Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)

• Hokej
    • Rozpoczęto 28.10.2014 o 08:55
      Ostatnia aktywność dzisiaj o 14:00
      590053 wyświetleń
    • CHT

3.5K
      2.4K
    • 18.06.2025 o 11:58
      Post #1678699 18.06.2025 11:58
    Pamiętajcie, że wyrwaliśmy się spod brzytwy, więc sukcesem jest fakt samego istnienia.
    • Blizzy, pantenorek, hank oraz 5 innych osób lubią to.
    • PanSzym

70
      78
    • 18.06.2025 o 12:04
      Post #1678701 18.06.2025 12:04
    [quote]#post1678695 Panowie, Aby moc prowadzic pierwsza druzyne, to trzeba miec przede wszystkim uprawnienia. Których nasi w Akademii poza Tomko nie posiadają. Poza tym co innego jest trenowac doroslych chlopow a co innego dzieci. Trzeba miec jakies w tej materii doswiadczenie. Osobiscie uwazam, ze Dziobka jest wariantem oszczednosciowym bez zadnego doswiadczenia jako trener...i co z tego wyniknie. To juz trudno jest teraz wyrokowac.[/quote] W naszej sytuacji myślę że pozytyw, doświadczania nie ma ale papiery ma i będzie się chciał pokazać.
    • Blizzy oraz MSC lubią to.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 18.06.2025 o 12:06
      Post #1678703 18.06.2025 12:06
    @naki#14649 trener na alibi - uda się to odtrąbią sukces, nie uda się, no cóż, nie miał doświadczenia...
    • Leesior lubi to.
    • pantenorek

608
      588
    • 18.06.2025 o 12:18
      Post #1678705 18.06.2025 12:18
    Boże święty, ludzie opamiętajcie się! Miesiąc temu sekcji mogło nie być, widoki były bardzo słabe na dalszą egzystencję, a teraz użalanie się, że trener nie taki… Bardzo ciekawa i odważna decyzja zarządu. Krystian był liderem na tafli i ma predyspozycje być dobrym trenerem (trochę jak Łukasz Piszczek w piłce) - szczególnie, jeśli jak w komunikacie zostanie dokooptowany drugi trener z doświadczeniem w roli mentora. Zgadzam się z jednym z przedmówców - niechaj wybrzmi podziękowanie i szacunek dla Trenerów Ziętary i Szopińskiego za kawał pracy w zeszłym sezonie w niełatwych okolicznościach. Wyniki mógłby być lepsze, ale warunki też od grudnia były partyzanckie, z czego nie wszyscy chyba sobie zdają sprawę. No i na koniec - sekcja się odradza po dużych problemach, i dużej walce. Dajmy szansę i pozwólmy pracować zaangażowanym ku chwale Cracovii. Jeśli nie chcecie wspierać, to chociaż nie kładźcie kłód pod nogi. Potrzebny jest pozytywny szum, tworzenie dobrej atmosfery - to przyciągnie media, sponsorów to wszystko przyjdzie
    • Pan Pizza, Jeden9Zero6, pablo74 oraz 14 innych osób lubią to.
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 18.06.2025 o 12:38
      Post #1678707 18.06.2025 12:38
    • Edytowany
    [quote]#post1678695 Panowie, Aby moc prowadzic pierwsza druzyne, to trzeba miec przede wszystkim uprawnienia. Których nasi w Akademii poza Tomko nie posiadają. Poza tym co innego jest trenowac doroslych chlopow a co innego dzieci. Trzeba miec jakies w tej materii doswiadczenie. Osobiscie uwazam, ze Dziobka jest wariantem oszczednosciowym bez zadnego doswiadczenia jako trener...i co z tego wyniknie. To juz trudno jest teraz wyrokowac.[/quote] Trener bez doświadczenia /w trenerskim fachu / ale zapewne tani, jak Kroczek . Z drugiej strony - ciekawy i odważny krok . może wypali, trzymam kciuki .
    • kaleb oraz zubereg lubią to.
    • naki

