Czyli Twoim zdaniem "losowanie" też tylko z nazwy. Bo regulamin nie wspomina o żadnym rozstawieniu w tym losowaniu. Krótko mówiąc z góry zakładany przekręt.
-
-
Puchar Polski 2015/2016
Zagłębie się odgraża :
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,19101591,pilkarze-zaglebia-sosnowiec-sie-odgrazaja-do-krakowa-jedziemy.html#indeks_news :D
gural Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 19 listopada to nie jest przerwa na reprezentacje?
> Co bedzie jak pojedzie Rakels z Kapustka, a do
> tego Nawalka będzie chcial zobaczyc Cetnara i/lub
> Dabrowskiego?
można przełożyc, gdyż przerwa pomiędzy PP a Repą wynosi mniej anizeli 48 godzin:S
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,lech-nie-przelozy-rewanzu-z-zaglebiem-bo-nie-moze,artykul,616629,1,720.html
leszeczek Napisał(a):
> Ja twierdzę, że na rękę PZPN-owi jest finał
> Legia - Lech, od biedy Legia - Cracovia.
Zgadzam się. Może to teoria spiskowa, ale taki finał jest na rękę PZPNowi. Obstawiam pary półfinałowe Legia- Śląsk/Zawisza i Cracovia-Lech, przy czym raczej sędziowanie będzie pod Lecha. Przypominam że w zeszłym sezonie Błękitni prowadzili w Poznaniu 1-0 i sędzia pomógł usuwając z boiska zawodnika ze Stargardu...
Prawdopodobieństw spełnienia się naszej spiskowej teorii wynosi 1/3 (przy założeniu, że Zagłębie nie zrobi nam psikusa). Zbyt duże by zyskać przekonanie graniczące z pewnością, że miał miejsce przekręt. Ale my swoje wiemy;).
hank Napisał(a):
> Zagłębie się odgraża :
> http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,1
> 9101591,pilkarze-zaglebia-sosnowiec-sie-odgrazaja-
> do-krakowa-jedziemy.html#indeks_news :D
taaa , niech zagraja ofensywnie - to dostana "trojke ":)
izbik Napisał(a):
> taaa , niech zagraja ofensywnie - to dostana
> "trojke ":)
Jestem w 100 % za, nawet niech dostaną w prezencie piątkę .
leszeczek Napisał(a):
> Prawdopodobieństw spełnienia się naszej
> spiskowej teorii wynosi 1/3 (przy założeniu, że
> Zagłębie nie zrobi nam psikusa). Zbyt duże by
> zyskać przekonanie graniczące z pewnością, że
> miał miejsce przekręt. Ale my swoje wiemy;).
No właśnie.. Legia ma nieco ponad 33% szans na wylosowanie Lecha w półfinale (o ile się tam dostana i jedni i drudzy). Wcale bym sie nie zdziwil gdyby ich nie wylosowali.
Ja mam nadzieje, ze my na Legie nie trafimy.... za wcześnie.
;)
J&B Napisał(a):
> Legia ma nieco ponad 33% szans na wylosowanie Lecha w półfinale (o ile się tam
> dostana i jedni i drudzy). Wcale bym sie nie zdziwil gdyby ich nie wylosowali.
Nikt się chyba nie zdziwi jak ich nie wylosują. Ja się natomiast zdziwię jak ich wylosują.
Nie ma żadnego losowania jak już to gospodarza pierwszego meczu
https://www.pzpn.pl/rozgrywki-klubowe/puchar-polski/drabinka-pucharu-polski-2013-2014
paluch Napisał(a):
> Nie ma żadnego losowania
> https://www.pzpn.pl/rozgrywki-klubowe/puchar-polsk
> i/drabinka-pucharu-polski-2013-2014
NIEPRAWDA - 1/2 finału - 30 marca, 20 kwietnia
(Losowanie - 16 grudnia 2015 - Stadion Miejski, Wrocław)
http://www.polsatsport.pl/Wiadomosc/be/Bedzie-Losowanie-Polfinalow-W-Pucharze-Polski/index.html
Z regulaminu:
11.2
Zestaw par i gospodarzy pierwszych meczów 1/2 Finału Pucharu Polski wyłoni
losowanie przeprowadzone przez Departament Rozgrywek Krajowych PZPN po rozegraniu
meczów 1/4 finału rozgrywek. Gospodarzami pierwszych meczów 1/2 Finału Pucharu Polski
będą drużyny które w poszczególnych parach zostały wylosowane jak
i pierwsze
Dzięki za info nie wiedziałem
paluch Napisał(a):
> Dzięki za info nie wiedziałem
To po co pisałeś i to tak jednoznacznie?
