8ki nie przesraliśmy dzisiaj, tylko w meczach z Zawiszą, Podbeskidziem i Widzewem u siebie. W każdym z tych meczów mieliśmy przeciwnika na widelcu, a zamiast ich dojechać klepaliśmy pod swoją bramką prosząc się o bramę.
-
-
[30] Korona - Cracovia sob 12 kwietnia 2014 18h00
ddarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zabrakło w Koronie Cabaja, który by wbił
> piłkę do własnej bramki...
albo Miśkiewicza w obecnej formie :)
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2014-04-12_Korona_Kielce_-_Cracovia_1:0][large][color=#000099][b][u]WikiPasy.pl zdjęcia z meczu[/u][/b][/color][/large][/url]
Strasznie szkoda, że nie zagramy z gtsem. Są teraz strasznie cieńcy, my pewnie będziemy grać lepiej bo drużyna jest w komplecie. Do tego mielibyśmy ich u siebie gdybyśmy wygrali dzisiaj z Koroną.
Gdybyśmy wygrali chyba nie, gdybyśmy byli na 8 miejscu.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Strasznie szkoda, że nie zagramy z gtsem. Są
> teraz strasznie cieńcy, my pewnie będziemy grać
> lepiej bo drużyna jest w komplecie. Do tego
> mielibyśmy ich u siebie gdybyśmy wygrali dzisiaj
> z Koroną.
No właśnie, strasznie szkoda tego potencjalnego 0-0 i 80-20 posiadaniu
Andrzej.ksc Napisał(a):
> Kszysztof Przytuła w canal+ : ,,uważam że w
> drużynie Cracovii mimo wszystko najlepszym
> ogniwem jest właśnie trener Stawowy,,
Krzysztof Przytuła był (jest?) najlepszym ogniwem ŁKS Łomża. Wystarczy spojrzeć na tabelę.
A ja myślę, że paradoksalnie to dobry wynik, dobry dla wszystkich.
Gdybyśmy awansowali do górnej ósemki, jeszcze więcej kibiców uwierzyłoby, że bez ciśnienia na wynik sportowy, bez profesjonalnego zarządzania, z nawiedzonym trenerem i składem węgla i stali na ławce można osiągnąć WYNIK.
Ale to się Szanowni Państwo nie dodaje i prędzej czy później przysłowie o kręceniu bicza z brzydkiego materiału staje się faktem.
Grając w dolnej ósemce mamy cztery mecze u siebie i emocje zapewnione do końca sezonu.
Walcząc z mocniejszymi, być może ugralibyśmy coś na dramatycznie słabym Górniku, ale komu są potrzebne powtórki z 1:6 i kolejne przegrane derby na Reymonta. Tak, tak, przegrane.
Zdychający gts jest dla nas trudniejszym przeciwnikiem niż gts mocny, o czym niejednokrotnie można było przekonać się w minionych sezonach.
Spokojne utrzymanie będzie na pewno pasowało trenerowi, który w czerwcu podpisze nowy kontrakt jak i prezesowi, który i tak nie ma alternatywy na posadę trenera. Z resztą po co miałby szukać nowego. Ten, który jest, nie zarabia zbyt wiele, a dodatkowo świetnie, można wręcz rzec perfekcyjnie, wywiązuje się z powierzonych mu zadań. Po co więc zmieniać coś, co spisuje się bez zarzutu. Oczywiście nie mam tu na myśli działań stricte trenerskich, bo te dla naszego prezesa nie są najważniejsze i każdy kto przeczyta odpowiednią książkę może zostać takim coachem.
Dolna ósemka z pewnością zadowala również naszego księgowego. Gorszy wynik sportowy wzmacnia przecież jego pozycję w negocjacjach dotyczących przedłużenia kontraktów.
Tak więc jest DOBRZE, a będzie jeszcze "dobrzej" o czym przekonamy się w następnych sezonach, bez względu na w jakiej klasie rozgrywkowej Cracovia będzie grać.
sterby Napisał(a):
> A ja myślę, że paradoksalnie to dobry wynik, dobry dla wszystkich.
Trzeba zacząć od tego że rozczarowanie jest w pełni uzasadnione
Aż do meczu z Koroną można było kalkulować nawet medal Mistrzostw Polski
Natomiast to czy ktoś sobie poradzi z racjonalizacją faktu
że rywalizujemy jednak o miejsca 9-16 to już cecha osobnicza
Po forum widać w jakie fantasmagorie potrafi zapętlać się zniewolony umysł
i jakie teorie są na TOPie w wytłumaczaniu sytuacji
Natomiast można coś prognozować odwołując się do doświadczenia
czyli uczyć się na praktycznej historii MKS-u jako instytucji
Na dziś widać że piąte miejsce hokeistów owocuje dość konstruktywną postawą zarządu
Kto wie, może te 39 punktów i mam nadzieję dobra gra piłkarzy w walce o 9. miejsce
doprowadzi do podobnych działań przed następnym sezonem
Oby
Doświadczenie sekcji hokejowej sugeruje że będzie tylko gorzej (transferowo) a to że podpisano dziś umowy z hokeistami dość wcześnie jak na standardy Comarchu to świadczy tylko o tym że na więcej nie ma co liczyć a to co jest wystarczy. Zabezpieczono po prostu minimum. Mam nadzieje że nie jest to droga, którą sekcja piłkarska obierze.
quentin Napisał(a):
> Doświadczenie sekcji hokejowej sugeruje że
> będzie tylko gorzej (transferowo) a [b]to że
> podpisano dziś umowy z hokeistami dość
> wcześnie jak na standardy Comarchu to świadczy
> tylko o tym że na więcej nie ma co liczyć a to
> co jest wystarczy. Zabezpieczono po prostu
> minimum.[/b] Mam nadzieje że nie jest to droga,
> którą sekcja piłkarska obierze.
