Wywiad z Łubą po wczorajszym sparingu. Wygląda na to, że w przeciwieństwie do drużyny piłkarskiej, przynajmniej w drużynie hokejowej jest dobra atmosfera:
https://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/michael_luba_najwazniejsze_jest_dobro_druzyny
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
[quote='*REVENATOR*' pid='1327747' dateline='1532619583']
Hokej. Zawodnicy Comarch Cracovii rozpoczęli treningi na lodzie
W czwartek hokeiści Comarch Cracovii przeprowadzili pierwszy trening na swoim lodowisku przy ul. Siedleckiego. W zajęciach uczestniczyło 18 zawodników.
Zobacz dzisiejsze wydanie internetowe Gazety Krakowskiej
Po minionym, nieudanym sezonie, w którym „Pasy” zajęły dopiero czwarte miejsce, w zespole doszło do personalnego trzęsienia ziemi. Odeszło aż 14 zawodników, w tym wszyscy obcokrajowcy. Na razie pozyskano tylko trzech hokeistów, są to: Mateusz Bepierszcz z GKS Tychy, Słowak Stepan Csamango z Orli Znojmo i Dawid Musioł z Naprzodu Janów.
- Kadra nie jest zamknięta, będziemy ją uzupełniali – mówi trener Cracovii Rudolf Rohaczek.
- Mam zgodę prezesa Janusza Filipiaka na ściągnięcie obcokrajowców, chcemy wypełnić limit, który przewiduje grę sześciu stranieri. Prowadzimy w tej sprawie rozmowy, penetrujemy różne kierunki. Do tego dojdą młodzi gracze, w okresie przygotowawczym trenowało z nami czterech juniorów z Cracovii. Nasz zespół to będzie mieszanka rutyny i młodości. O celach na najbliższy sezon za wcześnie teraz mówić.
Do startu ekstraklasy jest jeszcze sześć tygodni. – To wystarczająco dużo czasu, by dobrze przygotować zespół. Mamy zaplanowanych osiem sparingów, zaczniemy meczem kontrolnym w Oświęcimiu z Unią 2 sierpnia – dodaje Rohaczek.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/hokej/comarch-cracovia/a/hokej-zawodnicy-comarch-cracovii-rozpoczeli-treningi-na-lodzie,13368358/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
szkoda ze sprowadzamy defensywnych napastników z zagranicy ? czy nie lepiej zainwestować w solidnego bramkarza?
Bramkarze:
Michael Łuba, Robert Kowalówka, Łukasz Hebda.
Obrońcy:
Mateusz Rompkowski, Maciej Kruczek, Bartosz Dąbkowski, Patryk Noworyta, Dawid Musioł, Damian Szurowski, Mateusz Sordon.
Napastnicy:
Štěpán Csamangó*, Michal Vachovec*, Damian Kapica, Mateusz Bepierszcz, Filip Drzewiecki, Adam Domogała, Paweł Zygmunt, Eryk Sztwiertnia, Łukasz Kamiński, Sebastian Brynkus, Antoni Dziurdzia, Jakub Gawlik, Daniel Hołdowicz.
* obcokrajowcy
[/quote]
Mnie się ten zestaw podoba, to już jest kawałek drużyny na grę w górnej 4 play off, a co dalej, zobaczymy.
Co do bramkarza, być może masz rację, ja też optowałem za Raszką - a gdzie on teraz jest? Ale pytanie, czy aktualnie jest znacząco lepszy od Łuby ? trener ma przegląd sytuacji, widzi swoich i obcych w grze i na treningach.
Co do defensorów, mieliśmy w ostatnim sezonie totalną kupę, właśnie za wolni obrońcy przegrali nam walkę o finał. Taki jest styl Rudiego, drużyna musi umieć przecierpieć w obronie i wyprowadzić skuteczny cios w ataku. A w obronie brakuje ciągle co najmniej jednego, najlepiej 2 dobrych grajków.
