Piszesz o trenerze Stawowym szuwarku czy o nastroju na forum? Bo tutaj nikt raczej nie narzeka na sam fakt, że obrońca jest. Toczą się raczej burzliwe dyskusje na temat jego przygotowania fizycznego jak i taktycznego. Czyli nic nowego.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/25196/stawowy-nie-mial-nadziei-a-tu-prosze-byly-mistrz-belgii-na-testach-w-cracovii/
"Jak przyznał dziennikarzom Stawowy, Chorwata polecił mu Kosanović."
Zobaczymy co to nam Kosa podesłał ;)
a, skoro Stawowy przyznaje sie do tego transferu (zresztą to nawet logiczne, skoro Burlikowski utknął w wojażach), to ja już się mniej boję, że go odstrzeli pod byle pretekstem. kolejny sukces duetu Tabisz-Stawowy?
JAzZ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "Jak przyznał dziennikarzom Stawowy, Chorwata
> polecił mu Kosanović."
>
> Zobaczymy co to nam Kosa podesłał ;)
A ja już myślałem, że Burlikowski wziął się do roboty. :D
knur Napisał(a):
> a, skoro Stawowy przyznaje sie do tego transferu
> (zresztą to nawet logiczne, skoro Burlikowski
> utknął w wojażach), to ja już się mniej
> boję, że go odstrzeli pod byle pretekstem.
> kolejny sukces duetu Tabisz-Stawowy?
Większe prawdopodobieństwo, że gość zostanie. Nie jest źle - mam nadzieję...
yhy, zapominacie o jednym, Filipiak moze stwierdzic, ze jest za stary ;)
no tak, mieli być młodzi Polacy, a tu Bartków słyszy "dziękujemy, do widzenia", a przychodzi stary Chorwat.
Lud trzeba uspokoić, bo bunt na horyzoncie:) dał prezes zielone światło na transfer żeby ugasić tlacy sie ogień.
Z nim tak zawsze było. I jest alibi: robiliśmy co mogliśmy, nawet pojechali na Słowację. To takie wzmocnienie słabych zderzaków, teraz to już tylko Stawowy
bedzie wystawiony na strzał. Cały Filipiak.
Jak się Dyr Burlikowski naczytał na swój temat na tym forum, to wolał Władkowi "zasunąć" paszport (na lotnisku już mieli podejrzenie) i przeczekać burzę forumową. Zjawi się tuż przed końcem ZWYCIĘSKIEGO meczu z Zawiszą aby przyjmować gratulacje ze wszystkich stron (z okazji pomyślnych transferów dwustronnych)
Środkowi obrońcy wg mnie to powinni być "starzy" wyjadacze, m.innymi patrz Kaziu Węgrzyn,
A z drugiej strony, nie przesadzajmy 32 lata to jeszcze nie "starzec". Kita 20 lat a jeszcze za" młody"..
Mateusz Bartków nie zgodził się na kwotę oscylującą poniżej średniej krajowej (pamiętamy Masłowski)
Trudno doszukać sie logiki w tych działaniach, dostawiono młodego Wełnę, który miał epizod wcekstraklasie a testowaliśmy Bartkowa z II ligi (nic do gościa nie mam, moze nawet jest talentem, który eksploduje ale od Wełny ma mniejsze doświadczenie). Na pierwszy rzut oka to dobrz ze przychodzi doświadczony stoper (32 lata to wcale na tej pozycji nie jest dużo, Skrzynia ma 35 a WS chętnie by go widział w podstawowym składzie) ale gdyby był jeszcze jeden to Żytko mógłby grać na boku i byłoby większe pole manewru. No cóż, oby ten Chorwat wypalił.
Skąd takie info Szuwarku?
Nzg Napisał(a):
> Skąd takie info Szuwarku?
Jak to mawia jeden z forumowiczów - "szklanka".
W klubie chyba wciąż liczą na realizację "jedynki" transferowej na pozycji stopera - Mateusza Cichockiego i dopóki jego sytuacja się nie wyjaśni będzie wyczekiwanie i próby uprawiania szpagatu i szukania półrozwiązań
Cichocki? Raczej trudno.
[i]Jesienią Mateusz Cichocki nie zdołał się przebić do podstawowego składu Wojskowych, dlatego najbliższą rundę spędzi w mazowieckim I-ligowcu. Grał tam już w drugiej połowie sezonu 2012/2013, zaliczając czternaście występów.
- Do 10, maksymalnie 12 lutego powinniśmy załatwić wszelkie formalności. Jesteśmy w kontakcie z menadżerem zawodnika [b]Cezarym Kucharskim[/b], Legia też da raczej zielone światło - powiedział portalowi SportoweFakty.pl trener Dolcanu, Robert Podoliński.[/i]
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/414892/dwa-solidne-wzmocnienia-dolcanu-zabki-jedno-z-legii-warszawa
Co do logiki w Cracovii:
W minionych sezonach nie udało się zbudować porządnej drużyny ekstraklasowej inwestując znaczne środki pieniężne. Skoro tak, to w klubie wyciągnięto wnioski. Teraz próbujemy zbudować solidną drużynę ekstraklasową z minimum nakładów finansowych. Początek całkiem udany (patrz okres ostatnich 18-u mc-y).
Bartkowowi podziękowano.
Po co było gościa tyle trzymac, jeżeli się wiedziało że jest za słaby?
To zamieszanie z Władkiem było zasłoną dymną.;)
Burlik odwozi Władka, i wraca przez Chorwacje biorąc ze soba stopera,
którego Stawowemu polecił Kosa.
A Wy piszecie o jakiś animozjach.:)
Akurat jeśli z Bartkowowem się nie dogadali finansowo(a oferowanie piłkarzowi takiego pokroju pensji wyższej niż 2,5 k to moim zdaniem przesada) to mówi się trudno. Tym bardziej, że chłop według Stawowego nie był do gry na już.
W tym kłębowisku i gmatwaninie nadziei i obaw, uniesień i narzekań związanych z osobą testowanego stopera byłego mistrza Belgii i Chorwacji - zapomniano poinformować o rzeczy najważniejszej:
[b]Czy ów Tomislav Mikulić jest związany kontraktem z jakimś klubem czy też ma tzw. kartę na ręku?[/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)