lambadia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pluton Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > jankes76 Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > bez paniki...
> > > nie spadniemy, jest to możliwe tylko
> > > teoretycznie, w praktyce nie ma na to
> szans...
> >
> > Też tak pisałem jeszcze 2 tygodnie temu.
>
> Jak piłkarzyki wychodzą z takiego założenia,
> to ja dziękuję wszystkim dookoła i do
> zobaczenia w pierwszej lidze.
2 tygodnie temu to uważałem, że gramy już tylko sparingi;)
myślę, że w klubie jest taka atmosfera, że oni z takiego założenia nie wychodzą...
popatrzmy na to na spokojnie:
5 spotkań do końca w tym 3 u siebie
dodatkowo przy równej ilości punktów z każdą drużyną jesteśmy wyżej w tabeli na koniec rozgrywek
poziom tej ligi jest taki, że każdy może wygrać z każdym, nie da się na dłuższą metę w niej nie zapunktować:)
tak naprawdę wystarczy zdobyć 4 punkty żeby się utrzymać, nie zaczną nagle wszyscy punktować
dwie ostatnie drużyny mają po 15 punktów, więc zdobycie przez którąś z nich nagle 10 punktów
i dodatkowo przez na przykład Piast jeszcze 7 pkt to czysta teoria...
gorzej grać się nie da a przegraliśmy już trzy mecze z rzędu, każda passa ma swój koniec
w spadkowej grupie przegraliśmy z PBB, , które jak to nie zabrzmi, ale w tym roku to zdecydowanie najlepsza
drużyna ze wszystkich w tej grupie
i z Widzewem, z którym graliśmy od 15 minuty w 10, po jednak kontrowersyjnej decyzji sędziego
podsumowując, gorzej być nie może a nawet punktując na poziomie 0,8 na mecz to utrzymanie jest pewne
do tego dochodzi jeszcze pełny skład, którego już dawno nie było, dlatego głowy do góry;)
-
-
DOLNA ÓSEMKA - SIERMIĘŻNA GRA O UTRZYMANIE
Nie wiem skad az taki optymizm żeby liczyc na średnio 0,8 pkt na mecz bo na razie to sie zapowiada na średnio 0 pkt na mecz i widząc postawe naszej drużyny w ostatnich meczach nie będzie to zadna niespodzianka. Tez miałem nadzieje, że jak będzie pełny skład to spokojnie będziemy punktowac ale jak widac jest jeszcze gorzej niz bylo -bez pomyslu, bez ambicji, bez walki, bez wyciągniętych wniosków z poprzednich porażek. Wedlug mnie lecimy i tylko jakis cud nas moze uratowac.
Utrzymamy się, spokojnie, z Piastem i Jagiellonią będzie 6 punktów. A co do reszty to nie wiem ;)
Bardzo proszę o spadek ZL i Widzewa.
Chcę mieć nadzieje że w następnym sezonie będzie minimalna szansa na wyprzedzenie kogoś z czwórki Podbeskidzie, Piast i beniaminkowie. Na ZL grające 2 sezony pod rząd piach nie liczę.
Znaczy się sytuacja jest ciężka choć wciąż nie beznadziejna
Popatrzmy jednak na tabelę wiosny wnikliwiej:
[pre]
1. Legia Warszawa 11 26 8 2 1 19-8 4 1 1 9-5 4 1 0 10-3
2. Lech Poznań 10 22 7 1 2 25-12 6 0 0 19-4 1 1 2 6-8
3. Podbeskidzie Bielsko-Biała 11 20 5 5 1 13-9 2 3 0 7-5 3 2 1 6-4
4. Ruch Chorzów 11 19 6 1 4 13-11 3 1 2 5-4 3 0 2 8-7
5. Pogoń Szczecin 11 18 4 6 1 19-16 3 2 0 11-4 1 4 1 8-12
6. Śląsk Wrocław 11 14 3 5 3 13-13 2 2 1 6-5 1 3 2 7-8 1 3 1 0 0 1-0
7. Lechia Gdańsk 11 14 4 2 5 13-10 3 1 2 9-6 1 1 3 4-4 1 0 0 0 1 0-1
8. Jagiellonia Białystok 11 13 3 4 4 17-20 2 3 0 9-7 1 1 4 8-13
9. Zawisza Bydgoszcz 10 13 4 1 5 9-16 2 0 2 4-7 2 1 3 5-9
10. Zagłębie Lubin 10 12 3 3 4 14-12 3 1 1 12-7 0 2 3 2-5 1 1 0 1 0 1-1
11. Korona Kielce 10 12 2 6 2 9-10 2 4 0 8-6 0 2 2 1-4 1 1 0 1 0 1-1
12. Widzew Łódź 11 11 2 5 4 11-13 2 3 0 7-4 0 2 4 4-9 1 3 1 0 0 2-1
13. Wisła Kraków 11 11 3 2 6 13-14 2 0 3 8-4 1 2 3 5-10 1 0 0 0 1 1-2
14. Cracovia 11 9 2 3 6 6-12 2 1 3 4-5 0 2 3 2-7
15. Piast Gliwice 11 8 1 5 5 11-18 0 3 2 3-5 1 2 3 8-13
16. Górnik Zabrze 11 8 1 5 5 10-21 1 3 2 6-10 0 2 3 4-11
[/pre]
Cracovia pod tiki-taką Wojtka jest 3-a od końca druzyną. Niżej jest tylko BEZPIECZNE Zabrze i Piast.
