Koledzy g4lu i 3lvis bardzo trafnie ujęli temat .Ocenimy trenera po obydwu rundach , dajmu mu czas na zimowe transfery i przygotowanie drużyny do wiosny .
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
hank Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Koledzy g4lu i 3lvis bardzo trafnie ujęli temat
> .Ocenimy trenera po obydwu rundach , dajmu mu czas
> na zimowe transfery i przygotowanie drużyny do
> wiosny .
Dokładnie :)
peterps
Na futbolu znam się lepiej niż Ty, pokazała to trafna ocena WSa.
Co do reszty-nie ma u nas Fornalika, Nakolumy, Nowaka, Mikulic kontuzja.
Na puchary ciągle mamy szansę w przeciwieństwie do zeszłego sezonu. Ale cóż, kibic WSa tego nie zauważy...
Problem Cracovii. Boki kompletnie nie działają.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,problem-z-bokami-cracovii,artykul,525039,1,12446.html
Do tych co widzą postęp mam pytanie czy szłyszeli aby jesienią ktoś z postronnych obserwatorów pochwalił Cracovię za styl gry lub wyniki ?
Bo ja słysze tylko negatywne lub prześmiewsze komentarze.
A kiedykolwiek chwalili ? Od lat po nas jadą .
W zeszłym roku cała Polska nas chwaliła a skończyliśmy w tym samym miejscu, w którym jesteśmy dziś. Piłkarzy mamy jakich mamy i jeśli ktoś ciągle liczy na pierwszą ósemkę i walkę o puchary to proponuję obłożyć głowę lodem. Nikt nie mówi, że jest super, pięknie, zajebiście. Przeciwnie, jest źle, przewaga nad strefą spadkową drastycznie zmalała i trener Podoliński ma sporo pracy przed sobą by ten stan poprawić. Po prostu widać pewne pozytywy, które po odpowiednim przepracowaniu zimy i choćby umiarkowanej pomocy ze strony profesora pozwolą nam się spokojnie utrzymać.
Przeczytałem Sport .Czyżby RP nie oglądał LM? Nie odbierał krzyku UEFA "STOP RASIZMOWI" !! Oj-niedobrze Trenerze, niedobrze bo ustawia Pan dwóch czarnoskórych piłkarzy po bokach i chce by zapieprzali od końca do końca.Panie Trenerze to nie Włochy,tu trzeba inaczej-coś jakby - leciutko na palcach tańczę z Tobą walca....
Panie Podolinski. Frekwencja spada. Nie można by na boisko jakichś zgrabnych piłkarek_juniorek wpuścić zamiast obecnych pracowników? Sportowo nie stracimy za dużo a jakie będą emocje przy wymianie koszulek! Budżet klubu też powinien zyskać. Efekt rozgłosu medialnego gwarantowany. Proszę o rozważenie propozycji przy zimowych transferach. Przecież na nowych piłkarzy nie mamy budżetu. Nie ma co się oszukiwać w tym względzie!
paluch Napisał(a):
> Do tych co widzą postęp mam pytanie czy
> szłyszeli aby jesienią ktoś z postronnych
> obserwatorów pochwalił Cracovię za styl gry lub
> wyniki ?
> Bo ja słysze tylko negatywne lub prześmiewsze
> komentarze.
A co kogo obchodzą opinie postronnych obserwatorów? Liczy się tylko kierunek, w jakim zmierza Cracovia.
Na chwilę obecną RP ma u mnie kredyt zaufania.
U mnie też jeszcze ma ...ale jak narazie jestem rozczarowany wynikami i miejscem w tabeli.
