Pasiak64 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> eredin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Albert Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > Ciekaw jestem kogo postawi trener za
> Polczaka,
> > > boję się że Zytkę,wolałbym Rymaniaka do
> > > środka , do Sretenovica oraz Nykiela na
> > bocznego.
> > > Skrzydła Dialiba i Jaroszyński.Środek
> > Kapustka
> > > i Covilo,przód Budziński i Rakels.
> >
> > Skład jest dość łatwy do przewidzenia,
> jedyną
> > zagadką jest zestawienie obrony:
> > Pilarz
> > Rymaniak - Żytko - Sreten - Marciniak lub
> Nykiel
> > - Rymaniak - Sreten - Marciniak
> > Dialiba - Covilo - Budzinski - Wdowiak
> > Kapustka - Rakels
> To by było trochę dziwne, gdyby zawodnik, który
> nie mieści się do 18 w następnym meczu miał
> być w 11. Myślę że raczej Nykiel Rymaniak
> Sreten i Marciniak.
To możliwe, ale taki Zjawiński raz jest a raz go nie ma :) Adam podobnie. Więc może i Mateusz dostanie szansę.
-
-
27. Ruch Chorzów - CRACOVIA 10 kwietnia godz.18:00
Miejmy nadzieję, że Mateusz wesprze drugą drużynę.
Pilarz- Nykiel, Rymaniak, Sreten, Marciniak- Wdowiak, Covillo, Budziński, Diabang- Kapustka, Rakelss.
Ewentualnie przemyślałbym Szeligę na środku obrony, a wtedy Rymaniaka za Nykiela na prawą stronę. Budzika cofnąłbym w miejsce Dąbrowskiego, bo mimo wszystko jest lepszy w defensywie od Kapustki.
Wydaje mi się, że będzie tak...
Pilarz - Rymaniak, Żytko, Sretenović, Marciniak - Wdowiak, Covillo, Budziński, Kapustka, Diabang - Rakels
Na prawą i lewą stronę przy dobrym wyniku albo słabszej dyspozycji któregoś z bocznych jest zawsze Nykiel i Jaroszyński. Chciałbym też zobaczyć jak się będzie spisywał Cetnarski, ale to tylko w momencie gdy będziemy prowadzić i kontrolować mecz :P
Bezpieczniej będzie dać Żytkę z boku a Rymaniaka na stoperze, Mateusz chwalił się kondycją i potrafił też pójść do przodu
Niech Was nie zwiedzie pozycja w tabeli Ruchu. Jest to wynik słabego początku sezonu od kiedy przyjął ich Fornalik ich gra zdecydowanie uległa poprawie. Każdy kto ogląda ich mecze widzi, że jest to chyba jedna z lepiej grających drużyn piłką. Właściwie nie ma co nastawiać się na zachowanie czystego konta, bo strzelili bramkę w 10 ostatnich meczach. Z drugiej strony ich słabym punktem jest obrona. Statystyki i Historia kompletnie nie są po naszej stronie bo:
Waldemar Fornalik prowadził Ruch w ponad 100 meczach i nie zdarzyła mu się jeszcze passa 3 meczów bez zwycięstwa w lidze. Teraz przegrali z Zawiszą i zremisowali z Górnikiem, rachunek wskazuje więc, że z nami wygrają.
O tym, że nie wygraliśmy tam od Bieruta już nie wspomnę.
Remis biorę w ciemno, ale Niebiescy po takim frajerskim remisie w derbach z pewnością do nas podejdą na ambicji. [b]Po za tym widzę, że niektórzy zbytnio przeceniają tutaj wynik z Lechią zapominając jak wyglądała nasza gra przed tym meczem.[/b]
10 kwietnia (piątek):
Ruch Chorzów - Cracovia, godz. 18:00, sędzia: Paweł Raczkowski (Warszawa).
