Zboro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To wlasnie takiego szukamy . Pilka ma byc przy
> nodze , podawac tez nie musi daleko.Ma miec dobry
> przeglad pola , dobry odbior i tyle wystarczy na
> tej pozycji :) Nie wiem czego oczekujesz po
> gosciu ktory jest za darmo...
> Na polska lige wystarczy by byl jednym z
> najlepszych defensywnych pomocnikow.
>
> Skad wiesz ,ze odstrzela Palica i Varele ? Domysly
> czy juz sa jakies decyzje ? :X
odbiór ma na poziomie pozostałych zawodników. O Paliću się mówi tyle co Dedicu:) Po za Zjawińskim i rezerwowym bramkarzu(dziwne) wszyscy byli za darmo (co tanie, to drogie)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Zboro Napisał(a):
> Brak slow... Dobra, to tego Vareli tez nie
> zakontraktuja bo pewnie sobie krzyknie 8 tys euro
> i Tabiszowi slupki sie nie beda zgadzac w Excelu.
>
> :X
Gł Księgowy na bardzo zasłużonym urlopie (zmęczył się przepychankami z agentem Kucharskim o Wdówkę:))
Urlop nasz Główny Księgowy ma do kiedy? ;)
Skoro Księgowy na urlopie to jakie chcecie transfery ? :)
Swoją drogą spoko - szczyt okna transferowego, początek ligi a Jakubek na urlopie. Takie rzeczy tylko na Wielickiej :)
Filipiak jest na miejscu.
Sorry Krystian, ale jakoś ciężko mi uwierzyć że Generał przyjechał na zastępstwo :)
Poczytał Forum i postanowił zostać prawdziwym Prezesem a nie tylko malowanym :)
Pańskie oko konia tuczy .
Jak Radomir pojechał na urlop w czasie trwania okienka transferowego to nikomu to nie przeszkadzało z tego co pamiętam.
kazdy ma prawo do slonca ,
wracajac do tematu , czy ten Varela przekreslony ?
[quote=Santo]
Jak Radomir pojechał na urlop w czasie trwania okienka transferowego to nikomu to nie przeszkadzało z tego co pamiętam.
[/quote]
Ja pamiętam święte oburzenie niektórych.
Ddarek nie karm.
Obejrzałem konferencje z Podolińskim przed meczem z Jagiellonia i z jego wypowierdzi można wywnioskować że chyba jednak Varela do nas nie trafi . No chyba że biorą go na przetrzymanie i chcą żeby spuścił z gaży :) . Najważniejsze jest jednak to czy sie profesorowi spodobał bo ten był na treningu . Może jednak pasuje do założeń taktycznych , stylu gry i koncepcji drużyny jaką ma profesor ;)
kodiGa Napisał(a):
> Swoją drogą spoko - szczyt okna transferowego,
> początek ligi a Jakubek na urlopie. Takie rzeczy
> tylko na Wielickiej :)
Jakubek i tak sam nie podejmie żadnej decyzji. Ponadto chyba czekamy jednak na Estończyka Tarmo Kinka.
ddarek Napisał(a):
> > Jak Radomir pojechał na urlop w czasie trwania
> okienka transferowego to nikomu to nie
> przeszkadzało z tego co pamiętam.
>
>
> Ja pamiętam święte oburzenie niektórych.
Dzięki cytatowi ddarka widzę paplaninę trolla. Po pierwsze Radomir pojechał w ostatnim tygodniu okienka. Po drugie był 100 km od Krakowa. Po trzecie przed wyjazdem dopięte zostały 2 ostatnie transfery: Kapustki i Wdowiaka. Po czwarte na miejscu w Krakowie został wiceprezes i prokurent, którzy mogli podpisywać wszelkie umowy.
Na koniec- jak Bóg chce kogoś pokarać to mu rozum odbiera. A z próżnego to i Salomon nie naleje.
rmszar Napisał(a):
> Dzięki cytatowi ddarka widzę paplaninę trolla.
> Po pierwsze Radomir pojechał w ostatnim tygodniu
> okienka. Po drugie był 100 km od Krakowa. Po
> trzecie przed wyjazdem dopięte zostały 2
> ostatnie transfery: Kapustki i Wdowiaka. Po
> czwarte na miejscu w Krakowie został wiceprezes i
> prokurent, którzy mogli podpisywać wszelkie
> umowy.
>
> Na koniec- jak Bóg chce kogoś pokarać to mu
> rozum odbiera. A z próżnego to i Salomon nie
> naleje.
