Dlatego ja pisze TOP4😉
Choć widze potencjał na coś więcej.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
- Edytowany
Ja póki co cieszę się tym powiewem świeżości na każdym froncie. Wracam na S7 taki oczyszczony z ostatnich sezonów i nadzieją na nowe, lepsze jutro. Nie chcę się rozczarować, wolę miło zaskoczyć i będę się cieszył z każdej kropli krwi i potu zastawioną na lodzie przez chłopaków, z każdego urwanego punktu i póki co tyle ...
Dołączył by jeszcze Wronka i byłoby git.
A jakby przyszedł jeszcze Jágr, Růžička, Owieczkin, Crosby i Steblecki na dokładkę ... 🤔🤭
[quote]#post1634690 ... niektórzy nie patrzą na ruchy kadrowe konkurencji....[/quote]
To nic nie zmienia. Trzęsienie portkami na zapas, po co? Szukanie alibi? Klub zrobił gambit, skończyła się era Rudiego, ale on nie po to był zwoloniony (na wasze życzenie...) żeby 4 miejsce brać w ciemno. Ja i tak jestem minimalistą, bo piszę o brązowym medalu, który ekipa sprzed 2 lat olała.
tak, przy Rudim byłoby pewne złoto! Ale jest nadzieja, w końcu doradza przezesowi!
@niegramotnyj#21907 - trzęsieniem portkami nazywasz chłodną ocenę sytuacji? Nie mówię, że mamy klękać przed Unią czy Tychami, mówię tylko, że obiektywnie na papierze ich kadra wygląda lepiej od naszej.
- Edytowany
Ja tylko mówię - i powtarzam - że skoro Rudi został wyrzucony na wsze życzenie, to nowemu trenerowi wręcz nie wypada stawiać obniżonych oczekiwań. Nie rozumiem tej niekonsekwencji.
Co do obiektywnej jakości kadry przeciwników - w zeszłym roku to przedsezonowe porównanie wyglądało znacznie gorzej. Teraz z lepszą kadrą i "niewypalonym" trenerem mamy zakładać słabszy wynik?
- Edytowany
rozumiem, ze w zeszlym sezonie kadra byla gorsza za to za wieksze pieniadze? dobrze rozumiem powyzsze? czyli decyzja o zmianach juz sie broni!
[quote]#post1581094 ... 27-letni skrzydłowy wspólnie z Patrykiem Wronką ma być ofensywnym liderem Cracovii, której szefostwo postanowiło zacisnąć pasa.Przypomnijmy, że wcześniej kontrakty z Comarch Cracovią przedłużyli: Aleš Ježek, Martin Kasperlík i Sebastian Brynkus. Nowymi twarzami w zespole są z kolei Szymon Bieniek, Karol Sterbenz i Krystian Mocarski....[/quote]
To jest post o Sawickim z czerwca 2023. Wronka nie został, Sawicki nie był ofensywnym liderem. Doszli Wróbel oraz Motloch, Kunst, Raszka, Zurek i Latal, który jak wiadomo odszedł w styczniu. Doszli jeszcze Yunan, Lundgren i chyba jeszcze jeden Szwed.
Widać więc jasno, że polski skład mamy lepszy niż przed rokiem, zostali sprawdzeni Szwedzi i doszli nowi, a odeszli Czesi, z których poza Latalem żaden nie miał solidnego cv, albo jak Kasperlik, Jeżek - wyleniałe kocury.
Pytasz ironicznie o pieniądze - pytanie bez sensu, bo to nie jest powszechnie dostępna wiedza, czemu niby ja miałbym to wiedzieć?
- Edytowany
Prezes wypowiedział się nie raz, że budżet jest okrojony o 1/3 względem poprzedniego sezonu.
A paradoksalnie skład mamy silniejszy...
No właśnie ciekawe jak to możliwe - budżet mocno ścięty a skład mocniejszy… jakie wnioski można wyciągnąć z tego?
Trener tańszy;)
a Rohacek doradza juz poza budzetem?
[quote]#post1634745 No właśnie ciekawe jak to możliwe - budżet mocno ścięty a skład mocniejszy… jakie wnioski można wyciągnąć z tego? [/quote]
Prezes korpoludek, to może opowiadać różne bajki.
[quote]#post1635219 [quote]#post1634745 No właśnie ciekawe jak to możliwe - budżet mocno ścięty a skład mocniejszy… jakie wnioski można wyciągnąć z tego? [/quote]
Prezes korpoludek, to może opowiadać różne bajki.[/quote]
Tak, tak, za to ty po za strukturami klubu, wiesz lepiej 😂
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/1000023118-jpg-54441390.jpg[/img]
Po nieco ponad tygodniu zajęć na lodzie nasz zespół czeka pierwszy test 🏒
Jutro Pasy sprawdzą formę EC Będzin Zagłębie Sosnowiec 👊
ℹ️ Początek meczu o godzinie 18 na Stadionie Zimowym w Sosnowcu
13 dni później
- Edytowany
Uaktualniam kadrę 24/25
[b]Bramkarze:[/b]
Alex D’Orio ,Oskar Polak, Łukasz Hebda
[b]Obrońcy[/b]:
Anton Brandhammar, Alexander Younan, Maciej Kruczek, Jakub Wanacki, Oskar Jaśkiewicz, Jauhienij Kamienieu, Szymon Bieniek, Dawid Tynka, Damian Kapa, Michał Jaracz, Kamil Mętel.
[b]Napastnicy[/b]:
Oliver Olsson, Johan Lundgren, Tim Wahlgren, Hannes Johansson, Damian Kapica, Szymon Marzec, Dominik Jarosz , Jakub Bukowski, Sebastian Brynkus, Mateusz Bezwiński, Fabian Kapica, Krystian Mocarski, Karol Sterbenz, Antoni Dziurdzia, Jakub Slusarek.
55 dni później
Mamy pierwsze odejście z zespołu. Rozstaliśmy się z Bukowskim
Bukowski out, a zostaje taki Dziurdzia ehh...
Pytanie kto za Bukowskiego przyjdzie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)