Dobrze Arro a teraz wytlumacz czemu gosc wracajac lekko truchta zamista wracac na gazie?
-
-
Sreten Sretenović żegnamy i będziemy miło wspominać
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dobrze Arro a teraz wytlumacz czemu gosc wracajac
> lekko truchta zamista wracac na gazie?
Nie wiem, na początku ruszył, później zwolnił jak cała reszta obrońców, pewnie czekał na spalonego. Wiadomo że powinien zapierdalać do końca co i tak już nic by nie dało
Jeżeli mówicie o 1 bramce, to biegnąc do końca miał pełną szansę wygarnąć piłkę z linii bramkowej, Nikolic słabo strzelał. Wiśniewski w dawnej formie dałby radę.
docent Napisał(a):
> Jeżeli mówicie o 1 bramce, to biegnąc do końca
> miał pełną szansę wygarnąć piłkę z linii
> bramkowej, Nikolic słabo strzelał. Wiśniewski w
> dawnej formie dałby radę.
Wlasnie o to mam do niego najwieksze pretensje. Walczy i biegnie sie do konca...
Po pierwsze - nie podaje się piłki do zawodnika który był w kleszczach trzech zawodników Legii (jak Covilo). Gdyby nawet Covilo przyjął tę piłkę będąc osaczonym i tak byłby w trudnej sytuacji.
Po drugie - podanie było za słabe.
Po trzecie - Covilo też nie jest bez winy, ale od zawodników, którzy świetnie się znają i przyjaźnią (czyli zarówno Sretenovica jak i Covilo) można wymagać większej precyzji i przewidywalności.
Warto też przypomnieć drugą bramkę przy której Sretenovic krył najlepszego strzelca Legii na tzw. "radar".
Moim skromnym zdaniem wina Sretenovica jest poza dyskusją.
Emerytura
nie ma co dyskutowac ..koles na lawe i tyle, moze gra w rezerwach mu przypomni co znaczy krycie i brak bezsensownych zagran na spaw
Sreten ma zniżke formy po wiadomych rodzinnych sprawach...podobnie miał np. Dąbrowski.
Nie powód to aby go "niszczyć" ale co najwyżej należy spróbować pary Polczak-Wołakiewicz.
Sreten to jak na nasza lige naprawdę sensowny stoper.
Nikt go nie niszczy. Poprostu czas na odpoczynek.
KruszynaKSC Napisał(a):
> Nikt go nie niszczy. Poprostu czas na odpoczynek.
I przemyślenie gry w kilku ostatnich meczach . A może czas na wstawienie Woło za Sretena ?
Wyzej tez juz wspomnialem ze chyba czas odpoczac..Wolo w obecnej formieSretena gorszy nie bedzie..
farciarz2 Napisał(a):
> Po pierwsze - nie podaje się piłki do zawodnika
> który był w kleszczach trzech zawodników Legii
> (jak Covilo). Gdyby nawet Covilo przyjął tę
> piłkę będąc osaczonym i tak byłby w trudnej
> sytuacji.
bzdura
Arro Napisał(a):
> Sorry panowie, ale nie macie racji. Sreten zagrał
> dzisiaj słabo, ale podanie przy pierwszej bramce
> nie było złe. Zwróćcie uwagę jak daleko od
> Covilo był przeciwnik w momencie podania:
>
> http://i57.tinypic.com/2q08204.png
>
>
> Mówi się, że za podanie odpowiada podający,
> ale Furman był jakieś 5 metrów od Mirka i to
> Covilo - przy takim tempie gry i pressującym
> przeciwniku MUSI się ruszyć do podanej piłki, a
> nie stać i czekać z rękami w kieszeniach aż
> zostanie mu zabrana...
>
> e: Dodatkowo przyglądając się zachowaniu Mirka
> w powtórce można wychwycić jak tuż przed
> podaniem rozkładając ręce wręcz domaga się
> zagrania do niego piłki rozkładając ręce.
>
> Karygodny błąd Covilo i ZERO winy Sretena.
Jak dla mnie to jest typowe podanie "na minę". Miał conajmniej dwie bezpieczniejsze opcje zagrania piłki...
oczywiście, że podanie było baaardzooo ryzykowne przy stylu jaki prezentowała Legia. Przecież już w wywiadach ich trener powtarzał trzy słowa na grę " pressing, pressing, pressing" . Na zdjęciu wklejonym przez Arro widać wolnego naszego zawodnika, co przy tym stylu gry powinno być najważniejsze, czyli wykorzystywanie bezpiecznych zawodników. Szczerze powiedziawszy, ja nie jestem zwolennikiem gry Sretana. Dla mnie jest on surowy technicznie i dodatkowo cholernie taki wolny, ciężki. Uważam, że Żytko był technicznym wirtuozem przy nim ;) Dla mnie ławka ...
34 dni później
Czy ktoś zauważył zachowanie Sretena podczas przerwy w meczu z Zagłębiem?
Ustawiając dwie piłki i uderzając na bramek 30-40m ani raz celnie i za każdym razem na pustą, aż w końcy zabranie piłki Zejdlerowi i wykopanie za bramke i udanie się na ławkę rezerwowych.
Czy to jego rekacja na wiadomość o wejściu Wołąkiewicza po przerwie?
7 dni później
Dobry mecz Sreten - zawalcz o pierwszy skład !!!!
igramy z ogniem, czy red Stanowski nie zwrócił Zielińskiemu uwagi że Sreten nie nadaje się na takie warunki atmosferyczne, szaleństwo ;)
lepszy Sreten na środku niż skowronek na wiosnę
Pzdroro
wTSK
Udało się, ale na boga poćwicz główki!
Można gdzieś zobaczyć tą sytuację z Głowackim?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)