A co mnie interesuje w ktorym tygodniu? Pojechał w czasie okienka to pojechał i nie zajmował się tym co miał zajmować tylko opalał się na plaży. Nie stać Was na odrobione obiektywizmu? Wtedy Radomirowi się należał urlop za ciężką pracę i użeranie się z Kmitą i Smalcem a dzisiaj Tabisz jedzie to jest be.
Bardzo ciekawe, że to ja jestem trollem a nie Prezes, który robił do klubu transfer ... jego wychowanka :D Co do Kapustki to nie znalazłem nigdzie potwierdzenia tych słów - nawet pewne źródło twierdzi inaczej ale nie jestem go pewny w 100% żeby się wypowiadać.
Na koniec : ktoś tu ma problem ze sobą i swoim ego, które nie pozwala normalnie żyć. Niby zawalony tak pracą, że nie jest w stanie poświęcać czasu dla Cracovii a jak się na forum pojawi wpis w którym są słowa klucz: Kmita, Smalce, TP, TerazPasy, Radomir, Szaraniec to odpisuje w kilka minut :)
Santo stajesz się bardzo żałosny, lepiej nie wychylaj się ze swoimi mądrościami poza HP, bo tam chociaż mniej osób "zarażasz" swoimi tezami
Santo jesteś niepoprawny politycznie. W dzisiejszych czasach to grzech śmiertelny...
Hipokryzja niektórych forumowiczów jest po prostu śmieszna :) Temat "Radomir nie mam czasu dla klubu bo..." przerabialiśmy nie tylko w przypadku wspomnianego urlopu. Jak już pisałem, wyrzucenie z klubu Radomira Szarańca to "transfer" tego lata.
Myślałem, że słońce przygrzało forumowiczom w Głosie Trybun, ale tutaj też jest źle... Te rybaczki w WSB muszą być jak najszybciej, bo się czytać forum nie da.
Z TerazPasy. Oby to była prawda co mówi ,a nie ,że tak mu kazano.Z tego wynika ,ze raczej chce Varele.. Ale zawsze mus byc jakies ale i pewne tym ale podetra sobie dupe...
Po trzydniowych testach trener Cracovii z uznaniem wypowiada się o 28-letnim defensywnym pomocniku z Wysp Zielonego Przylądka. - Jest kilka znaków zapytania. Aklimatyzacja i jego przygotowanie fizyczne, ale na pewno jest to piłkarz o dużej kulturze gry, ma szybkie wprowadzenie piłki do przodu. To nieprzypadkowy facet grający w swojej reprezentacji w Pucharze Narodów Afryki i w greckiej ekstraklasie ? mówi trener Podoliński.
Definitywnie zakończony jest natomiast temat testowanego wcześniej 26-letniego chorwackiego środkowego pomocnika Antun Palicia. - Jakościowo jest to piłkarz, który na pewno by nas wzmocnił, ale na jego pozycji mamy już piłkarzy (Budziński, Cetnarski, Kapustka, Steblecki). Nie ma sensu zapychać sobie miejsce nawet dobrym piłkarzem. Mamy większe potrzeby gdzie indziej ? twierdzi trener Cracovii.
To po ch... było Palicia testować ?!
widocznie jest dobry, ale nie na tyle by tamtym podziękować, co w tym dziwnego? o testach decyduje wiele czynników, lepiej by trener miał możliwość oglądnięcia na żywo niż z dyskietki
Ja rozumiem, tylko po co testowac gościa, który gra na pozycji, która mamy już obsadzoną. Trener sam powiedział, że jest spoko, ale juz mamy Budzika itp. Nam potrzebne wzmocnienia w obronie, a nie testowanie pomocników.
wojtiPASY Napisał(a):
> Ja rozumiem, tylko po co testowac gościa, który
> gra na pozycji, która mamy już obsadzoną.
> Trener sam powiedział, że jest spoko, ale juz
> mamy Budzika itp. Nam potrzebne wzmocnienia w
> obronie, a nie testowanie pomocników.
Trener również powiedział, że ogląda i testuje, aby miał na temat danego zawodnika pełną wiedzę dla potrzeb następnych okienek:)
oby ich do trwal ;)
Testowanie niewiele kosztuje (noclegi, wyżywienie, rzadziej podróż ), a nuż trafi się "perełka", choć raczej szczęścia w tym zakresie nie mamy.
Ciekawe po co trzymają do soboty Varelę, skoro od środy nie ma kadry trenerskiej, być może na sparing zaplecza lub powrót naszego "kochanego" Tabisza ?
jancrac Napisał(a):
> Testowanie niewiele kosztuje (noclegi,
> wyżywienie, rzadziej podróż ), a nuż trafi
> się "perełka", choć raczej szczęścia w tym
> zakresie nie mamy.
