To kto po derbach? Michniewicz, Zieliński a może Waldek?
-
-
[9] Piast Gliwice - CRACOVIA, sobota 20 września, godz. 15:30
To co, Podoliński przeczyta forum i w derbach na obronie Mikulić, Jaro i Mrozik?
Powie mi ktoś o co chodzi w tej sprawie z Pilarzem?
Nie po derbach tylko przed nowa miotla musi byc na derby bo jak nie to 0:5
Pasiak.1906.KSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To kto po derbach? Michniewicz, Zieliński a może
> Waldek?
Zaraz Stawowy bedzie wolny... ;)
Zibiland Napisał(a):
> Pasiak.1906.KSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > To kto po derbach? Michniewicz, Zieliński a
> może
> > Waldek?
>
> Zaraz Stawowy bedzie wolny... ;)
Tarasiewicz pewnie też :)
Wynik paskudny... Tak tylko przypominam, że od Piasta ostatnio dostaliśmy 1-5, bramka "honorowa" kuriozalna, no i mecz u siebie. Przed meczem moglibyśmy doliczać sobie trzy punkty tylko z jedną drużyną, z Nami. Szkoda, że to niemożliwe, he, he.
Macieksc Napisał(a):
> Nie po derbach tylko przed nowa miotla musi byc na
> derby bo jak nie to 0:5
kup sobie w ikei
Macieksc Napisał(a):
> Nie po derbach tylko przed nowa miotla musi byc na
> derby bo jak nie to 0:5
Nikt nie zrobi nic z takimi artystami futbolu jak Marciniak, Zytko,Nyiel plus Dabrowski.
Nawet Bogu by rece rozlozyl i powiedzial ze z tego piachu on bicza nie ulepi i poprosi o wode zeby inne cuda robic ;)
Diabel Napisał(a):
> Macieksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie po derbach tylko przed nowa miotla musi byc
> na
> > derby bo jak nie to 0:5
>
> kup sobie w ikei
Lubię to !
Pasiak.1906.KSC Napisał(a):
> To kto po derbach? Michniewicz, Zieliński a może
> Waldek?
Waldek to za poważny gość żeby się zgodził przyjść do tego burdelu,Michniewicz też się nie zgodzi bo wie co w trawie piszczy ,najprędzej Hajto.
Kolejny dramat, kolejny żal dupę ściska, dokąd tak można. A przed nami derby, może lepiej je oddać WALKOWEREM ?
Pilarz zasiedział się na bramce, dziś nic nie wybronił, może należałoby wpuścić na derby Stępniowskiego ?
Obrońców - dramat - nie ma na kogo zamienić, ale chyba trzeba grać 4-ką.
Pomocnicy szkoda gadać, a o napastnikach nie wspomnę. Nowak i Zjawiński przeszli koło meczu i chyba żyją "świetlaną przeszłością".
Jedynie Ćovilo odstaje in plus, ale boję się, że zechce zrównać się poziomem z resztą, albo szybko ucieknie do lepszego klubu. Po cholerę męczyć się z takimi patałachami.
a mialo byc tak fajnie i tak milo , mielsmy kolejny raz byc potega.Pozyblismy sie wstrenego staowego i mialo byc pieknie .A jest jak za platka .Zal k... to ogladac.
Nowi zawdonicy , nowy swietny mlody trener , taki k... mily ze wszyscy srali po gaciach , ten wstretny stawowy nie chcial kupowac szrotu to go wywalili bo forsy sie nie dalo prac.
A tetraz forsa uprana a d... sprzedana.
I k... znowu bede chodzil z glowa spuszczona po derbach a w calej pracy beda oczywiscie z falszywa nutka sie litowali nad moim klubem i nawet k... nie mam co im powiedziec.
Bratis Napisał(a):
> a mialo byc tak fajnie i tak milo , mielsmy
> kolejny raz byc potega.Pozyblismy sie wstrenego
> staowego i mialo byc pieknie .A jest jak za platka
> .Zal k... to ogladac.