1.2K
      1.9K
    • 18.06.2025 o 12:39
      Post #1678708 18.06.2025 12:39
    Swieta racja.
    • barney

2.1K
      3K
    • 18.06.2025 o 12:47
      Post #1678710 18.06.2025 12:47
    Dany na asystenta !
    • Marlon

407
      659
    • 18.06.2025 o 12:48
      Post #1678711 18.06.2025 12:48
    Ja się tylko zastanawiałem czy nie lepiej było wziąć „swojego”, ale ktoś powyżej wytłumaczył, że nie było takiej opcji. Trzymam kciuki i powodzenia dla Trenera!
    • naki

1.2K
      1.9K
    • 18.06.2025 o 14:10
      Post #1678723 18.06.2025 14:10
    Teraz najważniejsze, to moc zbudować zespół na ligę - 4 pełne piątki.
    • hank lubi to.
    • Prometeusz

293
      514
    • 18.06.2025 o 15:02
      Post #1678737 18.06.2025 15:02
    Soszjalmedia nie są moją najmocniejszą stroną, no ja zwyczajnie nie umiem w te rzeczy i już. Wstawię jako print skrin i obrazek, bo tylko tak potrafię. Drużyna to nie są tylko zawodnicy, ale to jest cała ekipa Klubu... Kurczę... ciężko mi to napisać... myślałem, że "ubytki" mamy już za sobą i teraz będą tylko "wzmocnienia"... Cholera, właściwie to ja chyba serio nie umiem tego ładnie ubrać w słowa, więc napiszę po prostu - [b]WIELKIE, WIELKIE DZIĘKI ZA TE WSZYSTKIE LATA PANIE DYREKTORZE, A ZWŁASZCZA ZA WALKĘ O HOKEJ W OSTATNIM SEZONIE![/b] [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/ls-1-png-04904482.png[/img] [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/ls-2-png-18506895.png[/img] PS: coś mi mówi, że to nie koniec, że to tylko przerwa...
    • kaleb, zubereg, rex oraz 10 innych osób lubią to.
    • kaleb

8.8K
      6.7K
    • 18.06.2025 o 15:07
      Post #1678738 18.06.2025 15:07
    Gdyby więcej takich osób było w Cracovii, bylibyśmy w zupełnie innym miejscu. Dziękuję!
    • hank, Prometeusz, MSC oraz 2 innych osób lubią to.

48
      152
    • 18.06.2025 o 20:52
      Post #1678786 18.06.2025 20:52
    • Edytowany
    [quote]#post1678738 Gdyby więcej takich osób było w Cracovii, bylibyśmy w zupełnie innym miejscu. Dziękuję![/quote] Dlatego bardzo mnie dziwi że ktoś z takim doświadczeniem i wiedzą odchodzi właśnie teraz ... Dla mnie to jest dziwne 🤔
    • Prometeusz lubi to.
    • Muertes

1K
      1.6K
    • 18.06.2025 o 21:55
      Post #1678797 18.06.2025 21:55
    Odchodzi teraz, ale złożył wypowiedzenie już dwa miesiące temu. Może to trochę naciągana teoria ale postanowił się wysprzęglić z sekcji kiedy zaczęło się mówić, że idą ciężkie czasy. Czy nie tak to wygląda?
    • pablo74, zubereg oraz PanSzym lubią to.
    • Prometeusz

293
      514
    • 18.06.2025 o 22:25
      Post #1678802 18.06.2025 22:25
    [quote]#post1678797 Odchodzi teraz, ale złożył wypowiedzenie już dwa miesiące temu. Może to trochę naciągana teoria ale postanowił się wysprzęglić z sekcji kiedy zaczęło się mówić, że idą ciężkie czasy. Czy nie tak to wygląda?[/quote] Wg mojej wiedzy - nie. Wg mojej wiedzy to bardzo nie tak wygląda.
    • bertoni lubi to.
    • Muertes

