Mimo choroby i tak juz bede mial fajne Swieta .
Dzieki za ten mecz .
-
-
(WIKTORIA)CRACOVIA - lechia Gdańsk 3 : 2
[url=http://www.pilka24.com.pl/video-cracovia-3-2-lechia-gdansk-skrot-meczu-i-bramki/]Skrót meczu Cracovia 3-2 Lechia Gdańsk[/url].
Nareszcie! Miło oglądało się taki mecz, oby tak dalej Panowie!
Swiąteczny weekend bardzo i to bardzo udany - wszyscy wygrali - zdrowych i pogodnych swia t dla wszystkich :)-D
Pierwsza bramka na pewno nieprzypadkowa: strzał Rakelsa był znakomity, silny i mierzony tuż obok słupka. Bramkarz musiał to wypluć, a Budzik dopełnił formalności.
No i nie mogę się oprzeć... młyn rozwija oprawę "JP II pamiętamy" i... bramka dla nas. Dodam, że jak na agresywne prowokacje betonów "prawie" nie było wtsk. Chyba sektor D rozumie, czy właśnie dzisiaj (Wielka Sobota) zrozumiał, że akurat JPII i wtsk to są rzeczy niekompatybilne.
No więc: tak trzymać.
moje wnioski:
1. cieniutki Hiszpan, co mecz to gorzej
2. zaskakująco dobry Diabang, darł skrzydłem, kiwał, szkoda że nie umie strzelać
3. bez Żytki obrona daje radę (nawet Rymaniak o mało gola nie stworzył), konieczna gra na czterech z tyłu
4. przydałby się kumaty zmiennik dla Rakelsa gdy ten ma już dość
5. dobry Wdowiak/nijaki Nykiel
6. bardzo cenne zwyxcięstwo w kontekście utrzymania, bo w ósemkę nie wierzę
Z wszystkim zgoda, a najbardziej z tym, że zagraliśmy 4 w obronie i błagam! niech tak już zostanie.
Zmiennik dla Rakelsa? trudna sprawa, bo on ma aktualnie chyba najlepszą wydolność w drużynie. Taki foxterier:) który nie daje się przewrócić, wyprzedza przeciwników, i na dodatek celnie strzela. Na dzisiaj chyba na pewno nie Jendrisek. Nie wiem, jak teraz na treningach wygląda Zjawiński, on też potrafi się zastawić i przytrzymać piłkę z przodu; mankament to brak szybkości i blokada na nodze. Szewczyk? może raczej w końcówce przy stanie 0:0, tak jak kiedyś wchodził Kita, kiedy był w formie.
Cieszy wygrana, szczególnie cieszy z przeciwnikiem którego delikatnie mówiąc nie darzę ani sympatią ani szacunkiem. Kolejny mecz (ligowy) w którym strzelamy trzy gole i to (skuteczność) jest kluczem do wygranych! Słuchanie Węgrzyna po raz kolejny irytuje, przy karnym oczywiście nie widział faulu Lechity ani kopnięcia Wdowiaka darł się do mikrofonu nie kryjąc oburzenia z decyzji sędziego. Ale najważniejsza wygrana;) Wesołych świąt!!!
Cracovia -35% utrzymania przy piłce - 3 bramki - 3 pkt
Lechia - 65% utrzymania przy piłce - 2 bramki - 0 pkt
W piłce chodzi o bramki i dzisiaj choć nerwowo to taka gra mi odpowiada.... jeszcze trochę większa skuteczność i strzały zza pola karnego ( vide: Lechia) i na prawdę może być bezpiecznie.
Duży plus za grę obronną ,nie tylko obrońcy (pisałem ,że będzie 4 ;) ) ale cała drużyna walczyła,oczywiście pomijając Ortegę.Wielki plus dla Bubu ,myślę że jeden z najlepszych meczy u nas.
Widać było ,że nasi grajkowie są słabsi technicznie ale nadrabiali walką ,determinacją i mądrością .
Święta w super nastroju ! Czego wszystkim kibicom Pasów życzę!(GLOS)
Lio Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 2. zaskakująco dobry Diabang, darł skrzydłem,
> kiwał, szkoda że nie umie strzelać
Ale okazje na strzał (spoza linii karnego) miał jedna i mu nie wyszło. To jeszcze za wcześnie by twierdzić, że nie umie.
