Czyli prezesa
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
Ja się Wam dziwię, bo przecież od początku było wiadomo, że nie podbijemy pucharów. Walczy się o miejsce w lidze, a puchary są takim bonusem. Odpadliśmy, ale nie ma wstydu, bo nie my pierwsi i nie ostatni. Taka jest polska piłka.
Nie rozumiem tylko zmiany Dąbrowskiego (najlepszy nasz zawodnik w 1 połowie) i wprowadzenia Seby (totalne nieporozumienie, Dialiba był 100 razy lepszy i nie dostałby takiej szansy).
Miszczu
To po co grac w lidze o jak najwyższe miejsca? Dla samego "poklasku" w jak to ująłeś "takiej polskiej piłce" - to chyba nie wysokie ambicje?
Skoro Europejskie Puchary są bonusem o które walczy tyle drużyn to poprostu [b]trzeba[/b] tam walczyć.
Dzięki tej europejskiej przygodzie mogliśmy zdobyć: prestiż, pieniądze i kibiców - dzięki czemu moglibyśmy liczyć na lepszych zawodników.
To tak jakbyśmy mieli grac w ekstraklasie po to żeby w niej grać.
Jeżeli cały czas będziemy równać do słabszych i nie wyznaczać sobie ambitnych celów vide awans do fazy grupowej Ligi Europy to my jako klub:
-rozwiniemy się do pewnego momentu,
-nie będziemy w stanie przyciągnąć ciekawszych graczy,
-nie przyciągniemy większej ilości kibiców.
-nie będziemy więcej zarabiać (jako klub),
Jak już poruszyleś temat polskiej piłki (co przecież też bezpośrednio nas dotyczy):
-poziom nigdy nie pójdzie do góry,
-nigdy nie będziemy atrakcyjnym kierunkiem dla sponsorów,
-nigdy nie będziemy atrakcyjnym kierunkiem dla zawodników.
Trener ewidentnie potraktował ten dwumecz jak sparingi.
Wejście Stebleckiego było wymuszone kontuzją Antona.
Za Dąbrowskiego wszedł Cetnar.
leszeczek Napisał(a):
> Trener ewidentnie potraktował ten dwumecz jak
> sparingi.
I zastanawiam się czy to nie jest czasem prawda , doszły mnie słuchy , że LE zostanie olana .
mlody3xL - żeby walczyć w pucharach trzeba sypnąć pengę. Mimo tego polskie kluby kompromitowały się na początku eliminacji. Wtedy faktycznie jest wstyd - zainwestować w drużynę i odpaść na początku z ogórkami.
Dwumecz udowodnił , że w naszym klubie nie istnieje pion sportowy. Transfery, analiza przeciwnika 5 dni przed rozpoczęciem meczów i ogólnie logistyka itd.
Tak to niestety w realiach naszej piłki jest , że winna będzie jedna osoba czyli trener.
Ja tam trenera nie winię. Zresztą nikogo nie winię. Trener to dano powiedział, a dla większości było oczywiste, że do pucharów nie jesteśmy gotowi. Będziemy być może gotowi, jak 3 lata z rzędu nie spadniemy poniżej 5 miejsca w lidze i będziemy mieli wykrystalizowany trzon drużyny. Wszystkie napinki, że wystarczyło w czerwcu kupić 3 przekotów i mogliśmy się pokazać najzwyczajniej mnie śmieszą, a czasem wręcz drażnią.
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mlody3xL - żeby walczyć w pucharach trzeba
> sypnąć pengę. Mimo tego polskie kluby
> kompromitowały się na początku eliminacji.
> Wtedy faktycznie jest wstyd - zainwestować w
> drużynę i odpaść na początku z ogórkami.
Owszem, trzeba.
Jednak nie można ich z założenia olewać - bo wtedy dla mnie cały nadchodzący sezon traci częściowo jakiś sens. Gramy po to żeby:
-powalczyć o mistrza,
-powalczyć o puchar,
-zagrać w europejskich pucharach.
Skoro z góry przekreślać trzeci punkt, to po co mamy walczyć o pierwszy i drugi?
Jak dla mnie nie możnay się tłumaczyć: kompromitacja - dali dupy i tyle.
Dawno już pisałem, że gramy o medal Mistrzostw Polski. Eliminacje LE z 4 miejsca były nam potrzebne jak kwiatek do kożucha.
Ja nie winię trenera, co więcej czytając niektóre jego wypowiedzi, np "Mam do dyspozycji określonych zawodników" boję się czy nie nie pier.dol.nie papierami bo czasem mam wrażenie że chce jedno (konkretnych zawodników) a otrzymuje drugie i de facto musi wyciągać maxa z tego z ma.
leszeczek Napisał(a):
> Ja tam trenera nie winię. Zresztą nikogo nie
> winię. Trener to dano powiedział, a dla
> większości było oczywiste, że do pucharów nie
> jesteśmy gotowi. Będziemy być może gotowi, jak
> 3 lata z rzędu nie spadniemy poniżej 5 miejsca w
> lidze i będziemy mieli wykrystalizowany trzon
> drużyny. Wszystkie napinki, że wystarczyło w
> czerwcu kupić 3 przekotów i mogliśmy się
> pokazać najzwyczajniej mnie śmieszą, a czasem
> wręcz drażnią.
