" Ja pamietam przebieranie sie w barakach po drugiej stronie, na lekkoatletycznym tylko mielismy treningi."
No tak bo ja to brałem udział jeszcze w latach osiemdziesiątych
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Chciałbym kiedyś doczekać takiej sektorówki od klatki po młyn, a na niej Pan Ignacy.
" Chciałbym kiedyś doczekać takiej sektorówki od klatki po młyn, a na niej Pan Ignacy "
O to, to, to !
Herbatę najczęściej robił Pan Maczynski ale Pan Ignacy tez pomagał.[quote='garbus' pid='1336356' dateline='1536053417']
" Pamietam jak w latach 90-tych przygotowywal nam malolatom herbate w barakach na cichym kaciku, nie bylo bogato,ale on z sercem troszczyl sie,zebysmy po treningu nie wychodzili na jesienna slote bez wypicia czegos cieplego. Niby tak niewiele, a jednak bardzo duzo."
Z tego co ja pamiętam, to chyba nie Pan Ignacy robił herbatę, ale na pewo był na każdym treningu trampkarzy starszych i młodszych, a szatnia nie była w baraku, tylko w trybunie stadionu lekkoatletycznego
[/quote]
Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka
[quote='piotrek67' pid='1336398' dateline='1536063715']
Herbatę najczęściej robił Pan Maczynski ale Pan Ignacy tez pomagał.
[quote='garbus' pid='1336356' dateline='1536053417']
" Pamietam jak w latach 90-tych przygotowywal nam malolatom herbate w barakach na cichym kaciku, nie bylo bogato,ale on z sercem troszczyl sie,zebysmy po treningu nie wychodzili na jesienna slote bez wypicia czegos cieplego. Niby tak niewiele, a jednak bardzo duzo."
Z tego co ja pamiętam, to chyba nie Pan Ignacy robił herbatę, ale na pewo był na każdym treningu trampkarzy starszych i młodszych, a szatnia nie była w baraku, tylko w trybunie stadionu lekkoatletycznego
[/quote]
[/quote]
No proszę, kolega ma bardzo dobrą pamięć :)
https://twitter.com/mundodeportivo/status/1036995094400909313
Barcelona zaczyna obserwować Krzyśka?
Mój tata mi opowiadał, jak kiedyś plątał się przy szatniach (a był raczej mikrej postury) i Książek zapytał go, czego szuka. Kiedy ojciec powiedział, że gra mecz, Książek sprawdził skład na tablicy i po znalezieniu jego nazwiska zawiązał mu sznurówki w korkach, pomimo protestów. Tę historię mój tata opowiada przy każymj rodzinnym spotkaniu :)
Dawid Plizga w Goczałkowicach ? :O
[/quote]
[/quote]
Tak Piotrze, Mączyński. To były czasy ;-)
[quote='Pavlopc' pid='1336442' dateline='1536075825']
[/quote]
Jakiego Piątek ma farta, że od nas odszedł. Jakby został to janusz i michałek by mu karierę zjebali.
[/quote]
[/quote]
Mączyński miał na imię Bazyli jeśli dobrze pamiętam. Duży aluminiowy sagan z herbatą i buła z serem żółtym - tego się nie zapomina do końca życia.
[quote='VelVet' pid='1336467' dateline='1536085379']
[quote='Pavlopc' pid='1336442' dateline='1536075825']
[/quote]
Jakiego Piątek ma farta, że od nas odszedł. Jakby został to janusz i michałek by mu karierę zjebali.
[/quote]
Opowiadasz bajki żwirka i muchomorka.
Cracovia i Filipiak uratowali Piątkowi karierę.
Wyjeliśmy go z pozycji 4-ego napastnika w ZL bez szans na granie i rozwój.
Dostał najpierw z kopa pozycje pierwszego napadziora a potem
opędzlowali na pierwsza jako tako sensowna ofertę do idealnego wprost Klubu ,gdzie
mógł zaistnieć.
Bez Cracovii chłopak pewnie przepadłby w Lubinie albo pultał się dopiero teraz gdzieś
w nowym Klubie po straconych 2-ch latach rozwoju. w ZL NIE STAWIANO NA NIEGO.
Poza tym Piątek jeżeli miałby otrzymać jakąkolwiek ofertę z Barcelony to chyba nie sądzicie, że jako gracz Ekstraklasy? :D
Ależ stawiali na niego, ale nie byli w tym konsekwentni. Ułomność polskiej myśli szkoleniowej. Promować emerytów z zagranicy a młodych odstrzelać gdy Ci nie lądują co tydzień w jedenastce kolejki. Ja mam sentyment do ZL :), wydoiliśmy ich na dwóch najlepszych piłkarzy jacy im się przewinęli przez akademie, choć nie da się ukryć że przez kontuzję na jednym już nie zarobimy.
[quote='quentin' pid='1336498' dateline='1536094681']
choć nie da się ukryć że przez kontuzję na jednym już nie zarobimy.
[/quote]
I co nam po tych Filipiakowych milionach, a tak Dąbrowski może wróci za rok do jako takiego grania i oszczędzimy sobie oglądania jakichś paralityków z nie wiadomo skąd
[url=https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/775218/il-secolo-xix-barcelona-obserwuje-krzysztofa-piatka]Barcelona obserwuje Piątka[/url] :D
PS. Podobno tez interesują się Serafinem i Serderowem :P
...a na długiej liście ich skautów są też ponoć Culina i Zenyov. Mamy szansę na duży deal z potentatem. Brawo zarząd, brawo trenerze.
Może zostaniemy zespołem filialnym Barcy? ;)
[quote='kaleb' pid='1336519' dateline='1536133675']
Może zostaniemy zespołem filialnym Barcy? ;)
[/quote]
Była taka propozycja, ale Barca domagała się powrotu WS na ławkę i Filipiak się nie zgodził. :D
Kilka dni temu internet żył wpadką jednego z najdroższych bramkarzy świata - Alissona. Brazylijczyk postanowił zabawić się z zawodnikiem rywali i w dziecinny sposób stracił piłkę. Bardzo podobną wpadkę zaliczył w minionej kolejce Marcin Cabaj. Zabawa bramkarza Garbarni kosztowała jego zespół gola już w 9. minucie. Jak się okazuje, Fortuna I liga ma wiele wspólnego z Premier League.
A tu kolejna "Cabajada" - https://youtu.be/p65mRaVNJsI
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)