> Nowi zawdonicy , nowy swietny mlody trener , taki
> k... mily ze wszyscy srali po gaciach , ten
> wstretny stawowy nie chcial kupowac szrotu to go
> wywalili bo forsy sie nie dalo prac.
> A tetraz forsa uprana a d... sprzedana.
Taaaaa, żadnego szrotu Stawowy nie ściągnął. Ja p.....
Nie chce mi się wymieniać. Arka i GKS też miło wspominają transfery Stawa.
A w Miedzi robi taki wynik, że ciawasy z Legnicy wybielały i się wzięły do roboty z wrażenia.
jancrac Napisał(a):
> Kolejny dramat, kolejny żal dupę ściska, dokąd
> tak można. A przed nami derby, może lepiej je
> oddać WALKOWEREM ?
> Pilarz zasiedział się na bramce, dziś nic nie
> wybronił, może należałoby wpuścić na derby
> Stępniowskiego ?
hm jestem za, co więcej Stępniowski wie co to są DERBY Krakowa, może inaczej je widzi niż my ale wie o co chodzi w końcu jest z Krakowa.
Nasz cały dorobek w 9 meczach to 2 szczęśłiwe wygrane (niezbyt zasłużone) i 2 remisy. Acha i brak nadziei na lepsze jutro !
Chociaż siatkarze pokazują nam klasę , po wygraniu 1 seta prowadzą w drugim 17 : 11
Gdyby tak nasze grajki wzięły choć 50 % przykładu z ich walki.
Proponuję przewrotnie popatrzeć na ten mecz od innej strony - nieco sarkastycznie.
[b]Gdyby nasi piłkarze mieli taką skuteczność jak tamci z Piasta tzn. stuprocentową to wówczas wygralibyśmy 9-4[/b] (no może 9-5 bo Jurado zmarnował jeszcze "setkę" po mikołajowym prezencie naszych obrońców w drugiej połowie).
Wszak ze statystyk wynika, że Piast oddał 4 strzały celne, a Cracovia 9, a wszystkich strzałów Gliwic było 14, przy 25 Cracovii.
Tak więc do kwestii tragicznie słabej postawy naszych obrońców należy dodać problem katastrofalnej nieskuteczności bo np przy stanie 0-0 Dialiba nie trafił praktycznie do pustej bramki, a z kolei gdy wynik brzmiał 3-1 Rakels nie wykorzystał setki [a wystarczyło założyć bramkarzowi tzw."siatkę"].
Nie zmienia to faktu, że obrona zagrała kompromitująco, podobnie zresztą jak w poprzednim meczu z Łęczną. Tylko, że w tamtym meczu mieliśmy "górę" szczęścia.
Jednak to tylko potwierdza wcześniejsze spostrzeżenia: mamy bardzo słabą drużynę, której najsłabszą formacją jest pozbawiona stopera obrona.
To prawda, gdyby przód robił co do niego należy to tył nie miałby też tyle roboty.
PS: jedyny + meczu to brak żółtka dla Cavilo. Jedyna nadzieja na derby.
Coraz bardziej mam dość... Wczoraj po pierwszej połowie chyba pierwszy raz odkąd pamiętam, po prostu dałem sobie spokój. Szkoda mojego czasu i moich nerwów, by patrzeć jak te patałachy ośmieszają Cracovię.
Jak nic się nie zmieni w tym sezonie na lepsze, to w przyszłym chyba zrobię sobie urlop od chodzenia na mecze, wpadnę od czasu do czasu, ale nie będę chodził na wszystkie, dość już tego masochizmu który się uprawia przez lata chodząc oglądać naszych kopaczy.
Mecz to kompromitacja. Z takimi ogórkami, jak Piast dostajemy cztery gole. Spadliśmy do poziomu drużyny wąsatej miernoty-myślałem że jest to niemożliwe.
Cała obrona do wy.ebania. Mam nadzieję że nie zobaczę już na boisku Marciniaka, Żytki. to nie są piłkarze nawet na poziom III ligi.
mam dość tego błaznowania, jak tak dalej będzie to przestanę chodzić nawet z obowiązku
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)