Mateusz Argasiński od dłuższego czasu brał udział w testach w pierwszym zespole "Pasów" i swoją postawą przekonał do swoich umiejętności sztab trenerski na czele z Jackiem Zielińskim.- Obserwowałem tego piłkarza już wcześniej. Mateusz ma potencjał, by grać w piłkę. To sprawa przyszłościowa. W perspektywie czasu będzie to piłkarz, który zaistnieje w pierwszym zespole - wyjaśnia szkoleniowiec Cracovii.
Zadowolenia z tego faktu nie kryje także sam zawodnik. - Cieszę się bardzo z pzyjścia do Cracovii. To ogromna szansa, którą będę chciał wykorzystać. Będę walczył o kadrę meczową, by w przyszłości móc zadebiutować w pierwszym zespole. Do wszystkiego podchodzę jednak spokojnie, jestem dobrej myśli - przyznaje 19-letni pomocnik.
Argasiński urodził się 1 sierpnia 1995 roku i dotychczas występował w Stali Stalowa Wola, której jest wychowankiem. Mierzy 187 cm wzrostu.
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/argasinski_zagra_w_cracovii
-
-
Mateusz Argasiński - witamy w Cracovii! :)
Powodzenia!
Powodzenia! Będę Ci mocno kibicował! :)
Patrząc historycznie może być z Niego drugi Arek Baran.
Obaj ze "Stali" o podobnych parametrach fizycznych.
Powodzenia Mateusz
Powodzenia !!!!
Powodzenia - obyś się przyjął.
Powodzenia.
powodzenia!!
Powodzenia!
Powodzenia!
no i fajnie - powodzenia
Witamy!
Na marginesie: trener go widzi w Cracovii, on sam też zapowiada walkę o skład, tylko jak to możliwe skoro w Stalowej grzał ostatnio ławkę i przegrywał nawet rywalizację o skład z dwa lata młodszym juniorem...
Witam i powodzenia,choc wolalbym kogos z Cracovii II .. Moze jednak cos masz w sobie czego inni wczesniej nie dostrzegli, przykladow jest wiele. Transfer ok, bo to transfer bezpieczny.
Witamy i powodzenia .Pokaż to co u Ciebie zauważył nasz trener .
Jak wspomniałem w innym wątku (chyba w transferach - propozycje) rozmawiałem z kolegą z STW, który mówił, że Mateusz zeszły sezon miał przeciętny, ale w jeszcze wcześniejszym był wyróżniającym się zawodnikiem (testowany w Śląsku)
Powodzenia!
12 dni później
20-latek z Cracovii cierpliwie czeka na debiut w Ekstraklasie
http://juniorfutbol.pl/20-latek-z-cracovii-cierpliwie-czeka-na-debiut-w-ekstraklasie,artykul.html?material_id=55c20409e1e17d605ffe561a#zamknij
PS
- Mateuszowi przyglądałem się od dłuższego czasu. Widzę, że ma potencjał i w perspektywie czasu zaistnieje w pierwszym zespole - komentuje Jacek Zieliński.
Tutaj pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie. - Za nim Mateusz zadebiutuje w EK, to wczesniej powinno zadebiutować, przynajmniej 10 piłkarzy z rezerw i juniorów (obecnych)8-)
Czy jest przynajmniej 10 lepszych i bardziej ogranych od niego na tej pozycji w rezerwach i wśród juniorów?
Tak, na tej właśnie pozycji. Bo absolutnie debiut młodego obrońcy nie powinien być uzależniony od tego, czy jednocześnie debiutuje młody napastnik.
MArgasiński gra w pomocy
myślę,że dddarek abstrahował od pozycji.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)