To konkretnie, w których elementach Cebula jest za słaby na Cracovię?
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
nie jest lepszy od aktualnie grających, chyba o to chodzi?
Adamczyk też nie jest, ale nikt go szrotem nie nazywa.
Jacek Zieliński - przedostatni sparing mamy za sobą ;)
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,jacek-zielinski-cracovia-przedostatni-sparing-ma-za-soba,artykul,645849,1,12446.html
Hłe, hłe... Nieco "kontrowersyjna" wypowiedź :)
Fajnie, że w tym "sparingu" w drugiej połowie potrafiliśmy kontrolować sytuację bez zbędnego forsowania tempa.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wymienić, jasne, sam to mówię. Ale na PIŁKARZY
> przez duże P, a nie jakiegoś Mójta, Cebulaka
> czy kogo tam wymieniasz. DOSĆ SZROTU. FOREVER.
------------------------------------------------------
Jak uczy historia,nie kupujemy z rozmachem,więc przemyślałbym jeszcze raz Twoją tezę..Po za tym,mamy trenera,który wie jak nadawac ostateczny szlif przyszłym gwiazdom.
Mam gdzieś historię, dziadostwa się już naoglądałem. Teraz walczymy o najwyższe cele.
Przemyśl to.
Ok,mnie przekonałeś...Kto z tym pójdzie do profesora ?
Nikt. Wystarczy przeprogramować myślenie.
To nie kwestia zmiany myślenia,tylko przyjętego modelu biznesowego.
My na forum mamy znikomy wpływ na politykę klubu. Co nie znaczy, że mamy dawać przyzwolenie na dziadostwo.
A przy okazji ostatnio tego dziadostwa jakby mniej, tak? Więc i model biznesowy podlega modyfikacjom.
Wypowiedź o sparingu nieszczęśliwa, o ile nie była zartem. Jesli takie myslenie udzieli się piłkarzom, to już się boję o wynik w Niecieczy:X
Dzisiejszy mecz Arsenal-Leicaster szkoleniowo można pokazywać jako przykład gdzie dwóch piłkarskich idiotów może zniwelować cały wysiłek zespołu.Szkoda ,że jeden to nasz były reprezentant.
leszeczek Napisał(a):
> Wypowiedź o sparingu nieszczęśliwa, o ile nie
> była zartem. Jesli takie myslenie udzieli się
> piłkarzom, to już się boję o wynik w
> Niecieczy:X
Leszeczek nie masz poczucia humoru?
Chłop sobie żartował...
Khalid Napisał(a):
> Chłop sobie żartował...
Co nie zmienia faktu, że tą wypowiedzią mógł urazić działaczy, kibiców i piłkarzy Górnika. Tego typu żarty mimo wszystko nie powinny paść z ust szanującego się trenera.
Wiem, ze wtrąciłem się między wódkę a zakąskę, ale czasem takie zachowanie nie przystoi.
Wypowiedź Zielinskie to zdecydowanie przytyk w strone organizacji obozu a nie gry Gornika, a swoja droga to oni nie zagrali wcale tak zle, szanse też mieli
Górnik też zagrał tylko dwa sparingi,myślę,że zrozumieli żart:)-D
czarny53 Napisał(a):
> Górnik też zagrał tylko dwa
> sparingi,myślę,że zrozumieli żart:)-D
Mecze sparingowe Górnika Zabrze
MKS Kluczbork 1:1
Chojniczanka Chojnice 2:0
Miedź Legnica 0:3
Girona FC 0:2
CE Sabadell FC 2:1
GKS Katowice 1:2
GTS 2:1
Bilans: 3 zwycięstwa - 1 remis - 3 porażki, bramki: 8-10 (-2)
Zgłaszam postulat - ogłosić trenera Zielińskiego - Arsenem Wengerem w Cracovii! Jeśli ma być nowe rozdanie i zmiana mentalności (trochę się boję tej idei jako pasiak z ponad 40. letnim stażem) - to dajmy trenerowi prawo zbudowania działu sportowego w klubie, znalezieniu właściwych współpracowników, dyrektora sportowego, skautingu, akademii piłkarskiej (z budżetem minimum 2-3 miliony rocznie) itd. Do tego ośrodek treningowy z prawdziwego zdarzenia i jak na polskie warunki uznam to za stan idealny.
