[quote='Khalid' pid='1359689' dateline='1548339997']
[quote='quentin' pid='1359606' dateline='1548287276']
Tak mógłby. Zrobił to nawet klub :).
[/quote]
Nie wiem czy miało to jakiś wpływ ale po pamiętnej KOSZMARNEJ_I_ABSOLUTNIE_NIE_DO_WYBACZENIA derbowej wtopie marketingu etc... MKS-u od kilku miesięcy (kilku znajomych zauważyło też) sieciowe "służby klubowe";) zachowują się zupełnie jak profesjonalni pracownicy działający dla dobra CRACOVII . Oby w innych działach było podobnie.
[/quote]
Przyznaje, tez mam wrazenie jakby powstaly tam sily od szybkiego reagowania ;)
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
- Edytowany
Teraz Probierz może mówić do piłkarzy: słuchajcie mnie, jak będziecie grać na 100% będziecie jak Piątek.
Ten transfer nie tylko da nam kasy, ale pewno też wyższy poziom sportowy Cracovii - w każdym razie jest na to bardzo duża szansa.
Będzie to syndrom Piątka ✋.
- Edytowany
Mam nadzieję, że klub nie zmarnuje szansy na wypromowanie NOWEJ MARKI CRACOVII, czyli klubu który stanie się magnesem top 3 dla młodych na promocję. Najpierw Kapustka staje się gwiazdą ME, teraz Piątek, w dodatku Klich, przez wielu przekreślony, wrócił na top lvl. za chwilę mam nadzieję będzie jedną z głównych postaci zespołu wygrywającego w cuglach Championship.
Dochodzi do tego budowa jednej z najlepszych w kraju baz szkoleniowych. Tego nie można zmarnować, mam nadzieję że siatka 16 skautów na kontraktach wg Probierza to nie mydlenie oczu tylko przynosząca wymierne korzyści od dawna wyczekiwana dobra inwestycja.
Nie zapominajmy także o Jaroszyńskim , to czwarty egzemplarz naszego eksportu .
Krzysztof Szewczyk nie gra już w ekstraklasie, ale z niej nie zrezygnował .
Krzysztof Szewczyk, wychowanek Orła Cikowice przez kilka lat był zawodnikiem Cracovii. To w niej zadebiutował w ekstraklasie. Teraz gra w III-ligowych Wiślanach Jaśkowice.
- Zaczęliście już przygotowania i zagraliście pierwszy sparing z Orłem Ryczów, wygrany 1:0, po pańskiej bramce.
- Tak, mamy za sobą sparing rozegrany na sztucznym boisku Hutnika. Tam będziemy grać większość meczów kontrolnych, bo tylko taka nawierzchnia nadaje się w tej chwili do rozgrywania meczów. Podobnie jest z treningami.
- Jest Pan pół roku w Wiślanach, jak się Pan odnalazł w tym zespole?
- Większość osób znałem, czy to ze wspólnej gry w rezerwach Cracovii, czy też z innych zespołów, wielu grało przecież w Małopolsce w drużynach trampkarzy, juniorów, znamy się dość dobrze więc z aklimatyzacją nie miałem żadnych problemów. A jeśli chodzi o klasę rozgrywkową, to trzecia liga to dla mnie nie nowość, w rezerwach „Pasów” grałem przecież na tym poziomie. Nie było więc większego problemu, jedynie ten, że dość późno to wszystko zostało podopinane
.- W barwach Cracovii II nie utrzymał się Pan w trzeciej lidze, bo nastąpiła reforma rozgrywek.
- Tak, była to wtedy słabsza trzecia liga niż teraz. Zostały lepsze zespoły. Nie jest to najgorsza liga do ogrywania się, na pewno dużo lepsza niż wtedy.- Strzelał Pan wtedy bardzo dużo bramek, został Pan nawet królem strzelców w sezonie 2015/2016 z dorobkiem 26 goli.
- Zgadza się, strzelałem dużo. Teraz najważniejsze było dla mnie to, by wrócić do grania i zaczęło mnie to cieszyć, że występuję od pierwszej do ostatniej minuty. Zespół liczy na mnie, na moją pomoc. Myślę, że runda wiosenna będzie dla mnie lepsza i nadrobię jeszcze statystyki, bo na razie zdobyłem trzy bramki. Początek rundy mieliśmy słaby jako zespół, ale końcówka była już udana w naszym wykonaniu.
- Cel jest taki, by zapewnić sobie utrzymanie?
- Oczywiście, że tak. Innego celu nie możemy mieć, jak tylko jak najszybsze, spokojne utrzymanie się i jeśli to się uda, to w kolejnym sezonie klub może mieć inne cele.
- Na jak długo związał się Pan z Wiślanami?
- Podpisałem roczną umowę, do czerwca 2019 r. Potem będę myślał, co dalej. Na razie zyskałem pewność siebie, mogę grać, a mam nadzieję, że runda wiosenna będzie jeszcze lepsza i wtedy będzie można myśleć o różnych rozwiązaniach.
- Wraca Pan jeszcze pamięcią do Cracovii, ekstraklasy, w której ma Pan rozegranych 6 meczów? Jest Pan rówieśnikiem chłopaków, którzy grają regularnie w ekstraklasie. Ma Pan takie myśli, że jeszcze się Panu uda wskoczyć na ten najwyższy poziom?
