Mimo znakomitego wyniku trzeba niestety dolać łyżkę dziegciu. Wystarczy wspomnieć o dwóch sytuacjach i bardzo niepewnej wręcz biernej postawie Piotrka. Najpierw gdy biernie przyglądał się jak napastnik Podbeskidzia trafiał w słupek w pierwszej połowie (źle go krył, nie mówiąc już o tym że nikt nie stał przy słupku). A później bodaj w 56 minucie razem z Marciniakiem znów źle asekurował i zamiast wybić, nie trafił w piłkę pozwalając graczowi Podbeskidzia oddać groźny strzał. Nie wspominając o innych błędach Polczaka.
[b]Cracovia potrzebuje solidnego stopera na wczoraj bo Polczak jest wolny, mało zwrotny i słabo ocenia sytuacje przy stałych fragmentach gry.[/b]
-
-
Piotr Polczak - Witamy ponownie
Tykajaca bomba
A jednak jest wzmocnieniem naszej obrony.
Przed przyjsciem Polczaka tracilismy 1.42 gola na mecz
Z nim w skladzie tracimy 1.06
Zawdzieczamy to raczej Sretenowi i Covilo
Środkowych obrońców nie mamy za dużo. Moim zdaniem powinien zostać - prezentuje się dużo lepiej niż Mateusz, a za Żytkę przywitałbym chętnie jakiegoś innego stopera.
Na pewno jest lepszy od Żytki chociaż z nieznanych mi powodów gra niezwykle nerwowo . Sprawia wrazenie zestresowanego co dziwi jak na tak doświadczonego piłkarza .
Trudno nie być zestresowanym jak się gra po stronie Adasia :)
konserwa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trudno nie być zestresowanym jak się gra po
> stronie Adasia :)
Niewykluczone , że tak .:-)
Jeśli ktoś uważa, że Polczak zagrał w Bielsku dobrze to proszę jeszcze raz dokładnie obejrzeć sobie powtórkę z tego meczu i szczególnie zwrócić uwagę na skandaliczne zachowanie Polczaka w 10 sekundzie i 55 sekundzie tej relacji (i niewiele lepsze w 30). Gdyby nie refleks Pilarza i...słupek to w dużej mierze przez bierność i nieudolność Polczaka przegrywalibyśmy po 60 minutach 0-3. Wówczas to nie my a Podbeskidzie cieszyłoby się dziś z utrzymania. Chciałbym przypomnieć,że np. w derbach na R22 Polczak też nie stanowił żadnej przeszkody, dlatego Stilic wchodził w środek naszej obrony jak w masło.
[b]Dlatego Cracovia potrzebuje w miejsce Polczaka nowego solidnego stopera, który będzie wprowadzał spokój.[/b] Polczak to naprawdę bardzo niepewny punkt drużyny, przedłużanie z nim kontraktu byłoby krokiem delikatnie mówiąc nierozważnym.
http://www.meczyki.pl/skroty/47307/podbeskidzie_cracovia_03.html
Tykająca bomba.
farciarz, ty chyba masz z nim jakieś osobiste przejścia? Zdumiewający post:(
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> farciarz, ty chyba masz z nim jakieś osobiste
> przejścia? Zdumiewający post:(
Z całym szacunkiem ale upominanie się o wzmocnienia w obronie Cracovii i o sprowadzenie dobrego stopera w miejsce niepewnego Polczaka nie jest z mojej strony złośliwością ani przejawem subiektywnej awersji w stosunku do Polczaka ale szczerą troską o dobro drużyny i podniesienie poziomu gry obronnej Cracovii.
Błedy w każdym meczu niestety, mało pewny.
Dla mnie też Polczak jest rozczarowaniem. Jak przychodził miałem nadzieję, że będzie "naszym Głowackim" (przepraszam za porównanie). A tymczasem to Sreten okazał się ostoją defensywy, a Polczak odstaje. Fakt, że w porównaniu z Żytką to jest spory krok do przodu, ale spodziewałem się znacznie więcej.
Ogladnijcie sobie mecz z Lechią, ile razy Polczak ratował dupe Sretenovi.
Nie mówię, że nie ma lepszych stoperów od Polczaka, ale Polczak na pewno nie odstaje od Sretenovica.
Zwłaszcza że przy tym słupku Marciniak i Sretenovic zgubili zawodników więc nie wiem o co pretensje do Polczaka.
Proponuje 56 minute meczu jaką minę Marciniak mu zaserwował
Polczak jest dość solidny, choć oazą spokoju i ostoją defensywy już nie. Myślę, że dyskusja bierze się z faktu rozminięcia oczekiwań po jego pobycie w Rosji, z tym co prezentuje po powrocie. Jeśli zrobił postęp w stosunku do Polczaka jakim był gdy odchodził, to tylko wytrawni znawcy dostrzega różnicę. To po prostu przyzwoity ligowy obrońca i na dziś nic więcej.
Moim zdaniem bardzo przyzwoity jak na ligę stoper. Dziwi mnie tylko ,że pomimo dużego ogrania co jakis czas się napali i dziwne zagrania produkuje.
Może sie powtórzę ale jak dla mnie to gra zbyt nerwowo .
jak na przekor Piotrek zagrales bardzo dobre spotkanie ale q.r.a za rozgrywanie to ty sie nie zabieraj
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)