qtec Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> bramka dla Zagłębia słusznie nie uznana czy
> drukarstwo ?
Portal 2x45 opisuje nie uznaną bramkę.
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/23924/walili-glowa-w-mur-walili-i-w-koncu-rozwalili-nieskuteczny-piech-cracovia-zaglebie-lubin-20/
-
-
[WIKTORIA] CRACOVIA - Zagłębie Lubin 2 : 0
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
> Jednak warto było pomarznąć dzisiaj :) Poza
> oczywistymi powodami jest jeszcze jeden dla
> którego bardzo dobrze się składa, że
> wygraliśmy. Mam na myśli postawę Lubina,
> żenada. Jakim cudem oni zremisowali z Lechem?!
> Dzisiaj naprawdę znakomicie Saidi, bardzo dobrze
> Adam, bardzo słabo Sławek, kilka katastrof
> Damiana.
> Sędzia Stefański po prostu słabo, dziwię się,
> że nie wywalił Rymaniaka za ciągłe kłapanie
> ryjem. Kwiek też spokojnie mógł zobaczyć
> czerwień.
> Najważniejsze to 3 punkty !!
> Miałem nadzieję, że będzie nas więcej, z tego
> co pamiętam to spiker podał 6531..?
dokładnie taką liczbę podał
Oddaliśmy na bramkę Zagłębia 32 strzały (nasza średnia była dotychczas 16,11) szkoda, że tylko 7 celnych (średnia była 6,0) ale na spalonym, w tym meczu nie byliśmy ani razu.
no to musiał cos łyknąć przed meczem i widział podwójnie.
nie było więcej jak 4 - 4.5 koła, niestety
Myślisz, że on nas liczy palcem..? Hmm... nie pomyślałem o tym.. Dlatego podaje liczbę w połowie II części meczu :D
Matthias89 Napisał(a):
> Tylko nie wiadomo czy sędzia Stefański - tak jak
> ktoś tu napisał - nie wykartkuje nas przed
> Legią. Kosa, Marciniak i nie ma połowy obrony.
> Do tego jeszcze 4graczy zagrożonych - Dąbrowski,
> Boljević, Steblecki, Budzik.
(+ kilka wcześniejszych wpisów)
No i czasami nie ma po co martwić sie na zapas...
Dał nam trzy kartki, z takich co będą pauzować tylko Boljevicowi, i to jak najbardziej słusznie. Kartka dla Szeligi też jak najbardziej słuszna, dla Kity bym moze dyskutował - ole ogólnie uważam że sędziował dziś bardzo dobrze. Oczywiście pamiętam ten numer z Legią - no cóż, może on tak ma, czuły na pewne rzeczy pod bramką? Tak samo dziś mógł nie gwizdać pośredniego zaraz po przerwie za złapanie piłki - ale jauważam, że słusznei, że gwizdnął.
sedziowal bardzo dobrze ? :O
Ja oglądałem w TV i prawdę powiedziawszy też jakichś większych sędziowskich baboli się nie dopatrzyłem.
Slapi1988 Napisał(a):
> Marciniak nam ratuje dzis dupe :D kto by pomyslal
> ze uratuje nas staly fragment :D
> Jestesmy na 6 miejscu - SZOK !!
> lEGIA jest do pukniecia i wtedy mozemy wskoczyc na
> 4 miejsce :D Biorac pod uwage ze ledwo co
> weszlismy do ekstraklasy to jest to niesamowity
> wynik :) Zobaczymy jeszcze jak bedzie z ta kadra
> po zimie :)
No tak. Do tego 4 miejsca to wystarczy jak Lech przegra jakies 2-0 a wtedy wystarczy nam skromne 10-0 z Legia... O Pogoni nie wspominam bo zakladam ze 8-0 nie wygraja chciaz nie gniewalbym sie...
Pisane ze smarka.