1K
      1.6K
    • 18.06.2025 o 22:59
      Post #1678805 18.06.2025 22:59
    To napisz jak jest. Bo fakt jest taki, że Pan Łukasz złożył rezygnację po 7 latach pracy, gdy sekcja hokeja po kilku latach mniejszego lub większego dobrobytu po raz pierwszy napotkała problemy
    • marKSC lubi to.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 18.06.2025 o 23:14
      Post #1678810 18.06.2025 23:14
    @Muertes#933 niech ktoś mnie poprawi jeśli coś nadinterpretowałem ale Łukasz był dyrektorem w spółce której już nie ma. Nie wiem czy miał wybór zostać w sekcji która miała nie istnieć. Ja jego miejscu jest chyba obecna Pani Prezes bo Łukasz "ogarniał " całą sekcję z ramienia zarządu Cracovii. Czy miał szanse zostać, i na jakim stanowisku? Nie mam pojęcia.
    • Prometeusz

293
      514
    • 19.06.2025 o 09:49
      Post #1678832 19.06.2025 09:49
    [quote]#post1678805 To napisz jak jest. Bo fakt jest taki, że Pan Łukasz złożył rezygnację po 7 latach pracy, gdy sekcja hokeja po kilku latach mniejszego lub większego dobrobytu po raz pierwszy napotkała problemy[/quote] Ok, tzn ciężko mi napisać „jak jest” kolego Muertesie, bo ja wewnątrz naprawdę nie siedzę i tego po zwyczajnie nie wiem (i się z tego cieszę, bo wiedzieć tego nawet nie chcę, ja mam zasadę, że nie mieszam pracy z hobby). Mogę napisać li tylko jak ja to widzę, jak ja to rozumiem i co mi podpowiada moja logika i doświadczenie”. Aczkolwiek – (1) mogę zwyczajnie być w błędzie i się mylić, jak również (2) mogą istnieć sprawy o których nie wiem, a które sytuacją czynią diametralnie inną. Kolego Muertesie - po 1sze to nie bardzo rozumiem skąd wziąłeś te "2 m-ce" - no bo wg mnie to jest nieprawda, tzn wg mnie to są "3 m-ce". Zresztą 3 m-czny okres to jest chyba przewidziany jakimś kodeksem pracy czy czymś takim, a nie "regulacjami wewnątrz klubu". Ten miesiąc robi kolosalną różnicę, bo 2 m-ce wstecz dawałyby "koniec kwietnia", a 3 m-ce wstecz dają "koniec marca". Na szybko przypomnę: - koniec marca to był moment w którym powiedziano że będzie osobna spółka, która od 1 kwietnia zacznie działać - bomba pod tytułem "start okazał się strzałem z kapiszona a nie armaty" to były 1sze dni kwietnia, cały ten cyrk pod tytułem nie ma prezesa, proponujemy komuś, są rozmowy, nic z nich nie wynikło itd to jest 1sza połowa kwietnia, w marcu nikt nie wiedział, że to się tak potoczy - koniec kwietnia (ogólnie 2ga połowa kwietnia) to jest okres kiedy temat najbardziej szorował po dnie i nadzieja była chyba najmniejsza Teraz uwzględnijmy jeszcze jedno - wypowiedzenie składane na koniec kwietnia, no to jest faktycznie papier składany w pustą przestrzeń, praktycznie nikomu. Natomiast końcem marca... no... w marcu to hokej jeszcze wciąż był "pod kimś konkretnym" Mój Drogi. I ja to właśnie dokładnie w ten sposób rozumiem. Tzn. złożenie wypowiedzenia jak również jego niezłożenie w mojej opinii jest kompletnie niepowiązane z tym co będzie "po nowemu". Nie wiem czy miałeś być kiedyś okazję w strukturze w której zmienia się głównodowodzący, jeśli tak to ten akapit będzie dla Ciebie oczywisty, jeśli nie to mi się zdarzyło i zapewniam Cię że tak to działa. Otóż - naturalnym i oczywistym prawem i uniwersalną zasadą jest, że nowy głównodowodzący dobiera sobie współpracowników. To jest jasne i PODKREŚLAM NIE MA W TYM NIC ZŁEGO ANI NIE JEST TO POD ŻADNYM WZGLĘDEM "NIE W PORZĄDKU". To jest normalna, zwyczajna kolej rzeczy. Zatem - jak przychodzi nowy szef, to z zasady następuje wymiana większości (o ile nie wszystkich, no ale z reguły to jest tak między 70% a 90%) osób na kluczowych stanowiskach. I to się dzieje bez względu na to czy oni złożyli wypowiedzenia, czy nie. Tzn chcę uwypuklić, że złożenie wypowiedzenia nijak się ma do relacji "z :nowym szefem". Co więcej - do początku czerwca nikt z nas nie wiedział o zmianie właściciela, wszyscy czekaliśmy na wybór nowego prezesa w ramach