Rację miał MKS. Ale potem Tarnovia poszła do sądu i MKS zmienił zdanie i poszli na ugodę.
-
-
Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !
Tarnovia chyba.
Pozwali Cracovię i Tabisz podpisał ugodę.
Nie Pasy tylko MKS, to nie jest to samo, przynajmniej dla mnie.
MKS przegrał w sądzie apelacyjnym sprawę o kasę, jednocześnie w innym powództwie wygrał o naruszenie dobrego imienia.
Nie zmienia to faktu, że sąd uznał, że Tabisz chciał ochujać Tarnovię
Jeśli to prawda, to dośc ewidentnie widać kto ma rację, W tym oświadczeniu Cracovia podpiera się zarówno prezesem jak i trenerem, nie wyobrażam sobie by nie było to prawdą.
http://transfery.info/116675,oficjalnie-cracovia-obnaza-ovilo-takiego-oswiadczenia-jeszcze-nie-czytalismy
To tak w temacie legendy.
Mnie to też wygląda na klasyczny numer "brutto -netto".
- Edytowany
Jak sie podpisuje umowe, to sie z niej wywiazuje. Papier podpisany i tyle, a na gębę to mozna sie z kolegą spod bloku umawiać. Daleki jestem od bronienia Jakubka, nie podlega dyskusji, że bydle z niego, ale odnośnie zaistniałej sytuacji przychodzi mi na myśl komentarz z ostatnich tygodni jednego z decydentów Bayernu nt. fochów Lewego: "żaden piłkarz nie jest większy od klubu"... a może to było o Neymarze? Nie mam pewności, ale tak czy inaczej chyba pasuje. Gdyby to odnieść do bardziej przyziemnych realiów dla szarego Kowalskiego, to wyobrażacie sb, że szantażujecie szefa, w dodatku jako jeden z najlepiej opłacanych pracowników, że albo pozwoli Ci odejść do konkurencji, albo nie będziesz pracował, ewentualnie oddasz część obowiązków komuś innemu.
Faktem jest, że tą sprawę należało załatwić rozsądniej, nie za pośrednictwem mediów, bo to żenada.
Ech ludzie, ludzie... jak czytam "prawda tkwi pośrodku" to mi resztki włosów wypadają... Prawda nigdzie nie tkwi. Racja i prawda jest jedna, i należy do Miro Covilo. To co się obecnie dzieje nie zaczęło się tak naprawdę teraz, lecz 2 lata temu. Pisałem o tym wcześnie, rozmawiałem o tym z Miro. Covilo już raz został wyujany przez gó.wnojada jt, ale że jest takim a nie innym człowiekiem to został. Bo ma zasady. Ponieważ teraz znów jt z przydupsem zrobili go w uja to tym razem zareagował zgodnie z swoimi zasadami i pieldolnął pięścią w stół. Zatem w rewanżu jt ręcyma mks robi teraz z niego złoczyńcę.
Gratuluję każdemu kto zastanawia się nad winą naszego Kapitana i znajduje jakieś pozytywne cechy u jt.....
jt nazwyczajniej w świecie jest złym człowiekiem. Ian napisał, że niektórzy ciupią jt i jf dla samego ciupania, czy jest to uzsadnione czy nie. Uważam, ze akurat w przypadku jt trzeba go j.eba.ć zawsze, bez wzgledu na okoliczności, albowiem nawet jesli robi on coś pozornie pozytywnego to można być pewnym, że interes swój w tym ma.
To że w oświadczeniu podane dane są prawdziwe to nie podlega dyskusji, pytanie tylko czy podano w oświadczeniu wszystkie ustalenia. Zastanawiające w tym wszystkim jest mimo wszystko "wyprzedzające" oświadczenie, które dla dobra wizerunku klubu, nie powinno się ukazać.
Ich ciężko posądzać choć o cień sympatii do Cracovii.
http://weszlo.com/2018/07/23/cracovia-ustawia-sfochowanego-covilo-pionu/
[quote='Bishop' pid='1326779' dateline='1532347727']
Ich ciężko posądzać choć o cień sympatii do Cracovii.
http://weszlo.com/2018/07/23/cracovia-ustawia-sfochowanego-covilo-pionu/
[/quote]
To też ich rady mają za zadanie wprowadzenie u nas chaosu i kłótni.
[quote='Bucky Nome' pid='1326756' dateline='1532345106']
Nie chodzi o zarabianie na całe życie, ale o ustawienie się na pewnym poziomie. Mnie to nie rozdupc@ , bo to nie jest 'problem' tylko wybór. Zawód dobrego grajka jest ponadprzeciętnie opłacany i nie ma w tym nic dziwnego. Nic dziwnego nie ma też w tym, że CV i umiejętności byłego ponadprzeciętnego grajka, po przysłowiowym odwieszeniu butów na kołek, nieczęsto pozwalają mu zbliżyć się do zarobków z czasów kariery. Nie znaczy to, że chłop nie potrafi się ogarnąć, ani, że pourywało mu kończyny. Taka drogę wybrał, zdrowie, praca i talent pozwoliły i tak ma jak się urządził.
