Czytam te ckliwe wynurzenia byłego Pana Trenera i nie wiem czy to godne pozazdroszczenia samozaparcie czy może już tylko zaparcie..
Mimo ogólnego zniesmaczenia dziękuję za udaną jesień.
-
-
Wojciech Stawowy - Żegnamy!!!
Pomimo wszystko dziękujemy trenerze i powodzenia .
problemem Stawa jest jego upartosc przeciez gdyby zakazal rozgrywania od bramki i nie stawial uparcie na dabrowskiego na stoperze i boljevica wogole, to dzis kazdy by go nosil na rekach bo gralisbysmy w pierwszej osemce. Niestety jest niereormowalny mowi ze trzeba wyciagnac wnioski a tego nie robi. Jedno trzeba przyznac od wiosny Szatalowa to najlepszy trener jaki tu byl za Pasieki jak pilka przechodzila polowe wszyscy wstawali.
WS bral wszystko na siebie, a teraz jakies zale ma do pilkarzy
mowil, ze juz nigdy nie bedzie u nas trenowal, a teraz mowi, ze bardzo chetnie wroci
Wojciech Stawowy powiedział(a):
-------------------------------------------------------
> "Miał być awans - był, Miało być utrzymanie
> - jest"
Ja to bym w ogóle poszedł na całość, a co:
Miało być Mistrzostwo Polski? Jest, bo jestem przekonany, że za rok ta drużyna by po nie sięgnęła. Miała być Liga Mistrzów? Jest. itd itp
Czytam całość tego wywiadu i przecież to jest jedno wielkie kurozium.
Stawowy żyje w jakimś równoległym świecie, bo to co opowiada nijak ma się do tego, co dzieje się w realiach. Mam jakieś dziwne złe przeczucie, że jeszcze pana WS spotkamy....
http://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-wojciech-stawowy-po-zwolnieniu-mowi-o-przyszlosci-cracovii,nId,1425706#commentsZoneList
Głupi zarozumiały megaloman zaczyna jątrzyć...
Szmaciarz, który ma w sercu TP co najwyżej, bo bankowo nie Cracovię. Chyba, że na "posiadanie Cracovii w sercu" ma wpływ obwieszanie się na ławce emblematami klubowymi - to tu przebija wszystkich o 5 długości.
Wojciech Stawowy ma strategiczny problem w pracy szkoleniowej.O ile jego drużyny zawsze potrafią coś strzelić,grać ładnie dla oka piłką o tyle w obronie jest tragedia.Złe krycie przy stałych fragmentach gry,brak koncentracji.Nonszalancja w rozgrywaniu piłki kończy się zazwyczaj utratą bramki,a system jaki trener wpaja zawodnikom ma to do siebie że jeden głupi błąd i mając pełnię kontroli nad meczem przy 70%posiadania piłki,potrafi się przegrać mecz!Takich meczów w tym sezonie było tyle że zabrakło by mi palców do ich policzenia.Cracovia ciągle była jedną z drużyn które mimo wysokiej pozycji w tabeli miały najgorszy bilans pod względem straconych bramek nie mówiąc już o porażkach na własnym stadionie,u siebie byliśmy najgorszą drużyną w lidze!!.Coś jednak jest w tym że na jesień drużyny trenera grały lepiej,zarówno w 1 lidze na jesień no i w ekstraklasie.Tak grającą Cracovię chciał bym oglądać zawsze no ale niestety,zbyt dużo było słabych chwil,za dużo pójścia w zaparte przy ustalaniu meczowej 11.Wystawianie na stopera Dąbrowskiego czy Marciniaka zamiast Mikulica który udowodnił w meczu ze Sląskiem że jest bardzo dobrym stoperem dyskwalifikowało Pana w moich oczach do dalszej pracy w Cracovii,albo Kuś na prawej obronie,jak może grać człowiek przez którego przegrało się 2,3 mecze z rzędu,trzeba jakoś reagować a nie powielać w kółko te same błędy.Mimo wszystko powodzenia życzę w dalszej karierze i dziękuję za 2 awanse.
No to teraz możemy się spodziewać lawiny wywiadów, w których Wojtek będzie kreował siebie jako męczennika , któremu wszyscy dookoła rzucali kłody pod nogi. Ten człowiek nawet nie potrafi odejść z honorem. Mam nadzieję, ze już nikomu , nigdy nie przyjdzie do głowy pomysł, aby go zatrudnić w Cracovii.
zac Napisał(a):
> [b][i][u]No to teraz możemy się spodziewać lawiny
> wywiadów, w których Wojtek będzie kreował
> siebie jako męczennika[/u][/i][/b] , któremu wszyscy
> dookoła rzucali kłody pod nogi. Ten człowiek
> nawet nie potrafi odejść z honorem. Mam
> nadzieję, ze już nikomu , nigdy nie przyjdzie do
> głowy pomysł, aby go zatrudnić w Cracovii.
W PS byl dzis wywiad z nim podobno.
Ma moze ktos jakiegos linka do niego albo przekleil go do tego watku??Pewnie meczennik nad meczennikami...
Proszę, oto link: [url=http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,ekstraklasa-wywiad-z-wojciechem-stawowym,artykul,467424,1,1059.html][przegladsportowy.pl][/url]
Przeczytałem i nie ma jakichś wielkich żali przecież.
Wiadomo że jakieś są ale nie ma tragedii :)
Wiadomo też że każda pliszka swój ogonek chwali więc te słowa o awansie niefuksiarkim tak bym traktował.
Poza tym ciekawe słowa o Burlikowskim a najciekawsze w odpowiedzi na pytanie o piłkarzy.
No i jest nadzieja w pierwszych zdaniach:)
Dzieki KamilloLce
Wywiad- cały Staw, zaślepiony sobą -ciekawe tylko że skoro było tak dobrze czemu jest tak źle. Nie sądze że szybko znajdzie sensowną posadę, typuje za pół roku drużynę pokroju Kolejarza Stróże albo Sandecje.
Zegnaj !
Ja mimo wszystko dziękuje za piekne chwile te gorsze może zapomne , szkoda że sie nie udało ......
A z drugiej strony z tymi pseudokopaczami oraz chorym zarządem to trudno o sukcesy
Filipiak też wypowiadał sie parokrotnie że będziemy grać w pucharach , że są pieniądze na kontrakty
a jak zwykle kończy sie tym że kolejny sezon gramy o utrzymanie , a kopaczy bierzemy za półdarmo ,
lub nie płacąc nic i łapiemy kogo bądź z łapanki .
Orlean Napisał(a):
> Wywiad- cały Staw, zaślepiony sobą -ciekawe
> tylko że skoro było tak dobrze czemu jest tak
> źle. Nie sądze że szybko znajdzie sensowną
> posadę, typuje za pół roku drużynę pokroju
> Kolejarza Stróże albo Sandecje.
Daj spokój Sandecji- nie życz jej tak źle. Stróże to co innego, ideologicznie z senatorem Kogutem nadają na podobnych falach.
zac Napisał(a):
> Ten człowiek
> nawet nie potrafi odejść z honorem.
Przecież to już wiadomo od meczu z Jagiellonią, gdy mu JF nawrzucał. Każdy szanujący się człowiek nie latałby po mediach, tylko tego samego dnia albo następnego przyniósł swoją rezygnację ze stanowiska. W tamtym momencie WS bardzo dużo stracił w moich oczach, a teraz tylko jeszcze bardziej się pogrąża...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)