tego samego układu właścicielskiego. Pojawienie się BAC było zaskoczeniem (pozytywnym) chyba dla nas wszystkich. Zatem - skoro wypowiedzenie nie mogło mieć związku z "tym co będzie pod nowym Prezesem", bo wiadomym było, że nowy Prezes jak każdy nowy Prezes będzie musiał (i mógł) umeblować sekcję "po swojemu" i to czy ktoś w starej sekcji złożył papiery czy nie złożył nie zmienia tu absolutnie nic oraz skoro papiery złożono w ostatnich dniach kiedy można to było zrobić nie "w próżnię" tylko "komuś" to ja bym to potraktował jako jasny i jednoznaczny sygnał "wobec tego kogoś, komu się te fafióry składa". No bo skoro to nic nie zmienia pod kątem "przyszłości" no to... Ty wiesz, że "złożenie papierów" jest najwyższą formą i najdobitniejszym pokazaniem właścicielom, że nie chcemy się podpisywać i firmować swoim nazwiskiem działań, które szef nam zlecił, prawda? Wiesz, że chłop zostając tym operacyjnym wszedł w układ gdzie ogłaszano "3-letni plan", że nam kibicom złożono różne deklaracje i on siłą rzeczy te wszystkie obietnice swoją osobą "podżyrował", a nagle okazuje się że ktoś robi hokejowo brzydko i on swoją osobą może to firmować, albo może próbować pokazać że "ja tego nie pochwalam"? Ja bym tu chciał napisać jasno czemu wszedłem w polemikę i czemu napisałem wyraźne "wg mojej wiedzy - nie" (nie tzn że nie było tak jak napisałeś, że być mogło). Otóż zrobiłem to, bo po przeczytaniu Twojego wpisu pomyślałem, że można go (Twój wpis) zrozumieć jako „miał wygodną posadkę, pojawiły się kłopoty to się zawinął niczym przysłowiowy szczur z tonącego okrętu”. Podkreślam – NIE twierdzę, że to miałeś na myśli oraz NIE twierdzę że taki przekaz był. Zauważam tylko, że nawet jeśli nie taka była Twoja intencja, to postronny odbiorca może tak te słowa zrozumieć. A tego bym nie chciał i dlatego zaprzeczyłem. Polski hokej to nie jest miejsce w którym się da "doić kasę na wielką skalę" (oki, ja wiem, ale ten z Gdańska to jest wyjątek). Co więcej - na ile znam realia Klubu, to gdyby dyrektor miał faktycznie zadatki na koniunkturalistę, to w marcu zwyczajnie powinien przyjąć diametralnie inną postawę, poprzeć kogoś i... dziś by był wygodnie umoszczony w jakimś marketingu, albo innych strukturach sekcji piłkarskiej. I już. Ja nie wiem, ale na tyle na ile poznałęm nasze realia - jestem absolutnie pewien, że "taki przeskok" był do zrobienia, wystarczyło tylko chcieć i firmować swoją osobą jak ktoś robi hokejowi brzydko, oraz przekonywać, że tak trzeba i że to jest słuszne i z globalnego punktu widzenia tak należało zrobić, a każdy kto uważa inaczej ten jest wrogiem Cracovii. Na samym końcu przypomnę tylko że to nie jest pierwsze wypowiedzenie Sikory, przecież złożył takowe już rok temu. Piszę otwarcie, bo nie jest to żadna tajemnica, wręcz przeciwnie - jest to wiedza powszechna, bo Sikora rok temu mówił o tym wprost i otwartym tekstem. Wycofał je wtedy bo powstał i został ogłoszony 3-letni plan, bo ktoś przedstawił swoją wizję roli hokeja w Cracovii i zaproponował Sikorze, żeby on ten plan współrealizował. Wszedł w to i wypowiedzenie wycofał. A potem wyszło to co wyszło. Jak dla mnie - złożenie papierów przez Sikorę nie tylko nie było wyrazem koniunkturalizmu, ale właśnie wręcz przeciwnie. W moich oczach i w moim rozumieniu sytuacji oraz uwzględniając daty wydarzeń... No dobra, napiszę to wprost, wg mnie "Sikora symbolicznie zrobił Rejtana temu szkodnikowi i idiocie". W moich oczach to była postawa dokładne przeciwna i odwrotna niż koniunkturalizm. I dlatego wpis który może być rozumiany (nawet wbrew Twojej intencji) jako "Sikora pokazał że jest koniunkturalistą" budzi mój sprzeciw. Jak dla mnie to Sikora jeśli zjawi się na 1szym meczu nowego sezonu wśród nas na trybunie, to za te całe 7 lat, w tym zwłaszcza za ten ostatni rok oraz za sam finisz - ja uważam że powinien dostać od trybuny standing ovation.
    • MSC lubi to.
    • niegramotnyj

