Patrząc na to jak pęknięte jest nasze forum i do jakiej polaryzacji poglądów na nim doszło, postanowiłem zafraszkować mijającą rundę z dwóch całkowicie przeciwstawnych pozycji.
Tak więc, nie są to tym razem li tylko moje przemyślenia, ale często gęsto wspierałem się opiniami ze stronnictw Stawotalib i Antywąs.
Jako, że opinie nie pochodziły od jednej osoby, postanowiłem sobie stworzyć tzw. bohaterów zbiorowych.
Dla niepoznaki wymyśliłem im całkowicie nowe nicki ;)
No to jedziemy z koksem
[b]Stary Geometryczny Paf 9-tka:[/b]/////////////////////////////////////////[b]Świński Maradona z Psującą się Gitarą:[/b]
Cracovia - Piast 2:3
Mecz wygrany bez dwóch zdań,/////////////////////Gdy w obronie Żytko-Kosa,
Tylko sędzia drukarz-drań!/////////////////////////////Nie pomogą nam niebiosa!
Lech - Cracovia 1:1
Ta padaka chytra była, ///////////////////////////////////////Kotor warty jest Cabaja,
Lecha punktów pozbawiła. //////////////////////////////////Saidi zmaścił - wpadło, jaja!
Cracovia - Ruch 2:1
Ależ meczyk, liże palce! //////////////////////////////////////Dwie dobitki NAPASTNIKA,
Ruch zmieciony był po walce.//////////////////////////////I na ch.j nam ta taktyka!
Lechia - Cracovia 3:1
Bramka Bernhardta i posiadanie, ////////////////////////////Podobno trener lubi wyzwania,
Do malkontentów: nieważne lanie!///////////////////////////Żytkę z Szeligą chce uczyć grania.
Zagłębie - Cracovia 0:1
Futbol był poległ dzisiaj z kretesem,///////////////////////Jesteśmy mądrzy, jesteśmy cwani,
Dwadzieścia godzin nad gieteesem.//////////////////////Bo w obcych bramkach to nasi fani!
Cracovia - cewukaes 0:1
I znowu progres, choć trochę pecha,//////////////////////Jak się szanse tak marnuje,
Bo bękartowi pomagał ślepak./////////////////////////////// To porażką to skutkuje.
Zawisza - Cracovia 2:0
Na nic westchnienia, upadły plany,/////////////////////////Tiki-srakę im utrwalasz?!
Zagrały cipki, a miały Pany.//////////////////////////////////// Przegrasz derby w*&^%$#(*@sz!
Cracovia - gietees 1:1
I wreszcie w derbach nie było wstydu,////////////////////O czarna perło! O czarny ludzie!
Bo nasi jaja mieli z irydu. ///////////////////////////////////////Już miałeś tylko bramkarza w budzie!
Śląsk - Cracovia 0:3
Geniusz taktyki, w Wrocku trzy gole,//////////////////////Niepochwalenie byłoby grzechem,
Niech się schowają jakieś Guardiole!/////////////////////Kochamy Pasy, nawet z ... Wojciechem!
Cracovia - Pogoń 0:1
Choć punkty zmyte szczecińską falą,/////////////////////Na nic wrażenia gdy nie ma goli,
To nieistotne, przecież nas chwalą!/////////////////////// Mecz był jak kotlet, tylko bez soli.
Jagiellonia - Cracovia 1:2
No i utarlim opryszczce nosa,////////////////////////////////Komanda Wojtka walczyła dzielnie
Futbol nieziemski Nowak i Kosa.///////////////////////////Nawet Marciniak raz podał celnie.
Cracovia - Podbeskidzie 4:2
Meczyk nie bardzo, choć wynik cacy,/////////////////////Obrona daje za plamą plamę,
Trener pozdrawia napierdalaczy.///////////////////////////Bo w defensywie Jonasze same.
Widzew - Cracovia 1:3
Nie zaszkodzi k@#*a ślepa,////////////////////////////////////Dosyć peanów, laurowych wiązek,
Kiedy nam wychodzi klepa./////////////////////////////////////Ograć słabego to obowiązek.
Górnik - Cracovia 0:1
Euforia nasza sięgnęła nieba,////////////////////////////////Gdy kolektyw radę da,
Byle nie spieprzyć, tego nam trzeba./////////////////////Przed trenerem chapeau bas!
Cracovia - Korona 1:2
Nic się nie stało, nie trzeba szlochać,//////////////////////To już listopad więc koniec fiesty,
Zamiast my strzelać, Gil strzelił...focha.////////////////// Na wygrywanie padły atesty.
Piast - Cracovia 1:1
Byliśmy lepsi, nikt mi nie powie,///////////////////////////////To się czasem w świecie zdarza,
Szkoda, że tylko w pierwszej połowie./////////////////////Na prezydenta brać Pilarza!
Cracovia - Lech 1:6
Dziwny ten mecz był i historyczny,////////////////////////////Banały gładkie w kółko gadane,
Podmiot niestety nie był liryczny.//////////////////////////////A statystyki znów zafajdane.
Ruch - Cracovia 3:2
Spadła kartka z kalendarza,//////////////////////////////////////A na forum cicho-sza, całkowite cicho-sza,
I Cracovii się to zdarza./////////////////////////////////////////////Mecz jednego aktora, szalonego Milosza.
Cracovia - Lechia 2:1
Stawotalib wniebowzięty,//////////////////////////////////////////Biegiem prostym i kopytem,
Wojtek wygrał po raz enty.////////////////////////////////////////Kosa przerwał tiki-pytę.
Cracovia - Zagłębie 2:0
Już nie trzeba nam prozaka,////////////////////////////////////Ja widziałem - indolencja.
Kiedy mamy Marciniaka./////////////////////////////////////////Trener stwierdził - konsekwencja.
cewukaes - Cracovia 4:1
Co Wy chcecie do cholery?//////////////////////////////////////Na nic nam prześliczne boje,
Z legią tylko 1:4!///////////////////////////////////////////////////////Bo w destrukcji gramy swoje.
-
-
Fraszkowane podsumowanie rundy letnio-jesienno-zimowej 2013. ZEDYTOWANE POPRAWIONE. DA SIĘ CZYTAĆ.
Jak zwykle klasa sama w sobie.
Najwyższy poziom. Super się to czyta.
:)
Rewelacja!!!
tylko może by przeformatować separując wewnątrz linii znakiem :
albo |
bravo :)
Jak zwykle REWELACJA !!!
Przepraszam za "chochlik drukarski".
Mam nadzieję, że teraz jest to czytelne.
Co za chała, ale teraz już zrozumiała.
;)
grajki grają różnie, bywają wahania formy. ale nie u gtx'a. tu zawsze "mamy październik" ;) brawo!
GTX jak zwykle w formie :D brAWa i oby tak dalej ;)
super :)
Doskonałe!
Z pozdrowieniami :)
Ja tu juz czekam na fraszkowe podsumowanie calego sezonu 2013/2014 :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)