[quote='prestidigitatorRioletto' pid='1326981' dateline='1532385119']
Podsumowując Pan eredin jednego wieczora zdążył:
1, Zaapelować by wstrzymać się z jakimikolwiek osądami, bo "wszystko wyjaśni się jutro"
2. Jednoznacznie stwierdzić, że, Miro Covilo, cytuję "chciał wydymać Cracovię", a pp Tabisz i Bałdys "nie pozwolili Cracovii wykorzystać"
3. Zalajkowac post Pana Karvina,w którym zawarty jest jednoznaczny apel o usunięcie z klubu pp Tabisza i Bałdysa
Albo Pan eredin ma duuuużą rodzinę z szerokim dostępem do jednego stanowiska komputerowego, albo mamy do czynienia z bardzo ciekawym przypadkiem rozdwojenia (roztrojenia?) jaźni :)
[/quote]
Ad vocem :)
Nadal podtrzymuję to co pisałem. Utrzymanie Miro i wyjaśnienie sprawy jest teraz numerem jeden.
Miro rzeczywiście chciał odejść z Pasów i postawił sprawę na ostrzy noża mimo że zgodnie z przepisami FIFA nie mógł tego zrobić.
Moje zdanie nt Jakubka i Bałdysa nie odbiega przesadnie od zdania większości forumowiczów, choć Profesor na spotkaniu z kibicami jasno powiedział że nie ma tematu usunięcia Tabisza. I nie będzie. Kto był, ten słyszał.
Moje posty nie są rozdwojeniem jaźni. Na dziś najważniejsze jest zatrzymanie Miro i sprawienie by nadal chciał "umierać za Cracovię". To jest cel numer jeden.
-
-
Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !
[quote='rex.' pid='1326980' dateline='1532384595']
No to ja również krótko.
No, może trochę mniej krótko niż Ty.
[b]Czy masz dowody, że Miro chciał Cracovię wydymać, bo piszesz to w tonie, jakby stwierdzającym fakty?[/b]
Jeśli się mylę, popraw mnie proszę.
Wiadomo jest jedynie to, że z Mirem kontaktowało się Lugano, cokolwiek to znaczy.
Może rzucili mu luźne zapytanie, może to była inicjatywa agenta, a może dostał wprost propozycję kontraktu (co już jest nielegalne bez zgody klubu macierzystego, czytaj Cracovii).
Oświeć nas, jeśli wiesz więcej.
[b]Co więcej, na podstawie dotychczasowych informacji i wiedzy jak działa klub, to prędzej Miro na ten moment wygląda na wydymanego, bo propozycja którą rzekomo otrzymał, była zapewne inna od tego, na co się umawiali.[/b]
Inaczej nie byłoby całego dymu.
Tak swoją drogą, skoro tak łatwo Ci idzie operowanie kwotami netto/brutto - jakby to nie robiło jakiejkolwiek różnicy - to zadam Ci małe pytanie:
Zarządzasz może ludźmi?
A jeśli tak, to czy najpierw obiecując komuś kwotę XXXX netto, prezentujesz potem tę samą kwotę brutto bez żadnej żenady?
Albo sam miałbyś dostać podwyżkę w kwocie netto a potem się okazuje, że to kwota brutto.
[b]Byłbyś zadowolony?[/b]
[/quote]
Też krótko bo jak widać sporo pasiastej braci ładuje we mnie jak w bęben tylko dlatego że nawołuję do umiaru i rozsądku.
Dowody? Potwierdzenie ustne dyrektor(nie chcę pisać szantaż choć to słowo jest bardziej adekwatne) ze strony Miro - było o tym na forum kilka tygodni temu.
Miro czuje się wydymany bo klub rzekomo nie dotrzymał obietnicy która została wymuszona na nim szantażem. Ale być może zauważyłeś, nikt nie wie co to była za obietnica bo Miro jakoś ucichł po swoim wpisie a tzw kumaci g..wno w tej sprawie wiedzą opierając się wyłącznie na oświadczeniu MKS. No, może ewentualnie plotkach.
