Zapełnimy , zapełnimy nawet ja idę, a że gruby jestem to ze dwa miejsca zajmę.
-
-
PLAY - OFF 2014 (temat zbiorczy) - półfinał nie dla Cracovii. Oto efekt systematycznego osłabiania drużyny.
zapelniamy - zwlaszcza ze karnetowicze za darmoche :)
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/w_sobote_decydujacy_mecz_hokeistow_kobiety_i_karnetowicze_wejda_za_darmo
Na widomym forum już płaczą, że dwóch bramek dla Unii sędzia nie uznał. Jak dla mnie w jednej sytuacji krążek chyba w ogóle do bramki nie wpadł, a drugiej spalony w polu bramkowym. Jakoś zapomnieli też o nieuznanej bramce dla nas, gdy z nieznanych przyczyn sędzia przerwał grę.
lubie te ich płacze :)
mam nadzieje ze w sobote znow bedzie okazja zeby poplakali :)
bodajże gts też gra w sobotę o 18:30 :P jak wygramy to w wesołych nastrojach pójdziemy na rynek świętować i może jakichś kilku zomowców się nawinie :D
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na widomym forum już płaczą, że dwóch bramek
> dla Unii sędzia nie uznał. Jak dla mnie w jednej
> sytuacji krążek chyba w ogóle do bramki nie
> wpadł, a drugiej spalony w polu bramkowym. Jakoś
> zapomnieli też o nieuznanej bramce dla nas, gdy z
> nieznanych przyczyn sędzia przerwał grę.
raczej nie oceniam rozjemców ale dzis moim zdanie sprawiedliwie ,i dali pograć jednym i drugim malo kar dawali
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
info z wiadomego forum
- Lubię grać na oświęcimskiej tafli, a kibice Unii swoimi złośliwościami dodatkowo mnie motywują - stwierdził wychowanek drużyny z Chemików 4, obecnie reprezentujący barwy Pasów. W drugiej minucie dodatkowego czasu gry znalazł się w odpowiednim miejscu i skutecznie dobił uderzenie Jarosława Kłysa. - Ten wariant rozgrywania przewagi mieliśmy przygotowany, tyle, że w nieco innym ustawieniu - zaznaczył starszy z braci Kowalówków.
Oglądanie meczu na komórce w samochodzie na poboczu i potem w trakcie zakupów bezcenne :):)
Ale dla takich chwil warto kibicować hokeistom Cracovii :) !!!!
Wierzylam do samego końca i w sobote jesteśmy na meczu, wprawdzie dotrzemy zaraz po 18:30 i choćbym miała stać to będę kibicować ile mocy w gardle !!!
Żołta kaczko prosze odpisz kapitanowi, że żeńskie grono kibiców oczekuje prezentu z okazji Dnia Kobiet w postaci awansu :)
Grataluje !!!
"Informujemy, że liczba promocyjnych wejściówek (dla karnetowiczów oraz dla kobiet) jest ograniczona pojemnością hali przy ulicy Siedleckiego 7.
Rozumiem iż każdy dostanie?
Cóż można napisać po takich dwóch dniach?
1. "Dziura" I Wielki!
A co do dzisiejszego meczu:
- nieuznana bramka dla Unii - prawidłowa decyzja, ponieważ był spalony w polu bramkowym
- druga kontrowersyjna sytuacja - dopóki krążek był widoczny, nie znalazł się za linią bramkową (był na linii), później zasłonił go ciałem "Radzik", więc decyzja Meszyńskiego raczej słuszna
- kontrowersyjna sytuacja z nieuznaną bramką dla Cracovii - gola nie było, krążek zatrzymał się na linii. Niestety, Meszyński się pogubił - gwizdnął i pokazał, że jest gol, ale błyskawicznie się z tej decyzji wycofał i pojechał analizować wideo, na którym zobaczył, ze gola nie było. Po prostu się obsrał, krążek był cały czas widoczny i nie miał prawa gry przerywać. Kto wie, co by było, gdyby...
