[quote='szlaktornad' pid='1255512' dateline='1498488499']
[quote='eredin' pid='1255505' dateline='1498485552']
[quote='szlaktornad' pid='1255484' dateline='1498481456']
[quote='tomecki' pid='1255366' dateline='1498468478']
Za podlajkowanie na Facebooku info o tym, że Jan Mucha u nas nie zagra (czym pokazał jak szybko ostygła jego miłość do Cracovii ) z mojej strony kotwica mu w plecy na drogę.
[/quote]
Jendriska żegnam bez żalu, bo ostatni sezon to kompromitacja, ale też jako człowieka go rozumiem, że lubi, że coś nam się tam nie udało. Niestety.
[b]Twój pracodawca obiecuje Ci nową umowę, jeżeli wykonasz cel (Jeżeli będzie utrzymanie, to będzie przedłużenie umów, z tymi którym kończą się umowy).[/b] Po czym JF robi z gęby dupę - można poczuć się oszukanym, więc mu się nie dziwię. Sam poczułbym się dokładnie tak samo i też przy nie wywiązaniu się pracodawcy z jakiejś umowy, nie życzyłem dobrze.
A że dobrze, że go już z nami nie ma (i to dla obydwu stron). To inna sprawa.
[/quote]
Nie wiem co słyszeli piłkarze, bo mnie tam nie było. Ale pewnie ustalił to z trenerem którego też nie ma.... Erik - powodzenia !!!
[/quote]
Nie chcę szukać czy jest gdzieś wersja audio jak Filipiak to mówi, bo i czasu szkoda, ale PS to druknął:
[url=http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,cracovia-janusz-filipiak-nie-chce-teraz-zmieniac-trenera,artykul,776571,1,1059.html]ostatni akapit[/url]
Ja uważam, że czystka potrzebna. Ale... mogę przełożyć z własnych doświadczeń, jak takie rzeczy odbierają piłkarze. Fajnej atmosfery to nie tworzy.
[url=http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,cracovia-janusz-filipiak-nie-chce-teraz-zmieniac-trenera,artykul,776571,1,1059.html][/url]
[/quote]
[color=#000000][size=medium][font=openSans]Sporej części zawodników [b]chcemy zaproponować nowe kontrakty.[/b] Deleu, Piotr Polczak, który identyfikuje się z Cracovią czy Hubert Wołąkiewicz, który ostatnio ładnie zagrał, to zawodnicy związani z Krakowem, ich rodziny i dzieci dobrze się tu czują. Mam nadzieję, że Cracovia będzie dla nich klubem pierwszego wyboru - podkreśla. [/font][/size][/color]
No dobra... może oszukał Polczaka, bo Hubertowi proponowano kontrakt. O Jendrisku ani słowa ::) Deieu jest z nami.
Zostali Ci co chcieli zostać + Ci których chciał Probierz - dla mnie ok i nie ma co płakać nad rozlanym Polczakiem
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Co do Polczaka to pewnie forum czytał szczególnie pottera o tych podobno jedenastu zajebanych bramkach i uznał że za dużo jednak tych "muszkieterów" w składzie :)
Pan od wuefu (Jankowicz) w ciągu 4 tygodni czerwca zaliczył trzy kluby: Pogoń (1 tydzień), Cracovia (2 tygodnie), Jagiellonia (1 tydzień). Ciekawe czy dostał 3 pensje
Trzy pensje i dwie odprawy :)
http://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-erik-jendriszek-przeszedl-do-ao-xanthi,nId,2410261
CRACOVIA DUMA POKOLEN!!!
jedynym argumentem za przedłużeniem umowy z zawodowym piłkarzem, jest jego gra, zaangażowanie w nią, ocena wartości sportowej. Piłkarze zarabiają zbyt wielkie pieniążki w stosunku do zwykłych śmiertelników, by brać pod uwagę takie aspekty jak "dobrze się czuje w Krakowie", " ich rodziny dobrze się czują", "dzieci chodzą do szkoły" itd. Rozumiem życie prywatne, czasem komplikacje związane ze zmianami zamieszkania ale piłka zawodowa jest rodzajem konkurencji. Bardzo dobry zawodnik zmienia klub, bierze swoje rodziny, i idzie zarabiać dużą kasę w nowe miejsce. Marny zawodnik, by chciał pozostawać w starym miejscu jak najdłużej, jeszcze jak mu nieźle za to płacą.
Nie, pożegnaliśmy na dzisiaj tych drugich, dziękujemy, powodzenia w nowych miejscach - tyle.
Deniss Rakels: Nic nie słyszałem o Cracovii.
W styczniu brano pod uwagę wypożyczenie Rakelsa do Cracovii?
Coś tam spekulowano, ale do mnie taka informacja nie dotarła.
Śledzi pan cały czas losy Pasów?
Jestem na bieżąco, mam kontakt z trenerem i zawodnikami, a mecze Cracovii oglądałem regularnie w telewizji.
Potrafi pan wytłumaczyć, dlaczego Cracovia musiała się bronić przed spadkiem z ekstraklasy?
Mam za daleko z Anglii, by dokonać rzetelnej oceny. Trochę za dużo było w zespole Jacka Zielińskiego kontuzji, ale przecież to nie wina szkoleniowca, po prostu pech. Absencja głównych zawodników w decydujących meczach odbiła się na rezultatach. W niektórych momentach zabrakło też szczęścia. Nie wolno też zapominać o tym, że w ekstraklasie nie da się wygrywać na stojąco. Cały czas poziom ligi w Polsce się podnosi, w zasadzie nie ma łatwych meczów, każdy faworyt ma problemy. Cracovia wpadła w dołek, lecz z nim sobie poradziła i może myśleć o kolejnym sezonie.
Dlaczego Bartkowi Kapustce nie poszło w Leicester City?
Każdy przypadek w piłce nożnej trzeba rozpatrywać indywidualnie. Bartek trafił do zespołu, który zdobył mistrzostwo Anglii, zaraz po ciężkim sezonie dla siebie, zwieńczonym udziałem w finałach Euro 2016 we Francji. Kapustka ma ogromny potencjał, jest młody i wszystko, co najlepsze, przed nim. Na pewno nie może się podłamywać, bo w piłce jak nie wykorzystasz jednej szansy, stoisz przed drugą, trzecią.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/695866/deniss-rakels-nic-nie-slyszalem-o-cracovii
Tytuł dobrany tak tendencyjnie że psem śmierdzi na kilometr
"Gwiazdor" danielewicz w rumunskim fc botosani :D hahahahaha tak koncza frajerzy :)
[quote='Vola1906' pid='1256157' dateline='1498639277']
"Gwiazdor" danielewicz w rumunskim fc botosani :D hahahahaha tak koncza frajerzy :)
[/quote]
"A taki był piękny , amerykański ". :D
Jedyną osobą która wierzyła w talent Danielewicza był Stawowy . Chłopak przepadł , w pewnym momencie przekombinował .
Botosani?
I tak dobrze, przecież od nas odszedł do Sokoła Marcinkowice ;)
Edgar Bernhardt w Stali Mielec
Nowym zawodnikiem Stali Mielec został Edgar Bernhardt.
31-letni pomocnik w poprzednim sezonie występował w niemieckim SV Rödinghausen (Regionalliga West - czwarty poziom rozgrywkowy), dla którego rozegrał 19 meczów i strzelił dwie bramki. W przeszłości reprezentował barwy Cracovii i Widzewa Łódź.
za www.90minut.pl
[quote='hank' pid='1256168' dateline='1498639741']
[/quote]
[/quote]
chyba go nie chcą w tym Botoksani. Dziś zagrał w sparingu w barwach Łęcznej
[quote='tomex' pid='1256465' dateline='1498671513']
[quote='hank' pid='1256168' dateline='1498639741']
[/quote]
[/quote]
chyba go nie chcą w tym Botoksani. Dziś zagrał w sparingu w barwach Łęcznej
[/quote]
Moze źle przeszedł badania jak u nas Forsell :D hahahaha
Marcin Biernat w GKSie Tychy
[url=https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/696257/bartosz-kapustka-odchodzi-z-leicester-city-chce-go-klub-z-bundesligi]Kapi w Bundeslidze?[/url]
A jednak
Krzysztof Danielewicz odchodzi z Górnika Łęczna
Krzysztof Danielewicz nie porozumiał się z władzami Górnika Łęczna w sprawie nowej umowy i odchodzi z klubu.
za www.90minut.pl
Czarnecki testowany w Opolu
Tomasz Brzyski na zgrupowaniu Sandecji
Były obrońca Cracovii Tomasz Brzyski dołączył do zgrupowania Sandecji Nowy Sącz w Gniewinie - poinformował pełnomocnik zarządu ds. sportowych sądeckiego klubu Arkadiusz Aleksander.
35-letni zawodnik w poprzednim sezonie rozegrał 22 mecze w Lotto Ekstraklasie w barwach krakowskiego klubu.
za www.90minut.pl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)