A Ty nie byłbyś smutny jakby Ci zwolnili z pracy 'tatusia', który zawsze Cię głaszcze po główce, nawet jak odwalasz jaja? :) Może Hajdo nie jest dobrym trenerem, ale Stawowy też wybitny nie był, Hajdo jednak będzie potrafił chwycić za mordę tych frajerów w przeciwieństwie do Wojtusia.
-
-
Mirosław Hajdo - treningi, taktyka, itp.
Staszek a stać go na to?... Oby..;)
Uwaga zupełnie nie do trenera ale nie bardzo wiedziałem gdzie podzielić się swą refleksją po wczorajszym meczu repry.
Gdy widziałem ich próby konstruowania ataku to miałem wciąż skojarzenia z ostatnimi występami Cracovii - brak gry z pierwszej piłki, spóźnione podania i nie w tempo, przyjęcia na 3m, indywidualne próby przebicia się w pole karne, stąd brak jakiegokolwiek zagrożenia bramce przeciwnika. Czy Hajdo jest w stanie to zmienić (oczywiście w Cracovii nie w reprze) i podnieść średnią zdobywanych bramek na wiosnę powyżej 0,5 na mecz?
Takiego podania nie widziałem od dawna u nas :D Żeby górą podawać, co za herezje ;)
https://www.youtube.com/watch?v=qbj4_W4YWa4&feature=player_detailpage#t=224
pewnie mu podskoczyla tuz przed kopnieciem :P
DiegoKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Takiego podania nie widziałem od dawna u nas :D
> Żeby górą podawać, co za herezje ;)
>
> https://www.youtube.com/watch?v=qbj4_W4YWa4&featur
> e=player_detailpage#t=224
a po 2ch i pól minucie zmęczyć się....;)
Oglądnąłem cały filmik.... grajek nawet wokół tyczki nie potrafi się obrócić...ale trener trochę do nich przemawia...!
a Wladek tym dlugim podaniem nawet trafil Bernhardowi celnie na noge
Zibiland. Jak grali 2 lata w dziada z wąsatym to nie dziwota, że nie umieją się obrócić wokół tyczki :D
Na filmiku widzę nową postać trenującą z I drużyną, to Mariusz Panek "Mario" (junior) ofensywny lewy pomocnik (lewa noga jakiej dawno w Cracovii nie było) W obecnym sezonie 7 meczy w rezerwach - 5 asyst. W juniorach 11 bramek, 7 asyst.
To czwarty junior z tych "brązowych" trenujący z I składem - WITAMY. (warto mu założyć wątek)
Dzięki Szuwarku, właśnie się zastanawiałem co to za nowa twarz. Oby coraz więcej naszych juniorów gościło na treningach pierwszej drużyny.
Widac ze trener stawia na szybka gre i przerzuty ... tylko czy pilkarzyki po 2 letnim praniu mozgow dadza rade sie przestawic ?? Oby !
i o to własnie chodzi , element zaskoczenia przenoszenie cieżaru gry na 2 stronę . Tego mi brakowało ale jak to będzie wyglądać zobaczymy w najbliższym meczu
ssj Napisał(a):
> i o to własnie chodzi , element zaskoczenia
> przenoszenie cieżaru gry na 2 stronę . Tego mi
> brakowało ale jak to będzie wyglądać zobaczymy
> w najbliższym meczu
Ale jak my wiemy to w Lubinie TYŻ :(
O której jutro trening na Wielickiej?
Ogladam lige europejska i przez chwile sie rozmazylem....
Bardzo sie rozmarzyles. Tez ogladam i strzelam, ze podania do tylu na poziomie 10%, w bok 35%
Edit: odnosnie meczu jeszcze, warto pokazac naszym jak broni sie Sevilla. Benfica robi sytuacje ale Sevilla po prostubswietnie sie ustawia. Ma troche szczescia ale glownie jest to spowodowane dobrym ustawianiem oraz ppdwajaniem krycia. Ciekawi mnie liczba zablokowanych strzalow.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,cracovia-pod-wodza-nowego-szkoleniowca-miroslawa-hajdo,artykul,467579,1,1059.html
Nie tak! krzyczał...a była to akcja po której Stawowy biłby im brawo....;)
Już mi się podoba ten nowy styl, trochę odpocznę od tiki-sraki :)
Oby tylko było skutecznie.
O której dzisiaj trening??? i gdzie??? bo może bym popatrzył na coś nowego??? a nie tak jak u wąsacza byłem co kilka miesiecy i zawsze to samo.
A ja Wam mówię: SMS spuści KSC z TME.
passover Napisał(a):
> A ja Wam mówię: SMS spuści KSC z TME.
A WS by utrzymał KSC w TME?
o której trening?