3.6K
      4.1K
    • 19.06.2025 o 20:00
      Post #1678886 19.06.2025 20:00
    • Edytowany
    [quote]#post1678703 trener na alibi[/quote] Zupełnie mi nie pasuje taki tryb myślenia. Przed chwilą urwaliśmy się ze stryczka, wszystko zaczyna się jakby od nowa, brutalnie mówiąc, od zera; to raz. Po drugie, kto, z ręką na sercu potrafiłby wskazać w PLH trenera "gwarantującego sukces"? Owszem, jest taki jeden, mieszka niedaleko od naszej południowej granicy... ale zdaje się, że już go nie chcecie. Nie, ja uważam, że to jest dobry ruch. Zna się dobrze na rzeczy i widać, że mu się naprawdę chce, a czego więcej trzeba?
    • tybald lubi to.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 19.06.2025 o 20:15
      Post #1678887 19.06.2025 20:15
    Dobry ruch zły sze okaże ale zaczynać od krytyki kolego Eredin jak jeszcze miesiac temu wiekszość z nas myślała ,że po hokeju jak było w Warszawie , Łodzi , Bydgoszczy i inkszych ośrodkach....no Panie kochany... BTW: powoli bo powoli ale zaczynają w Polsce budować lodowiska. Pewnie wielu z nas nie zobaczy powrotu hokeja do jako takiego poziomu ale może właśnie teraz leżymy na dnie i cos się zacznie ruszać w górę.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 19.06.2025 o 23:27
      Post #1678899 19.06.2025 23:27
    • Edytowany
    @Khalid#3380 drogi Khalidzie, ruch oczywiście ocenimy po sezonie. Ale nie bardzo wierzę, że nie było trenera z papierami i doświadczeniem. Może Krystian okaże się strzałem w dziesiątkę i bardzo bym tego chciał, ale uważam że byli lepsi fachowcy choć być może nie tańsi. Póki co jednak ta ocena jest oparta na wróżeniu z fusów. W mojej ocenie jest to trener - wymówka co nie musi przekreślać tego, że to zaskoczy.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

BoRut, Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie