Coraz mniejsze szanse aby był podstawowym zawodnikiem na MME................szkoda!
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
[quote='quentin' pid='1214825' dateline='1485545011']
W Cracovii też by dziś nie zagrał, zatem mała strata.
[/quote]
Nie wiadomo. Ranieri z uporem maniaka stawia na tych samych, beznadziejnych zawodników. Przegrywają piekielnie ważny mecz derbowy (2-1 do przerwy). Według mnie, Włoch poleci jeszcze w tym tygodniu. Gdyby nie to mistrzostwo z zeszłego roku, od jakichś 2 miesięcy Leicester miałoby innego trenera.
[quote='Pavlopc' pid='1214861' dateline='1485550539']
[quote='quentin' pid='1214825' dateline='1485545011']
W Cracovii też by dziś nie zagrał, zatem mała strata.
[/quote]
Nie wiadomo. Ranieri z uporem maniaka stawia na tych samych, beznadziejnych zawodników. Przegrywają piekielnie ważny mecz derbowy (2-1 do przerwy). Według mnie, Włoch poleci jeszcze w tym tygodniu. Gdyby nie to mistrzostwo z zeszłego roku, od jakichś 2 miesięcy Leicester miałoby innego trenera.
[/quote]
A tabelę grupy G LM widziałeś?
Kapustka Kapustką ale od dwóch sezonów gola nie zdobył Van der Biezen!
Ale kogo obchodzi, czy Kapustka zagra na ME czy nie zagra? Cracovia i tak nic z tego nie będzie miała.
Kogoś kto sympatyzuje z Kapim? Rozumiem, że skoro od nas odszedł to spokojnie jutro może wpaść pod samochód.
[quote='janczer' pid='1214894' dateline='1485583515']
Ale kogo obchodzi, czy Kapustka zagra na ME czy nie zagra? Cracovia i tak nic z tego nie będzie miała.
[/quote]
...mnie obchodzi..............cały czas mu kibicowałem...............cały czas mu kibicuje....................i cały czas mu będę kibicował. Takich piłkarzy z charakteru, chciałby widzieć w Cracovii.
- Edytowany
[/quote]
Janczer jak sie znamy od lat to bez urazy ale po prostu bzdurę napisałeś.
Jest Kapustka pierwszym od długich sezonów graczem kadry jednoznacznie identyfikującym się z Pasami,
(ba mającym "własny antydoping na r20";) ) i jednoznacznie w Polsce kojarzonym z Cracovią.
Taki chłopak to skarb marketingowy. Tak jak skarbem dla sąsiadki jest KB płacący składki na ich nie stowarzyszenie i przy każdej okazji podkreślający związki z "onymi".
Pomijając takie "[b]nieistotne[/b] fakty";) ,że ja Piotrek czy Szuwarek kibicujemy Kapustce w dalszej karierze to
DLA CRACOVII JEST NAJLEPIEJ aby Kapustka osiągnął wiele ,zagrał z Lisami w finale LM , w ME etc. itd...
PS: Nie tak dawno mój znajomy sprzed lat mi powiedział ,że był na D[pierwszy chyba raz na Cracovii] ...bo synek chciał koniecznie przyjechać na Pasy i dopingować Kapustkę :)
To takie typowo polskie -zawiść ,zazdrość ,kasa itp.,itd.!
No i to stwierdzenie "Cracovia i tak nic z tego nie będzie miała.".
Jak już wam chodzi tylko i wyłącznie o kasę a nie o młodego ,sympatycznego człowieka związanego mocno z Cracovią /obecnego na każdym meczu juniorów czy rezerw,utożsamiającego się mocno z Pasami/ to Cracovia już za Bartka dostała taką kasę jakiej nigdy jeszcze nie miała za żadnego zawodnika i ma szanse jeszcze na nim zarobić albo w wyniku określonych minut na boisku albo w przypadku następnego transferu a to może się stać już w lecie gdy się zdecyduje na odejście z Leicester lub .właśnie dzięki ME U-21 rozgrywanych w Polsce i na Cracovii.
21-letni obrońca Gracjan Horoszkiewicz trenuje z pierwszoligową Miedzią Legnica.
Horoszkiewicz w rundzie jesiennej występował w czwartoligowych rezerwach Podbeskidzia Bielsko-Biała.
- Edytowany
Ale kogo obchodzą te ME? Głównie chyba zależy na tym samym młodym piłkarzom, którzy chcą się na tym turnieju wypromować. Kapustka powinien już myśleć o sukcesach z pierwszą reprezentacją, a w tym ME to nei zdziwiłbym się jakby mu się nie chciało nawet grać, gdyby grał regularnie w klubie.