Wiesz co o tym samym pomyslałem ogladajac arsenal w nedziele ze w polskim klubie potzrba stabilnosci, moim zdanie warto miec kilka lat posuchy a potem cos ugrac niz cały czas zaczybajac lige od niewiadomej bo nowy zespoł, trener itd :P(WIKTORIA)
Taa... Tyle że Arsenal ma sprzedane 100% karnetów, a rezerwacje wolnych karnetów przypadają na jakiś 2037
Właśnie dlatego od paru lat mam wykupione karnety dla siebie i syna - tworzę rodzinne dziedzictwo, które będzie przekazywane dalej, na wnuki, prawnuki itd. ;)
Ja tam bym wolał, żebyśmy nie zostawali polskim Arsenalem, bo oni żadnych trofeów nie zdobywają ;)
"Klątwa" Ojrzyńskiego przełamana w wielkim stylu teraz czas przełamać natępną "niemoc" Cracovii tzn. Mandrysz.
Da Pan radę.
Albert Napisał(a):
> Dzisiejszy mecz Arsenal-Leicaster szkoleniowo
> można pokazywać jako przykład
Gdzie jeden idiota z gwizdkiem próbuj okraść zespół z należnych mu 3 pkt i tylko w takim kontekście można ten mecz rozpatrywać.
Natomiast wypowiedz trenera nie miała w sobie nic z szydery/ osmieszenia przeciwnika (należy ja traktować w szerszym kontekście), powiem więcej w sparingu takiego presingu nigdy byśmy nie zobaczyli. O najbliższy mecz sie nie martwię.
Moje nawiązanie do Arsenalu nie ma nic wspólnego z ostatnim meczem. Wiem, że za dużo trofeów nie zdobywają, ale nie zgodzę się, iż nie mają satysfakcjonujących wyników. To jest liga angielska, bardzo specyficzna i niezwykle konkurencyjna. Nie da się jej odnieść do Polski, gdzie tylko parę klubó ma szanse na stałe zadomowić się w czubie tabeli, a nie raz na parę lat zabłysnąć i szybko opaść. Sama osoba Wengera, jego niezwykła umiejętność wynajdywania perspektywicznych graczy i wprowadzania ich do drużyny, zbudowanie atmosfery wokół drużyny klubu itd. - po prostu stała się legendą nierozerwalnie związaną z tym klubem. I tego Panu Jackowi życzę z Cracovią.
Szczerze? Wenger, jako trener zagraniczny, bardziej pasuje do Latala.
Jeżeli już zostajemy w klimatach Premier League to mi bardziej pasuje Sir Jacek Zieliński.
Aston1906 Napisał(a):
> Ja tam bym wolał, żebyśmy nie zostawali polskim
> Arsenalem, bo oni żadnych trofeów nie zdobywają
> ;)
Mi do zawsze podobała się filozofia Ajaxu. Promocja młodych, sprzedawanie ich na zachód. Fakt, że obecnie przeżywają kryzys, ale w LM co roku grają.
No nie grają co roku.
Ajax był wielki w połowie lat 90-tych. Później zostali taką jedną wielką akademią piłkarską. Z adekwatnymi wynikami.
Sympatyczny wywiad z trenerem. O Rakelsie, Cetnarskim, prezesie Filipiaku, Kapustce, atmosferze i o marzeniach z Cracovią
http://www.rp.pl/Pilka-nozna/302179873-Jacek-Zielinski-Warto-zachowac-umiar.html#ap-4
To mi się podoba: Warto zachować umiar. Tylko dlaczego musieliśmy przejść przez te wszystkie wynalazki, zanim trafiliśmy na takiego Trenera?
