SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Aston1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> >
> > Po serii "kompletnych piłkarzy", tj. po
> > Majorosie, Witkowskim (kultowy wątek o
> > "czarodzieju" ), Tatarze, Kurowskim, Szczocie,
> > Danielu Sikorskim i paru innych, których
> > futbolowy geniusz był broniony do upadłego,
> > nawet jak lądowali gdzieś po okręgówkach,
> to
> > "robienie z siebie idioty" zostało mocno
> > zdewaluowane.
>
>
> Zapomniałeś o Kostrubale i wielu innych.
>
> Poprostu śmieszy mnie jeden jedyny wyznacznik
> przyjmowania tego komu się udało a komu nie
> przez wzgląd na to gdzie wylądował "po nas".
> Czynniki tego kto gdzie wylądował a gdzie mógł
> wylądować w związku z potencjałem jaki
> posiadał często są losowe. Oczywiscie to
> wszystko też jest traktowane wybiórczo i kwestia
> kto gdzie sie kopie po czole zależy od tego czy
> go ktoś lubił czy nie. Taki Kosanovic robi
> oszałamiającą karierę a Giza grający w Legii
> był jej najsłabszym piłkarzem i miernotą.
> Podobnie Van der Biezen, który w Karsruher był
> nazywany Królem czy Klich który "siedzi dla
> kasy".
W przypadku Kosanovica nie można mówić o tym że mu się udało lub ślepym losie. Gra drugi sezon w silniejszej lidze niż nasza, jest podstawowym zawodnikiem, ma duże szanse na przejście do lepszego klubu. Takie mecze jakie gra Kosa, Twoi "kompletni" zawodnicy (wymienieni powyżej przez jednego z kolegów + Kostrubała) mogą tylko oglądać w telewizji.
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Pasiak64 Napisał(a):
Takie mecze jakie
> gra Kosa, Twoi "kompletni" zawodnicy (wymienieni
> powyżej przez jednego z kolegów + Kostrubała)
> mogą tylko oglądać w telewizji.
oczywiscie masz racje. co nie oznacz, że nie mogliby grać albo, że nie daliby rady jakby nie różne inne okoliczności.
Piłka nożna zna wiele zmarnowanych talentów, a przeciętni zawodnicy dzięki szczęściu i pracowitości robią kariery. Tylko, że akurat Kosa jest dobrym grajkiem i to było widać już od debiutu bodajże z Polonią Bytom. Przedtem grał Jarabica, który był najgorszym zawodnikiem Cracovii jakiego pamiętam, a przyszedł zdaje się jako młody talent, a Kosa do rezerw.
Po prostu wreszcie Santo ujawnił swoją definicję "piłkarza kompletnego". To taki, w którym widzi potencjał.
Na takiej zasadzie, ja np mogę mieć potencjał do zostania światowej klasy łucznikiem. Nieważne, że mi to zwisa, a ktoś tam ciężko trenuje i zdobywa medale mistrzostw czy olimpiad, to ja jestem "łucznikiem kompletnym" :D
Santo używa hiperboli bo bawi go jak innych boli ;)
I widzisz SaNto.
Steblecki zagrał w E-klasie w 43 meczach i strzelił 2 bramki, a Rok w 38 i nie strzelił nic. Dodatkowo Sebastian jest 5 lat młodszy.
Przypadek Suarta ci oględnie lecz obrazowo wyjaśnił Aston.
Rozkminił też problem z Tobą. Ty nie próbujesz przeanalizować wartości zawodnika, tylko opierasz się na doznaniach estetycznych, że tak to ujmę. Czyli rozmawiamy o różnych rzeczach.
Sebastian Klimczyk - 20-letni zawodnik grający wcześniej między innymi w juniorskiej drużynie Cracovii zasili zespół Dziecanovii
Mówienie że Żytko to profesor to jakaś abstrakcja. Jak padała w jakimś meczu dla przeciwników bramka to winny lub współwinny był Żytko , nie wiem czemu żaden trener nie spróbował go na środku pomocy(bądź nie przypominam sobie), tam mniejsze ryzyko utraty po błędzie, a i komfort psychiczny większy(umówmy się Żytko psychicznie w Cracovii był totalnie spalony). Druga sprawa podania, czasami aż mnie skręcało jak w odległosci 5 metrów(nie atakowany zupełnie nic) podawał do obrońcy z taką siłą która by spokojnie starczyła żeby z naszej połowy dokopać piłke to bramki przeciwnika.
jednego mniej- zarząd dziękuje za czas spędzony w Klubie a nie za grę ;)
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/kontrakt_armiche_z_cracovia_rozwiazany_za_porozumieniem_stron
piotrek67 Napisał(a):
> jednego mniej- zarząd dziękuje za czas spędzony
> w Klubie a nie za grę ;)
Nagrał sie tyle co kot napłakał .
Krzysiu Nykiel strzelił bramkę dla Zawiszy na 3:0 w meczu z Chrobrym wygranym 4:1.
Oglądałem fragmenty meczu Zawiszy z Arką, normalnie Krzysiu grał nawet lepiej niż kiedy walczył o kontrakt u nas :)
http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/013/604/thisisbait.png obrazek wyjaśniający
Czy naprawdę Forumowicze po [b]DEKADZIE![/b] dalej się nabierają na trolling reguralnie uprawiany przez Santo?
Przecież to z 200 mil morskich pachnie jak wkręcanie nas absurdalnymi tezami o wręcz mistycznych zdolnościach piłkarskich bardzo przeciętnych kopaczy. O ile w 2011 jeszcze można się było uśmiechnąć pod nosą patrząc jak ludzie wyrywają włosy z głowy i starają się prowadzić absurdalne polemiki by storpedować bądź co bądź bardzo kontrowersyjne tezy tak teraz jest to poprostu bardzo zastanawiające.
Radek powiedział o jednej stronie Cracovii, a nie zdradził, dlaczego nam nie wyszło. Ja tego nie powiem, to już tajemnica szatni.
Rafał Ulatowski: Nie jest 40-latkowi łatwo budzić się rano i nie mieć planu na przyszłość | weszlo.com
http://weszlo.com/2015/08/14/rafal-ulatowski-nie-jest-40-latkowi-latwo-budzic-sie-rano-i-nie-miec-planu-na-przyszlosc/
;)
w 24 minucie Zaglebie - Lech Janus strzela gola na 1:0
Do przerwy Lubin prowadzi 2-0... Kolejorz w dołku.
Orlean Napisał(a):
> Do przerwy Lubin prowadzi 2-0... Kolejorz w
> dołku.
Radość z kolejnej wyjazdowej wygranej połączona z drobnym świętowaniem tego sukcesu, spowodowała pomyłke wątków i umieszczenie informacji nie na temat- sorry.;)
Hmm Janus to typowy skrzydłowy, a u nas za pasjonata grał na boku obrony i dlatego zbierał joby.
janus to żart z zawodu piłkarza. proszę tylko bez tęsknot do niego
ten Twój żart co mecz wali gola.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)