Nadzieja na utrzymanie oczywiście jest jeżeli ogramy Piasta i nie damy się dogonić Widzewowi albo ewentualnie Korona złapie zadyszkę. W spadek dolnośląskich drużyn absolutnie nie wierzę.
Wszelako jak my mamy się Panowie trenerzy utrzymać jak w meczach ,które można zremisować a NIE WOLNO przegrać tj. ostatnich 2-ch gramy na MAKSYMALNYM ryzyku (i to nawet w 10-ę) z jednym nominalnym stoperem a defensywni pomocnicy lądują albo na stoperze albo na bocznej obronie (jak wczoraj). Jaką wizję miał Staw rezygnując z przecinaka Szeligi w środku pola a dając go na prawą obronę nijak nie wyrozumiem.
Generalnie obecnie gola potrafiłaby nam strzelić chyba nawet drużyna technikum mechanicznego z Tarnowa :(
...i kogo mam za to winić jak nie sztab szkoleniowy ? Prezesa? Złego Knura talibożercę? Ustawienie gry obronnej to podstawa warsztatu trenera ligowego. To po prostu musi umieć robić.
Link, 0,8 to raczej pesymizm;-)
Wystarczy jedna wygrana i jeden remis w 5 meczach
Pisałem o tym już przed rundą, WS z,ebał przygotowania, na szybko zrobiono trzecie zgrupowanie jednak nie pomogło. Tu trzeba trenera który będzie grał o punkty nie o posiadanie piłki.
zubereg Napisał(a):
> Pisałem o tym już przed rundą, WS z,ebał
> przygotowania, na szybko zrobiono trzecie
> zgrupowanie jednak nie pomogło. Tu trzeba trenera
> który będzie grał o punkty nie o posiadanie
> piłki.
polać gościowi !
jankes76 Napisał(a):
> Link, 0,8 to raczej pesymizm;-)
> Wystarczy jedna wygrana i jeden remis w 5 meczach
No dla mnie to w obecnej sytuacji jest optymizm:))
Z takich niczym nie uzasadnionych rozważań (typu: wróżenie z fusów, ale jednak w jakiś sposób, choć dość absurdalny, uzasadnione) wyszły mi nasze wyniki w tych 7 meczach "dogrywki".
I wyszło mi, że z Podbeskidziem i Widzewem przegramy.
Myślę sobie "No bez przesady!"
A tu przegraliśmy...
No to podzielę się tym, co mi dalej wyszło.
Z Piastem wygrywamy.
Z Zagłębiem Lubin wygrywamy.
Z Koroną przegrywamy.
Ze Śląskiem remis.
Z Jagiellonią wygrywamy (co już nie będzie mieć znaczenia dla utrzymania)
Obyś został prorokiem. Z moich przewidywań rzeczywiście 27 punktów może zapewnić utrzymanie.
po dzisiejszym wyniku Lubina, tak jak mówiłem, na pełnym spokoju utrzymamy się;)
Obecnie, przy najgorszym możliwym układzie wyników do utrzymania potrzebne jest 28 punktów. Ale próg z każdym zwycięstwem Widzewa i remisem w grupie będzie się nieznacznie obniżał. Sądzę, że ostatecznie spadnie poniżej 27
teoretycznie tak, ale ja będę się upierał;), że ten próg nie będzie wyższy niż 25 pkt, a dla nas w związku z bonusem z pierwszej rundy 24:)
Bardzo możliwe jest to co piszesz. Możliwe niestety jest też to, że takie drużyny jak Jagiellonia czy PBB (vice lider naszej grupy - koniec świata!) po przekroczeniu progu 28 pkt. zaczną wszystko olewać (wszakże to polska liga i piłkarze mogą mieć dosyć grania po 33-34 meczach - nasi jak widać mają dosyć grania po 29 meczach) i tabela się spłaszczy, a to wyznacza próg na poziomie jaki pisałem. Dlatego trzeba na początek wygrać z Piastem i Zagłębiem, (a potem im kibicować) i liczyć na maksymalną ilość remisów w pozostałych meczach.
zgadzam się co do meritum, moim zdaniem jednak zwycięstwo z Piastem i remis z Zagłębiem powinno załatwić sprawę...
nie do końca rozumiem czemu mamy kibicować im później?
rozumiem, że matematycznie to obniża próg, ale w praktyce każda
ich porażka przybliża nas do utrzymania
Właśnie ponieważ obniża próg. Jeśli wygralibyśmy dwa najbliższe mecze i mieli 26 punktów, każda wygrana Widzewa i ZL obniżała by próg i odbierała punkty pozostałym. Może wtedy uda nam się wywalczyć coś więcej niż 14 miejsce:)
Wygrać z Piastem, nie przegrać w Lubinie i jesteśmy w domu
Jankes, bez obrazy ale Twoje analizy są tym, czym nowomowa za PRL-u.
Moze jeszcze jakas analiza pokazująca ze nie spadniemy?? Tak jak pisalem juz kiedys, spadek jest na 100% i trzeba sie z tym pogodzic. Jestesmy mentalnie rozbici, a ze i umiejetnosci są przeciętne to i zadnych punktow do konca nie mamy prawa z taką grą zdobyc.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)