Ja bym lewego obrońcy szukał w lidze czeskiej. Z Polaków nikt nie wydaje się do wyjęcia, a po prawdzie to geniuszy jakoś nie widzę.
Paradoksalnie, czas pracuje dla nas. Zarówno w wypadku Wołąkiewicza (myślę o jego kłopotach ze zdrowiem) jak i Jaroszyńskiego.
Przy okazji popatrzyłem sobie na cv Sylwestrzaka - jeszcze 3 sezony temu grał w 2 lidze. Może więc warto w zimie wrócić do tematu Wawszczyka? Jeszcze jest młody i czas najwyższy wyciągnąć go z bagienka.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Myślę, że większość nazwisk z listy transferowej Santo jest do wyjęcia pod warunkiem, że będziemy mieli budżet Legii.
Ten młody Wawszczyk jest 3 lata starszy od Jaroszyńskiego. Jeśli ściągać kogoś na tę pozycję, to gotowego od razu do gry na najwyższym poziomie, a Wawszczyk wg Zielińskiego byłby dopiero opcją przyszłościową.
Nie wiem kto tam jest w sferze marzeń, a kto nie lecz jeśli mamy w przyszłości osiągać odpowiednie wyniki to musimy się też wzmacniać klasowymi zawodnikami lub takich sobie wychowywać.
W sumie to bym chętnie wyciągnął Mirotę z PBB w pierwszej kolejności :D
A Ariel Wawszczyk jeszcze gra? ostatni mecz zagrał 10 pazdziernika :S
Wawszczyk, to podręcznikowy przykład jak głupie przepisy w połączeniu z głupim prezesem mogą zepsuć chłopakowi prawdopodobnie jedyną w życiu szansę na namiastkę kariery w polskiej kopanej.
weszło głosi, że "warto łowić na zapleczu". http://weszlo.com/2015/11/12/warto-lowic-na-zapleczu-jedenastka-odkryc-rundy-jesiennej/
poniżej parę nazwisk. kryteria proste - młodzi (u-20), ale już ograni na drugim froncie. plus kontrakt kończący się w czerwcu 2016 r. do przyjrzenia się pod kontem inwestycyjnym, a nie jako wzmocnienia podstawowej jedenastki.
Cierpka - pomocnik (raczej defensywny) Miedzi
Grzybek - prawy pomocnik GKS Tychy (obecnie trzecia liga)
Szymonowicz - defensywny pomocnik Stomilu (sytuacja niejasna, jedyne info jakie mam, to że kontrakt wygasał 30.06.2015, pojechał na testy do Arminii, ale wciąż gra w Stomilu. nie wiem, do kiedy wiąże go kontrakt).
Marcjanik - środkowy obrońca Arki
w Arce jest też Nalepa i Wojowski (lewy pomocnik/obrońca), ale mają dłuższe kontrakty (do 2017), podobnie jak Reca w Wisły Płock (lewy pomocnik).
ten prosty filtr "wyłapał" też Jarocha i Krystiana Nowaka (obecnie Podbeskidzie). drugi z nich gra dość regularnie, drugi niemal wcale.
Krzysztof Baran jeden z lepszych bramkarzy w Ekstraklasie.Apelowałem kiedyś o Wójcickiego,więc może z Baranem tez sie uda.
Kupisz gra w Brescii, a to Serie B...
A tak odnośnie tematu, to wiele nazwisk raczej nierelanych i to nie ze względu na naszą renomę, ale bardziej kwestię finansową. Kominy płacowe raczej mamy już za sobą(oby) i niech już tak zostanie.
Danch byłby świetną opcją, jeśli nie krzyknąłby jakiś wielkich pieniędzy.
Co do lewej strony to spodziewałbym się bardziej kogoś z zagranicy ( południe od naszej granicy), a jak już miałby być Polak, to według mnie najprędzej Sylwestrzak- mówię tu też o prawdopodobieństwie takiego transferu.
gargamel9998 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kołodziej Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wywalić Deleu a zostawić Rymaniaka?Aha....
>
> Tak ponieważ:
> - Deleu nie posiada polskiego obywatelstwa, jest
> spoza Unii i w przyszłym sezonie blokowałby
> miejsce w składzie czy w kadrze. Nie ma sensu
> zatem go trzymać
> - Jak na prawego obrońcę lubi zapędzać się
> pod pole karne rywali i często nie nadąża za
> akcją przeciwnika. Większość akcji bramkowych
> straciliśmy po akcji z prawej strony za którą
> był odpowiedzialny
> - Rymaniak w razie konieczności może zagrać
> jako ŚO czy LO. Ostatnie mecze pokazały, że w
> razie awarii będzie w stanie zagrać w miarę
> przyzwoity mecz (mecz z Sosnowcem i Łęczną)
1)Deleu już wkrótce będzie miał polskie obywatelstwo.
2)Jest 16 razy lepszy od Rymaniaka. ;)
Rymaniak to stoper. Lepszego jako zmiennika nie znajdziemy. Nie ma sensu rozpatrywanie go w kategoriach gracza skrajnej obrony. Tam może grać jak wszyscy będą w szpitalu. Jako opcja całkowicie ostateczna też jest całkiem całkiem
Rymaniak jako zmiennik jest idealnym rozwiązaniem. Na dodatek nie grymasi i gra tam, gdzie go trener wystawi. Jak na Polska ligę to gra całkiem poprawnie, miewając przebłyski naprawdę niezłej gry.
z wywiadu trenera dla GW:
"[i]poszukiwania prowadzimy od sierpnia i mamy namierzonych kilka osób[/i]"
trener był parę razy obserwować piłkarzy np. na Słowacji, obserwują też rynek czeski,
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,19181154,jacek-zielinski-cracovia-nie-jest-doskonala-troche-nam-brakuje.html?as=3
to chyba maks, co można robić przy karłowatej strukturze klubu.
coś mi się wydaje że trzeba by sie zainteresować ligami francuskimi bo jest szansa ze wielu bedzie chciało się szybko wydostać z francji.
Podobnie jak ukraińska. Ja bym sprawdził słowacką i węgierską-awansowali na euro, ściągnąć kogoś teraz-jak się wybije to sie opchnie dalej:)
a może ten pan: Marquitos z Miedzi, podobno całkiem nieźle sobie radzi
ja bym wolał kogoś takiego:
http://www.transfermarkt.pl/erkki-junolainen/profil/spieler/133774
gadget Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ja bym wolał kogoś takiego:
> http://www.transfermarkt.pl/erkki-junolainen/profi
> l/spieler/133774
W ilu meczach go widziales?? Przedstaw nam go i opisz jego gre jaksobie radzi...
brać Michu niech sie odbuduje u nas :)
Nie ja jestem od tego. Ale może być coś z niego. Gra wszystkie mecze w najlepszej lidze estońskiej drużyna jest w czubie tabeli i do tego strzela bramki i jest lewym obrońca. Wiem liga estonska ale w takich miejscach trzeba szukać. I nie napisałem brać tylko dałem przykład kogo szukac.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)