[/quote]
Odniesienie sukcesu i zrobienie kariery przez każdego młodego zawodnika, który od nas odszedł (Rakels, Kapustka), czy odejdzie (np. Dąbrowski, czy Jaroszyński) będzie kreowało Cracovię, jako klub w którym można się rozwijać i rozpoczynać wielką karierę.
Dzięki temu łatwiej nam będzie o sprowadzanie młodych, obiecujących talentów (nie tylko z Polski).
Nie sądzę by akurat Bartek strzelał fochy na występy z orzełkiem na piersi.
Pomijam już, że dyskusja jest akademicka, bo by regularnie grać w klubie potrzebowałby chyba interwencji redaktora Stanowskiego na konferencji prasowej w Leicester.
- Edytowany
Aston zaorales tym Stanowskim!!!! :) :D :D :) :D
[quote='Aston1906' pid='1214920' dateline='1485599749']
Nie sądzę by akurat Bartek strzelał fochy na występy z orzełkiem na piersi.
Pomijam już, że dyskusja jest akademicka, bo by regularnie grać w klubie potrzebowałby chyba interwencji redaktora Stanowskiego na konferencji prasowej w Leicester.
[/quote]
Pod warunkiem,ze ow "redaktor" potrafilby zadac pytanie w obcym jezyku.
[quote='Khalid' pid='1214872' dateline='1485555535']
A tabelę grupy G LM widziałeś?
[/quote]
Z całym szacunkiem Khalidzie ale ja widziałem i co z tego? Szczerze mówiąc Kopenhaga i Brugge to pewnie ciężko miałyby żeby utrzymać się w Premier League :D
Nie oszukujmy się - Leicester w tym sezonie jest słabiutkie i zgadzam się ze stwierdzeniem, że gdyby nie mistrzostwo to Ranieri już by poleciał. Pisze się o upartości Stawa czy Ziela i przywiązaniu do składu. Ranieri ma to samo - on gra ciągle tymi samymi nazwiskami i praktycznie nie wprowadza nikogo nowego do drużyny. Choć kadrę to ma szerszą niż my ;)
A mi tam szkoda Gracjana... niespelniony talent ... Mogl grac na MME ale niestety cos poszlo nie tak... mam nadzieje ze nie uderzyla mu woda sodowa do glowy z zarobkow jakie zarabial miedzy innymi w Cracovii,Chrobrym czy Podbeskidziu..
Aha przepraszam ze przerwalem ta wykwintna rozmowe o tym co jest lepsze dla Kapustki czy byc w golabkach zawiniety czy ugotowany w bigosie czy nawet zjedzona w surowce z marchewka... wszystkie opcje Kapustki dla mnie sa smaczne...
Każdy zdrowo myślący zdawał sobie sprawę, że Leicester wykorzystało słabość największych klubów, zdobywając mistrzostwo.Trudno oczekiwać, że drugi raz zdobędą tytuł..To niemożliwe by wszystkie te kluby z Manchesteru, Londynu i Liverpoolu dopadł długotrwały krakowski spleen ...A dwa razy tego samego systemu oszukac się nie da...;)
- Edytowany
Tak to działa -zaufanie u trenera,wsparcie i wtedy można grać -bez tego ani rusz.
"Gdy mam zaufanie i wsparcie trenera, to pokazuję co potrafię – mówi Klich (na zdjęciu). – W niemieckim Kaiserslautern było tak, że po jednym mniej udanym meczu lądowałem na ławce albo na trybunach."
Po przyjeździe z Cracovii do Wolfsburga nie byłem gotowy na grę w Bundeslidze. Stopniowo się aklimatyzowałem, na treningach było raz lepiej, raz gorzej, ale nigdy nie mogłem zweryfikować swoich umiejętności w ligowym meczu. Nie dostałem na to nawet pięciu minut i miałem trochę żalu z tego powodu.
Z Bartoszem Kapustką łączy pana nie tylko fakt, że graliście w Cracovii. On też po wyjeździe z Polski do bardzo mocnej ligi ma kłopoty i nie gra. Dobrze zrobił wyjeżdżając do Anglii?
Uważam, że dobrze. Ja też nie wyjechałem za wcześnie. Jestem pewien, że podobnie jak my, zrobiłoby 90 procent piłkarzy z polskiej ligi. Bartek zderzył się z prawdziwym światem piłkarskim, zobaczył i nauczył się dużo. Moim błędem było to, że z Wolfsburga zbyt późno poszedłem na wypożyczenie. Premier League jest chyba jeszcze cięższa niż Bundesliga. Może wypożyczenie będzie najlepszą opcją dla Kapustki?
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ligi-zagraniczne-Holandia/900681-90-minut-z-mateuszem-klichem.html
zaufanie i wsparcie - hmmmm....a u nas to się nazywa kochankowie trenera ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)