Ciężko będzie teraz załatwić dobrego rywala .
-
-
12.07.2015r. KS CRACOVIA - VFL Wolfsburg
To może z LKS Wilki Wilcza:
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_klub=5016
Będzie taniej.
Dziwne to wszystko, zamieszanie z godzina meczu, transmisja do 150 państw
- Póki co to żadnego SMS czy telefonu nie dostałem ani brat że nie ma meczu.
Na oficjalnej też ani słowa .Może więc nie wszystko stracone ?
kscpeter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> KruszynaKSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > kscpeter Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Ciekawe z kim zagramy sparing zamiast z
> > > Wolfsburgiem?
> >
> > Dlamnie moga nawet grac z Nadwislanem...
>
> Ja mam nadzieję że to będzie jakaś drużyna na
> poziomie i ten mecz razem z prezentacją
> zawodników obejrzymy na stadionie :)
Polonię zaprosić jak rok temu.
Ci którzy kupowali bilety na ebilet dostali maila, że mecz jest odwołany.
Nie znam się prawie w ogóle na piłce europejskiej, poczytałem z uwagą ten wątek i jestem w szoku, że za mecz z jakimś Wolfsburgiem trzeba płacić. Rozumiem Barcelona, Real, Bayern, Manchester, nawet Borussia, ale że jakiś tam Wolfsburg? Idzie ktoś ulicą Krakowa i widzi plakat, Wolfsburg, kiwnięcie ramionami i bez reakcji, bo nie wiadomo nawet powszechnie w której lidze ten zespół gra.
Kupiłem bilety w kasie pod stadionem, wysłałem zapytanie do booklik.com. Odpowiedź: "Szanowny Panie, niestety mecz Cracovii został odwołany. Proszę czekać na informację dotyczącą procedury zwrotu pieniędzy za bilety. (...)"
szpetota Napisał(a):
Idzie ktoś ulicą Krakowa i widzi
> plakat, Wolfsburg, kiwnięcie ramionami i bez
> reakcji, bo nie wiadomo nawet powszechnie w
> której lidze ten zespół gra.
Vice mistrz Niemiec ? 8-)
dobrze, że szpetota napisałeś, że nie znasz się na europejskiej piłce, to tylko może tłumaczyć co napisałeś
to sa jaja z tym meczem....
piotrek67 Napisał(a):
> [b]mega kompromitacja dla miasta[/b] i klubu!!!
Pod wytłuszczonym fragmentem podpisałbym się obiema rękami, gdyby nie koniec zdania, który całkowicie poddaje pod wątpliwość trzeźwość autora cytowanego wynurzenia
Oczywiście, że kompromitacja miasta bo ten mecz organizował pełnomocnik prezydenta d/s sportu Kozioł.
Wygląda to więc tak jakby praca magistratu w ogóle nie była skoordynowana i jeden urzędnik nie wiedział co zamierza zrobić drugi.
Totalny bałagan i chaos lecz niewykluczone, że jest jeszcze inna przyczyna. Nie trudno się domyśleć jaka. Jest wielu nieżyczliwych ludzi. Na przykład Gazeta Krakowska od początku atakowała ten pomysł. Bardzo jestem ciekawy czy gdyby sprawa dotyczyła klubu z R22 też żałowano by pieniędzy i ci sami dziennikarze z GK zachowywaliby się podobnie. Gdańsk może organizować dla Lechii mecze z Barceloną, Juventusem a Kraków dla Cracovii nie.
Kraków nie tyle dla Cracovii, co wcale. Na mecz Wisły z Atletico też nie dali.
Poważnie chcielibyście, aby z miejskiej kasy poszło tyle mamony na sprowadzenie może i wicemistrza Niemiec, ale marketingowo wciąż praktycznie nic nie znaczącego w Polsce Wolfsburga? Co to za pseudopromocja dla miasta, żeby tyle pieniędzy w to ładować?
Moim zdaniem ktoś tu chciał zakosić do rękawa niezłą sumkę, ale nie wyszło.
Dlatego też jest to gigantyczna kompromitacja miasta w każdym możliwym aspekcie tej żenującej historii
dddarek Napisał(a):
> Kraków nie tyle dla Cracovii, co wcale. Na mecz
> Wisły z Atletico też nie dali
A tego akurat nie wiemy czy miasto na mecz gts-u by nie dało. Wszak był planowany w sierpniu mecz klubu z R22 z w/w klubem z Madrytu tylko sam gts nie chciał grać tłumacząc się kolizją terminów z meczami ligowymi.
Na nich wydają nieuczciwie pieniądze to na nas też mają? Słabe myślenie... Ten mecz to był ładny przekręt, tak samo jak sprawa z igrzyskami. Czyjeś widzimisie i lekką rączką 300tys. z budżetu miejskiego idzie się je.bać, mimo że zysku żadnego Kraków mieć z tego nie będzie. A Kozioł to ładny krętacz i obiecywacz. Od kilku lat obiecuje remont jednego z boisk w centrum miasta (groble) i jakoś na to się pieniądze znaleźć nie mogą...
I jeszcze to pierdo.lenie, że niby te 300 tys. to na promocję obiektów (w tym przypadku naszego), które stoją ciągle puste. Co jak co, ale porównywanie wykorzystania stadionu Cracovii w ciągu roku na różne imprezy do stoczni jest naprawdę nie na miejscu.
Aston1906 Napisał(a):
> piotrek67 Napisał(a):
> -----
>
> > mega kompromitacja dla miasta i klubu!!!
>
> Pod wytłuszczonym fragmentem podpisałbym się
> obiema rękami, gdyby nie koniec zdania, który
> całkowicie poddaje pod wątpliwość trzeźwość
> autora cytowanego wynurzenia
Zarówno Wolfsburg jak i inny potencjalny klub z którym mielibyśmy grać napewno obchodzi kto zajebal w tym temacie.
Takie info poszło w swiat że mieli grać z Cracovia a do meczu jednak nie dojdzie. Szczególnie dobrą reklamę będziemy mieli właśnie w Niemczech o którą Filipiakowi chodziło.
Poszło w świat info, że organizator się wycofał. Organizatorem nie była Cracovia.
Co sobie jełopy w Niemczech pomyślą, to akurat mało interesujące. A jak ktoś prowadzi biznes to sprawdza informacje dokładniej. I na pewno nie będzie chciał mieć nic wspólnego z Polish Sport Promotions.
piotrek67 Napisał(a):
> Zarówno Wolfsburg jak i inny potencjalny klub z
> którym mielibyśmy grać napewno obchodzi kto
> zajebal w tym temacie.
> Takie info poszło w swiat że mieli grać z
> Cracovia a do meczu jednak nie dojdzie.
> Szczególnie dobrą reklamę będziemy mieli
> właśnie w Niemczech o którą Filipiakowi
> chodziło.
No i w Afganistanie...
Ale tak, Cracovia ucierpi wizerunkowo na tym bez dwóch zdań. Wiadomo, że nie odbije się to jakimś szerokim może echem, ale zawsze. Comarch tym sposobem także. Można powiedzieć, że nie ma znaczenia co sobie pomyślą jełopy w Niemczech, czy też jełopy w Polsce, ale dla Cracovii jako klubu i dla sponsora tegoż klubu to już takie całkiem proste nie jest. Nie jest to rzecz jakaś wielka, jak pisałem, nie ma o co kruszyć kopii, ale powiedzieć nic się nie stało to już przesada. PSP się skompromitowało, a rykoszetem oberwali nieco Cracovia, Kraków i Comarch.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)