Błogosławieni, którzy jak nie wiedzą to pytają.
mcz_ Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ja twierdzę, że na rękę PZPN-owi jest
> finał
> > Legia - Lech, od biedy Legia - Cracovia.
>
>
> Zgadzam się. Może to teoria spiskowa, ale taki
> finał jest na rękę PZPNowi. Obstawiam pary
> półfinałowe Legia- Śląsk/Zawisza i
> Cracovia-Lech, przy czym raczej sędziowanie
> będzie pod Lecha. Przypominam że w zeszłym
> sezonie Błękitni prowadzili w Poznaniu 1-0 i
> sędzia pomógł usuwając z boiska zawodnika ze
> Stargardu...
tak a wczesniej nie uznał Lechowi prawidłowo zdobytej bramki i grałoby się inaczej...
Zachodzę w głowę, czy jak już formułujecie te swoje teorie spiskowe dotyczące PP, to w jakikolwiek (choćby najmniejszy) sposób zastanawiacie się, jak w rzeczywistości realizacja tych teoryj miałaby wyglądać?
Boniek podgrzewa kuleczki, a potem osobiście kontaktuje się z sędziami? Po co? Po to by doprowadzić do "kasowego" finału L-L? OŁ RILI? Ryzykuje gigantyczny skandal (gdyby cokolwiek się wydało) tylko po to by... no właśnie, by co? czy ziemia się zapadła jak rok wcześniej doszło do "badziewnego" finału Zawisza-Zagłębie? PZPN odniósł jakieś wielomilionowe straty? Co takiego się stało, by warto było spiskować aż na taką skalę, by kręcić w losowaniach i wplątywać w to sędziów?
Pomijam już, że przy tak szeroko zakrojonym przedsięwzięciu organizacyjnym, totalną amatorką trąciłoby niedogrzanie kuleczek w 1/16 i wysłanie Legii do Łęcznej, gdzie, biorąc pod uwagę pucharowe realia, spokojnie mogli zebrać w pupę.
leszeczek Napisał(a):
> J&B Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Legia ma nieco ponad 33% szans na wylosowanie
> Lecha w półfinale (o ile się tam
> > dostana i jedni i drudzy). Wcale bym sie nie
> zdziwil gdyby ich nie wylosowali.
>
>
> Nikt się chyba nie zdziwi jak ich nie wylosują.
> Ja się natomiast zdziwię jak ich wylosują.
No to w sumie wychodzi na to, ze masz tak samo jak wszyscy..
Rożnica jest taka, ze Ty wietrzysz spisek, ja się sugeruje prawdopodobieństwem danego zdarzenia, choć te ponad 30% to wcale nie tak mało.
Zobaczymy jak będzie, czas pokaże. Mam nadzieje, ze my na nich nie trafimy, bo reszta jest jak najbardziej w zasięgu.
Więc wychodzi na to, że wszyscy uważają, że wydarzy się coś co jest prawdopodobne w 1/3. Skąd ta wiara. Czyżby fatalizm?
Ja przecież napisałem, że 1/3 to spore prawdopodobieństwo i nikogo nie sprokuruje do węszenia spisku, tylko skąd to powszechne niemal przekonanie?
Atonie, czy naprawdę uważasz spreparowanie 4 kulek za trudne technicznie?
Leszeczku, krótka piłka, jest spisek, czy go nie ma? Opisz w kilku zdaniach jak wg Ciebie on wygląda.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)