> Ciekawe po co trzymają do soboty Varelę, skoro
> od środy nie ma kadry trenerskiej, być może
> na sparing zaplecza lub powrót naszego
> "kochanego" Tabisza ?
aby Diabang się nie nudził:)
jancrac Napisał(a):
> Testowanie niewiele kosztuje (noclegi,
> wyżywienie, rzadziej podróż ), a nuż trafi
> się "perełka", choć raczej szczęścia w tym
> zakresie nie mamy.
> Ciekawe po co trzymają do soboty Varelę, skoro
> od środy nie ma kadry trenerskiej, być może
> na sparing zaplecza lub powrót naszego
> "kochanego" Tabisza ?
Oj, to chyba oczywiste. Do dzisiaj do północy rozmowy są z kosmosu, jutro rozmowy z menago będą łatwiejsze bo okienko w Europie się zamyka :)
Okienko w Europie się dziś nie zamyka. Nie wiem skąd wy takie rewelacje bierzecie co poniektórzy.
Ponadto Varela jest wolnym zawodnikiem więc kontrakt może podpisać w każdej chwili, nie potrzebuje do tego otwartego okienka.
eredin Napisał(a):
>
> Oj, to chyba oczywiste. Do dzisiaj do północy
> rozmowy są z kosmosu, jutro rozmowy z menago
> będą łatwiejsze bo okienko w Europie się
> zamyka :)
Za miesiac panie Eredinie :)
Szybko Ci ten sierpien minal ;)
Tom zapodał jak dzik w sosnę :D
Zatem pewnie czekamy na Tabisha :D
Palića nie zatrudniliśmy, bo na tej pozycji mamy Cetnarskiego, Stebleckiego i Kapustkę (słowa trenera), to po jakiego grzyba zatrudniliśmy Cetnarskiego kiedy mieliśmy tych dwóch. Cetnarski zagrał 57 min z Górnikiem na niziutkim poziomie (wg naszego forum trzeci od końca), na ostatnich treningach cieniutki jak to piwo na Kałuży (wg pijących). Mam pewne obawy aby to nie był transfer ala Wasiluk. A Antun Palić byłby plastrem na nasze bolące miejsca. Obojętnie kto stał za transferem Cetnarskiego - PAŁA! (ocena)
szuwarek Napisał(a):
> Za 40 tys to byśmy mieli furę juniorów, z
> którymi zdobylibyśmy MP, a za dwa lata kilku z
> nich grałoby w I drużynie. I kto wie czy nie
> lepszych od Korzyma. Wejście Korzyma do PBB
> zburzy atmosferę (tam są grajki co kasują 1/4
> tego co Korzym) pieniądz potrafi wszystko
Kropla drąży skałę
http://sportslaski.pl/gorace-dni-w-podbeskidziu-kto-prezesem,sport-slaski,53260,info.html
Taa.. Akurat Ojrzynski potrafi trzymać za mordę zawodników i raczej nikt tam nie będzie zazdrościć pieniędzy Korzymowi. Gość jest ceniony w środowisku piłkarskim, wiec takie zarobki nie są niczym szczególnym. Chyba tylko u nas... Korzym może być nowym liderem słabo grającego Podbeskidzia. Prędzej my spadniemy niż oni.
Korzym jak dla mnie może być ważną postacią w szatni, ale piłkarsko nie umie zbyt wiele oprócz tego, że zawsze walczy. Jak dla mnie nie jest zdecydowanie wart takich pieniędzy.
Ale my właśnie od wielu lat potrzebujemy przywódcy zarówno na boisku jak i w szatni a póki co to mamy fajnych ,ułożonych grzecznych chłopców którym zupełnie obojętne czy grają z Pcimianką czy z Gts -em.
A kto sie wpisuje w polityke zarobkowa naszego zarzadu ? :D
Moim zdaniem Korzym tez nie jest wart tych pieniedzy ,ale dla zarzadu Cracovii to pilkarz powinien zarabiac srednia krajowa.
Nawet zawodnikow bez kontraktow nie potria zalatwic bo albo nie dojechal ,albo Tabisz na urlopie albo za duzo chcial zarabiac etc
Do nas ne bardzo ludzie chcą przychodzić bo slabo placa , kiepska atmosfera w druzynie za sprawa duetu Tabisz - Filipiak.
Deleu to pewnie straszak na Varele zeby duzo nie chcial ,ale pewnie i tak gowno z tego wyjdzie czyli nie bedzie ani Deleu ani Vareli.
Chyba, ze Filipiak pozwoli na poluzowania rygoru budzetowego.. Ehh ... :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)