Taraś pozbierał Koronę w 2-a tygodnie
Fornalik Ruch w miesiąc
...a u nas coś powoli jakiś postęp w grze widać i sytuacja taka ,że jak JF nie da kasy na wzmocnienia albo RP z transferami nie trafi
to obok Zawiszy jesteśmy głównym kandydatem do "lotu w dół"
Ja tam kredyt zaufania do trenera Podolińskiego mam. Oceniał będę dopiero po kilku meczach drugiej rundy bo teraz nie ma to sensu. Fajnie jakby się jeszcze organizacja w klubie poprawiła do takiego stopnia by nie dawać plamy.
Kredyt? Kredyt trzeba spłacać, a tu jakoś tej spłaty nie widać. Taraś pozbierał Koronę w dwa tygodnie,
Fornalik Ruch w miesiąc (jak powiedział klasyk); u nas wciąż "kredyt", a odsetki rosną niebezpiecznie. Obawiam się syndyka.
Wąsaty miał prawie 2 lata a niektórych ręka świerzbi po rundzie? owszem, ma kredyt i go spłacić na wiosne
Czekaj tatka latka...>:D<
nie podzielam twojej wesołości, natomiast jak zawsze bawi krótka pamięć w momencie kiedy kryteria oceny pracy mają być stosowane do kogoś innego niż nieomylnego bożka z Sieprawia
Diabel Napisał(a):
> Wąsaty miał prawie 2 lata a niektórych ręka
> świerzbi po rundzie? owszem, ma kredyt i go
> spłacić na wiosne
Wąsaty miał tak duży kredyt zaufania bo broniły go wyniki (do czasu) i prespektywa gry w pierwszej 8 aż do 30 kolejki. Wywalczył też awans do ekstraklasy. Zaznaczam że NIE byłem i NIE jestem zwolennikiem Wąsatego, czysta kalkulacja. Podolińskiego narazie wyniki nie bronią i najgorsze jest to, że pierwsza 8 jest dla nas poza zasięgiem już teraz, a spadek jak najbardziej realny, więc jak to napisałeś - właśnie przez to niektórych ręka świerzbi już po rundzie. I żeby była jasność nie chce żeby Podoliński odchodził.
Nie żebym był wielkim przeciwnikiem trenera Stawowego, ale jakie wyniki go broniły? Wieczne balansowanie na granicy awansu i w efekcie super fartowny awans ze składem na awans w cuglach (bo trudno mi jest wywnioskować by ówczesny skład był słabszy od tego, który teraz toczy boje w E-klasie).
Trener Podoliński wygrał najważniejszy mecz w sezonie a poza tym kilka innych i nie jesteśmy obecnie w tragicznej sytuacji jak kiedyś za Ulatowskiego i rok później za Szatałowa. Jak dla mnie wystarczy by mu zaufać i czekać na lepsze wyniki wiosną. Oczywiście nie można jego jak i drużyny zagłaskać i uśpić czujność jak to było za Pasieki bo ciężka praca w zimie przed drużyną, trenerem i oczywiście tzw "górą" ale kredyt zaufania Podolińskiemu się należy. Wierzę, że wie co robi i nie będziemy drżeć o utrzymanie do samego końca oraz wykonywać nerwowych ruchów jak w poprzednim sezonie by ratować ekstraklasę.
Podolińskiemu nie wypaliły oczekiwania co do gwiazd - istniejących i mniemanych - drużyny, a więc Nowaka, Zjawińskiego i Cetnarskiego. Gdyby ta trójka spełniła pokładane nadzieje - na zdrowy rozum, całkiem racjonalne - to bylibyśmy spokojnie w ósemce, bo w wielu meczach przegrywaliśmy "o włos", jedną bramką, marnując setki. Tego co się stało z Dawidem na pewno nie można zwalać na karb niedoświadczenia trenera. Który z pewnością ma mniejsze doświadczenie niż Tarasiewicz (przepędzany kilkakrotnie z poprzednich klubów z podwiniętym ogonem) i Fornalik (tak naprawdę nie chciał u nas pracować).
Trzeba dać szansę trenerowi, niech buduje nową solidną drużynę i zdobywa PP.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)