugimi.
leszeczek Napisał(a):
> Andrzej D. jest dla mnie najgorszym prezydentem w
> historii Polski. Zamiast być strażnikiem
> konstytucji jest pieskiem na postronku prezesa i
> nie jest w godny tego bym słuchał jego
> wystąpień pod publikę.
Święte słowa .A co do tematu Żolnierzy Wyklętych byli tacy co walczyli za Polskę , byli tacy co dobrze zaczęli ale z żołnierzy stali się bandytami a byli także bandyci . Niektórym z nich stawia się dzisiaj pomniki choć jeszcze żyją świadkowie ich zbrodni .
nie odwołam, a powtórzę: MANIPULUJESZ i dobrze o tym wiesz. W jakich to istotnych sprawach poprzednie rządy nie wykonały orzeczeń TK dlatego, że nie chciały?
Jeśli niepodnoszenie kwoty wolnej od podatku przez rząd PO było sraniem na obywateli to czym jest wg. Ciebie to samo w wykonaniu rządu PiS
Jeśli pytasz kiedy korzystam z konstytucji to odpowiadam: wtedy kiedy idę do wyborów. Jeśli najważniejsi politycy łamią konstytucję, to jaką mam gwarancję, że kolejne wybory się odbędą, lub, że nie będą taką farsą jak w Korei Północnej. Pytam poważnie. Jarosław K. i jego PiSki z premedytacją marginalizują TK, prowadzą do jego paraliżu. Jaki jest tego cel? W imię czego mam wierzyć, że szczytny?
Na temat naszego prezydenta usłyszałem taki dowcip: poszedł prezydent Duda w odwiedziny do prezesa , w przedpokoju został prezydent do gabinetu wszedł Duda .
Jak dla mnie idealny obraz rocnzej pracy tego pana .
Złamanie prawa to złamanie prawa. Jeśli damy przyzwolenie na lekkie, np. nieopublikowanie wyroku TK, to potem się nie dziwmy, że będą łamać dużo cięższe przepisy. Nie ma tu też znaczenia, czy szary człowiek korzysta z tego prawa.
Oczywiście . Oni myślą , że będą rządzić wiecznie i nic im za to nie grozi - III Rzesza też miała być tysiącletnia .
Dziennik TV, poniedziałek, ok. 19.30
[img]http://static.300polityka.pl/media/2016/08/od2908_2.jpg[/img]
ian thorpe Napisał(a): w poniedziałek o 21.52
> jedno z najmocniejszych, najlepszych wystąpień
> PREZYDENTA RP na pogrzebie Inki. Jak to
> powiedział Głódź, "powiedział jak trzeba"
> https://www.youtube.com/watch?v=zGAd02GJwpI
widać, że transmisja propagandy przebiega bez wiekszych zakłóceń. podporządkowanie myśli i zgodność z linią partyjną Iana można ocenić wysoko, na ok. 0,9 zuberka, czyli blisko ideału. nieco martwi tylko czas reakcji, ok. 2 godzin to trochę za długo. to jest do poprawy, a jak już poprawi, to Ian będzie patriotą podręcznikowym.
co do przemówienia Dudy, to jest skandaliczne, gdyż mówiąc, że III RP praktycznie rządzili zdrajcy, wysrał się na państwo, którego jest głową.
Bronek był jaki był (żenujący, mówiac szczerze), ale Duda łamiąc prawo i srając na własne państwo dużo bardziej szkodzi państwu i swemu urzędowi.
PS. a tutaj śp. Lech Kaczyński odznacza żołnierzy wyklętych
[img]http://www.newsweek.pl/g/i.aspx/680/0/newsweek/634976583659630000.jpg[/img]
Tak Bronek skaczący po krzesłach i pilnujący żyrandoli był lepszy :) czy zataczający się Olek ? czy trafiający jak tylko potrzebował w totoka Bolek ?:)
TAK CI TRZEJ BYLI NA PEWNO LEPSI W ROBIENIU Z POLAKÓW W BALONA !!!!!!!!
komuchy&kapusie !!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)