Najlepiej wyszkolonym pod jakim względem? Ja tam w jego grze widziałem mnóstwo mankamentów.
-
-
Boubacar Diabang Dialiba - witamy w Cracovii!
Arturx1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Saidi był najlepiej wyszkolonym piłkarzem jaki
> grał w [b]C[/b]racovii w ostatnich 30 latach
Saidi wcale nie był świetnie wyszkolony technicznie. Nie wiem, może umiał zrobić parę obrotów nogi nad piłką, czy 400 kapek, ale nie miał najważniejszego na boisku - techniki użytkowej. Temu gościowi notorycznie odskakiwała piłka po przyjęciu, z przerzutami u niego było słabo, wykończenie akcji dramat, a do tego był strasznie samolubny. Bazował tylko i wyłącznie na szybkości i zwinności.
Dla mnie to była taka lepsza, czarna wersja Bartka Dudzica.
Wcale nie oznacza to jednak, że Diabang jest o wiele lepszy (z celnością podobny problem), ale na pewno mamy większy z niego pożytek w ofensywie (dośrodkowania, również potrafi grać 1vs1, choć gorzej od Saidiego), a zwłaszcza w defensywie (Ntibazonkiza w tym ustawieniu po prostu by sobie nie poradził, ewentualnie lewa strona ciągle byłaby odsłonięta). Po prostu bardziej przydatny gracz, jeśli chodzi o całokształt.
Według mnie Diabang będzie lepszym zawodnikiem od Saidiego, dajmy mu czas. Będzie mniej widowiskowo, ale z pożytkiem dla całej drużyny.
Saidi miał asysty i bramki Dialiba cienko- przynajmniej na razie
Saidi był po prostu lepszy wg mnie...
Dajmy mu dwa sezony. Myślę, że jeżeli ten przetrwa i zostanie, to w przyszłym będzie grał dużo lepiej. Jest szansa, że błyśnie kilka razy w przyszłej rundzie, ale raczej pod koniec. Takie moje zdanie.
Za 2 sezony to będzie limit do 2 obcokrajowców spoza unii (tylko nie wiem czy w klubie czy na boisku) tak więc nie ma się co przywiązywać.
Limit ma być na boisku . Od przyszłego sezonu 3 a od następnego 2 . W pierwszej lidze i niższych 1 obcokrajowiec spoza Uni Europejskiej . Może w tym czasie przyjmą Bośnię do Uni to nie było by z nim problemu ;)
Dzięki. Swoją drogą nie rozumiem po co mamy wspierać piłkę nożną w Słowacji, Chorwacji czy innych Bułgariach?
Nie wiem czy zwróciliście uwagę jak komentator wczorajszego meczu (dzisiaj oglądałem powtórkę) twierdził, że Buba ma 19 lat?
Wg mnie słaby jego występ wczoraj. Na legii chętnie zobaczyłbym Zejdlera, który nieźle się pokazał, choćby w Białymstoku.
A moim zdaniem wręcz przeciwnie, Buba zagrał dobry mecz , zabrakło tylko wykończenia / bramki /
Dobry mecz? Zagrał bardzo słabo, o czym piszą nie tylko kibice na forum, ale też dziennikarze, m. in. na sport.pl czi weszlo.com. Był kiepski pod każdym względem.
Na weszlo.com się nie znają :-)
Co do Boubacara - gdyby strzelił bramkę, jego odbiór byłby zupełnie inny to raz. A bardzo słabo to jednak chyba nieco za mocna ocena ;)
Mi się jego gra podobała. Przestańcie go ciągle porównywać do Saidiego, bo Saidi na tej pozycji zdążyłby już zawalić niejedną bramkę. Dziabąg ma o wiele więcej zadań defensywnych.
Dosrodkowania ma lepsze i robi "szum" na boku jak Saidi ....tylko ten "szum" nie wnosi za wiele do gry .Saidi robiac go przynajmniej wiozal co najmniej 2 graczy przeciwnej druzyny swoja gra i to duza roznica miedzy nimi ! Bube nie boja sie niestety tak jak Saidiego , bo i nie ta technika ani szybkosc. Na dzis jestem zawiedziony jego postawa , choc stara sie .....a porownan nie unikniemy.
empe Napisał(a):
> Arturx1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Saidi był najlepiej wyszkolonym piłkarzem
> jaki
> > grał w Cracovii w ostatnich 30 latach
>
>
> Saidi wcale nie był świetnie wyszkolony
> technicznie. Nie wiem, może umiał zrobić parę
> obrotów nogi nad piłką, czy 400 kapek, ale nie
> miał najważniejszego na boisku - techniki
> użytkowej. Temu gościowi notorycznie
> odskakiwała piłka po przyjęciu, z przerzutami u
> niego było słabo, wykończenie akcji dramat, a
> do tego był strasznie samolubny. Bazował tylko i
> wyłącznie na szybkości i zwinności.
