docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gra w
> pucharach z 4 miejsca to są dla klubu wydatki
> netto.
I po co te bzdety?
Poważny człowiek, docent a stawia jakieś nieudokumentowane tezy ;)
Premia z C+ jest porównywalna w przypadku 3 i 4 miejsca, dodatkowa kasa za lokatę (od PZPN) też przysługuje za 4 miejsce, choć nie jest to 1,5 mln a tylko 0,5 mln.
Bilans zysków i strat jest ciężki do policzenia, a już na pewno przed losowaniem.
-
-
Sytuacja w tabeli. Kto utrzymanie, kto puchary, gdzie my?
Brązowy medal cenniejszy niż puchary,wiec może nam odda życie za te lata łez;-)
ps.jak patrząc na tabelę,wyniki co kolejkę,wystarczyło by rakels został i dąbro bez kontuzji ,i walczymy o majstra w " lidze buraka pastewnego",bez ciśnienia proszę, moje odczucie patrząc na naszą ligę kopaną;-)
mcz_ Napisał(a):
> A ponieważ puchary mamy praktycznie zapewnione
> (chyba, że okażemy się frajerami roku), to
> powiem Wam, że marzy mi się faza grupowa LE, a
> tam mecze z Manchesterem United (wczoraj
> prawdopodobnie stracił szanse na Lige Mistrzów)
> lub Ajaxem. West Ham United też atrakcyjny
> przeciwnik - jeden z nielicznych angielskich
> klubów, który ma rzeszę kibiców o starej,
> angielskiej mentalnośći, zatem pojedynek
> atrakcyjny kibicowsko.
-----------------------------------------------------------
to brzmi jak trabant ustawiony na pole position w F1 z emerytowanym panem Mieciem w środku ,kurczowo ściskającym kierownice przed startem i cieknącą śliną ;)
docent Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Miało być pięknie jak nigdy, a skończy się jak zawsze.
>
> No przesada, i to gruba. Jest super, walczyliśmy rok temu o utrzymanie, teraz realnie walczyliśmy o podium.
Miałem na myśli, że kolejny raz jak jest mecz w którym można coś uzyskać (konkretne miejsce w tabeli w ważnym momencie) to przegrywamy. To samo było w 30 kolejce i jeszcze kilka razy wcześniej i później jak można było zmniejszyć dystans do czołówki
Sezon oceniam wysoko. Bardzo wysoko.
No cóż, [b]przeszło milion zł mniej[/b], a tu już mi walą od niepoważnych:) Wyjazdy do Karagandy i na Wyspy Owcze chyba ten milion by pokrył, a może by jeszcze zostało na jakieś frytki?:D
Mnie jako starego kibica rozgrywki trzymały do 30 rundy, a pozostałe 6 meczy oglądam na dużym luzie - widocznie to stare przyzwyczajenie:D
Jeszcze nie przegraliśmy tego 3 miejsca. Piast z Zagłębiem zagra poważny mecz.
Wszyscy graja poważne mecze, nawet paprykarze.;)
Ciekaw jestem czy Pogoń spróbuje popsuć fete w Warszawie. Na remis ich tam stać.
Tak jak było stać nas i piasta.
mcz_ Napisał(a):
> Ciekaw jestem czy Pogoń spróbuje popsuć fete w Warszawie. Na remis ich tam stać.
Uważam, że wątpię. Zarówno w "stać" jak i w chęć. Pogoń nie ma już szans na puchary, bo co najwyżej wyprzedza nas lub Lechię. Obu nie mogą. Optymistycznie (z ich punktu widzenia) piąte miejsce. Chyba, że będą chcieli pokazać środkowy palec byłej zgodzie.
Jeśli nie będzie jakichś pozaboiskowych układów/a mam nadzieję, że wszystkie mecze są grane uczciwie/ to paprykarze mogą napsuć trochę krwi lampucerze .
hank Napisał(a):
> Jeśli nie będzie jakichś pozaboiskowych układów/a mam nadzieję, że wszystkie mecze są
> grane uczciwie/ to paprykarze mogą napsuć trochę krwi lampucerze .
Wystarczy, że zrobią to co im wychodzi najlepiej - zagrają na remis ;)
Nienawiść do byłego kochanka to zwykle mocny argument, ale czy zadziała? A na poważnie: ten mecz będzie mocno obserwowany, komentowany być może przez lata. Na pewno nie wyjdą na boisko, żeby się na nim położyć.
Dostaną bramkę w 7 minucie i myślami będą w PKSie do Szczecina.
Ide o zaklad,ze nawet nie pierdna w warszawce i tymbardziej bedzie nas bolala przegrana z nimi. Oni juz swoje zrobili, ograli najwiekszego wroga(w sensie kibicowskim) przed wlasna publicznoscia, na pozegnanie sezonu. Na legie pojada sobie pokopac, pewnie na wiekszym luzie, moze niektorzy beda sie chcieli pokazac w kontekscie transferu(tylko wlasciwie kto tam sie nadaje?)
...nie przewiduje niespodzianki w Warszawie. Zapewne będzie sędziował Pan Euro, a więc będzie posprzątane:D
W końcowy rozrachunku może nam braknąć tego 1 pkt straconego w Szczecinie. Jeśli Piast zremisuje z Zagłębiem, a my wygramy to niestety 3 miejsce nie dla nas.
W każdym razie dobrze dla nas by było żeby paprykarze chociaż do przerwy się dzielnie trzymali w Warszawie. Wtedy Piast na pewno nie odpuści walki.
tak jak przypuszczałem, ostatni mecz na swoim boisku z Lechią, zadecyduje jak zapadnie ten sezon w pamięci. Tym wszystkim, co wyciągali forowiczom wpisy oceny szans Cracovii przed sezonem, czy szans przed rundą finałową, kłania się lęk przed ostatnim meczem. Tym wszystkim, co lekceważyli Lechię (wg mnie cholernie silnej drużyny, z b.dobrym trenerem), kłania się lęk przed ostatnim meczem. Osobiście oceniam sezon jako bardzo udany, bez względu na wynik ostatniego meczu. Zrobiliśmy tym składem wynik ponad stan a o ostatecznym miejscu zdecydują takie "depnięcia" jak w kolarstwie finisz mocnych sprinterów połykających słabszych. Czy jesteśmy bez szans ? Domu własnego bym na zwycięstwo Pasów nie postawił, ale remis jest w zasięgu. Oczywiście, trzeba walczyć o zwycięstwo, bo dla wielu kibiców liczy się medal a nie czwarte pucharowe miejsce.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)