Żeby go docenić
W zasadzie powinno to być do wątku "sytuacja w tabeli, etc.", ale cały artykuł jest powyżej. Trener mówi dla Rzeczypospolitej tak:
"Na początku marca gramy po kolei z Ruchem, Lechem, Legią i Pogonią. To będzie test, ile naprawdę jesteśmy warci."
No i jak tu się nie zgodzić.
Miałem na myśli sparingi rozegrane na obozie przygotowawczym poza granicami kraju
Artykuł sprzed dwóch miesięcy....
...Obawia się Pan, że ktoś może odejść podczas tej przerwy?
Zawsze są takie obawy. Wiem, że Denissem Rakelsem jest bardzo duże zainteresowanie. Nie mamy na to wpływu, chłopak strzela bramki, trudno się dziwić, że jest na niego popyt. Ale liczę, że Deniss jednak zostanie. Ten cel, który przed sobą mamy - walka o europejskie puchary, jest jakimś magnesem. Na chwilę obecną największym wzmocnieniem Cracovii będzie utrzymanie stanu posiadania.
:S
Widzę, że kolega szuwarek znalazł się między młotem a kowadłem - niezmienność składu vs. hurtowe "dawanie szansy" młodym...
szuwarek Napisał(a):
> Artykuł sprzed dwóch miesięcy....
> ...Obawia się Pan, że ktoś może odejść
> podczas tej przerwy?
> Zawsze są takie obawy. Wiem, że Denissem
> Rakelsem jest bardzo duże zainteresowanie. Nie
> mamy na to wpływu, chłopak strzela bramki,
> trudno się dziwić, że jest na niego popyt. Ale
> liczę, że Deniss jednak zostanie. Ten cel,
> który przed sobą mamy - walka o europejskie
> puchary, jest jakimś magnesem. Na chwilę obecną
> największym wzmocnieniem Cracovii będzie
> utrzymanie stanu posiadania.
>
> :S
Nie rozumiem tej miny. O Rakelsie było wiadomo od dawna... Za kim mamy płakać? Za Rymaniakiem? Za Pilarzem? (to może, ale póki co Grzesiek broni dobrze, a 4 żółte kartki Sandomierskiemu nie grożą).
Sreten? Ostatnio grał tylko z musu, ale teraz na jego miejsce jest Florin...
Coś się zmienia, ale jasne było że przed kolejnym sezonem drużyna MUSI zostać przebudowana ze względu na ilość zawodników z poza UE.
Teraz pozostaje tylko pytanie - Buba czy Deleu? - Wg mnie Deleu.
Ja już w jesieni piałem o szczupłości kadry, aż mnie Leszeczek kilkakrotnie musiał zb....ać.
PS
Po odejściu Sretena będziemy mieli tylko 17 zawodników z pola. Młodych to mamy aż 3 w kadrze.
Zdziwiło mnie, gdy w Liga+ Mielcarski mówił, że w Cracovii jest tylko 3 stoperów i kogoś powinniśmy ściągnąć. Dziwiłem się, że facet tak blisko piłki przeoczył fakt sprowadzenia Bejana. Teraz myślę, że GM już wiedział o odejściu Sretena.
Szuwarku już się pogubiłem, kto w Twojej ocenie jest młody, a kogo nie wliczasz do składu. Na oficjalnej w składzie jest poza Sretenem 23 zawodników z pola.
Czyli wg Ciebie jest 3 młodych i 3 nieistniejących. O.K. wiem, że Argasiński i Jadanowski w twej ocenie to zera. Kto jeszcze jest takim Twoim "faworytem"
Liczę, że Sreten zwalnia miejsce jakiemuś stoperowi (najlepiej z Unii)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)