A jak w tv wyglądało parę kontrowersyjnych sytuacji z rękami? Bo sędzia zdawał się dziś rąk nie widzieć, choć wiadomo że z trybun nie zawsze dobrze to widać, ale jednak 1-2 razy wyglądało, że była ręka w polu karnym Zagłębia.
szuwarek Napisał(a):
> Oddaliśmy na bramkę Zagłębia 32 strzały
> (nasza średnia była dotychczas 16,11) szkoda,
> że tylko 7 celnych (średnia była 6,0) [b]ale na
> spalonym, w tym meczu nie byliśmy ani razu.[/b]
To nie było trudne - Zagłębie broniło się przez 90 minut na swoim polu karnym
squier strat Napisał(a):
> no to musiał cos łyknąć przed meczem i
> widział podwójnie.
> nie było więcej jak 4 - 4.5 koła, niestety
na pewno nie podają więcej niż sprzedali. Już widzę jak Tabisz dopłacałby skarbówce za "taki PR";)
Pytanie jest tylko czy podają liczbę z kołowrotków czy liczbę sprzedanych. Ja dziś tylko na moim sektorze 3 znajomych "karnetowiczów" nie widziałem.
O parę rzeczy do Stefańskiego można by się doczepić, ale większych błędów nie zauważyłem. Moim zdaniem niesłuszna kartka dla Szeligi i Kity, tam nie wiem czy w ogóle gry bym nie puścił.
squier strat Napisał(a):
> no to musiał cos łyknąć przed meczem i
> widział podwójnie.
> nie było więcej jak 4 - 4.5 koła, niestety
Nie obrażaj gościa, który dostaje na kartce oficjalne info. To jest po prostu chamskie zachowanie.
Prawdopodobnie, tak jak cała liga, wliczamy sobie karnetowiczów jako zawsze obecnych, innego wytłumaczenia nie widzę.
Ta kartka dla Sławka Szeligi wydawała mi się na utemperowanie. Sławek krzywdy zrobić nie chciał, ale sędzia dmuchał na zimne i wydaje mi się, że chciał dać do zrozumienia graczom, aby ilość wślizgów ograniczyli do minimum. Natomiast jednego babola pamiętam wyraźnie - tj. ten rzut pośredni. Ewidentna pomyłka, tam nie było celowego zagrania w mojej opinii.
cieszy fakt, że zagraliśmy na zero z tyłu, w czołowej ósemce mamy najwięcej straconych goli ze wszystkich
lubię, jak golimy frajerów. a Lubin to frajerzy do kwadratu - przeciez nie strzelili nam gola w dwóch meczach, a kto nie strzeli nam gola ten frajer.
chłopcom odskakiwała piłka, nierzadko walili z nieprzygotowanych pozycji, drużyna na pewno nie jest w szczytowej formie, a mimo to przewaga była bezdyskusyjna, a zwycięstwo zasłużone.
do tego dobre zmiany (tzn. 2/3, bo wpuszczanie Dudzica na ekstraklasowe boiska to chyba kategoria humor i satyra).
mecz ogólnie oglądałem na sporym spokoju, Lubin tylko przez moment podniósł mi ciśnienie. ogólnie byłem spokojny o wynik, bo przy takim ostrzale coś musiało wpaść (szczególnie, że Gliwa to nie jest bramkarz, który może cudownie wybronić mecz).
knur Napisał(a):
>
> chłopcom odskakiwała piłka, nierzadko walili z
> nieprzygotowanych pozycji, drużyna na pewno nie
...a Ty widziałes na jakiej murawie grano?
Gratulacje za grę i zwycięstwo oraz za "magiczne" 30puktów już "jesienią".
Nie pamiętam kiedy przed inauguracją wiosny mieliśmy 30punktów.
paluch Napisał(a):
> Gratulacje za grę i zwycięstwo oraz za
> "magiczne" 30puktów już "jesienią".
> Nie pamiętam kiedy przed inauguracją wiosny
> mieliśmy 30punktów.
NIGDY
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)