kscpeter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Leśniodorski w super expresie dementuje plotki
> jakoby prowadzili rozmowy z Rakelsem.
W sprawie Hamalainena jakieś cztery dni temu, gdy ktoś napisał że jest poważny temat przenosin Kaspera do Warszawy, napisał na twitterze: "Bzdura"
-
-
Deniss Rakels - powodzenia!
to samo o Borysiuku pisał
Aldo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to samo o Borysiuku pisał
Nawet nie wiem czy mi się w tym momencie właśnie Borysiuk z Hamalainenem nie pomylił :) W każdym razie w słowa tego buca nie ma co wierzyć
Byłbym bardzo zdziwiony, gdyby Rakels poszedł do Legii. Jemu zależy na innych ligach niż nasza. A lepiej się wypromuje w Cracovii niż w Legii w najbliższym półroczu. Gdyby Legia grała w ligach europejskich... A teraz? W Cracovii go niewątpliwie bardziej widać. Poza tym tu mu dobrze, a gdzie indziej to zawsze wielka niewiadoma...
Talleyrand mawiał: Wiadomości nie dementowanych nie słucham.
niby nie pasuje Czerczesowowi, no to niby koniec tematu, płaczów rownież, udanego dnia ;)
słowo klucz: niby. Jaksie będę cieszył jak się skończy okienko, chyba :)
Kto się będzie cieszył?
Ja się * człowiek posta napisze przed wypiciem kawy i od razu problem :)
Zmyliło mnie to - "jaksie" ;)
http://m.onet.pl/sport/pilka-nozna/transfery,y58k4p
Kolejny klub chce Rakelsa...
Mnie bardziej martwi, że nędzny, niedouczony pseudopismaczyna myli nas z GTS-em, a nikt nie reaguje!
https://www.rtbf.be/sport/football/belgique/jupilerproleague/detail_le-fc-bruges-en-contact-avec-un-attaquant-international-letton?id=9184496#comments
Rzeczywiście.
Co za przybity pismak.
Ale dzięki temu Rakels u nas zostanie, bo skoro pytają Wisłę o jego zakup.... :D
No to mamy do czynienia z kolejnym fachowcem. Cóż, dla nich jesteśmy tak egzotyczną ligą, że nie zadał sobie trudu, by sprawdzić w jakim klubie gra Denis.
Przede wszystkim to stawiam dolary przeciw orzechom, że belgijski pismak nie jest taki nierozgarnięty jak się Wam wydaje i celowo "pomylił" nas z gieteesem by nabić sobie wierszówkę.
Choćbyśmy nie wiem jak zaklinali rzeczywistość, w takiej Belgii nas nikt nie zna, a sukcesy pucharowe gieteesu powodują, że dalej mają tam markę topowego polskiego zespołu.
Oczywiście trzeba to zmienić, ale bez regularnej gry w pucharach (ale con. w grupie LE, a nie oczywiście rundzie przedwstępnej gdzieś w Kazachstanie) nie mamy co o tym marzyć.
Jak dobrze pójdzie to na tym transferze zyskamy i my i kundle - oni dostana od Belgów pół bańki a Rakels nigdzie nie bedzie musiał iść.
Rakels dosyć długo przyzwyczajał się do Cracovii, być może jest człowiekiem, któremu zmiana środowiska sprawia pewien problem. Czołowym piłkarzem stal się właściwie w tym sezonie (pól rundy) i chyba jest dopiero na drodze do pokazania pełni swoich możliwości.
Przerywając ten dobry czas, może mieć duże kłopoty w innym otoczeniu. Tutaj ma dobrych kolegów, mówi dobrze po polsku, ma za sobą wszelkie bariery jakie są do pokonania w innym kraju. Przy zmianie, wszystko to czeka go od początku. Takie zmiany są naprawdę niełatwe, o czym przekonała się większość Polaków (szczególnie młodych), którzy wyjechali do zachodnich klubów. (W tymże Brugge nieźle zaczął Sobota, a teraz nie mieści się nawet w kadrze meczowej).
Czy warto ryzykować za parę Euro więcej? Może ktoś mu to uświadomi. Jeszcze nie zdołał zdobyć pozycji gwiazdora, w Belgii jest jak widać zupełnie nieznany, jest młody i ma szanse się wypromować przez dalsza, dobra grę w polskiej lidze i być może w pucharach.
Moim zdaniem większość argumentów przemawia za pozostaniem w Cracovii, ale tak już jest, ze młodzi ludzie kierują się bardziej emocjami niż rozumem, stad wszystko jest możliwe...
Aleks , nie tylko Ty sie tym tokiem rozumowania uspokajasz....
Oj naiwni.
Te teorie gdzie mu lepiej etc. Zapomnijcie o tym. Facet chce grac jak najwyżej i jak najwięcej zarabiać.
Jakiekolwiek sentymenty to historia. Jak będzie chciał to zostanie.
Ale to on rozdaje karty. I widząc jak sobie np. w Belgii radzi Milos, nie będzie miał skrupułów żeby tam odejść.
Lepiej tam niż do cwks.
PS
żeby nie było to ja tez wierze ze jeszcze u nas pogra do lata.
Sorry ale klawiatura mi fiksuje
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)