Po dwuch ostatnich meczach kompromitujacych Cracovię trenera już dzisiaj należy zmienić bo z taką twarżą i bezruchem niech lepiej gra w pokera.
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
Panie trenerze. Czy tylko ja widzę, że piłkarze nie biegają po boisku bez piłki? Nie ma pokazywania się do gry, szukania sobie pozycji, doskoku do przeciwnika. Dlaczego oni są tacy statyczni?
Podaj Albercik nazwisko ewentualnego następcy.
ja trochę nie kumam Zielińskiego
odstawił Deleu, zupełnie pomija Wdowiaka, nie ma Jaroszyńskiego
gra bardzo stałym składem, stałą taktyką, późne zmiany, w Lubinie to już przerwie się prosiło o zmiany
co się stało, że się zesrało ?
Albert Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Po dwóch ostatnich meczach kompromitujacych
> Cracovię trenera już dzisiaj należy zmienić
> bo z taką twarzą i bezruchem niech lepiej gra w
> pokera.
zaczęło się. Myślę, że na wyrost, ale miesiąc miodowy brutalnie się skończył.
Stawowy nauczył gry piłką, Podoliński wypracował żelazną kondychę, a Zieliński uspokoił emocje i spijał śmietankę, ale to wszystko gdzieś się podziało. Równia pochyła? Mam nadzieję, że jednak się podniesiemy. Oby!
A co za problem wystawić zjawińskiego albo jendriska na ataku? dialiba na lewej, rakels na prawej (na rezerwie czeka wdowiak, jendrisek/zjawa, ew. szewczyk) i problem ataku rozwiązany.
w środku dąbrowski na def, cetnarski i kapustka (covilo w obecnej formie zdecydowanie na ławkę)
obrona - wójcicki/deleu (tylko nie rymaniak na prawej), sreten, polczak, hubert
bramka - pilarz/sando
W tym ustawieniu gramy jak w zeszłym sezonie. Eliminując Marciniaka, który był najsłabszym punktem obrony, spokojnie możemy walczyć o pierwszą ósemkę. Cetnarski i Dąbrowski trochę wolni, ale w środku pola da się to jeszcze przeżyć, zwłaszcza przy harujących Rakelsie i Dialibie.
Mamy 20 piłkarzy, którzy nadają się do gry w Ekstraklasie, nie ma wielkiej filozofii w ustawieniu ich na boisku.
jarkos_ Napisał(a):
> A co za problem wystawić zjawińskiego albo jendriska na ataku? dialiba na lewej, rakels na
> prawej (na rezerwie czeka wdowiak, jendrisek/zjawa, ew. szewczyk) i problem ataku rozwiązany.
>
> w środku dąbrowski na def, cetnarski i kapustka (covilo w obecnej formie zdecydowanie na ławkę)
>
> obrona - wójcicki/deleu (tylko nie rymaniak na prawej), sreten, polczak, hubert
>
> bramka - pilarz/sando
>
> W tym ustawieniu gramy jak w zeszłym sezonie. Eliminując Marciniaka, który był najsłabszym
> punktem obrony, spokojnie możemy walczyć o pierwszą ósemkę. Cetnarski i Dąbrowski trochę
> wolni, ale w środku pola da się to jeszcze przeżyć, zwłaszcza przy harujących Rakelsie i Dialibie.
>
>
> Mamy 20 piłkarzy, którzy nadają się do gry w Ekstraklasie, nie ma wielkiej filozofii w ustawieniu ich na boisku.
"Jak coś powiem to roztropnie" (122 posty w 10 lat - szacun)
Może przesadziłem ale od zarania gest jak ci....podnosił energię podwładnego.Oglądnijcie Multi w C+, a nasz stoji jak słup po 4 bramkach.Głos dla psychologa ,słowem zimna krew czy półgłupek?.
Chwostek Napisał(a):
> Stawowy nauczył gry piłką,
Kogo?Podaj nazwiska.