- Pewnie, że tak. Jeśli bym nie miał takich planów i ambicji, to może bym sobie nie zawracał już głowy piłką. Trzeba mieć cele, marzenia i do nich dążyć. Spokojnie mógłbym sobie poradzić, trenowałem przecież z tymi chłopakami i wiem, że nie jest to poziom nie do przeskoczenia dla mnie. Przy odrobinie szczęścia i pracy spokojnie mogę tam wrócić
.- Warto dać przykład Mateusza Wdowiaka, pańskiego rówieśnika, z którym graliście wiele w rezerwach Cracovii. Różnie układały się jego losy, a jak pokazała jesień, był najlepszym skrzydłowym Cracovii. Nigdy nie należy tracić wiary.
- Dokładnie tak, Mateusz przez kilku trenerów nie był brany pod uwagę, grał dużo w rezerwach. Przyszedł trener Probierz, postawił na niego i Mati jest na teraz najlepszym skrzydłowym Cracovii. To przykład na to, że nie można się za wcześnie poddawać i trzeba walczyć. Jak przyjdzie szansa, to trzeba ją wykorzystać
.- Dlaczego Panu nie udało się zakotwiczyć w Cracovii, ani potem w I lidze?
- Było wiele przyczyn, dlaczego nie wyszło. Nie chciałbym się zagłębiać w to. Można jeszcze wszystko odkręcić i będę o to walczył. Nie chcę rozpamiętywać tego, co było. Moje wybory mogły być inne.
- Gdy zmieniał Pan środowisko, przenosząc się do Stomilu, na pewno było to trudne.
- O tym mówię. Były to nie moje decyzje, zostałem do tego trochę zmuszony, miałem inne oferty, priorytety i mogło się to inaczej potoczyć. Stomil to była sytuacja podbramkowa, tylko to mi zostało
.- Pamiętam, że ekstraklasowy wówczas Ruch Chorzów Pana chciał.
- Tak, mogłem tam iść, a Stomil był na końcu ofert. To był klub borykający się z problemami. Może gdyby zapadły inne decyzje, byłbym dzisiaj gdzieś wyżej, ale nie chcę rozpamiętywać tego. Wszystko jest do odrobienia.
za https://gol24.pl/krzysztof-szewczyk-nie-gra-juz-w-ekstraklasie-ale-z-niej-nie-zrezygnowal/ar/13835941#3-liga
Klich poszedł po bandzie. Kocham tego gościa.
[quote='Iniemamocny2' pid='1360045' dateline='1548526260']
Klich poszedł po bandzie. Kocham tego gościa.
[/quote]
Świr niezły :)
bramki Klicha
https://www.youtube.com/watch?v=G4EpNjiJHDE
Klich swoimi bramkami, zdaje się, przyczynił się do kilkunastu zakazów stadionowych w Leeds :) Fani nie mogli powstrzymać się od uściskania Mateusza, ale bramka dla Rotherham palce lizać.
- Edytowany
Co za wariat !!!
rozruszał Piątek grę, w tym słabym dzisiejszym meczu. Można powiedzieć, że może być nadzieją dla Milanu. Poziom meczu żenada.
- Edytowany
Klich powiedziała kiedyś ze nie zakończy kariery w Pasach. A ja wierzę ,ze kiedyś będzie taka Cracovia do ktorej będzie chciało się wracać.
[quote='craco8878' pid='1360075' dateline='1548538397']
Klich powiedziała kiedyś ze nie zakończy kariery w Pasach. A ja wierzę ,ze kiedyś będzie taka Cracovia do ktorej będzie chciało się wracać.
[/quote]
Pewnie miał na myśli pewne osoby które są w klubie.Na pewno nie miał na myśli Cracovii jako klub !!!Widziałem ten wywiad i jego zawachanie.
Za to pamiętam że Kosanovic odchodząc zapowiadał że do nas wróci, miło by było
[quote='craco8878' pid='1360075' dateline='1548538397']
[/quote]
Jeszcze nie jest to 100% pewne. Dużo zależy jeszcze od Nas ;)
odnosnie meczu Milanu; truizm ale gra sie tak jak przeciwnik pozwala - to odnosnie tesktow ze nasz eklapa niby lepsza hihi
ale zgoda ze bylo sporo niewymuszonych bledow, na poziomie nasze ogorkowej - po prostu spitolonych zagran ze az zeby bola
Foot truck z Kapim:
https://www.youtube.com/watch?v=oAaAFw8Al74
[quote]
Bartosz Kapustka od lat jest mocno zajarany rapem, kumpluje się z wieloma muzykami z polskiej sceny, a i sam podejmował kilka prób napisania własnych tekstów. Dotychczas jednak wszystkie trafiały do szuflady. Za naszą namową i dzięki wsparciu legendy polskiego rapu, a prywatnie przyjaciela Bartka - O.S.T.R.-a, stworzyliśmy zupełnie nowy kawałek!
[/quote]
[u]Piątus raz [/u]
[quote='starahuta' pid='1360327' dateline='1548791950']
[u]Piątus raz [/u]
[/quote]
Ta słabizna co tylko z karnych strzela ? :P
[quote='Khalid' pid='1360329' dateline='1548792180']
Ta słabizna co tylko z karnych strzela ? :P
[/quote]
Już nie ma śmiechów - Krzysiek zdobył czarny pas w piłce nożnej (a nawet kilka) :D
[img]https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_dxsSJeVBQNGQ0hP3jIwjZ2zSh11yWvSd,w400.jpg[/img]
ile mamy procent od następnego transferu?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)