Dokładnie tak. Natomiast nie widzę żadnych powodów, dla których, piłka nie miałaby podążyć śladem hokeja.
Następuje ciągły, powolny, ale nieubłagalny odwrót Comarchu od sportu.
Do rozstrzygnięcia jest tylko kwestia czy wcześniej nas pogrąży czy sprzeda?
Kiedy Cracovia posiada piłkę, to jej rywale cierpią od pierwszej do ostatniej minuty. Kiedy nawet uda się jej ją odebrać, to już jesteś zmęczony. A za chwilę rywale i tak znów ją przechwycą - opowiadał trener Jose Rojo Martin "Pacheta".
Musieliśmy w sobotę bardzo dużo biegać, dać z siebie sto procent. Dlatego gratuluję Cracovii. Wygraliśmy z zespołem, który ma najlepszy styl w ekstraklasie - dodał trener Korony.
Chciałbym pogratulować trenerowi Stawowemu i wszystkim piłkarzom Cracovii. Uważam, że dzisiaj wygraliśmy z najlepiej grającą w piłkę drużyną w lidze
Nowaczek :(
Szkoda, żałuję kilku sytuacji. W niektórych mogłem zachować się lepiej. Mogę mieć do siebie pretensje. Ale teraz to już nieważne
Musimy pogodzić się z tym, że nie będzie nas w ósemce. Po podziale punktów czeka nas ciężkie zadanie. Chcielibyśmy obronić dziewiąte miejsce. [b]Pozostaje mi tylko przeprosić kibiców, bo wiem, że sprawiliśmy im zawód - podkreśla trener Cracovii[/b], ale dodaje: - Jesteśmy mężczyznami, a mężczyźni nie powinni tragizować i biadolić.
Zboro Napisał(a):
> [b]Kiedy Cracovia posiada piłkę, to jej rywale
> cierpią od pierwszej do ostatniej minuty. Kiedy
> nawet uda się jej ją odebrać, to już jesteś
> zmęczony. A za chwilę rywale i tak znów ją
> przechwycą[/b] - opowiadał trener Jose Rojo Martin
> "Pacheta".
>
>
> Musieliśmy w sobotę bardzo dużo biegać, dać z
> siebie sto procent. Dlatego gratuluję Cracovii.
> [b]Wygraliśmy z zespołem, który ma najlepszy styl
> w ekstraklasie - dodał trener Korony.[/b]
>
>
> Chciałbym pogratulować trenerowi Stawowemu i
> wszystkim piłkarzom Cracovii. [b]Uważam, że
> dzisiaj wygraliśmy z najlepiej grającą w
> piłkę drużyną w lidze[/b]
a cóż on może wiedzieć.
Trener z zagranicy.
Co on osiągnął? Gdzie był jak nas było 300?!
Grał w lidze Hiszpańskiej, spędził tam kilkanaście lat, rozegrał około 300 meczy w tym również w pucharze UEFA.
Ale co on tam wie...gdzie mu tam do forumowych ekspertów, którzy zjedli zęby na piłce nożnej i oczekują, że zdezelowanym "maluchem" powinno się wygrać w F1.
nagraliście go? :)
kojace slowa, piekna porazka, wzruszylem sie
Gramy najlepiej w lidze, dlatego skończyliśmy w grupie spadkowej? Pacheta każdemu rywalowi sadzi takie gówniane kwiatki, polecam trochę szerzej spojrzeć na sprawę. Widzew według niego to też niezła drużyna.
Ej, Liptoon, a wiesz co to jest kurtuazja? Zresztą, to jedno - bo rzeczywiście, trochę tak jest. Tylko co z tego, skoro na tablicy widnieje 1:0? Analogia do meczu Granady z Barceloną aż sama się nasuwa, tam też 1:0, a posiadanie piłki jeszcze wyższe.
Czy ja wiem czy tak cierpią przeciwnicy? ja bym się cieszył ucierając nosa "łykającej" Cracovii. To, że cieszyć się może z tego coraz więcej zespołów świadczy o błędzie systemowym.
Pacheta zapomniał dodać, że Cracovia gra najlepszą piłkę w lidze ale dla swoich rywali.
jakby ktos sie dopiero obudzil to wlaczac odbiorniki na Lvpool-City, tak sie gra O ZWYCIESTWO, nie pierd... pykanie i farmazony o k.. stylu!
2-0 wlasnie!
A ja bym chciał pozdrowić autokar nr 1! Nie było 11 więc ta jedynka mniej musiałą wystarczyć :D
/Qrwa bo nie wytrzymam. Następny trener twierdzący że Cracovia świetnie gra w piłkę, tylko że z nią wygrał. Niedawno czytałem innego trenera, też twierdził że (wolny cytat): "Cracovia gra najlepszą piłę w lidze, wygrałem z nią dwa razy ale grają wspaniale".
Przypomina to trochę pokazy z "mam talent" Tam też jest sporo chłopców którzy robią takie rzeczy z piłką... Szkoda że żadnego nie ma w lidze.
Wystarczy że Staszek na konferencji odpowiednio takiego trenera podpuści. Co ma on powiedzieć... Oczywiście kurtuazyjnie zacznie chwalić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)