Albert Napisał(a):
> Może przesadziłem ale od zarania gest jak
> ci....podnosił energię podwładnego.Oglądnijcie
> Multi w C+, a nasz stoji jak słup po 4
> bramkach.Głos dla psychologa ,słowem zimna krew
> czy półgłupek?.
Albert Chcesz żebyśmy jeszcze się bardziej wqwiali????To grajkowie powinni kilka razy obejrzeć mecze z BBT i z Lubinem....jak nie należy grać !!!!W 2ch meczach stracić więcej bramek niż w poprzednich....to coś nie tak!!!! Dziwne ,że będzie jeżeli na Ruch wyjdziemy bez zmian w obronie!
leszeczek Napisał(a):
> jarkos_ Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A co za problem wystawić zjawińskiego albo
>> (.....)
> > Mamy 20 piłkarzy, którzy nadają się do gry w
> Ekstraklasie, nie ma wielkiej filozofii w
> ustawieniu ich na boisku.
>
> "Jak coś powiem to roztropnie" (122 posty w 10
> lat - szacun)
A dziękuję, dziękuję. Zawsze uważałem, że "lepiej mniej, a mądrzej".
Pisałem już wcześniej- wycisnął z nich wszystko co się dało ,dodatkowo grali o wysoką premię za 9 miejsce a obecnie KAŻDY z nich gra gorzej niż w poprzedniej rundzie /może zjechane też przygotowania /+ słaby Wójcicki i nie na swojej pozycji Wołąkiewicz..
Z rozpędu na początku uciułaliśmy trochę punktów ale już nas wszyscy rozszyfrowali że wystarczy wysoki pressing i dupa zbita.
Sytuacji jakie mamy nie ma kto wykorzystać bo nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia bo podobno nie ma takiego w Europie- może trafi się jakiś imigrant :)
Cały czas powtarzam -jesteśmy w najlepszym razie ligowym średniakiem i jak wejdziemy do ósemki to będzie super ,Prezes nie ma większych ambicji i tu nie wystarczy tylko czcze gadanie i obiecanki -cacanki oraz zaklinanie rzeczywistości przez niektórych forumowiczów.
Wracamy na swoje miejsce w szeregu i .....kibicujemy dalej,przecież jesteśmy już zahartowani w tych bojach !!! :)
Ale na kogo chcesz zmieniać Zibi?
My wychodzimy na mecze w proporcjach 6 defensywnych, 4 ofensywnych. Z tego wynikała dotychczas mała ilość straconych bramek, ale obrona (4 obrońców) była zawsze elektryczna. Zniżka formy Sretena i leżymy i kwiczymy.
ronnie79 Napisał(a):
> Chwostek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Stawowy nauczył gry piłką,
>
> Kogo?Podaj nazwiska.
Po co Ci odpowiadać skoro masz swoją szczelną teorię.
ronnie79 Napisał(a):
> Podaj Albercik nazwisko ewentualnego następcy.
Przecież już podał, gdy zdymisjonowano Podolińskiego.
Chwostek wydaje mi się, że to Ty masz taką teorię i ona się w żaden sposób nie obroni. Stawowy mógł jedynie nauczyć piłkarzy taktyki polegającej na grze krótkimi podaniami. Jaki był tego skutek wszyscy widzieliśmy.
Brakowało tu jeszcze tylko kolejnej dyskusji o Stawowym :D
Chwostek Napisał(a):
> [b]Stawowy nauczył gry piłką[/b], Podoliński
> wypracował żelazną kondychę, a Zieliński
> uspokoił emocje i spijał śmietankę, ale to
> wszystko gdzieś się podziało. Równia pochyła?
> Mam nadzieję, że jednak się podniesiemy. Oby!
Post roku B)-
p.s. Świetne przygotowanie fizyczne za Podola trzeba przypisać Mirocie!
jarkos_ Napisał(a):
> A co za problem wystawić zjawińskiego albo
> jendriska na ataku? dialiba na lewej, rakels na
> prawej (na rezerwie czeka wdowiak,
> jendrisek/zjawa, ew. szewczyk) i problem ataku
> rozwiązany.