Będąc wydymanym przez korpo nie byłbym zadowolony. Ale warto pamiętać, że dwa lata wcześniej Miro podpisał kontrakt dostając podwyżkę i kaskę za podpis a teraz, gdyby nie jego pierwszy krok to sprawy by w ogóle nie było. Bo gdyby to agent poszedł do Tabisza to dostałby takiego kopa że z powrotem znalazł by się w domu. Miro sam rozmawiał o tym z Probierzem i pięterkiem. To wg Ciebie było fair?
To że JT i TB są boorakami jest dla wielu oczywiste. Ale fakt jak klub zachował się w sprawie Kapiego, Dąbro, Piątka czy Rakelsa (była umowa ustna że mogą odejścp o sezonie za kaskę i odeszli bez dymu), pokazuję że wina niekoniecznie leży TYLKO na piętrze. Gdyby Lugano chciało Miro kupić, to zapewne rozmowa byłaby inna. Ale oni chcieli piłkarza Cracovii ZA DARMO !!!!
[b]Ciekawe co byście powiedzieli gdyby pięterko się na to zgodziło.[/b]
Napisze tylko tyle. Mam prawie dwa tysiące kilometrów do Krakowa i jest mi k.urewsko przykro, że nie mogę się pojawić dzisiaj na Wielickiej.
Tam powinien być dziś każdy, kto chce pokazać, że na Cracovii mu zależy. Nie po to żeby powymachiwać szabelką, ale by pokazać, że Cracovia to My. Klepać w klawiaturę może każdy, ale zobaczymy ilu poświęci te kilka godzin, żeby pokazać, że mamy dość wycierania sobie mordy Cracovią przez tych frajerów.
Legenda nie legenda. Być może też nie jest bez winy. To nie ma znaczenia. Chodzi o to, że oni nie pierwszy raz robią z tego klubu pośmiewisko. Choćby hokeiści by mieli w tym względzie dużo do powiedzenia, ale niestety nie mają takiej siły przebicia.
Mam nadzieje, że pojawi się sporo osób. Czy to coś da? Nie wiem. Ale trzeba pokazać, że mamy ku.rwa dosyć. Jeśli potrafisz tylko narzekać na internecie i oglądać mecze w papuciach przed telewizorem to..
Uj z takich kibiców
- Edytowany
Apeluje jeszcze raz do kolegów o usnunięcie szkodnika eredina raz na zawsze z naszego forum .Każdy jego post to wybielanie nieudolnych tabisza i bałdysa i plucie we własne gniazdo . Jak jest krytyka tabiusza i bałdysa to ich broni szukając winnych gdzie indziej .
Czasem tylko zręcznie manipuluje że chce dobra klubu .Tylko pytanie jakiego klubu ?Jak ladacznicy z r22 to pełna zgoda .
Prosze administratorów szczególnie Koziołka przyjrzyjcie się tym szkodliwym wypocinom eredina .To jest dzialanie celowe by jak najbardziej Cracovii zaszkodzić .Działanie metodyczne i cykliczne .
.Usuńcie to zgniłe jajo RAZ NA ZAWSZE .
Precz z bałdysem i jego adwokatem eredinem .
[quote='potter' pid='1327008' dateline='1532419954']
Apeluje jeszcze raz do kolegów o usnunięcie szkodnika eredina raz na zawsze z naszego forum .Każdy jego post to wybielanie nieudolnych tabisza i bałdysa i plucie we własne gniazdo . Jak jest krytyka tabiusza i bałdysa to ich broni szukając winnych gdzie indziej .
Czasem tylko zręcznie manipuluje że chce dobra klubu .Tylko pytanie jakiego klubu ?Jak ladacznicy z r22 to pełna zgoda .
Prosze administratorów szczególnie Koziołka przyjrzyjcie się tym szkodliwym wypocinom eredina .To jest dzialanie celowe by jak najbardziej Cracovii zaszkodzić .Działanie metodyczne i cykliczne .
[/quote]
Oj, Potter, liczyłem że stać Cię na więcej...
Eredin napisal:
[color=#000000][size=small][b]To że JT i TB są boorakami jest dla wielu oczywiste. Ale fakt jak klub zachował się w sprawie Kapiego, Dąbro, Piątka czy Rakelsa (była umowa ustna że mogą odejścp o sezonie za kaskę i odeszli bez dymu), pokazuję że wina niekoniecznie leży TYLKO na piętrze[/b].[/size][/color]
-------------------------------------------------------
Chwalcie Pana!!!