Mętne te wasze kody:)
A na poważnie, no cóż: przeczytanie tego materiału z PS trochę uspokoiło moje skołatane nerwy. Hajdo nie wymyśla prochu, tylko mówi to, co wie 'każdy głupi', w tym my, głupi forumowicze. Że nie można ryzykować, kiedy się ma nóż na gardle; że nie warto ryzykować w ataku, kiedy nie ma wysokiego prawdopodobieństwa sukcesu (a np. wejście Stebleckiego na 100-procentową sytuację strzelecką 3 metry od bramki to jest 30% prawdopodobieństwa sukcesu:(), że trzeba walić z dystansu, ile tylko się da, jak w pogardzanej Premiership, a nie wjeżdżać do bramki jak genialna (niegdyś) Barcelona; że nie wolno robić kretyńskich strat.
No nie będzie już chwalenia za styl, mimo iluś tam przegranych meczów i przerażającej ilości straconych bramek. Jakoś tak... normalnie się zrobiło.
Cóż, to nie taniec z gwiazdami. Nie ma być ładnie, nie ma być widowiskowo, MA BYĆ SKUTECZNIE.
Stawowy miał koncepcje, ale jego upartość powodowała, że zamiast po przegranych derbach na stoczni próbować układać plan (taktyke) B, WS dalej szedł w zaparte. Efekt każdy zna.
Hajdo słusznie rozumie, że teraz to nie jest czas na eksperymenty. Obecnie musimy zrobić wszystko choćby w najbrzydszy sposób, aby zdobyć 3 punkty.
Paradoks polega na tym, że w prostocie jest olbrzymi potencjał.
Jaka będzie recepta na wygranie w Lubinie? Na pewno nie zajezdnia autobusowa w polu karnym Pasów. Otóż będzie to ofensywa! Do tego należy bezwzględnie dorzucić 3 x więcej agresji w grze z naszej strony!
Życze sobie i Wam aby niedzielny mecz zakończył się wynikiem 2:5 tak jak to miało miejsce 10 lat temu, dokładnie 30.07.2004 kiedy Cracovia grała w Lubinie swój pierwszy mecz po powrocie do ekstraklasy.
Był to mój pierwszy wyjazd do Lubina i teraz po 10 latach chciałbym powtórki i podobnego wyniku.
Panie Hajdo, Agresja, długie piłki, i WALKA a nie bezmyślne klepanie i liczenie na farta.
Czyli bezmyślne klepanie i liczenie na farta zastępujemy bezmyślnymi wykopami do przodu i leczeniem na farta?
Szkoda, że w Lubinie nie ma już Gliwy bo może znowu by tego farta dopilnował.
DeWu Napisał(a):
> Życze sobie i Wam aby niedzielny mecz zakończył
> się wynikiem 2:5 tak jak to miało miejsce 10 lat
> temu, dokładnie 30.07.2004 kiedy Cracovia grała
> w Lubinie swój pierwszy mecz po powrocie do
> ekstraklasy.
> Był to mój pierwszy wyjazd do Lubina i teraz po
> 10 latach chciałbym powtórki i podobnego
> wyniku.
>
> Panie Hajdo, Agresja, długie piłki, i WALKA a
> nie bezmyślne klepanie i liczenie na farta.
Oj to za Stawowego było.... O ile pamiętam to prowadziliśmy 5-0, ale potem daliśmy sobie strzelić dwa gole. Trochę szkoda bo mieliśmy szansę zostać wówczas liderem, a ostatecznie został ktoś inny.
3lvis Napisał(a):
> [b]Czyli bezmyślne klepanie i liczenie na farta
> zastępujemy bezmyślnymi wykopami do przodu i
> leczeniem na farta[/b]?
> Szkoda, że w Lubinie nie ma już Gliwy bo może
> znowu by tego farta dopilnował.
3lvis, mogą nawet klepać się po czole, grać w bierki, albo wzajemnie sobie stopy masować. MA BYĆ SKUTECZNIE.
Oczywiście, że tak. W naszej sytuacji liczą się punkty za wszelką cenę. Chciałem tylko podkreślić, że przy taktyce "długa i do przodu" możemy spaść z deszczu pod rynnę. Pozostaje faktycznie liczyć na to, iż Hajdo będzie miał odrobinę więcej szczęścia niż Stawowy oraz będzie umiał lepiej nastawić piłkarzy tak by Ci wyszarpali te punkty miedziowym.
Tzn. szanowny Elvisie należey liczyć że to szczęście będzie dopisywać trenerowi Hajdo jak Stawowemu i w jakiś sposób uda się zdobyć gola np. po kopnięciu na odczepsię piłki przez Saidiego która wpadnie do bramki jak np. w meczu w Poznaniu.
3lvis Napisał(a):
> Czyli bezmyślne klepanie i liczenie na farta
> zastępujemy bezmyślnymi wykopami do przodu i
> leczeniem na farta?