[/quote]
Chce być piłkarzem: OK.
Zarabia dużo więcej, ale ma świadomość że tylko przez ograniczony czas: OK.
Czy ustawi się do końca życia po 15latach pracy to już jego sprawa. Czy się odnajdzie w nowych realiach po zakończeniu kariery to już jego spraw. Z założenia pewnie są tego świadomi, ale nie usprawiedliwia to szantażowania pracodawców, celem wymuszania zmiany klubu na lepiej płacący? Tylko i wyłącznie o to mi chodziło.
Dlatego dla mnie to żaden argument "należy zrozumieć piłkarzy, bo ...". Wszystkich nas pracujących w takich czy innych zawodach obowiązują przepisy dotyczące zmiany pracodawcy. Tylko mnie, Ciebie i innych nikt nie tłumaczy "trzeba go zrozumieć".
Rozumiem chęć zarabianie więcej, nie akceptuję formy wymuszania zmian.
[quote='STARA HUTA 82' pid='1326768' dateline='1532346314']
Widzisz zgodnie z Twoim tokiem myślenia można odbić piłeczkę i zapytać - dlaczego chłop z budowy nie został piłkarzem, lekarzem,prawnikiem? Nie musiałby tyrać za 2-3tys 50 lat.Idąc dalej po to ktoś studiuje medycynę, uczy się, aby mieć dobrze opłacaną pracę.
[/quote]
Widzisz nie zrozumiałeś mojego toku myślenia. Nie ma znaczenia czy zarabiasz całe życie 2tyś na budowie czy przez 15 lat np. 50tyś jako piłkarz. Nie mam nic do piłkarzy i ich zarobków, ale nie uważam by był to powód usprawiedliwienia dla nich. Jak ktoś chce studiować medycynę to niech studiuje, jak w szpitalu się okaże że nie chce pomagać pacjentom bo wymusza przejście do innego szpitala napiszę to samo o takim lekarzu - kawał .... i tyle w temacie piłkarzy zawodowych. Przykłady Stocha i Kowalczyk oderwane od rzeczywistości piłkarskiej.
[quote='sterby' pid='1326773' dateline='1532346813']
MKS przegrał w sądzie apelacyjnym sprawę o kasę, jednocześnie w innym powództwie wygrał o naruszenie dobrego imienia.
Nie zmienia to faktu, że sąd uznał, że Tabisz chciał ***** Tarnovię
[/quote]
[url=http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/koniec-wojny-o-bartosza-kapustke-cracovia-i-tarnovia-doszly-do-porozumienia,12850305/]Cracovia - Tarnovia[/url]
[url=http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/koniec-wojny-o-bartosza-kapustke-cracovia-i-tarnovia-doszly-do-porozumienia,12850305/][/url]Nie ma tu ani słowa że nasz klub przegrał sprawę o kasę. Jesteś pewien że tak było? Masz jakieś źródło?
[quote='Fake' pid='1326689' dateline='1532336426']
Nie rozumiem tylko jednego: jeśli jest tak jak pisze w oświadczeniu klub, to dlaczego Lugano nie wystąpiło z oficjalną propozycją: kupimy od was Covilo za X euro. Jak sami pisaliście z niewolnika nie ma pracownika, a kasa się przyda. Może być tak, że Lugano chcąc zaoszczędzić narobiło zamieszania w głowie Mirosława i stąd cała afera koperkowa. Nie miejcie złudzień: Covilo jest pracownikiem najemnym i dopatrywanie się w nim cech ikonicznych może być dużą naiwnością.
[/quote]
Coraz modniejsze jest ostatnio wymuszanie transferów i rozwiązywanie kontraktów. Dlaczego tak długo trwało z Zorro? Bo czekaliśmy aż rozwiąże kontrakt który dopiero co podpisał. Jest dobrze gdy to my wyciągamy gości. Gorzej jak goście chcą dymac nas.
Z oświadczenia wynika że Covilo nas chce dymac. Jeśli tak to dla mnie to żaden bohater ani legenda. Wstrzymam się z komentarzami aż poznam zdanie drugiej strony.