> 5. dobry Wdowiak/nijaki Nykiel
A ja uważam, że ta zmiana to bardzo dobry pomysł. Wdowiak jest coraz lepszy w ofensywie, i dziś naprawdę grał bardzo dobrze, natomiast w defensywie bywa różnie, nie raz i nie dwa widać było w poprzednich meczach, jak go przepchnięto czy efektem jego zagrań były niebezpieczne wolne... Młody jeszcze jest... Przy wyniku 3:2 zmiana 20 minut przed końcem na doświadczonego Nykiela była słuszna, Nykiel wykonał zadanie bardzo dobrze, a raz brał udział w ładnej akcji stwarzającej niebezpieczeństwo. W końcówce tamci nie stworzyli żadnej takiej super groźnej sytuacji...
Sehtan Napisał(a):
> Świetnie! Może w końcu taka gra wejdzie im w
> krew. Z tą czwórką w obronie to było różnie
> - raz było trzech, raz czterech itd. ale
> ustawiali się ładnie.
To wyglądało na 4 w fazie obrony, a na 3 w momencie ataku.
Dobry mecz :) Duzo goli, duzo emocji, bramki lechii stadiony swiata :)
Specjalne wyroznienia dla Rakelsa ktory zapieprzal az milo, Miro ktorego przeciwnicy sie juz ewidentnie boja :D i Marciniaka ktory bardzo dobrze zagral w obronie i czesto sie podlaczal !
Wesolych Swiat !
To było takie 4-5-1, jak powinno być 3-5-2, z dużą elastycznością. Podobała mi się zamiana Marciniaka na Dialibę w obronie, widać było, że wreszcie zrozumieli, o co chodzi.
Szacun dla Denissa,przecież on rozegrał dwa całe mecze w kadrze Łotwy a zapierdala że aż miło,
Miro ma swój Fan -Club nie tylko na B ale też w sky-boxach gdzie nawet starsi panowie typu Raś czy Okoński skandują jego nazwisko - nawet nasi zawodnicy na trybunie polewali :)
Kapi cały mecz przedyskutował z Gołosiem i jednak siedzi mu w głowie ten niefortunny wywiad.
Co znaczy właściwa pozycja na boisku można było się przekonać na przykładzie m,in,Bouby , Marciniaka czy Dąbrowskiego.
Szeliga już nawet nie jest w stanie wykosić rywala- emerytura coraz bliżej.
Wdowiak coraz pewniejszy w ofensywie natomiast wydawało się że w 2 poł. osłabł natomiast jego były trener twierdzi że motorykę i wydolność ma znakomite co mnie zaskoczyło -widocznie nie potrafi jeszcze odpowiednio gospodarować siłami.
Miro ma swój Fan Club w najaktywniejszym kibicowsko sky-boxie nr 13 w postaci pogrobowców Grupy 100 (m.in.: Misior, Mróz, Zięba, Chylewski, Świetlik, Baniowski, Ganew, itd.)!
Skybox 13 dziś był w świetnej formie. Mieszanka doświadczenia z młodością. ;)
Raś nie jest starszym panem, tak przy okazji.
Zibiland Napisał(a):
> Cracovia -35% utrzymania przy piłce - 3 bramki -
> 3 pkt
> Lechia - 65% utrzymania przy piłce - 2 bramki
> - 0 pkt
>
Wojtek z rozpaczy w Sieprawiu się przewraca /żeby nie pisać ze w gr..../ a w Łodzi pewnie też niedługo choć źle mu nie życzę :)
rmszar Napisał(a):
> Raś nie jest starszym panem, tak przy okazji.
Też mnie to zmroziło. Facet jest 5 lat młodszy ode mnie! Ale kiedyś podsłuchałem przypadkowo na ulicy rozmowę dwóch panienek o chłopaku trzeciej i padły zdania: "A ty wiesz jaki on jest stary? ma ze 20 lat!" Tak więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)
każdy po 40-ce jest dziadkiem ;)
dzieki Merol ...heh
piotrek67 Napisał(a):
> Kapi cały mecz przedyskutował z Gołosiem i
> jednak siedzi mu w głowie ten niefortunny
> wywiad.
Najbardziej podobało mi się, że Kapi co jakiś czas
śpiewał razem z młynem:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)