Juz czesi go dopuszczą ;)
-
-
transfery 2014 - fakty, plotki, życzenia
Wróble ćwierkają, że Dudas już odleciał do innego kraju.
pzdr
W czwartek na sparingu nie grał więc bardzo możliwe , szkoda :(
To, że nie grał, to nic nie znaczy. Jego nie muszą testować.
Powiem szczerze nie rozumiem tego całego Dudasem zachwytu, z tego co pamiętam, za jego kariery u Nas na forum raczej była tendencja do krytykowania go za dużo głupich kar (słusznie) i błędy w defensywie (słusznie), oraz za szukanie zaczepki (mniej słusznie, ustawić rywala trzeba, ale bez przesady -Patrz pierwsze słusznie)
Ewidentnie służyła mu kompania Fojtika i Valczaka, ale niekoniecznie musi się to powtórzyć,
dla mnie nie grał na 100%. Myślę, że spokojnie, w erze Fojtika i Valczaka, możemy sobie odpuścić trzeciego do bójki, a za podobne pieniądze postawić na klasowego szybszego defensora.
I jeszcze na marginesie, ja bym dał Zvatorze szansę, ja wiem, że stał się takim Pawłem Nowakiem naszego Hokeja, na którego można wylać kubeł frustracji (niekoniecznie Ice Bucket Challange) ale to super facet, a jestem przekonany że przy Trenerze się może nieźle rozwinąć póki młody (perpektywiczny ach ach)
Karel Richter nie będzie jednak występował we francuskim Les Rapaces des Gap. Klub w swoim serwisie internetowym poinformował, że faza testów dobiegła końca i czeski skrzydłowy nie znajdzie się w kadrze na nowy sezon.
Za Shoutnews na h.necie
Tak jak myślałem...
ale dobrze ze probowal, ja wiem ze my patrzymy z innej perspektywy, ale kazdy chcialby miec robote w lepszej firmie, nie udalo sie - trudno, niech wraca i gra u nas :)
[quote]
Hokej. Dzisiaj w Sanoku po raz pierwszy w historii zostanie rozegrany mecz o Superpuchar między mistrzem Polski (Ciarko PBS Sanok), a zdobywcą Pucharu Polski (Comarch Cracovia).
[i]Jest spore zamieszania wokół Superpucharu. Znalazł się w kalendarzu bardzo późno. - Powinniśmy wiedzieć o jego terminie znacznie wcześnie[/i]j - mówi trener "Pasów" Rudolf Rohaczek.
W Krakowie było wczoraj nerwowo, jeszcze z innego powodu. Jeszcze po porannym treningu trener Rohaczek nie wiedział, z jakich graczy będzie mógł skorzystać i czy zespół w ogóle pojedzie do Sanoka.
[b][u]Niepewny był udział sześciu zagranicznych hokeistów (Patrika Valczaka, Josefa Fojtika, Patrika Vrany, Filipa Stoklasy, Tomasa Kani, Wiaczesława Kozuba). Zawodnicy ci nie zostali jeszcze oficjalnie potwierdzeni do Cracovii. Grali w sparingach, ale bez zgody macierzystych federacji. Do tej pory PZHL przymykał na to oczy, choć to było sprzeczne z wymogami IIHF. Teraz jednak związek zażądał, aby takie zgody zostały wydane. Wczoraj po południu sprawa się wyjaśniła, obcokrajowcy będą mogli grać w Superpucharze.[/u][/b]
W Cracovii po urazach do gry wracają dwaj czescy napastnicy Patrik Valczak i Josef Fojtik, mają tworzyć atak z innym Czechem Petrem Dvorzakiem. Bardzo ciekawie wygląda ustawienie jednego z ataków: Filip Stoklasa - Grzegorz Pasiut - Rosjanin Wiaczesław Kozub.
W Sanoku zabraknie kilku kontuzjowanych graczy, urazy leczą: Jarosław Kłys, Marcin Wiśniewski, choruje Sebastian Witowski, niepewny jest udział Patryka Noworyty (uraz kostki). Mecz pokaże na żywo o godz. 20.30 TVP Sport.
[/quote]
źródło: [url=http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3567583,graja-o-superpuchar,id,t.html][dziennikpolski24.pl][/url]
Z powyższego artykułu wynika, że Kania i Kozub są już zawodnikami Cracovii. Jeśli źle zrozumiałem, to mnie poprawcie.
Dostali tylko zgodę federacji na grę
Troszkę by było dziwne jakby grali w tym meczu, nie będąc naszymi zawodnikami...
Oczywiście na głównej ani słowa ostatnio czy jakiś hokeista podpisał kontrakt, czy nie. Jest/był (?) jeszcze ten Kisielewski. Ale też nic ostatnio na ten temat....
Czy naprawdę musimy o transferach/kontraktach/składach dowiadywać się z prasy lub wiadomych portali... Żenada.
A Dudas też będzie grał ?
Partyzantka na maxa- szkoda.
Komentator meczu mówił, że mamy jeszcze testować Fina (obrońca) i Czecha, obu z wysokiej półki, ale to by oznaczało, że trzeba z kogoś z dotychczasowych stranieri zrezygnować. Czy ktoś ma w tej sprawie jakąś wiedzę?
I jeszcze: jak to jest - czy wolno mieć 6 cudzoziemców w drużynie, czy w składzie meczowym?
moze byc 8 w skladzie, ale w ogole mozna miec wiecej tylko trzeba zaplacic.
Oby ci dwaj testowani obrońcy byli z górnej półki, po napadzior mamy jak ta lala.
[small][i]marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> co wyście powariowali ????
> płacić kolesiowi za odchudzanie ?
>
> po prostu nie wierzę :D[/i][/small]
Rzeczywistość czasem boleśnie weryfikuje nasze teorie - zobaczyłem wczorajszy mecz i jego występ i przyznaję, że miałeś pełną i absolutną rację Marcinie. Jak pisałem swój post musiało mnie chyba jakieś chwilowe zaćmienie umysłu dopaść, przepraszam :) Rzeczywiście, nie da się tak grać na topowym poziomie, tylko byśmy się na gościa nadenerwowali i wyrzucali go na Forum ze składu 3 razy na 2 mecze, bez sensu by to było.
16 dni później
[quote="Dziennik Polski"]
- Wasza kadra liczy aktualnie dwudziestu trzech zawodników. Czy nie jest za skromna jak na długi, bardzo trudny sezon?
- [b]Skład nie jest ostatecznie zamknięty.[/b] Potrzebujemy jeszcze co najmniej dwóch zawodników, i to dobrej klasy, którzy byliby wzmocnieniem, a nie tylko uzupełnieniem. Takich graczy szukamy za granicą, bo w kraju co lepsi zawodnicy zostali już zakontraktowani. [b]Mam nadzieję, że wkrótce będę miał dobre wieści dla naszych kibiców.[/b][/quote]
Źródło: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3587253,bardzo-chcemy-wrocic-do-strefy-medalowej,id,t.html
Dudas w Trenczynie,czyli szukamy kogo innego.
A to dobry motyw - oprócz kwestii kasy miał wybierać klub z mistrzowskimi aspiracjami (takie plotki krążyły). A wybrał Duklę, której powszechnie wróżą walkę o utrzymanie. Przyznam że jestem co nieco zdziwiony. Do tego na Słowacji akurat kasą też nie szastają specjalnie.
No cóż, trzeba znać swoje miejsce w szeregu - jakby nie było słowacka Tipsport Extraliga to jednak lepsze okno wystawowe na świat niż nasza plastikowa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)