W kontekscie tego że znowu zagramy czwórką obronców to wybór między Nykielem a Zytko jest chyba dosyc oczywisty, zwlaszcza ze Nykiel lepiej się czuje jako prawy obronca niz wahadlowy.
No tak, wybór jest oczywisty dlatego zagra Mateusz. :D
Racaczkowski w tym sezonie raczej szczęśliwy dla nas /np.wyrane Derby/ w poprzednim sezonie też sędziował nam w Chorzowie pechowy nasz mecz.W piątek powino być szczęście teraz po naszej stronie.
Wybór jest pomiedzy Nykielem na prawej obronie a Rymaniakiem na stoperze obok Sretena albo na stoperze Żytko a reszta obrony jak z betonami .Chyba, że czeka nas jakaś niespodzianka .
Chwostek Napisał(a):
> 10 kwietnia (piątek):
>
> Ruch Chorzów - Cracovia, godz. 18:00, sędzia:
> Paweł Raczkowski (Warszawa).
wg Weszło najlepszy "rozjemca"
Osobiście liczę na pewne niespodzianki w składzie. Zobaczymy co nasz treneiro wymyśli :)
Robert Podoliński: Mecz z Ruchem za sześć punktów? Nawet za dziewięć!
- Nie upatrujemy siły i szans w tym, że mieliśmy więcej wolnego od chorzowian - mówi trener krakowskiego zespołu.
Przed Cracovią cztery spotkania z drużynami walczącymi o utrzymanie. Najpierw z krakowianami zmierzy się chorzowski Ruch. - Czy to będzie mecz za sześć punktów? Nawet za dziewięć - mówi Podoliński. - Przyzwyczajeni jesteśmy do tego od trzeciej kolejki. Wiemy też, jak gramy na wyjazdach - dodaje.
Cracovia miała więcej czasu na przygotowania, bo grała w sobotę, a Ruch w poniedziałek. - Wcześniej każdy miał dwa tygodnie przerwy, więc nikt nie będzie miał problemów, żeby od razu szybko grać. Nie upatrujemy siły i szans w tym, że mieliśmy wolne - twierdzi trener Cracovii.
Jak Cracovia wykorzystała ten czas przygotowań? Bardziej skupiała się na meczu z Lechią Gdańsk czy miała na myśli też inne spotkania? - Oprócz wzmacniania cech motorycznych tematem numer jeden tamtych tygodni była Lechia. O meczu z Ruchem zaczęliśmy myśleć od soboty - mówi Podoliński.
gazeta.sport
W zasadzie w składzie jest jeden problem,wstawić Żytkę czy nie.Jestem z perespektywy wielu sezonów już na nie.Problemem nie są jego umiejętności chociaż w Cracovii nie poczynił ani kroku w przód ale wg mnie jego mentalność dająca się określić jako "tumiwisizm"poprzez : szereg głupich błędów piłkarskich których nigdy nie skorygował, nigdy nie daje z siebie wszystko co widać np.w braku wyprowadzeń,brak radości z samej gry -przykład byle jaka gra w rezerwach czyli podsumowując -gram aby spełnić kontrakt,nie biorę na siebie odpowiedzialności za wynik,najważniejszy jest kontrakt i kasa ,jak się da najdłużej i możecie mi.....
Ja jestem za wystawieniem Żytki, powąchał trochę IV ligi i przypuszczam, że zawalczy teraz na całego, bo nie jest przyjemnie wypaść z 18 na dłużej. Nykiel nie przekonał mnie w meczu z Lechią, nie chciało mu się biegać, choć siły miał. Inne pomysły to improwizacja.
Problem w tym, że jak Żytko się za bardzo stara to też jest niebezpiecznie.
Rock Napisał(a):
> Problem w tym, że jak Żytko się za bardzo stara
> to też jest niebezpiecznie.
:D:D:D
robicie się już nudni. kiedy minie termin konkursu na najzabawniejszy post nt Mateusza?
Jak odejdzie z Cracovii to myślę, że damy mu spokój ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)