Aron stał przed bramką i bardzo prawdopodobne ze dobilby bezpanski krazek, ale oczywiscie meszynski pod nas sedziowal i dlatego zatrzymal akcje ( w ogole nie wiem co on sobie wtedy myslal...)
co do "bramek" Unii - przy jednej ewidentny spalony w polu, a w tej drugiej to niewiele bylo widac, ale skoro analiza nie wykazala obecnosci bramki to pewnie tak bylo.
marczek, tak jak napisałem wyżej - dopóki krążek był widoczny, znajdował się na linii. Później "Radzik" zasłonił go ciałem. Zza bramki widać to było idealnie.
Miażdżą mi system komentarze pod artykułem, na wiadomym portalu. Dwa gole dla Unii niesłusznie nieuznane, ale o sytuacji Cracovii, kiedy Meszyński niesłusznie przerwał grę, cisza. Kibicowski obiektywizm, hehehe :).
na malopolskiej tak tez bylo widac - ale pewnosci nie mialem, pojechal, sprawdzil i uf :)
bo to dziala tylko w jedna strone wg kibicow Unii :)
Juz na lodowisku w Oswiecimu stwoerdzilismy ze Unici po meczu beda plakac, ale tak jak A44 napisal. Obu bramek dla Unii absolutnie nie bylo.
Natomiast ja przekazuje apel naszych hokeistow: Zapelnijcie w sobote hale do konca i pokazcie IM jak sie kibicuje!!!
Takze Panowie i Panie - w sobote zrobmy pieklo!
Oglądając relację na malopolska.tv miałem wrażenie, że hokeiści Unii cały czas prowokowali Radzika,
(pod koniec I tercji komentator mówił o niespotykanych 4 spalonych bramkowych - dla mnie to m.in w tych sytuacjach chodziło o rozjuszenie Rafała)
niestety nie mogę tego stwierdzić jednoznacznie, bo relacja czasami się przycinała,
a ze "stop-klatek" można odnieść mylne wrażenie,
czy to tylko moje odczucia, czy ktoś też to zauważył ?
PS.
o wypowiedź poproszę zwłaszcza gsss`a, który nie dość, że widział mecz na żywo, to jest Czarcim bramkarzem
gra na bramkarzu, nie jest jest niczym nadzwyczajnym, to sie od najmłodszych wpaja, żeby mu przeszkadzać.
Sędzia dziś może nie rozdawał kar ale jakoś tak dziwnie to spotkanie prowadził, troszkę się zamotał.
Oczywiscie bramek słusznie nie uznał, ale zatrzymanie naszej akcji to kuriozum. Unia chyba moze miec pretensje o kare na Aronie.
Mam nadzieje ze w sobote bedzie przynajmniej ze 2 tys.
Widziałem już w naszej lidze gorsze sędziowanie. Dla mnie kara za rzucenie Arona głową o bandę była w porządku, mamy na świeżo sędziowanie na Olimpiadzie i tam taka sytuacja z pewnością skończyłaby się wykluczeniem.
Co do prowokowania Radzika robili to jednak do dosc "hokejowym" stylu i tu raczej nie przyczepialbym sie p nadmierna agresje graczy z Oswiecimia, powiedzialbym nawet ze troche brakuje mi takiej gry z naszej strony. Prowokacje byly nieustanne ze strony wspanialej widowni oswiecimskiej, ktorzy z jechaniu po Dziurze chca sie chyba zrownac z Sanokiem. Nie mniej jednak wszyscy wiemy ze naszemu Krolowi Radzikowi I takie prowokacje dostarczaja tylko motywacji :)
tylko nikt im nie powiedzial ze to trzeba przed Radzikiem stanac a nie za w polu bramkowym ;)
co do kibicow to czekam tylko na komentarz w stylu: "super doping dzisiaj, bez przeklenstw i wyzwisk" ;)
Freaqmoniq Napisał(a):
> Oglądanie meczu na komórce w samochodzie na
> poboczu i potem w trakcie zakupów bezcenne :):)
Noooo, z takiej okazji, jak mecz Pasow to mozna sobie wizyte w markecie darowac...