Nie wierze w to co wlasnie przeczytalem!!!
Zostalem oswiecony!
Panowie i Panie rowniez!
Drodzy Pasiacy Pasiaczki!
Nalegam wrecz na przeprowadzenie zbiorki dla Panow JT I TB za okazanie lojalnosci , czlowieczenstwa, za pokazanie swojego bohatereskiego charakteru w stosunku do KLUBU CRACOVIA!!!
Nigdy nie wiedzialem ze Ci panowie potrafia pokazac ze maja zlote serce ze sa tak wspanialymi ludzmi!
Otoz Ci dwaj panowie pozwolili/zgodzili sie na transfer naszych gwiazd z duza kase!!! Rozumiecie moi drodzy koledzy i kolezanki !!! ZGODZILI SIE! POZWOLILI odejsc Kapustce , Rakelsowi , Piatkowi czy Jaroszynskiemu
co prawda przy jednym transferze odezwalo sie instykt diabla i probowali wydymac Tarnovie ale w stosunku do samego pilkarza okazali swoje zlote serce!!!!!
czym ze jest wyczyn Kaluzy , czy jakiegos tam Covillo do tych dwoch Panow!!! ich bohaterskie zachowanie w stosunku do klubu i pilkarzy powinno byc zaznaczone na zawsze na stadionie lub pod stadionem!!!
Zyj nam Kubusiu i Tomku jak najdluzej !! za wasze zlote serca bo dzieki wam i wasza zgode za duze miliony pozwoliliscie odejsc naszym gwiazdom !!!!
P.s Stuknij sie chlopie w leb tak raz a porzadnie.
Spisek, spisek, wszędzie agenci R20.
Nie dajmy się zwariować
[quote='potter' pid='1327008' dateline='1532419954']
[/quote]
Naucz się, że to jest FORUM KIBICÓW CRACOVII, miejsce w którym ma prawo wypowiedzieć się każdy - począwszy od zwolenników mądrych głów z Wielickiej na kumplach piłkarzy kończąc. Babcia, dziadek, murarz, taksówkarz, chłop, baba maja równe prawo wyrazić tutaj swój pogląd po to aby oc go przedyskutować, wyśmiać albo pochwalić.
[quote='Nesta' pid='1327010' dateline='1532420494']
Eredin napisal:
[color=#000000][size=small][b]To że JT i TB są boorakami jest dla wielu oczywiste. Ale fakt jak klub zachował się w sprawie Kapiego, Dąbro, Piątka czy Rakelsa (była umowa ustna że mogą odejścp o sezonie za kaskę i odeszli bez dymu), pokazuję że wina niekoniecznie leży TYLKO na piętrze[/b].[/size][/color]
-------------------------------------------------------
Chwalcie Pana!!!
Nie wierze w to co wlasnie przeczytalem!!!
Zostalem oswiecony!
Panowie i Panie rowniez!
Drodzy Pasiacy Pasiaczki!
{...}
[b]P.s Stuknij sie chlopie w leb tak raz a porzadnie.[/b]
[/quote]
Czytasz Nesta ze zrozumieniem? Wiem, że tak. Nie chodzi o to, że pozwolili czy nie, ale o to, że jak klub umówił się na coś z piłkarzem to słowa dotrzymał. Z piłkarzem który jest ważną częścią drużyny. Dlatego proszę o cierpliwość i wyjaśnienie sprawy dzisiaj przez Probierza i Miro.
Bo tak jak wcześniej pisałem, jeśli to samowolka Bałdysa i Tabisza, to powinni zostać wy (tu wstaw co chcesz), ale jeśli nie, to co?
Kij ma zawsze dwa końce i jeśli nawet Miro nie był w porządku w co nie wierzę to mam nadzieję że dzięki tej akcji będzie to koniec lub chociaż początek końca tandemu z pięterka. Tabisz i baldys WNR!!!
Merol to jak piszesz jest forum kibiców Cracovii .I tu pełna zgoda .