>
> w środku dąbrowski na def, cetnarski i kapustka
> (covilo w obecnej formie zdecydowanie na ławkę)
>
> obrona - wójcicki/deleu (tylko nie rymaniak na
> prawej), sreten, polczak, hubert
>
> bramka - pilarz/sando
>
> W tym ustawieniu gramy jak w zeszłym sezonie.
> Eliminując Marciniaka, który był najsłabszym
> punktem obrony, spokojnie możemy walczyć o
> pierwszą ósemkę. Cetnarski i Dąbrowski trochę
> wolni, ale w środku pola da się to jeszcze
> przeżyć, zwłaszcza przy harujących Rakelsie i
> Dialibie.
>
>
> Mamy 20 piłkarzy, którzy nadają się do gry w
> Ekstraklasie, nie ma wielkiej filozofii w
> ustawieniu ich na boisku.
No proszę, jakby ktoś przelał dokładnie moje myśli co do ustawienia Cracovii ;), respect.. wydaje się to w miarę proste, czemu Zieliński tego nie spróbował wcześniej i nadal nie próbuje? nie wiem...
Czy Paweł Żychowicz to odpowiednia osoba na to stanowisko?
Jak widać zdecydowanie nie!
A ja myślę, że wam potrzeba lodu na głowę. Mamy skład, którego głównym celem jest walka o pierwszą ósemkę. Wam się śnią puchary itd.
Zdecydowanie dzieje się ostatnio gorzej, jakby uszło z naszych powietrze. Może po latach w większości porażek, teraz kiedy raczej wygrywaliśmy i remisowali, zaczęło się naszym wydawać, ze tak już będzie i nie trzeba się ciągle aż tak bardzo starać?
A tu właśnie i teraz, trzeba się starać i to w każdej kolejce bardziej. W lidze nie ma już takich typowych słabeuszy, a tegoroczni beniaminkowie bardzo szybko wprowadzili się do grona wartościowych ligowców.
Nasi przeciwnicy obserwują, wyciągają wnioski i w efekcie coraz bardziej utrudniają, wiec bez ciągłego postępu (we wszystkim: kondycji, technice, taktyce, walce, a także odpowiednio kształtowanej psychice) kontynuacja osiągniętego powodzenia nie będzie możliwa. Zaczęliśmy prawdopodobnie być traktowani poważniej, toteż i my musimy potrafić wznieść się na wyższy poziom.
Kto nie idzie do przodu, ten się cofa (lub zostaje cofnięty:))
Nasza drużyna, zanim zostanie ustabilizowanym średniakiem (tzn. zespołem, który nie schodzi poniżej 7/8-mego miejsca) musi jeszcze utrwalić wiele elementów składających się na dobry poziom piłkarski. Dotąd byliśmy słabeuszem i chcąc to zmienić, trzeba pracować nie tylko w drużynie, ale i w klubie. Liczyć, że wszystko zrobi trener jest naiwnością i tzw. spychotechniką. (A myślałem, że to zjawisko się skończyło 26 lat temu:))
znowu przez większość meczu Wołąkiewicz musi walczyć z dwoma rywalami.
bramki padły po wrzutkach na czwarty, piąty metr pomiędzy obronę, a przyspawanego do linii bramkarza.
zrób pan coś z tym.
Chwostek Napisał(a):
> Stawowy nauczył gry piłką, Podoliński
> wypracował żelazną kondychę, a Zieliński
> uspokoił emocje i spijał śmietankę, ale to
> wszystko gdzieś się podziało. Równia pochyła?
> Mam nadzieję, że jednak się podniesiemy. Oby!
To może powiedz kidy to WS uczył gry piłką naszych 4 obrońców + Covilo, Buba, Crtnarski, Zjawiński, Jendrisek, Deleu ?
Lubisz dorabiać ideologię dla swojego guru.
Chwostek dobrze prawi
To wszystko jakby miało sens
Miszczu2007 Napisał(a):
> Chwostek wydaje mi się, że to Ty masz taką
> teorię i ona się w żaden sposób nie obroni.
> Stawowy mógł jedynie nauczyć piłkarzy taktyki
> polegającej na grze krótkimi podaniami. Jaki
> był tego skutek wszyscy widzieliśmy.
Stawowy nie Stawowy, mniejsza o to! Nie myślę umierać za Woytka? Tylko powiedzcie mi dlaczego zapomnieliśmy wymienić nawet kilku podań. Dlaczego podajemy do przeciwnika lub notorycznie wykopujemy w aut. Dlaczego jesteśmy tacy powolni, jak żółwie!? Co się stało w naszym zespole?
Rzeczywiście wczoraj był problem z wymienieniem kilku podań,ale...to było wczoraj.Z tego co pamiętam,to do wczorajszego meczu byliśmy drużyną,która(wraz z Legią)ma najwięcej podań na mecz.
Panowie, Panie niestety wracamy do naszej normalnej formy. Bardzo szkoda, ale porażki z dwoma beniaminkami to raczej nie jest zwiastun czegoś dobrego. Moje zdanie jest takie. Przedłużyć kontrakt Zielińskiemu na 5 lat i budować tak drużynę, pozbędzie się słabych, ściągnie sensownych i tak może coś powstanie ciekawego.
Panie trenerze, kilka uwag:
1. Dlaczego w takim meczu nie dokonuje Pan zmiany już w 45 minucie?
2. Co się dzieje z formą kilku kluczowych zawodników podstawowej jedenastki? (Sreten i inni)
3. Jaka obowiązuje taktyka w przypadku, gdy przeciwnik posiada piłkę? Dlaczego Hubert Wołąkiewicz nie otrzymuje wsparcia od LP lub DP?
4. Dlaczego zmarnowano okres przygotowawczy w lecie oraz w czasie przerwy na reprezentację?
5. Dlaczego notorycznie grają zawodnicy bez formy i to na różnych pozycjach? (Budzik w napadzie, Kapi na boku, Zjawa na skrzydle)
Wszystkiego bym nie zwalała na Hubercika. Naprawde bardzo mało pomocy dostawał na lewej flance choćby od Kapustki a wiekszośc akcji niestety tamtędy suneła vide nasza była perełka Janus.
Przez długi czas za Zielińskiego to co nas cechowało to stabilna gra w defensywie. Nie w każdym meczu błyszczeliśmy, ale w każdym spotkaniu jeśli przeciwnik miał zdobyć bramkę to musiał ją sobie sam wypracować. Ostatnio: Zabrze - wielbłąd tzn. to, że Deleu w ogóle był w tej strefie przy dośrodkowaniu (w II połowie już ustawiał się w okolicach linii pola karnego), Nieciecza - 1 i 3 bramka prezenty. O wczorajszym meczu szkoda pisać. Będzie dobrze jeśli wrócimy do tego co już potrafiliśmy pokazywać. Przyznam, że nie wiem jak ma to nastąpić przy takiej grze Miro i Sretena, których nie ma kim zastąpić (tzn. za Miro może grać Hubert, ale wtedy nie ma lewego obrońcy). Swoją drogą na forum były jakieś spekulacje o przyjściu do nas Drygasa. Jeśli były prawdziwe i sami odstąpiliśmy od tego transferu to będzie się nam to odbijać ...
Wreszcie bramkarz. Mamy już kogoś na ławce, kto może zastąpić Krzyśka. To dobrze. Ale naprawdę mam wątpliwości czy wybór akurat tego bramkarza był prawidłowy...