Dzieci z glodu nie padna - zyja emocjami na lodzie :)
Dzieci mi w domu nie płaczą, ale za to lodówka czasem raźi światłem :)
Dzięki technologii jaką mamy moge mecz pasów nawet podczas zakupów oglądac i w korku stojąc :)
Wazne, że nic nie przegapione, a sukces trzeba było uczcić ....:)
Ktoś jednak błąd Meszyńskiego dostrzegł.
[quote]
Już w 8 minucie krakowianie powinni strzelić pierwszego gola, ale gdy po uderzeniu Arona Chmielewskiego krążek zatrzymał się na słupku sędzia... użył gwizdka i nie dopuścił do dobitki. Arbiter zjechał co prawda z tafli żeby dokonać analizy video, ale stwierdził tylko to, że krążek nie przekroczył linii bramkowej. Gdyby nie przerwał gry to dobitka byłaby tylko formalnością.
[/quote]
źródło: [url=http://www.sportowasilesia.com/aksam-unia-oswiecim-cracovia-12,d3687.html][sportowasilesia.com][/url]
A odnośnie sytuacji, z nieuznanym golem dla Unii; wiem, że to tylko zdjęcie, ale w tym właśnie miejscu był krążek, do czasu kiedy był widoczny. Później znalazł się pod "Radzikiem".
[img]http://www.sportowasilesia.com/upl/dp/3689/f8851.jpg[/img]
szczęście było przy nas :)
w końcu i ono musiało sie pojawić :)
W Oświęcimiu musi mieszkać liczne grono speców od geometrii nieeuklidesowej. To kadr z małopolskiej tv, z momentu kiedy kibice Unii widzą krążek za linią bramkową. Potem przykrył go Radzik i jeszcze trochę wysunął.
[img]http://files.tinypic.pl/i/00506/b95vziosos5o.jpg[/img]
Skrót wczorajszego meczu - [url=http://www.youtube.com/watch?v=kCgnlwn5omw][youtube.com by malopolskatv.pl][/url]
Na zdjęciu widać, że sędzia jest schylony i patrzy na krążek. Nie przekroczył linii bramkowej, to gola nie uznał.
Poza wpadką z 8 minuty, to Meszyński sędziował poprawnie. Oczywiście to jest moja opinia.
Oczywiscie, ze nie bylo bramki, ale wezcie pod uwage ze w obu sytuacjach dla Unii Meszynski pozwolil grac dalej i Unia miala szanse wpakowac to do bramki ale wyratowali sytuacje albo Radzik albo nasi obroncy, natomiast w przypadku naszym sedzia pokazal rekaz ze jest bramka, gwizdnal, przerwal nam akcje, nasi juz sie cieszyli, pojechal na analize i bramki nie uznal (prawidlowo bo bramki nie bylo), ale niestety przerwal nam akcje ktora w moim mniemaniu miala conajmniej 80 procent szans by zakonczyc sie zdobyciem bramki. A kibice Unii jak zwykle placza...
Pozatym pokazali tez klase kiedy w pierwszym meczu u siebie zapelniaja hale a w 2 meczu, w ktorym tez maja szanse na awans juz wielka grupa kibicow obrazila sie na team i frekwencja chyba o polowe mniejsza :)
PS. Wczoraj niczym nie rzucili w naszych :)
Wielkie graty dla naszych zawodników i trenera...dopóki krazek w grze... ale prosze nie róbmy żadnego piekła na Siedleckiego bo juz takowe robiliśmy i kończyły się niezbyt szczęśliwie dla nas (patrz np. słynny mecz z Podhalem gdzie przegralismy w karnych) proszę zapełnijmy halę i zróbmy zajebisty doping dla naszych gladiatorów i pokażmy całej Polsce jak sie kibicuje bez żadnych kur..w i chu...w
Do boju Cracoviaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......Do boju marszzzzzzzzzzzzzzzz....Zwycięstwo czeka nasssssssssssssssssssss
oby bo lekko nie będzie i faktycznie detale decydują o zwyciestwach w tej parze, takim detalem niech bedzie nasz zajeb...y doping
niby stał tam obronca Unii ale faktycznie mogło sie skończyć różnie, bo Aron też był blisko...
podoba mi sie ta sztama Sanoka i Unii - razem sobie moga plakac, bo przeciez takich kar sie w końcówce nie daje ;)
Po tym sezonie, takich "kar się nie daje" dla:
1. Sanok.
2. Unia.
Trzeba to uwzględnić w przyszłym sezonie, jako materiał szkoleniowy dla sędziów. Ewentualnie jakiś paragraf, w regulaminie rozgrywek.