> Dla mnie to była taka lepsza, czarna wersja
> Bartka Dudzica.
>
> Wcale nie oznacza to jednak, że Diabang jest o
> wiele lepszy (z celnością podobny problem), ale
> na pewno mamy większy z niego pożytek w
> ofensywie (dośrodkowania, również potrafi grać
> 1vs1, choć gorzej od Saidiego), a zwłaszcza w
> defensywie (Ntibazonkiza w tym ustawieniu po
> prostu by sobie nie poradził, ewentualnie lewa
> strona ciągle byłaby odsłonięta). Po prostu
> bardziej przydatny gracz, jeśli chodzi o
> całokształt.
>
> Według mnie Diabang będzie lepszym zawodnikiem
> od Saidiego, dajmy mu czas. Będzie mniej
> widowiskowo, ale z pożytkiem dla całej drużyny.
Porównywanie Dudzica do Saidiego jest jak porównywanie Nowaka do Ibrahimovica :D
Gdyby Dialiba miał tyle samo zadań co leniwa, rozpieszczana i przereklamowana duperełka za 800 tys euro - nie byłby od niego gorszy. Niestety trener dał mu znacznie więcej do roboty.
a kolega Supik zmiażdżył mi system. Porównywanie (pośrednie) Ntibazonkizy do Ibrahimovica jest jak porównanie Żytki do np. Tureckiego
Robienie megagwiazdy z kogoś kto w ciągu 5 lat zagrał 2 (góra 3) dobre mecze, a resztę albo mu się nie chciało, albo świętował Ramadan, albo "nie zdążył wrócić" z Burundi, albo leczył kontuzję - inkasując za to najwyższe pobory w historii Klubu - jest [--- autocenzura].
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę, że Buba wykonuje dużo tzw czarnej roboty w defensywie , przy której Saidi nie był widziany .
Mi? Napisał(a):
> Gdyby Dialiba miał tyle samo zadań co leniwa,
> rozpieszczana i przereklamowana duperełka za 800
> tys euro - nie byłby od niego gorszy. Niestety
> trener dał mu znacznie więcej do roboty.
>
> a kolega Supik zmiażdżył mi system.
> Porównywanie (pośrednie) Ntibazonkizy do
> Ibrahimovica jest jak porównanie Żytki do np.
> Tureckiego
>
> Robienie megagwiazdy z kogoś kto w ciągu 5 lat
> zagrał 2 (góra 3) dobre mecze, a resztę albo mu
> się nie chciało, albo świętował Ramadan, albo
> "nie zdążył wrócić" z Burundi, albo leczył
> kontuzję - inkasując za to najwyższe pobory w
> historii Klubu - jest [--- autocenzura].
Czytanie ze zrozumieniem please
Dając porownanie takie, a nie inne chcialem podkreślić różnice poziomu między Dudzicem a Saidim, i mówienie że Saidi to taka lepsza wersja Dudzica jest dla mnie jak, napisanie że Ibrahimovic to taka lepsza wersja Nowaka.(Taki sam poziom absurdu)
Jak tego kolega nie rozumie no to przepraszam.
Supik Napisał(a):
> Jak tego kolega nie rozumie no to przepraszam.
ja jestem tylko misiem o małym rozumku, ale rozumuję tak: jeśli z dwóch zawodników ofensywnych jeden strzela ponaddwukrotnie więcej goli (licząc we wszystkich meczach 1. drużyny 47 / 21, o drugiej drużynie nie mówiąc, bo tu różnica jest nieskończona. A podejścia obu do Cracovii aż boję się porównywać, podobnie jak stosunku zarobków do efektów gry) - to który jest lepszy?
Piłka nożna to prosta gra - nie liczą się sztuczki techniczne i piękna gra - tylko to co w sieci.
Wg mnie Dialiba powinien byc ustawiany w ataku a nie na skrzydlle
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)