ARTU Napisał(a):
> Przez długi czas za Zielińskiego to co nas
> cechowało to stabilna gra w defensywie. Nie w
> każdym meczu błyszczeliśmy, ale w każdym
> spotkaniu jeśli przeciwnik miał zdobyć bramkę
> to musiał ją sobie sam wypracować. Ostatnio:
> Zabrze - wielbłąd tzn. to, że Deleu w ogóle
> był w tej strefie przy dośrodkowaniu (w II
> połowie już ustawiał się w okolicach linii
> pola karnego), Nieciecza - 1 i 3 bramka prezenty.
> O wczorajszym meczu szkoda pisać. Będzie dobrze
> jeśli wrócimy do tego co już potrafiliśmy
> pokazywać. Przyznam, że nie wiem jak ma to
> nastąpić przy takiej grze Miro i Sretena,
> których nie ma kim zastąpić (tzn. [b]za Miro może
> grać Hubert, ale wtedy nie ma lewego obrońcy[/b]).
> Swoją drogą na forum były jakieś spekulacje o
> przyjściu do nas Drygasa. Jeśli były prawdziwe
> i sami odstąpiliśmy od tego transferu to będzie
> się nam to odbijać ...
> Wreszcie bramkarz. Mamy już kogoś na ławce, kto
> może zastąpić Krzyśka. To dobrze. Ale
> naprawdę mam wątpliwości czy wybór akurat tego
> bramkarza był prawidłowy...
Chyba za Sretena :p
Za Sretena nie ma kto grać? !
A Wołąkiewicz to nie jest przypadkiem właśnie stoper a nie LO?!
Brutalne zepchnięcie z ołtarza błogosławionego Jacka z Tarnobrzegu.
Nerwuję się po przegranej,błędy ortograficzne robię,winię trenera ale jak być spokojny po dwóch ostatnich meczach?Prawda jest taka,że cenię Trenera i mam ten komfort z nim zgody co do składów czy zmian.Niestety czasy się zmieniły i nie masz u nas piłkarza z sercem w Pasy a zbieraninę z bożkiem kasa ,misiu kasa.Dlatego decydujący głos należy do Profesora.Wpisy o 5 letniej budowie drużyny należy między bajki włożyć.Weźmy talent Kapustki czyli jakie 5 lat skoro po reprezentacji Czaruś już patrzy dla niego na zachód. Moja propozycja jest taka-krótkie kontrakty 1-sezonowe,niskie podstawowe wynagrodzenie + wysokie premie za bycie w I składzie i wygraną.Zawodnik się sprawdza zostaje na drugi sezen ,nie to won.W kraju mamy pełne worki piłkarskiego ,obcego szrotu i odrzuconych krajowych "gwiazd".Nie ma problemu z naszymi warunkami stworzyć co sezon nowy zupełnie przyzwoity skład /przykład wygrywającej z nami w KRAKOWIE Termaliki./ Chętnie popatrzę na grę nowego składu wyrzucając z pamięci np.grę Pilarza na przedpolu,człapiącego Budzika czy wylatujacego w aut z piłką Jendriska .
Jasne, moja pomyłka, ale chodzi mi po głowie, że Hubert grywał też jako DP.
Trener trenerem ,zna się na robocie co zdążył już udowodnić w ub.sezonie natomiast warto by się zastanowił nad swoim sztabem szkoleniowym /głównie fachowcem od przygotowania fizycznego i trenerem bramkarzy/ bo nie trzeba kończyć uniwersytetów aby zauważyć że zawodnicy są bez szybkości,zwrotności i wytrzymałości.
U bramkarzy moim zdaniem też stagnacja ,nie rozwijają się prawidłowo co można zaobserwować m.in.po ilości błędów w meczach rezerw.
kristhc Napisał(a):
> ja trochę nie kumam Zielińskiego
>
> odstawił Deleu, zupełnie pomija Wdowiaka, nie ma
> Jaroszyńskiego
>
> [b]gra bardzo stałym składem, stałą taktyką[/b],
> późne zmiany, w Lubinie to już przerwie się
> prosiło o zmiany
>
> co się stało, że się zesrało ?
kiedyś już to było
tylko nie bardzo pamiętam kiedy :S
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)