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]Widok z Bytomia.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]Czuję się na Waszym forum jako gość i proszę tak to traktować.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]O Jakubie T. naczytałem się tu dużo, ale piłkarzach też nieco wiem.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri] [/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]Co mnie boli:[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]1. Miro wg oświadczenia klubu nie chciał już w czerwcu jechać na zgrupowanie … a wybuchła afera miesiąc po tym. Hmm ..cokolwiek dziwne ??? – ciężko wskazać winnego – remis;[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]2. Pierwsze było chyba oświadczenie Miro – minus dla niego;[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]3. Głupi komunikat klubu= gaszenie pożaru benzyną – minus dla klubu;[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]Bardzo lubię grę i zaangażowanie Miro, a już słynne wciąganie kumpla po faulu na plac gry i ten grymas na twarzy = film „Lucyfer” emitowany w c+.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]Ale tak szukając po necie, żeby mieć ogląd na sprawę, przypomniało mi się takie powiedzenie: "piłkarz dobry, klub dobry, tylko agent qrwa”.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]Lewandowskiemu mieszał już agent w Borusii. Tu może być podobnie.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]Ten brakujący element (agent) wg :[/font][/size][/color]
[url=http://www.transfermarkt.pl/dieter-langhans/beraterfirma/berater/146][u][color=#0000ff][size=medium][font=Calibri]http://www.transfermarkt.pl/dieter-langhans/beraterfirma/berater/146[/font][/size][/color][/u][/url]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]w większości reprezentuje piłkarzy Lugano.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]I to może być klucz.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]I to tyle. Na koniec dodam jeszcze, że każdy kto widzi w Miro legendę klubu, chciałby żeby nie okazało się inaczej. Ja też bym chciał, żeby to była wina kogoś innego.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]P.S.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]OŚWIADCZENIE:[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=medium][font=Calibri]Oświadczam, że nie jestem kibicem, działaczem ani tajnym współpracownikiem GTS ![/font][/size][/color]
[quote='eredin' pid='1326782' dateline='1532348066']
[/quote]
[url=http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/koniec-wojny-o-bartosza-kapustke-cracovia-i-tarnovia-doszly-do-porozumienia,12850305/]Cracovia - Tarnovia[/url]
[url=http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/koniec-wojny-o-bartosza-kapustke-cracovia-i-tarnovia-doszly-do-porozumienia,12850305/][/url]Nie ma tu ani słowa że nasz klub przegrał sprawę o kasę. Jesteś pewien że tak było? Masz jakieś źródło?
[/quote]
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/cracovia-przegrala-z-tarnovia-w-sadzie-apelacyjnym-to-kolejny-etap-walki-w-sprawie-kapustki,12772204/
no chyba, że media kłamią
- Edytowany
[quote='Tsterby' pid='1326787' dateline='1532349526']
[quote='eredin' pid='1326782' dateline='1532348066']
[/quote]
[/quote]
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/cracovia-przegrala-z-tarnovia-w-sadzie-apelacyjnym-to-kolejny-etap-walki-w-sprawie-kapustki,12772204/
no chyba, że media kłamią
[/quote]
Przeczytaj tekst a nie tytuł. Mój link jest miesiąc późniejszy
Ten temat był już wałkowany wcześniej (i to przez Ciebie). Kluby się "dogadały" Cracovia zapłaciła tyle ile chciała Tarnovia.
W Twojej wersji rzeczywistości Tarnovia nie wygrała sprawy, ale Cracovia i tak zapłaciła.
Stoje murem za Miro!
znam zagrywki tego prostaka
przeraza mnie jednak to ze ludzie ktorzy jechali z tabiszem nagle uwazaja ze ........ swinia ma racje.
Z tym agentem, wygląda na strzał w dziesiątkę.
Lugano, Szwajcaria, jezioro, Alpy, blisko Włochy, i lepsze pieniądze.
Na jego miejscu chciałbym grać w tym klubie.
- Edytowany
Teraz piłeczka po stronie Covilo, czekam na odpowiedź. Warto by było też zmusić Probierza do potwierdzenia lub zaprzeczenia tego co pada w tym komunikacie. Probierz jest ewidentnie wywołany do tablicy, jeśli prawdą jest, że Miro miał mu powiedzieć, że jak nie dostanie zgody na odejście to przestaje trenować, to trener powinien to potwierdzić. Trochę by to rozjaśniło sytuację.
A tak jeszcze dodam, że niektórzy tu piszą, że naiwnością jest sądzić, że klub zachował się w tej sytuacji w porządku i że to nie jest wina Tabisza czy kogoś tam. Być może macie rację, nie twierdzę że nie, według mnie jak znam to co dzieje się w Cracovii, to na pewno coś tam Tabisz i reszta namieszali, to normalka, ale cały czas nie mam do końca wyrobionego zdania odnośnie tej sytuacji i czekam na kolejne wiadomości. Jednak według mnie naiwnością jest także w obecnych czasach, gdzie dla ludzi liczy się tylko kasa, wierzyć, że na 1906% jest tak jak mówi to piłkarz, nawet gdy nazywa się Miro Covilo. Miro może jest sympatycznym facetem, darzę go szacunkiem za lata gry u nas, ale prawda jest taka, że w piłce mamy co chwila takie sytuacji, gdzie zawodnik chce wymusić transfer, nic nowego, i to często robią tak niby mocno emocjonalnie związani z klubem zawodnicy, a przynajmniej tak twierdzący w wywiadach.
Czekam na kolejne informacje w tej sprawie, teraz piłka po stronie Mira, liczę na konkretne odniesienie się do zarzutów jakie wystosował klub i konkretne wyjaśnienie o co poszło, a nie mówienie o "kręceniu przez debili" czy wpis że "klub kłamie". Konkrety Miro, konkrety.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)