Tyle że niektórzy tacy jak eredin bronią nieudaczników bałdysa i tabisza zawsze .Pytanie czyich interesów broni eredin bo pewno nie Cracovii .Skoro wszyscy widzą ,słyszą na codzień o tych ciągłych świństwach krętactwach pięterka ,a on ich stale wybiela i broni rękami i nogami to komu wyrządza krzywdę ?W czyim interesie jest by tacy ,,prezesi ''jak baldys byli w klubie ?
Nie tylko ja to widze. Pisał o tym ostatnio zuberek cały pobyt na forum ogranicza się do wejscia w momencie krytyki tabisza i bałdysa siania fermentu wybielania działań nieudaczników .Polecam ci kolego- przejrzyj tak wpis po wpisie kiedy się pojawia i co wpisuje .Wnioski pozostawiam tobie ....
Ostatni wpis eredina jest tylko sprytną manipulacją -widzicie ja też dostrzegam że mogła być to samowolka tabisza i bałdysa .
[url=https://www.facebook.com/mistrzpl/photos/a.162966127650223.1073741829.146481272632042/247556689191166]https://www.facebook.com/mistrzpl/photos/a.162966127650223.1073741829.146481272632042/247556689191166[/url]
Potter, zanim kogokolwiek zaczniesz obrzucać błotem spytaj dzisiaj Covilo czy chce grać w Cracovii.
To jest klucz. Czy on chce dalej tu grać, czy może jego żona oszalała jak zobaczyła zdjęcia pięknego Lugano w necie.
Moja by na pewno oszalała, jak i wiele innych ;)
Jasło jak zawsze obecne na wielickiej ! Do zobaczenia :)
[quote='squier strat' pid='1327021' dateline='1532425981']
Potter, zanim kogokolwiek zaczniesz obrzucać błotem spytaj dzisiaj Covilo czy chce grać w Cracovii.
To jest klucz. Czy on chce dalej tu grać, czy może jego żona oszalała jak zobaczyła zdjęcia pięknego Lugano w necie.
Moja by na pewno oszalała, jak i wiele innych ;)
[/quote]
A Ty byś pracował u pracodawcy, który Cię oszukuje?
Nie.
Ale tez nie poszedłbym z prośba o podwyżkę mając świadomość, ze forma sportowa jest daleka od oczekiwanej przez kibiców i pracodawców.
Przecież od kontuzji to on uja gra. Tylko nie mówcie, ze walczy, bo to jest jego obowiązek.
[quote='squier strat' pid='1327024' dateline='1532427357']
Nie.
Ale tez nie poszedłbym z prośba o podwyżkę mając świadomość, ze forma sportowa jest daleka od oczekiwanej przez kibiców i pracodawców.
Przecież od kontuzji to on uja gra. Tylko nie mówcie, ze walczy, bo to jest jego obowiązek.
[/quote]
No to trzeba było mu powiedzieć, że nie zasługuje. Pomimo słabszej formy Miro zdecydowanie przerasta dyspozycją ponad połowę naszej podstawowej jedenastki.
Bałdys z Tele(tabiszem) dziś pewnie opuszczą pieterko tylnymi drzwiami jak juz tego nie uczynili.
Procesor dobry. Toooo wiadomo.
Tabisz dobry? Ooooo to nowość.
Tylko Bałdys zły, ciekawe, ciekawe.
Coś wyczuwam po kościach drugie dno.
[quote='squier strat' pid='1327024' dateline='1532427357']
Nie.
[/quote]
Ogolnie zgadzam się z tym co napisałeś. Miro przed kontuzją a po kontuzji to inny zawodnik, mimo wszystko w powietrzu i tak robił różnicę. Nie wyobrażam sobie żeby taki Piech przeskoczył Covilo, tak jak przeskoczył w zeszłym sezonie Helika i Dytiatiewa i w ostatnim meczu też przeskoczył Helika, tylko ostatnio bez konsekwencji. Chodzi mi tutaj tylko o gre w powietrzu, mimo wysokiego składu jakoś tak rożnicy nie widać, a Miro ją robił. Pod tym względem byłaby to strata.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)