Trudno się dziwić kibicom oświęcimskim, że mają żal i pretensje do wszystkich zwłaszcza sędziego. Mieli wielką szansę i jej nie wykorzystali.
Każdy kibic jest trochę nieobiektywny w ocenach na korzyść swojej drużyny.
Przychylam się do zdania klekota. Róbmy piekło ale dopingiem dla naszych a Unia i ich zawodnicy nas nie powinni obchodzić. Pełna hala i cały czas doping dla naszych.
Freaqmoniq Napisał(a):
> Dzieci mi w domu nie płaczą, ale za to lodówka
> czasem raźi światłem :)
>
> Dzięki technologii jaką mamy moge mecz pasów
> nawet podczas zakupów oglądac i w korku stojąc
> :)
>
> Wazne, że nic nie przegapione, a sukces trzeba
> było uczcić ....:)
Ale, ale... my tu gadu - gadu, a Kolezanka widze regulaminu Forum nie przestrzega!
A moze go nie zna?
Kazda nowa Forumowiczka ma obowiazek wkleic swoja fote w tym temacie, w ktorym sie wypowiada.
Az dziwne, ze admini Forum jeszcze nie zareagowali...
agent44 powinien zareagować i przywołać do porządku koleżankę :P
moim zdaniem bramka byla:
http://hokejfan.pl/g,2-30-1162-phl_aksam_unia_oswiecim___comarch_cracovia_1_2
Całkiem możliwe. Stojąc za bramką, krążka w tej sytuacji zobaczyć po prostu się nie dało.
A jak panie karampuk, ocenisz decyzję Meszyńskiego z pierwszej tercji, kiedy to przerwał Nasza akcję? Czy to wg Ciebie była prawidłowa decyzja?
panie Agencie oceniam tak, ze pan Meszynski zagwizdal z sobie tylko wiadomych powodow co nie zmienia faktu, ze bramka wtedy nie padla.
Ale przerwał akcję, po której mogła ta bramka paść!
na tym zdjeciu nie widac dokladnie linii, wiec nie mozna ocenic czy krazek jej nie dotyka - zdjecie lub zapis video z góry dałyby pewność.
[quote=karampuk]
panie Agencie oceniam tak, ze pan Meszynski zagwizdal z sobie tylko wiadomych powodow co nie zmienia faktu, ze bramka wtedy nie padla.
[/quote]
Krążek wpadł do siatki, po gwizdku, którego wg przepisów być nie powinno.
A więc w sędziowskich błędach, mających wpływ na wynik tego meczu, 1:1.
Ale oświęcimianie i tak będą płakać, że "sędzia ich okradł ze zwycięstwa".
ja tez widze, ze dotyka linii, okuliści z Sanoka i Oswiecimia beda wmawiac ze widac tam kawalek bialego lodu miedzy krazkiem a linia ;)
a juz najlepsze jest to ze te wszystkie dowody wyciagaja kibice Sanoka - nie pamietając już o piruecie Przemusia w PP i jego wjazd z krażkiem do bramki :)
ale ich ulubione słowo to hipokryzja, więc pewnie coś w tym jest.
Szczerze to na tym zdjęciu z hf.pl to g... widać zdjęcie zrobione jest pod kątem linii za bardzo nie widać a zrobione jest w tym samym momencie co zdjęcie wklejone przez a44 wyżej zresztą to samo potwierdza filmik z Małopolska TV
Jedynym błędem Meszyńskiego w tym meczu było przerwanie akcji po której Aron strzelił bramkę
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)