Powiem tak: na tle tego, co już mamy, nie żałuję żadnego z tych, którzy odeszli. Przyzwyczailiśmy się do nazwisk, a nazwiska w którymś momencie się kończą.
Jak już emocje trochę opadły: wiadomo coś o oficjalnym pożegnaniu Radzika i Słabonia? Czy Damian w końcu zostanie trenerem młodzieży?
Po
Chyba w Sosnowcu?
Damian nie zawiesił jeszcze łyżew na kołku i zagra w Zagłębiu. Także szansą na pożegnanie Radzika i Słabonia będzie pierwszy mecz z ZS przy S7. Zobaczymy czy ten sezon będzie ostatnim Damiana i jeżeli propozycja MKS-u będzie wtedy nadal aktualna to kto wie. Ja osobiście chciałbym by szkolił naszych.
ja bym chcial by Damin zagral 1000 mecz w lidze. szkoda ze nie w Legendarnej Cracovii.
17 dni później
21-letni defensor Jewgienij Kamieniew wzmocnił Comarch Cracovię, wiążąc się jednorocznym kontraktem z opcją przedłużenia!
https://bit.ly/2Lke7vy
4 dni później
Nasz nowy nabytek Mateusz Sordon zamierza zaskakiwać nas mocnymi uderzeniami z niebieskiej linii:
https://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/mateusz_sordon_cracovia_to_klub_z_tradycjami_wideo
I bardzo dobrze , mam już dość tego wstrzeliwania krążka w okolice bramki przeciwnika , wręcz tęsknię za strzałami z "klepy" jakie oddawał śp. B. Migacz.
Ale teraz jest ciężej bo niebieska dalej,
6 dni później
No to na obecną chwilę mamy / wg oficjalnej /
dwóch bramkarzy
dziewięciu obrońców
ośmiu napastników
W sparingach Svec pokazał się z dobrej strony. Jeżeli utrzyma formę, to powinien być sporym wzmocnieniem.
Doszedł więc dziewiąty napastnik , potrzeba jeszcze trzech .No chyba, że młodzież .
Mamy jeszcze 3 miejsca dla obco.
Dlaczego w sezonie zasadniczym w 4 formacji nie miałaby grać młodzież? Jakichś prze-kotów z zagranicy można dokupić na PP.
"prze-kotów" - widzę, że nowomowa podbiła nawet Alma Mater :D
A ja się jakoś cieszę z tego, że Drużyna odmłodniała. (Czy to tylko moje, błędne, wrażenie?) Mam nadzieję, że im się będzie chciało.
Bardziej do przyjęcia są porażki drużyny młodej ,niż doświadczonej
Budżet na ten sezon znacznie obniżony!?
jak dla mnie jeden zawodnik jest sprowadzony z jakimś fajnym CV !pozostali być może coś pokażą??
TAK w ogóle wydaję mi się ze ciągle chyba jeszcze budujemy drużynę ??napastników na pewno za mało a i bramkarz tez potrzebny !!
Ogólnie nie jest najlepiej przed sezonem ,ALE już był taki sezon ze choć to nie my byliśmy faworytem ,ligę wygraliśmy !!więc ..............
Na temat bramkarzy czytałem na blogu żółtej kaczki. Twierdzi, żeby dać szansę tym co są i trudno się z nim nie zgodzić.
Ja również jestem za tym aby dać więcej szans młodzieży , w końcu kiedy mają się nauczyć dorosłego hokeja - jak będą mieć po 30 lat ? I na pewno będą "gryźć" lód w przeciwieństwie do rozleniwionych repów.
[quote='hank' pid='1336785' dateline='1536306630']
Ja również jestem za tym aby dać więcej szans młodzieży , w końcu kiedy mają się nauczyć dorosłego hokeja - jak będą mieć po 30 lat ? I na pewno będą "gryźć" lód w przeciwieństwie do rozleniwionych repów.
[/quote]
O to właśnie to!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)