A mnie już nawet nie śmieszą teksty Generała że faza grupowa jest w zasięgu po czym dostajemy wpier.do.l w pierwszej rundzie i to 1-4.
Jeśli się ciśnie na puchary to się już dokonuje wzmocnień np. z zimie i na początku okna transferowego bo 1 czy 2 zawodników da się szybko wkomponować. A jak się tego nie robi to po cholore się pchamy to pucharów ? Chyba tylko przez przerośnięte ego.
Już raz "zdarzyło nam się szczęście" z Intertoto i nikt nie wyciągnął z tego wniosków !
Niestety walka o medal Mistrzostw Polski wiąże się z ryzykiem występu w pucharach
Taka polityka jest prowadzona od lat a tylko my dajemy się nabierać na piękne słówka .
idealne podsumowanie wypowiedzi naszego trenera na Weszlo....
Było i tak się zdarzyło w niedalekiej przeszłości, że był trener co miał w zasobach
Klicha. Ten wiosną nakręcał taki wynik, że trener rosł szybciej niż bułka dobrze z
drożdżami wymieszana. Niestety nastąpiła jesień i już bez tej "kreatury" piłkarza
wszystko już było pozamiatane. Szybko gwiazda trenera gasła, tak też się u nas
skończyła. Po co to piszę?. Takie przeczucie o wariancie powtarzalnym i obym nie
miał racji. Zadnych wywodów z argumentacją ,że ten czy inny (o zawodnikach mowa)
Wyprzedaż teraz"Kapiego" to poważny stempel- gramy o utrzymanie. Nie za długo
te przeczucia (nos) będzie można zweryfikować - a może to tylko odlot?
pzdr
KMPasa1 Napisał(a):
> Było i tak się zdarzyło w niedalekiej
> przeszłości, że był trener co miał w
> zasobach
> Klicha. Ten wiosną nakręcał taki wynik, że
> trener rosł szybciej niż bułka dobrze z
> drożdżami wymieszana. Niestety nastąpiła
> jesień i już bez tej "kreatury" piłkarza
> wszystko już było pozamiatane. Szybko gwiazda
> trenera gasła, tak też się u nas
> skończyła. Po co to piszę?. Takie przeczucie o
> wariancie powtarzalnym i obym nie
> miał racji. Zadnych wywodów z argumentacją ,że
> ten czy inny (o zawodnikach mowa)
> Wyprzedaż teraz"Kapiego" to poważny stempel-
> gramy o utrzymanie. Nie za długo
> te przeczucia (nos) będzie można zweryfikować -
> a może to tylko odlot?
> pzdr
Kiedyś bez Covilo nie istnieliśmy, potem bez Dąbrowskiego, Rakelsa... teraz czas na Kapustkę...
Zawodnicy przychodzą i odchodzą a jeżeli gra drużyny zależy tylko od jednego zawodnika to po co dziesięciu kolejnych?
Histeria wywołana faktem, że przegraliśmy z macedońską drużyną... Przegraliśmy także z Zagłębiem Sosnowiec :) i co z tego?
Liga jest długa, i pora na histerię chyba jednak nieco przedwczesna,,,
Nie uważam, żeby nasza gra "Kapustką stała". Owszem, dużo wnosił, a zapewne będzie wnosił jeszcze więcej, ale nigdy chyba jeszcze nie był najważniejszą postacią w drużynie. Co nie znaczy, że nie bywał postacią najlepszą.
No to Leszeczku podpowiem co z moim nosem. Jedrysek , Cetnarski w dół
zapikują. Nie trzeba wielkiej wyobrażni jakie będą tego konsekwencje. Będzie
szansa ( podkładam się), by mnie mnie rozliczyć po kilku kolejkach.Te dwa
niedoszłe jeszcze zdarzenia plus "Kapi" w bilansie będą mieć decyduje znaczenie.
pzdr
KMPasa1 Napisał(a):
> No to Leszeczku podpowiem co z moim nosem.
> Jedrysek , Cetnarski w dół
> zapikują. Nie trzeba wielkiej wyobrażni jakie
> będą tego konsekwencje. Będzie
> szansa ( podkładam się), by mnie mnie rozliczyć
> po kilku kolejkach.Te dwa
> niedoszłe jeszcze zdarzenia plus "Kapi" w
> bilansie będą mieć decyduje znaczenie.
> pzdr
Zapikuje jeden to zagra drugi, za Jendriska czy Karaczanakov czy Szczepaniak, Cetnara i trudniej zastąpić ale przecież grać się da....
Pewnie szału nie będzie ale nadal uważam że mamy czas by rozpocząć wątek "Zieliński musi odejść" i "walka o awans"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)