> Szkoda, że w Lubinie nie ma już Gliwy bo może
> znowu by tego farta dopilnował.
o czym Ty rozmawiasz? prześledz gre Cracovii w tym sezonie.
Ile meczów Pasy zagrały agresywnie?????
Ile długich piłek, crossów było w meczach w tym sezonie?
Ile z tych długich piłek zostało wykorzystanych (padły dla Nas bramki)?? Stosunek podań długich do bramek z tych podań?
Nie wiem jakim prawem w ogole używasz teraz określenia "bezmyślne wykopy". Gośc trenuje od wtorku drużyne i myślisz ze ma pod sobą roboty którym poprzez WIFI wgra w głowy nowy "kod gry"?
Zanim kolejny raz klepniesz takiego posta poczekaj choćby do pierwszego meczu o stawke. BO jak narazie to wróżysz ...
3lvis Napisał(a):
> Oczywiście, że tak. [b]W naszej sytuacji liczą
> się punkty za wszelką cenę.[/b] [color=#0099CC]Chciałem tylko
> podkreślić, że przy taktyce "długa i do
> przodu" możemy spaść z deszczu pod rynnę.[/color]
> Pozostaje faktycznie liczyć na to, iż Hajdo
> będzie miał odrobinę więcej szczęścia niż
> Stawowy oraz będzie umiał lepiej nastawić
> piłkarzy tak by Ci wyszarpali te punkty
> miedziowym.
Jakie za wszelką cene? może poskłądajmy sie i kupimy ten mecz od Zagłębia? W końcu skoro wg Ciebie za wszelką cene...
Nie zauważyłeś jeszcze, że Pasy są wolniejsze od przeciwników? Może teraz zrozumiesz co mam na myśli mówiąc o agresji i długich piłkach. Jeśli w jakimś elemencie jesteś słabszy to musisz czymś to nadrobic...
Leje deszcz od wczoraj jak z cebra i mam duże obawy czy Hajdo zrealizuje właściwie swoje treningi. Nie ma gdzie przeprowadzić planowanego stylu gry z długimi podaniami.
W pierwszej połowie ma padać a w drugiej już nie http://pogoda.interia.pl/prognoza-szczegolowa-lubin,cId,19366 ...
Przy takich ulewach to murawa może być grząskawa...więc piłki niestety tylko górne ;)
Przy takiej pogodzie strzały z daleka to oczywistość. Tylko że ostatnio nawet z wolnego nic nie wpadało (poza pięknym rogalem Bernhardta).
docent Napisał(a):
> Przy takiej pogodzie strzały z daleka to
> oczywistość. Tylko że ostatnio nawet z wolnego
> nic nie wpadało (poza pięknym rogalem
> Bernhardta).
Bo tych strzałów było tyle co kot napłakał .
Dziś na treningu podobno pojawił się Surma. Czyżby trener Hajdo chciał dać szansę naszym młodym chłopakom? Najpierw zawitał Panek, teraz Surma.. I gratuluję pomysłu, aby nasi piłkarze nie udzielali wywiadów. Jeszcze jak dowieziemy chociaż punkt z Zagłębiem to będzie dobrze. ;)
Na Dawida to trochę za wcześnie (junior młodszy rocznik 97), szkoda, że nikt nie próbuję zaprosić na trening Gale (rocznik 95). Ten chłopak mimo filigranowej postaci dużo umie, zresztą pokazał się nam nie tak dawno w meczu rezerw z liderem Jutrzenką, trzykrotnie znalazł się (dzięki technice i szybkości) pod bramką przeciwnika i efekt - bramka, słupek i lekko przelobowany strzał tz podcinką. Ci młodzi chłopcy pokazują się na treningach I zespołu dzięki trenerowi Góreckiemu.
KamilloLce Napisał(a):
> Dziś na treningu podobno pojawił się Surma.
> Czyżby trener Hajdo chciał dać szansę naszym
> młodym chłopakom? Najpierw zawitał Panek, teraz
> Surma..
syn Kapelana??:)
hamer Napisał(a):
> KamilloLce Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dziś na treningu podobno pojawił się Surma.
> > Czyżby trener Hajdo chciał dać szansę
> naszym
> > młodym chłopakom? Najpierw zawitał Panek,
> teraz
> > Surma..
>
> syn Kapelana??:)
Kapelan tez człowiek co się czepiasz :D
Khalid Napisał(a):
> hamer Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> > > Surma..
> >
> > syn Kapelana??:)
>
> Kapelan tez człowiek co się czepiasz :D
to już jest bezczelnosć.
dzieli ich teka różnica wieku, że co najwyżej wnuk :P
wg słów Pawlusińskiegp oraz Cabaja w dzisiejszym DP, Hajdo jest bardzo w porządku trenerem, wystawili mu pozytywne referencje ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)